Fler Nissar till folket!!!

Idag började det med att det regnade så in i bara den och inte tala om hur det blåste, men det gör det ju mer eller mindre alltid här. Tänkte först somna om i morse men kom på att soptunnorna på jobbet måste ut innan 6 för att sopbilen kan komma alltifrån 6 och frammåt. så det var bara att palra sig upp, men jag hade ingen lust. Fick i alla fall en hel del uträttat innan regnet drog bort och det hade torkat upp så att det gick att börja klippa i parken och framför klubbhuset som jag hade tänkt göra idag.

Kom hem och började funder apå vad som skall med till Fårö i morgon, för vi skall fira midsommar där ute och så ringde Nisse för att planera var C och han skulle träffas, han är C:s ledsagare som han träffar 3 timmar varje vecka och han är verkligen en klippa. Alla ungdomar även om de inte har funktionshinder borde ha en Nisse. C och han var till blå lagunen och en tur till Fårö. De verkar ha himla mysigt och roligt tillsammans i alla fall. Alltså fler Nissar till folket, hur det nu skall kunna ordnas.

Janne och jag var till Oinare skogen med gänget så att det fick kuta av sig lite. Det är ju populärt så klart. Det gör att kvällens promenad bara blir några kvarter för i mogon bitti drar jag med hundarna till Bungenäs innan det är dax för J och mig att klippa lite gräs innan vi åker till Fårö. Janne och C de får åka tillsammans med hundarna i förväg och förbereda allting.

Ha en supermysig midsomamrafton i mogon och tänk på att ta vara på varandra.

Kam Åsa

Flera långa dagar.

Det är precis vad det varit efter en helg som inte innehöll några måsten överhuvudtaget. Men åter till dagarna som varit långa och det är mycket planering, för på jobbet så planeras det för mat till fotbollskolan nästa vecka och det var J, janne och jag i Visby och handlade igår, allt för att hålla ner kostnaden.

I morse blev det en tidig start för C skulle först med moffa och dra nät sen skulle vi vara 10.00 i Visby. på mogonen när jag lämnat C hos moffa drog jag och hundarna till Bungenäs för en skön promenad och där såg vi en rävhona som  kom med en död ekorre i munnen och hon var antagligen på väg hem till lyna med den.
Hämtade C senare vid strand där båten finns och de hade fått ett 60 tal flundror som skulle rökas under dagen.

J han var så glad i går när han kom hem för han hade fått ett nytt ställe att klippa gräs på, men idag när han kom dit vi 11 tiden och hade lånat en klippare att klippa med, då hade turisterna ringt efter en annan, trots att de bett J att klippa där hos dom idag.  Man kan ju undra hur de tänker egentligen för så som de behandlade honom kommer det ju att sprida sig så de kommer att få jobbigt att få hjälp av lokalbefolkningen i fortsättningen för både moffa cch en bekant till honom blev riktig arga på sättet att behandla J på. Och tydligen har de gjort något liknande mot en lantbrukare här också. Tappar de helt allt förnuft när de lämnar båten i Visby?

C och vi var i visby hela dagen och pratade om något som heter  http://www.repulse.se/ och är ett program för att lära sig hantera olika saker i tillvaron. Jag hoppas att han vill vara med där så att han kan få strategier att använda sig av när han blir äldre och även i vissa situtaioner idag. Hon som skulle var hans coatch var hur bra som helts.

Vi passade även på att handla det sista till helgen och C hittade ett par foppa toflor, Janne och jag hittade något liknande men de hade runda sulur under, rätt skumt att gå på.

I morgon kommer min son Emil att släppa sin andra poesi bok, är faktiskt lite spänd på den och är ni nyfikna så kolla på:
Litenupplaga.se - Spännande böcker i liten upplaga
www.litenupplaga.se
Om man blundar kan man se något som är viktigare än allt annat, man kan se sig själv som man sannerligen är. Dessa dikter visar mig i min naknaste form. Utan skinn och ben. Utan muskler, fett, blod och senor. Dom visar endast mitt innersta, mina tankar, mitt sinne, mitt hjärta.


Det var allt för idag och ta han dom varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa




Länge sen.

Nu var det bra länge sen jag var här men våren har gått helt för runt med jobb, hundträningar och torka, måste ju försöka sova lite där emmelan också.

Jobbet har rullat på som bara den, men då det blev värdens försommartorka så  fick jag börja vattna redan i mitten på maj och då är det dygnet runt jobb som gäller (nu har det äntligen kommit vatten uppifrån). så på jobb fronten har det inte hänt något nytt.

Vi var till Norrköping på hundutställning och tro det eller ej men "tanten" hon bler BIR veteran med CK och hamnade i stora ringen, inte dåligt av en sån gammal tant (fyller 12 i augusti). Hon var helt super den dagen.

Passade samtidigt på att besöka min son och hans familj där och det är bara synd att det blir som snabbvisiter, men men så är det, får se fram emot att de snart kommer hit i stället.

I övrigt på hundfronten så  håller vi i Välle Dog Team på att planera Välle Dog Teams hundddag den 13/8 och det finns folk som tydligen  tycker att det är helt fel att arrangera något  för hundfolk på norr. Men slutet är inte där ännu så den som lever får se vad som händer men man kan ju undra hur de tänker eller om det bara är som vanligt den stora jante lagen på Gotland som nu spelar in igen ( tro för tusan inte att du är något och försök inte ordna något, även om man inte tror eller utger sig för att vara någon speciell). Vi har ju varit med om det här tidigare, när vi precis startade upp. Det var även då någon eller några som hade åsikter om vad vi gör där.

Ungarna har också hunnit med att sluta skolan och fått sommarlov. J han har allt börjat sommar jobba innan skolan slutade men så kom torkan, inte bra då han klipper gräs åt folk. C han har inte hittat något ännu men han har i alla fall satt upp lappar om det på lite olika ställen så han kanske får napp vad det lider. 

Janne han har hela våren sen jag skrev sist hjälpt nya hyresvärden med källaren, i huset där vi skall flytta in. Han har spacklat och målat vilket gjort att vi redan flyttat över endel saker både på vinden och i källren. Det blir så fint så, helt nyrenoverat, så det blir nog till att inte röra sig överhuvudtaget.

Jag har under våren också klarta av att ta jägarexamen men har ännu hagelprovet kvar att göra. Fattar inte att det skall vara så himla svårt att träffa.

Vad skulle jag gjort utan min gubbe han är bara bäst..
För han har verkligen ställt upp på mig och ungarna hela tiden då loggistiken varit mer än 100%, under hela våren.

Det var lite om mycket  och jag skall försöka att uppdatera mig lite oftare men det är ju så när det blir mycket runt en att datorn hamnar sist i prioritet.

Kram Åsa

RSS 2.0