Besvikelse!!!!

Det är en bra sammanfattning på dagen. Men inte till att börja med för då var jag på jobbet, som vanligt jättetidigt med att städa omklädningsrum, plocka skräp med mer, med mera.

Fick sen uppdrag att handla korv och frukost till den interantionella Campen som är just nu. Det är ca 50 ungdomar från olika länder i europa som är på gotland just nu och de pratar om sport och demokrati.

Det blev också en del klippt med gräsklipparen både stora nya och lilla gamla.

Men sen så kom besvikelsen inte för mig utan när J kom från Fårö tillsmmans med Janne och kompisen som också har delat ut reklam i färje kön under juli och första vecka i augusti åt Fåröhus, som är ett Wärdshus på Fårö med både boende och restaurang.
Det visade sig att de inte fått rätt betalt trotts att de hade ett gemensamt avtal om vilka dagar ( företaget hade dragit bort dagar) de skulle jobba och det hela beror på att företaget inte fått fram reklamen i rätt tid som skulle delas ut. Facket säger (jag pratade med ungtfack) att företaget är tvunga att betala ut det och att inte  killarna kan hjälpa att företaget inte fått fram arbetsmaterial i rätt tid.
Vi får väll se vad som händer, sista ordet är inte sagt ännu, men från företagets sida är det det för de tänker inte betala för de dagarna som fattas (jag pratade med dem i kväll).
Det är klart att det rör sig inte om några jätte summor i pengar räknat men principen är att man betalar ut det som skall betalas ut om man har en överenskommelse om det, vad ger man annars de här ungdomarna för signaler om arbetslivet, då det är bland deras första sommarjobb och de har sett fram emot att få ut sin betalning.

Efter det här så klippte J flyget åt mig, han är snäll och arbetsam han.

C han har som vanligt inte gjort så många knop, men faktiskt så började han kärra in veden ikväll för han fick reda på att han inte var välkommen till moffa förrän det var uträttat. Att han hela tiden måste vara lite hotad på något vis.

Det var lite om vår dag idag så ta vara på varandra där ute i verkligeheten och hjälps åt så mycket ni kan.

Kram Åsa

Kommentarer
Postat av: Terese

Du får börja hota me mig igen mohahahaha

2010-08-17 @ 21:13:37
URL: http://dice.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0