Lördag kvällens nya nöje.

Har nu åter gått ett antal dagar som jag inte skrivtit på, men det händer just nu inte så värst mycket varken på jobbfronten eller annars.

I fredags blev det bara några timmars arbete med att skriva färdigt protokollet från tordagskvällens styrelsemöte och så städa av lokalen lite efter det att bridgen varit där.

Janne och jag tog hundarna med oss längst upp i Oinare skogen där provbrotten ligger och där plockade vi 1,5 bajs påse med svamp (bajspåsar kan användas till mycket, mer än att bara plocka bajs i) och det finns mera så vi skall nog ta oss en tur igen den kommande veckan men det återstår ännu att se.

C han blev på em skjutsad till kontaktfamiljen i Tingstäde för han skulle vara där över helgen. Han kommer förhoppningsvis att vara nyklippt och fin när vi hämtar honom i em för deras ena dotter är frissör och hemma under lovet. Bra att ha sånna kontakter.

I går var det då hundträningar som vanligt med en tävlingslydnadsgrupp och en allmänlydnadsgrupp. Fast de på fm i tävlingsgrupppen skall vara duktiga så märks det att man har  med levande material att göra för det var jätte mycket strul och bus där och om man då jämför med allmänlydnadsgruppen där det flöt på som på räls. Så olika det kan vara.

J han var vid en kompis på Ar under tiden vi tränade hundar.

Hemma på kvällen fixade J potatisgratäng och fläskfilé, mums. Medan han gjorde det gjorde jag lite eget kontorsarbete för Sheltieklubben med en budget för 2011, ett manus till sheltiebladet och lite annat smått och gott. Det är så skönt när man fått iväg allt sånt där måste.

På kvällen så hittade Janne på en ny sysselsättning eller rättare sagt, jag undrade var han tagit vägen och tro det eller ej men han stod nere i källaren. När ja gropade ner och undrade vad han höll på med fick jag till svar "jag laddar pennor" vad gör du, svarade jag och fick samma svar igen. var då tvungen att gå ner ock kolla, mycket riktigt där stod han nere i källaren och laddade stiftpennor för brinnande livet. Han hade kommit på det när han skulle leta efter en annan sak där ner.

Så kontentan av det hela använd lördagkvällarna hädanefter till att ladda pennor.

Idag väntar ytterligare hundgrupper med en rallylydnadsgrupp och en valpgrupp och när det sen är klart så skall C hämntas hem igen från kontaktfamiljen.

Sen får man se vidare vad dagen har att erbjuda. Ta nu vara på livet, varandra  och lev i verkligheten.

Kram Åsa


Fint som snus.

Det blev vårt hem efter gårdagens städning, alla fönster är puttsade så att man kan se ut igen, alla gardiner rena och fina, framför allt, allt damm är borta, yippiiiiiiiiiiiiiiii, det gillar jag. Sen återstår att se hur länge det varar, brukar inte hålla sig så där jätte länge så det är bara att njuta så länge det går.

På hundfronten så blev det en tur till Oinare skogen i går em och i dag på morgonen en tur till Bungenäs så att gänget fick springa i backen upp mot barack David. Men när vi nästan var framme vid vägen som går genom brottet så hittade jag en annan backe som bara var så brant, den sög verkligen när gänget provsprang den. Det är så att de håller på med en massa maskiner där ute och då gäller det att hitta en backe där man kan få vara lite ifred för vi har en Quintus som gillar att dra efter saker och ting om han får en chans, vilket han oftast inte får till fälle att göra, men han försöker om han kan.

C han har inte kommit ur sängen och i kläderna ännu idag utan det är T-shirt och shorts som gäller, bra att shortsen sitter på i alla fall och det inte bara är kallingar på.

J han tog sig en tur till Visby med bussen för att inhandla sig några par jeans och en ny hårklippnings maskin så att han och Janne kan få klippa håret igen. Vi har en gammal som är över 10 år men sladden är det glappis i, så ibland går den och ibland inte, blir inte alltid så bra då.

På jobbfronten så har jag jobbat en liten stund idag med att förbereda mig inför kvällens styrelsemöte som börjar 19, alltså blir det kvällsjobb i dag.


Det var lite om vår dag idag och igår, så ta nu vara på den vakra hösten och varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

 


Städa både ute och inne.

Började i går kväll med att  putsa alla fönster och ta ner alla gardiner här nere på undervåningen och sen började jag damma av vardagsrummet innan det var sängdax i går kväll.

Hundarna startade upp mig allt vid halv 6 i morse trotts att jag tänkt att jag skulle ha lite sovmorgon. Men det var lika bra att gå upp forsätta att städa i köket  och sen gå en morgonpromenad med gänget innan frukosten.

Efter frukost blev det mera städning av köket tills det var klart. Då väntade städning ute med att räfsa upp alla löv som ramlat ner, går inte att klippa när det är drivor av de.
C han kom med ut och hjälpte till att kärra löv och han var jätte duktig för efter löv körningen började han klippa gräset och löv så klart, jag klippte av en del grenar på buskar som hängde ner, försökte även mig på att med gräsklipparen klippa av lite av murgrönnan som bara blir större och störrre på sten muren, nästa steg blir nog att riva bort den helt.

Medan vi gjorde det här så var Janne och J i Visby och shoppade. Men det var meningen att J skulle till körskolan för att göra ett prov igen men de hade stängt för sjukdom, tur för honom att han åkte med Janne in så att han inte behövde vänta på bussen hem.

På em  bar det av mot jobbet för lite gräsklippning av fotbollsplanen, den måste klippas så länge gräset växer.

                                  

Men idag när jag klippte var det inte så varmt som när den här bilden togs utan jag fick ha skoter overall, vantar och stövlar på mig för att inte frysa fast på klipparen.

Väl hemkommen igen blev det att laga lite mat och sen en sväng med gänget KA3 runt i kväll, med mycket spring i benen på alla 5 hundarna.

Lite om dagens händelser så ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Snurr, snurr och snurr

Sådant är livet just nu det snurrar på med en väldig fart så det gäller att hålla i sig  så att det inte går för fort fram. Det har nu lyckat gått 5 dagar sen jag var här senast.

Vad ha då hänt i stort: jo inget mer än det vanliga. Jag jobbar på i ett litet makligt tempo (måste få slut på mina övertimmar) men nu är i alla fall nästan allt material vinterförvarat utom näten och målen på flyget, men det får bli nästa veckas arbete. Sen måste det så klart börja klippas lite gräs igen men jag vill att så gott som alla löv kommer av först så att det inte blir så himla mycket att räfsa i nästa vår och så får maskarna också lite föda.

Husbilen har också kommit in under tak och skall inte ut förrän vi har vår träff i december.

Den här veckan har ungarna höstlov från skolan men veckan innan, så var det speedigt värre, på C i alla fall. och inte blev det bättre av att han var till kontaktfamiljen under helgen som var. Vi håller också på att leta efter en ledsagare till honom, men sånna växer ju inte på träd så vi får se vad vi kan hitta på för någon, gäller ju att det passar C också.

Hundarna de har börjat fått lite fysträning i backarna på Bungenäs och det gillar de verkligen. De får inte springa där varje dag utan några gånger i veckan.

Hundträningarna rullar på som de brukar med många trevliga hundar och förare. Vi har till och med hanhundar som kan ligga platsligg tillsammans med en löp tik, inte dåligt.

Ta nu vara på livet och varandra tills jag är här igen.

Kram Åsa


Äntligen!!!!

Har jag hittat fram till bloggen igen, det har varit massor som skulle göras på kontorsbiten hemma så tiden har inte funnits till att blogga. Jag lovade ju lite bilder från vår resa till Sundsvall men som sagt så tog jag inte så många men några kommer här:


                                 

En trollskog där vi rastade hundarna på morgnar och eftermiddagar. Om man tittat mitt i bilden så kan man nästan se att det står ett troll där uppe.


                                    

Utsikten från Södra Berget hade säker varit fin om inte den här dimman legat över oss så gott som hela tiden. Det var väldigt lågt till tak så att säga.

                                    

Men så här fint kan det också vara på en promenad i Sundsvall.


Vad har då hänt sen sist:

Jag har börjat jobba igen den här veckan efter 2 veckors ledighet och vardan är tillbaka i sitt vanliga igen, med hundträningar och jobb. Ungarna är i skolan och det verkar flyta på utan alltför stora missöden. Skall försöka att komma till bloggandet lite mera framöver igen så att alla kan få en liten del om vad som händer här hos oss.


Ta nu vara på varandra där ute i den analkande vintern.

Kram Åsa

Utställnings söndag.

Då har det gått en del dagar igen sen jag var här inne och skrev, så det blir till att börja från början igen.

I fredags så gjorde vi Sundsvall genom att promenera runt i stan. Det är en gammal stad men ändå inte, den brann ner på 1800-talet för då var alla husen byggda i trä. Efter det så bestämdes det att stan skulle byggas upp sten istället just för att den inte skulle kunna brinna igen.
Vi var på torget och tittade på standens grundare som var Gustav den II Adolf, passerade även kyrkan, där vi inte kom in för de öppnade inte förän kl 12 och då var lilla T hungrig. Stan kallas även för drakstaden var det nu kan komma ifrån. Promenaden fortsatte då till ett ställe som hette Baristro. Där hade de ekologisk mat och de hade även ett stammis kort som man fick gratis och då skännkte de en skolomåltid till en skola i Etiopien via FN.

Vidare tilll Södra berget och skulle titta på utsikten men det var sån dimma att det inte gick att se mer än ca 50 meter framför (bild kommer senare). Efter den utsiktsturen bar det av hem till  Robban och Tessan och en långpromenad med hela gänget även deras schäfer Sota. På kvällen kom Tessans föräldrar förbi på en fika och mycket prat, då de också har barn med neurotiska funtionshinder, precis som vi.

Igår lördag började dagen med att jag borstade alla våra hundar och sen så fick Sota sig ett träningspass med sin husse och matte, bara efter en stund så fiunkade hon rätt bra, fast hon blev helt slut så hon orkade inte röra sig utan låg helt utslagen medan jag tränade med Tobbe.

På em så blev det en skogspromenad med hela gänget och hundarna fick klättra över berg, stock och sten. Senare på em bar det av ut till Tessan föräldrar där vi lämnade lilla T hos dem för vi skulle in till Sundsvall och äta mat på en Indisk restaurang. Det var hur gott som helst. Var lite fachinerad över att de hade indisk glass som dessert och förrätten var inte helt fel den heller, för det var som 2 stora chips med en jätte god sås till.

Idag var vi på hundutställning i Boulhallen här i Sundsvall, den började kl 9 så vi var där allt vid kvart över 7 för att hitta en bra parkering.
Resultstaten blev så där för Linus och Stig-Helmer. De fick varsin 2:a, den ena i öppenklass och den andra i unghundsklass. Som vanligt var det still going strong Tanten som fick det bästa resultatet, för hon fick sin 1:a, HP och blev 4.a i konkuransen. Så nu har vi uppnått målet för Tanten det här året, vårt mål var att hon skulle ha HP eller CK på varje utställning hon var och det har lyckats!!!

När vi sen kom tillbaka till Robban och Tessans hus så fick hela gänget en rejäl promenad till ett nedlagt industri område. Där luktade kemikalier och var hur stort som helst. Hundarna hade jämt jobb att springa runt och Sota fick lite träning igen. Robban och Tessan har fått lite verktyg att jobba med framåt och bara efter de här dagarna går det mycket bättre.

Snart vänta mat och den har då varit super hela tiden och jag skall återgå till att umgås med resten av familjen.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten och sakta tempot en aning och lev livet.

Kram Åsa


Sundsvall!!!!!!

Då har vi kommit fram till Sundsvall och Robban, Tessan och lilla T. Resan började ju allt i tidsdags med att vi åkte in till Visby på kvällen och sov över på Träffpunkten fast man inte får det.

Båten över i onsdags morse och vidare till Piia på hennes nya ställe som var jätte fint. Där blev det mycket prat, klippning av hasor som jag inte riktigt får till och sen så klart massor med god mat. Hennes morfar bor där också och tänk om man kunde få vara så frisk och pigg när man är 91 år. De var en rolig bekanskap.

Igår vid 10 tiden så åkte från Piia och mot Sundsvall. Hit kom vi inte förrän ca 17,  för vi rastade hundar vid flera tillfällen och oss själva med så klart. Vi lyckade leta oss fram hela vagen med hjälp av GPS:en, men när vi kom fram till deras väg så såg det ut som en vanlig gångväg hemma och jag tyckte inte att vi kunde köra där, blev till att ringa Robban och då visade sig det att det var precis nedanför där de bodde.

Hundarna har fått sig några promenader i skogen (Bilder kommer senare) som finns här uppe bakom och det var då väldigt mycket att nosa av och marker att de varit där.

Nu vänta frukost och sen lite mera umgänge med Robban, Tessan och Lilla T (så klart Janne med) och senare lite sightsing i Sundsvall.


Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Ut på äventyr

Under gårdagen så var det att förberda hundarna med var sitt bad, föning och kloklippning med mera. Det hände medan Janne var i Visby på lassis och ungarna hade gått till skolan. När sen Janne kom hem blev det lite fika och han började fylla massor av vatten i vattentanken i husbilen för i kväll bär det av mot Visby och båten i morgon bitti. Därefter fick hundgänget sig en rejäl promenad på Bungenäs, gäller att hålla Tantens mage igång för den brukar krångla när vi är på resnde fot.

Vi skall åka mot Sundsvall för att hälsa på min äldsta son, barnbarnet och sonhustrun, det skall bli så kul så för vi har inte varit hemma hos dem förrut, det är för långt bort och kräver en massa planering. Det här har vi planerat under 1 års tid för att få ihop. Innan vi kör mot Sundsvall så skall vi mellanlanda hos Piia vår uppfödare för de har precis flyttat och det skall bli så roligt att ses igen utan att det är stressigt runt i kring.

I Sundsvall är det då inte bara att hälsa på utan vi skall också ställa ut på specialen där på söndag (3 hundar) och det brukar vara lika roligt varje gång för nu känner man en hel del människor som också ställer ut.

För ungarnas del (blir semmester från dem) skall den ena vara vid morfar och den andra vid kontaktfamiljen i Tingstäde men de kommer att vara hemma också en del, för katterna får ju vara hemma de kan inte åka med varken ungarna eller oss.

Det här gör att bloggen kommer kanske inte att bli uppdaterad (man vet aldrig) så ofta. För nu skall jag återgå till att packa kläder (går åt en del) och börja borsta igenom gänget så att jag kan packa deras prlylar också. Janne han skall till Visby för att hämta sina nya glasögon om en stund.

Ta vara på livet och varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa


Mer än halva tiden

Har gått på på de 4 dagar som ensamstående mamma för i kväll kommer min äslkling hem igen från kriget (hemvärnsövning). Så här långt har allting flytit på bra förutom C:s morgon i fredags (se fredagens inlägg), men man inser hur mycket det är att rodda runt i när man är själv i det hela. Man glömmer hur det var under massor med år, fast då var det ju bara en hund och inte en massa hundträningar, men det var mycket ändå. Glad att vi är två för det mesta, det är bra med aha upplevelser.

Under gårdagen så var det hundträningar som vanlig och det var först en tävlingslydnadsgrupp och de var hela 9 stycken, länge sen de var så många men de tränade på bra och var jätte duktiga. På em var det 1 mer än förra veckan för de var 3 och även där börjar man kunna se resultat och att jag kan se resultat är ju det som håller mig igång med det här.

C han var med mig hela dagen på panget och hjälpte till med att plocka fram rallylydnadsskyltar till idag och att rasta hundar. J han hoppade av på Ar hos en kompis på morgonen (vi passerar förbi) och sen plockade jag upp honom på em när vi åkte tillbaka.

På hemvägen gick vi en sväng upp mot masten i Oinare skogen så att gänget skulle få springa av sig lite. De brukar ju behöva det efter att ha varit på Panget en hel dag. Det är så att de inte får jobba så värst mycket för jag jobbar ju med andra hussar och mattar.

Efter maten for C och jag upp till min pappa för min syster och hennes sambo är nere över helgen, så det blev en del prat under några timmar tillsammans med lite fika. J han orkade inte efter dagen med kompisen så han blev hemma vid datorn och tv:n.

Idag så kommer det att vara mer hundträning i form av rallylydnad först och sen en valpgrupp på em. Efter valpgruppen kommer några som skall träna lite utställningsträning och även jag skall försöka att ta ett eller annat pass med Linus och Stig-Helmer, de behöver det inför nästa helg. J han skall under dagen åka till Visby för att gå och fika med sin ledsagare och C han får följa med mig och bygga en rallylydnadsbana (han är en fena på det) och sen hjälpa till med att rasta hundar.

Ta nu vara på varandra där ute i hösten.

Kram Åsa

Ledig!!!!!!!

Det är vad  jag kommer att vara i 2 hela veckor framåt. Undrar hur det skall gå, blir lite stressad över det, fast jag vet att det inte blir så mycket slappande för veckorna är fullstampade redan med en massa grejer, men lite ledigt blir det allt, mer om det längre fram.

Igår hände det inte så värst mycket jobbade som vanligt med en del tvätt, kontorsarbete och lite städning. När jag sen kom hem så tog jag hundarna med mig för en långpromenad i Oinare skogen. De kutade på som vanligt och alla fick fnatt rätt som det var och började att jaga varandra runt runt i skogen nära mina ben.

På kvällen hjälpte J mig med att promenera och C han var hur speedad som helst.
Medan J och jag var ute så tryckte han i sig ett 20 tal ägg med mackor till och till saken hör att han ätit en rejäl middag med pytt i panna och ägg bara 2 timmar innan, det hände på bara 45 minuter, så snacka om att trycka.

I morse så blev det en tidig rastning av hundarna det var ännu mörkt ute för jag måste hinna med det innan J och C skulle upp ur sängarna.
J han kom upp utan problem men det brukar han, fast C däremot han vägrade att kliva upp överhuvudtaget och då får jag min förklaring till speedandet och ätandet dagen innan.
Han skulle på en föreläsning borta på Folkhögskolan men han viste inte riktigt hur och när det skulle ske. Han trodde att det var 8.30 där borta men viste inte. Det hela slutade med att jag fick ringa skolan kl. 8 för att kolla hur det skulle vara så han fick veta. Bara han sen fick klart för sig hur det skull bli så var han inte sen att dra iväg till skolan. Men om jag nu hade åk till jobbet som jag brukar då hade han inte kommit iväg ,så kontentan av det hela, den nonchalanta skolan i ett nöt skal. 

På jobbet blev det städning i dag också, sista tvätten in i klädförådet och så att klippa och linjera IP planen inför morgondagens sista matcher. Jag samlade även in en del material till en enkät som skall göras klar under nästa vecka. Det är statisitk på hur många ideella timmar varje förening gör.Men det får min vikarie sköta.

Efter jobbet blev det en ny tur till Oinare skogen med hundarna och där var det mycket folk idag så hundarna fick gå kopplade bitvis.

Hemma igen blev det att ta hand om tvätten i maskinen och tömma komposthinken som var mer än överfull. Orkade sen inte laga mat  (tyckte det var lite mysigt med Pizza ikväll) så Pizza beställdes vid vår Pizzeri här i Fårösund.
Nu så skall gänget få sig en sista tur och sen skall sängarna bäddas rent i.


Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

RSS 2.0