Söndag.

Eller vad man nu skall säga men söndag är det i alla fall. Idag så har det varit lugna gatan för vi tog det väldigt lungt i morse och efter frukost bar det av ut till Oinareskogen på en lång promenad på 1,5 timme med hundarna. De for som bara tusan runt och busade med varandra.

Hemma igen blev det lite jobb eller rättare sagt jag tog hand om jobbets gardiner (manglade och strök) som jag tvättade i fredags. Efter det hamnade jag vid den här burken för att göra lite eget jobb, innan det blev lite kötgryta, med jordgubbar och vispgrädde till efterätt.

J han har anfallti löpbandet i två omgångar medan C inte gjort något alls i stort sett. Resten av dagen/kvällen blir nog som den varit innan, dvs hundarna skall ut på en tidnings sväng och så klart skall pannskrället startas om var 30 minut då den larmar.

Jag har också försökt få till lite smilisar både här och där, man blir rätt glad av de där gula gubbarna men problemet är att fatta vad de egentligen betyder när det bara står text och tecken eller vad egentligen smilys gubben står för. Undrar om det finns något lexikon någon stans får nog titta efter ett sånt.  
                                                                                                                                             
Ta nu vara på varandra där ute i verkligehten.

Kram Åsa




 

Fortsatt j.... skap.

Man skall ju inte svära men inblan kan jag inte låta bli för pann skrället håller fortfarande på och jag blir så j.....a trött på den. Men nog om den, går inte att göra något förän jag fått tag på rörpularn på måndag men störande är det i alla fall.

Slocknade som medvetslös i går kväll och inte vet jag vad det beror på, anting sover jag inte alls eller så är jag mer eller minder medvetslös. Det är verkligen skumt men som med mycket annat är det bara att gilla läget.

Tog det lite lungt som resten av familjen i morse, fick kaffe och tidning på sängkanten och det är i alla fall mysigt att inte behöva störta upp utan kan ta det lite lungt.

Efter frukost så tog Janne och jag hundarna med oss ut till Bungenäs på en långpromenad på ca 1,5 timme. Det var bra med skare, så det gick lätt att gå ovan på och hundaran kutade runt som vanligt. De bråkade en hel del så Tobbe fick en smäll på ena frambenet så han är lite halt nu, men troligtvis så släpper det tills i morgon.

När vi sen kom hem blev det lite hundvård och däre efter mat. Efter maten så har jag anmält 2 hundar till Vilsta den 26 februari. Skall bli kul att åka dit igen och träffa alla och framför allt Pelle och Susanne som bor där permanent och som vi träffar varje gång vi kommer dit. 

Nu väntar hundarna på sin kvällsmat och sen en runda runt Fårösund så de får läsa lite i tidningen.

Ta nu vara på varandra och njut av kvällen.

Kram Åsa


"Gör inte som jag gör, utan som jag säger!"

Om jag skall forsätta där jag slöt igår så berättade jag att vi skulle till Strå för att träna lite hund. Alla hundar fick sig en genpmgång och de gillar verkligen det . 
Men innan vi kom iväg fick vi justra trycket på pannan, trodde att det skull hjälpa, men inte så den var bara på 40 grader under natten. Burr.
Ringde rörpularn i morse och fick några tipps, men det hjälpte inte, blir till att ringa honom på måndag igen. För så här går det inte att ha det den larmar var 30 minut eller rätttare sagt så fort den skall starta om igen. Jag blir dåre på den här pannan, har aldirg varit med om maken och inte är den vår heller för vi hyr där vi bor och ägaren till huset vill inte åtgärda den mer än han gör.

Fick en kommentar på gårdagens inägg vad beträffande C:s ätande, men det är så att vi allt har lås på allting och inget gott att äta (sockler och så vidare), men då äter man 2-3 jätte portioner i stället, fast nu så serveras hans mat på assietter i stället för stora tallrikar allt för att lura ögat lite, och sen kan man äta av allt som inte är inlåst dvs frukt upp mot 5 kg på 2 dagar, mackor från frysen och även annat som kan vara i frysen.  Så tippset var bra men vi har allt det så. Nästa steg är handla en gång om dagen och bara köpa det som beräknas gå åt till varje mål man kommer att äta, men hur kul är det på en skala från 1-10.

Det andra som bekymrar mig är när jag läst min dotters blogg som beskriver min situation för så där 18 år sen. Så tänk om alla våra barn kunde lyssna på vad vi säger så de slipper göra om våra misstag om och om igen. Jag blir verkligen ledsen på hennes vägnar och alla de som är inblandade för det för så mycket med sig in i framtiden. jag vet av egen erfaren het. För det ligger en hel del i ordspråket " gör inte som jag gör, utan som jag säger" men jag skulle tro att det hör till att var och en skall göra sina missar i livet på ett eller anant sätt.

Nog om detta, vad har då hänt idag, så klart har jag jobbat mina timmar idag  och även en del hemma med för jag måste tvätta alla gardiner mm, från jobbet och i tvättstugan är vattnet avstängt. När jag sen kom hem så tog vi hundarna med oss till en tur på Bungenäs, det är ett tag sen vi var där så idag var det en massa extra spring i benen.

C han har haft en rätt ok vecka i skolan och J han tog bussen till Visby i em så jag får se när han kommer hem igen och även han har haft en bra vecka i skolan verkar det som.


Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram på er alla

Åsa






Igen..............!

För mycket händer så där för har det inte hunnits med att blogga på 2 dagar. Men att börja lite lätt med tisdagens övningar så var vi iväg till dietisten på morgonen i Slite och det var ingen kul historia.
I alla fall inte för C för det konstaterades att det äts för mycket och håller han den här takten så har han gått upp 30 kg på ett år och det är aldeles på tok för mycket.
Och inte vet jag hur jag skall få stopp på det för han bryr sig inte ett dugg. Inte heller dietisten hade någon lösning utan var bara väldigt bekymrad liksom jag. För J:s del så var det bättre för han är i alla fall medveten om problemet och försöker hela tiden göra något åt det efter det var mot jobbet och fixa lite där.

På em när ajg kom hem så var det komenderad städning och det gick något bättre den här veckan än förra. Men varför har vi så olika syn på vad städa är. För en del i familjen är det bara damsuga och torka golv som är att städa, men då anser inte jag att man har städat utan bara hasad av det värsta. Är det någon där ute som kan svara på vad det egentligen är, tycker att jag borde veta då jag hade städning som arbete i flera år, men kanske inte ändå.

I går var det så klart till jobbet tidigt och sen på em var vi åter till Slite för att J och C skulle träffa sina nya ledsagare. Men nu blev det bara C som fick träffa sin för den som J skull haft hade lämnat återbud. C startar upp med sin om en vecka, det kommer att vara 2 timmar/vecka och det kanske blir så att vi måste ansöka om mera tid, fast det återstår att se.

Sen igår kväll var det fort hem för jag skulle iväg på jägarexamen som är varje onsdag kväll. Lika intressant som vanligt även om det här första  handlar en hel del om olika jaktformer och hundar, sitter lite i ryggmärgen, det kommer anatagligen att bli jobbigare framåt.

Idag så var det en rätt lugn dag till att börja med om man inte skall se till att pannskrället böjade krångla IGEN. När jag skulle åka till jobbet så larmade den eländiga pannan på oljan så nu har den gått knappt 8 dagar utan att krångla. Sen så har den bara krånglat hela dagen för den startar inte igen när den skall då tempen sjunker, jag tycker det här är skit jobbigt och mår inte bra, för jag kan inte sova klokt när jag inte kan lita på eländet.

Sen så blev det till jobbet,  och en sån här soluppgången var det i morse fast bilden är sen i fjol vid den här tiden.
                                             

När jag sen slöt för dagen så tog Janne och jag hundarna med oss upp till masten och gick en tur i skogen, riktig skönt för det gick hur bra som helst att gå på skaren. Och hundarna hade ett jätte spring behov.

Hem igen och fixa lite mat och justera trycket i pannan. När det var fixat blev det en tur till Strå för lite hundträning. Alla hundarna var bara så duktiga hela tiden. Samtidigt fick J sin pao plats till v11 fixad.

Nu väntar en ny tur till pann skrället och sen en duch för att sen kolla in pannan IGEN, innan det blir till att anfalla kudden. Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa


Smussel.

Då var jag tillbaka här igen då och nu så skall ni alla få reda på vad det smusslats om en längre tid.

För att börja från i fredags så var det jobb först ett antal timmar och sen hem få i sig lite mat och en duch innan Janne och jag packade in hundarna i bilen med färd mot Visby. Innan vi kom dit så stannade vi till i Tingstäde för att lämna av ungarnas väskor då de skulle vara vid kontaktfamiljen. De skulle ta bussen dit efter skolan vilket de också gjorde, dock inte med samma buss.

Till Visby och båten över till Nynäshamn där vi rastade hundar och åt lite. Påbörjade färden mot Norrtälje och Piia, vår uppfödare som fyllde 50 år den 21:a (alltså i lördags). Hennes man Pelle var i maskopi med oss (vi hade skickat en liten present i veckan innan för att hon inte skulle ana något) och vi anlände dit 5 minuter över 00.
Pelle väckte Piia och hon bara stirrade på oss i säkert 2 minuter medan vi sjöng och så utbrister hon "vad kommer ni ifrån och vad gör ni här", när sen chocken lagt sig, så serverades det bubbel och en massa prat innan janne och jag drog oss tillbaka till husbilen för några timmars sömn.
Det som är rätt fantastiskt är att ingen som vetat om det här har läckt information, strångt gjort av alla må jag säga, för det brukar nästa alltid vara någon som läcker när det är mycket folk inblandat.

På Piias stora dag då hon räknat med att det ungefär skulle komma 5 personer så kom det nog någon stans mellan 20 och 30.
Hon var ännu i går när vi åkte hem lite smått chockad över att det kom så många. Janne och jag hjälpte till att stöta upp med disk och så vidare under dagen. Och det var bara så kul och trevligt att umgås med alla som man känner lite och som man nu lärde känna lite mer, för många som kom var uppfödare av sheltisar och som vi träffat på olika utställningar.

I går innan vi skulle åka hem så  skulle Piia få ta sig en titt på vilken av grabbarna vi skall anmäla till Vilsta om ca en månad. Hon trodde att beslutet skulle vara lätt, men det var det inte. Vi beslutade att hon skulle fundera några dagar och att vi sen skulle höras av igen för att få grepp om vem som kan kandidera dit.

Landade igen här på Gotland i natt och stannade till hos kontaktfamiljen där Janne och jag sov några timmar innan vi plockade med oss C hem i morse. J han åkte hem i går med bussen och var hemma själv. Det är han jätte duktig på.

Idag så har jag jobbat som vanligt och Janne han har tömt husbilen efter helgens övningar. Nu i kväll så tog Janne och J hundarna för jag hade 122 sidor teori att plöja igenom inför jägarexamen på onsdag. Har ju inte riktigt hunnit i helgen så att säga och dagarna går ju fort när man skall läsa sånt här.

Det var då en kort sammanfattning över vad vi har haft för oss i några dagar. Kul var det i alla fall att kunna förgylla hennes 50 års dag. Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Äntligen fixad!

Efter en dålig natts sömn, undrar om det beror på fullmånen eller om det var all information från gårdagskvällens cirkel. Inte vet jag  vilket men dåligt med söm blev det. Klev upp vid 5 fast då hade jag ju snurrat ett tag och hundarna blir också oroliga när jag inte sover som jag skall så de börjar också trampa runt.

Tidigt till jobbet och började lägga upp en ny användare till LOK stödet som snart skall vara inne och en del anant kontors jobb fram mot 9 tiden. Hem igen och få något i magen, innan vi drog mot Visby.  
C han hade två läkarbesök inbokade. Först till Barnmottagningen där vi träffade en jätte bra doktor som verkligen försökte förklara för C vad som kan hända när man äter oavbrutet, inte nu utan i framtiden, sen är frågan om det gick in.

Lite lunch på max innan nästa läkarbesök på BUP, där träffade vi också en bra doktor som tyckte att ví skulle prova med att höja hans medicin lite, för att han skulle orka sortera längre tid på dagen. Jag fick också en jätte bra hemsida som verkligen handlar om det här http://sjalvhjalppavagen.se/.

Efter det var till Willys för att handla hem mat till frysen och kylen de var nämligen rätt toma nu och det är nog inte bara våran som är det vid den här tiden. Blev en jätte handel i alla fall.

På hemvägen släppte Janne av mig vid jobbet igen så att jag fick fixa det sista till styrelsemötet i kväll och då förstår alla att jag skall jobba om en stund.

Janne och J de tog sig en lång promenad med hundarna nu i kväll, för de har inte fått vara ute klokt på hela dagen (klart de fått komma ut, men ingen promenad). C han lovade doktor på barnmotagningen att han skullle gå 5 minuter varje dag, få se hur det går med det.

Under em när vi var i väg så var äntligen rörmokaren här och fixade pannan, så nu går den på oljan igen och vi har åter varmvatten som är varmare än 30 grader. Hoppas bara att den håller sig nu och det skall bli så skönt att ducha i varmvatten igen.

De kommande dagarna blir det antagligen inget bloggande för vi skall i väg på en överasknings resa. Mer om det på måndag när jag är tillbaka här, så ta nu vara på varandra där ute i verkligheten under tiden.

Kram Åsa


Jägar examen

I går blev det då inget bloggande för jag var inte på humör och tiden räckte liksom inte till till det. Jag var på jobbet i vanlig ordning och fixade med en hel del.
Men så hade vi i familjen en inplanerad städ dag (måste ha det för att hemmet inte skall becka ihop) så det var det som skulle ske när jag kom hem.
Lagom jag hade greppat damtrasan och skulle börja så ringde moffa och ville ha hjälp med att få ner lite bräder från loftet. Sagt och gjort bara att släppa trasan och åka och hjälpa honom (tur att han inte bor så där jätte långt bort). Hem och forsätta med städningen, C och J de städade sina rum på egen hand utan knorr (duktigt av dem). Men jag funderar på varför det finns några i familjen som kommer och vill hjälpa mig/eller ta över det som jag just börjat på, i stället för att ta tag i saken innan jag hinner, för alla vet ju vad som skall göras även om det inte är så kul, det tycket inte jag heller, men det är något som måste göras. Någon som har ett svar varför det är så?
Det här gjorde att jag blev på ett hiskeligt hummör, inte kul för varken familjen eller mig.

Idag blev det också tidig start på dagen med en hel del kontors jobb och så en inventering av kioskens varor, vad som var kvar sen hösten. Det är bra att veta vilken åtgång det varit och vad som inte gått alls, för det är lättare att beställa sen i vår när säsongen drar igång. Höll också på att greja med LOK stöds modulen en del men fick ringa en som har bättre koll för att få reda på vad som egentligen gäller.

Janne han hämtade mig efter jobbet så att vi kunde dra med gänget till Bungenäs på en promenad. De behövde det verkligen för de har inte fått kuta av sig ordentligt på flera dagar. På hemvägen passerade vi affären och inhandlade lite middag som i kväll bestod av fisk i ugnen, broccoli och stekt potatis.

I kväll när jag är iväg så får C och Janne rasta hundarna för jag skall i kväll på en studiecirkel mot jägar examen. Den är på 15 gånger och går här i Fårösund. Det här är något som jag pratat om i flera år att gå, men det har alltid varit långt bort eller inte passat i tid (gör egentligen inte det nu heller) men det är bara att hoppa på nu när tillfälle ges.

Nu skall jag fixa till mig lite och ta fram lite material att ta med mig. Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Yippi, gröna fläckar.

Hade en sådär natt för Janne halkade igår kväll när vi var ute med hundana (som tur var skadade han sig inte) men han höll på att ramla över Tanten, så hon blev jätte skraj. Vi viste inte om han i hastigheten hade trampat på henne men som det ser ut så blev hon mest rädd i alla fall. Det här gjorde att jag sov si så där, för det är ju jag och min Tant.

Började dagen tidig för nu så är det tillbaka till arbetet efter en massa veckor med både helt ledigt och halvt ledigt.  På jobbet blev det till att börja städa av klubblokalen, kiosken och toaletter. När det var klart började jag att försöka få grepp om vad som hade hänt under de 2 veckor som jag vrit helt ledig. Det var en hel del, men Britt hade gjort ett bra jobb med alla mejl och post.

När jag sen skulle gå hem på em så hade det börjat komma fram gröna fläckar på fotbollsplanen och även ute i parken, fast där var det mest vatten och mer som en insjö. Men man kan känna att det är på gång i alla fall även om det ännu är flera månader kvar.

Hemma igen så kom taxen Max och ville ha sina klor klippta eller egentligen var det ju inte han som ville det utan hans matte som bestämt att de var långa.

Janne han har fortsatt att små plocka in grejer i husbilen under dagen så det verkar som det inte är så mycket kvar att packa i snart.

Ungarna verkade haft en rätt ok dag i skolan idag. J han hade en antydan till huvudvärk men den hade inte brutit ut och C han hade bara haft en lektion som var pest idag, där det inte varit arbets ro.

Snart väntar en promenad med gänget i halkan (glans is ute över allt) och det får nog bli KA3 runt i kväll för gänget har inte promenerat eller sprungit så värst mycket idag.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kra Åsa

P...... helvetet!!!!!

Man skall ju inte svära men just nu kan jag inte låta bli eller rättare sagt hela dagen har jag svurit. För det  började i morse när jag vaknade runt halv 8 att det var ett gäng kissnödiga hundar som ville ut. Kände då att det var svalt i huset, kände på ett av elementen och upptäckte då att det nästa var kallt.

Gjorde inte så mycket åt det till att börja med utan först efter frukost kontrollerade jag vad felet var och det var pann ellendet som inte gjort annat än krånglat och varit trasigt i vinter, som nu hade börjat motionera ventiler igen. Enligt instruktionsboken så skall den göra det ibland men inte dygnet runt som den gör just nu (gjorde så i julhelgen också) och det gör att vi  nu har varmvatten och element vatten på 30 grader. Inte ens skönt att ducha i. Janne han har fösökt under dagen att skruva på en trim put som vi gjort förut och då fått igång den igen men idag vill det sig inte. Vi får vara glada över att det är plussgrader ute och inte blåser 15 m/s nordlig för då hade det varit kallt inne.

Jag mår pest över den här pann skrället, för våra grannar vill också ha varmatten och värme från samma panna.

Annars under dagen så har jag gjort färdigt hundträningsprogrammet för våren och fått iväg det, men det krånglade det med. Det vill säga mejlen gick inte förrän jag startat om datorn, men nu är det fixat i alla fall. och det är skönt.

Vi var också en tur till Oinare skogen med hundgänget när det nästan blivit mörkt i em och då försvann Stig-Helmer på samma ställe som det försvann en dalmatiner innan jul. Men som tur var så kom han när jag ropade på honom (det gjorde dalmatiner också). För det hade inte varit kul att irra omkring där ute i mörkret och leta efter en hund.

Janne han har börjat rusta husbilen inför resan, men där krånglade det också, för där var det en minus kabel som lossnat när han tog ur batterina i höstas. Kanske bättre att låta saker sitta där de sitter för då händer inte sånna saker i alla fall.

I morgon väntar arbetet som jag varit mer eller mindre ledig ifrån i flera veckor, skall bli skönt att böja igen även om det alltid tar emot lite i börja innan man kommer in i det igen.

Nu skall vi ta oss en tur med gänget och lägga på lite brev till folk som inte har mejl så att de också får informationen om hundträningarna.

Ta nu vara på varandra där ute i halkan (för här töar och regnar det).


Kram Åsa



Ute!!!

Tog det lilla lugna i morse, fick kaffe och tidning på sängen, mysigt värre. Det var till och med så att J kom upp före mig och Janne, men det är klart han skulle se Tv, det  var ett sammandrag av Paris Dakar rallyt som han följer, för det är hans stora intresse det där med bilar,rally mm.

C han kom upp när vi skulle börja duka på frukostbordet och tog sin medicin utan knorr, så dagen med honom har varit lugn. Han damsög till och med övervåningen utan allt för stora protester (han sa att han inte hade något att göra). Det enda är att han inte varit utanför dörren idag så i morgon måste det bli en ändring, för man kan inte gå i schorts hela dagarna inne när det är vinter ute, lite frisk luft behöver man allt.

Efter vår sedvanliga morgonpromenad började jag med lördagens jobb att borsta alla hundar, klippa klor och övrig hundvård. Medan jag hölll på med det så var Janne och J upp till garaget där husbilen är parkerad under vintern för att skotta upp framför dörrarna.
Husbilen skulle nämligen ut idag för att förberedas inför vad som komma skall (hemlis). Det var mycket is och snö som skulle bort. De fick använda spadar, yxa och spett för att få bort allting så portarna gick att få upp. Men nu är den UTE!! i alla fall

Under em blev det lite eget kontorsjobb för mig och sen efter maten en tur runt KA3 med hundgänget så att de skulle få springa lite idag med. Medan jag höll på med mitt kontors jobb så började Janne förbereda husbilen och sådant som skall lastas.

Mer blev det inte gjort med oss idag så nu väntar TV:n ihop med ungarna, lite mys måste vi ju ockå ha mellan varven och det medan det är lugnt i lägret.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Sista semester dagen.

Tog det lite lugnt i morse så Janne han före mig upp, vilket inte händer så ofta. Det var även C som kom upp ur sängen i rätt klok tid och utan att strula helt obegripligt, men det kan bero på att han skulle ducha på morgonen hade han fått för sig.

När ungarna kommit iväg till skolan tog Janne och jag hundgänget på en tidningsläsar runda runt i Fårösund.  Det var nog många nyheter som skulle in för bitvis så tog det en evinnerlig tid att sniffa.

Efter hundpromenad och kaffe drickande begav vi oss till Jannes brors hus i Othem, som skulle ha lite tillsyn och där var det som vanligt. Vidare till Slite och Gahmens som är en sån där diverse affar, de har nog det mesta tror jag, men de hade inte det som jag skulle ha idag och det var fotopapper. Skulle göra en fin bild men jag fick till det tillslut i alla fall med ram och allt (skall bli en överaskning).

På em for vi till Bungenäs igen och tog en rätt lång tur runt där. Märks på en gång att de inte fått springa så mycket på några dagar.
Lite kvällsmat när vi sen kom hem  och senare i kväll så skall vi hämta J hos en kompis på Ahr. Han åkte med honom hem efter skolan och det är en som han brukar umgås med ibland. Mest blir det då vi börjar med hundträningarna för då hoppar ofta J av på vägen och så plockar vi upp honom på hemvägen. Men det är ännu 1,5 månad dit.

C han hade haft en bra dag i skolan idag för det hade varit lugnt och relativit tyst på lektionerna och det är sånt som han gillar.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten, för jag skall ta vara på min sista semester kväll.

Kram Åsa

Bråk!!!!!

Blev inget bloggande igår kväll för då frös jag så jag skakade och hade ont i magen (har haft det ett par dar nu) och det känns som om det sitter en förkylning och vill ut, men att den inte kan av någon anledning.

Började gårdagen med att slira runt en timme med hundarna under morgon promenaden. Det var rena rama glans isen, inte kul varken för djur eller människor.

Men under gårdagens fm var jag till Fleringe så att vi fick bestämma hur vårens träningsprogram skulle se ut och även att vi skulle ha lite vanlig träning och utställnings träning. Kommer att försöka skicka ut det till alla under den kommande helgen.

När jag sen kom hem så tog Janne och jag gänget med oss till Bungenäs för en promenad. det blev bara brottet runt för det var så jobbigt att gå. Laga de lite mat medan jag mådde pest (frös allt då) och det blev en tidig kvällspromenad med hundarna för jag var i säng allt vid 19 tiden och det hör inte vanligheterna till. Har även sovit relativt bra under natten.

C han hade haft en så bra dag i skolan igår och det är kul att höra att det inte bara är pest. Vi fick en läkar tid till BUP nästa vecka i alla fall så vi vi får se vad det kan ge.

J han kom hem från skolan igår och hade så ont i huvudet att han var gråtfärdig. De hade haft 2 lektioner på hela dagen och båda i helklass (ca 40 elever), inte konstigt att han mådde pest.

Idag tog jag det lite lugnare på morgonen (har ju ännu semester) och det var en rätt positiv C som var först uppe. När de sen kommit iväg till skolan så åkte Janne och jag åter till Bungenäs för en ny tur runt brottet.
Hemma igen började dagens komenderade städning. Jag och Janne städade hela huset utom ungarnas rum för det fick de göra när de kom från skolan.

Innan C började städa fick  han reda på att han skulle till BUP nästa vecka och då bröt ilskan ut igen. Han tänker minsan inte gå dit, för BUP suger. Jag förklarade för honom att det har med hans medicin att göra och lite annat, men det ville han inte lyssna på. Han städade dock sitt rum även om det inte blev 100 idag.

J han städade sitt med en gång utan knorr men så är han ju mäst hela tiden för han hade haft en bra dag i skolan idag utan huvudvärk, men han hade inte pratat med sin mentor om det i morse, så jag ringde hennne och talade om läget, de måste ju veta.

När jag pratade med mentorn så fick faktisk C jätte mycket beröm för att han varit så duktig på eng idag och det är ju jätteroligt att få höra. Även för honom.

I går när jag var i Fleringe bestämde vi att vi skulle träna våra hundar vid Malin på Strå. Hennes man har en stor plan som han lovade sanda åt oss samt att det finns jättestora strålkastare där så vi kan se vad vi gör.

Men tyvärr blev min träning avbruten av en förtvivlad J. C och han hade rykit ihop och börjat slåss. Det hela berodde på att C tyckte att han skulle se Tv samtigit som han surfade på Jannes dator i vardagsrummet fast det var J som skulle se ett prgram han alltid ser varje dag ( C han har speciell TV tid till sitt förfogande för han fastnar i den annars). Samt att C vet att vi inte surfar och ser TV samtidigt i vardagsrummet.
Janne och jag fick kasta oss hem och medla för vi vet inte riktigt vad C kan ta sig för när han blir så arg och frustrerad. Han blir helt blockerad och kan skada sig själv likaväl som andra. Det är så att ha två barn med funktionshinder. Vi brukar inte lämna de längre ensamma än max 2 timmar och det brukar gå bra men C är frustrerad över något som vi inte har med att göra enligt honom. Hoppas att doktorn nästa vecka kan komma på något och att jag nu får med mig honom dit förståss, åter står ännu att se, det är ju ännu en vecka kvar.

Nu väntar snart duchen och lopplådan. Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten och njut av tiden.

Kram Åsa

En rätt vanlig dag.

Gårdagskvällens uppfödarutbildning är bara så intressant och vi har mycket att prata och diskutera om när det gäller våra fyrbenta vänner. Jag kom inte hem förrän vid 10 tiden men var gör det när man har kul.

Hade för avsikt att gå upp lite tidigare i morse för att gå med hundarna, men jag beslutade mig för att jag skulle hinna med 10:o färjan mot Fårö i alla fall, även om jag inte kom upp förrän 7.

Men innan jag kom så långt så var det en sur och arg C som skulle upp ur sängen och det var minsan inte lätt. Fast han kom upp till slut och kom iväg till skolan i alla fall. Jag frågande honom när han kom hem hur dagen vaarit och fick då reda på att det hade varit lugnt i skolan idag och han viste inte varför, så hans skoldag hade i alla fall varit bra.

Väl på Fårö så var det en dator som skulle uppdaterads lite och det blev även en hel del prat och kaffe drickand innan jag tog 13 färjan hem igen. Var då hungrig så Janne och jag tog oss lite i magen innan våra 4 benat vänner fick en tur ut till Oinareskogen. Där var det då ingen hit att gå för det var en smal isig stig en bit upp och sen var det bara en eller max 2 personer som gått  och det inebar att vi fick balansera i de spåren och plumsa för resten. Inte ens hundarna gillade det, för skaren höll bara bitvis så när de försökte spring så skar de igenom. Men de fick luckta av sig i alla fall och röra sig fritt.

När vi kom hem hade J en kompis med sig hem från skolan för de skulle gå till Kustparken och spela badminton vid 18 tiden. J han tyckte de var så där för han tyckte att ledaren krånglade till det för mycket (har kanske med hans funktionshinder att göra).

Efter maten var jag till en grannes hund för lite kloklippning och det gick som vanligt bra, han tycker så klart inte om det men finner sig i behandlingen.

Vad har då hätn med mina byråkratiska samtal i går: Det är bara en som svarat och det är HAB som skall fixa till J:s intyg så att han kan få längre provtid samt muntligt prov när han skall göra sina teori prov till EU moppe kortet. Samtalet  från BUP som gällde C har jag än hört något ifrån så jag får ta tag i det imorgon bitti igen.

Janne han fick idag vår nya digitala systemkamera, så nu skall det fotas och kanske han kan göra det nu så att jag slipper både ställa upp hundarna och fota samtidigt. Vi har en vanlig liten digital innan men Janne kommer inte överens med den så det har gjort att jag fått försöka att aggera med allting och det har inte alltid gått så lysande.

Nu väntar snart duchen och lopplådan, för imorgon bitti måste jag i alla fall upp tidigt och då går det inte att skjuta på det.
Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten och akta er för halkan.

Kram Åsa


Byråkrati

En undran jag hade i morse var, varför man inte får sova när man kan (sov för en gångs skull bra) för då ringer klockan att det är vardag och ungarna skall till skolan (jag har ännu en veckas semmester kvar så jag behövde egentligen inte upp) och när man inte behöver ställa någon klocka, då kan man inte sova, helt knäppt är det i alla fall.

Efter det att ungarna gått till skolan tog Janne och jag med oss hundrna till ett blåsigt Bungenäs för en promenad eller rättare sagt en plums promenad för oss, medan de fyrbenta gick på skaren. Vi var där ute i 2 timmar i blåsten och hundarna hade mycket att lukta på, då det är flera dar sen vi var där sist.

När vi kom hem började jag ta tag i ett och annat telefonsamtal där av byråkratin. Ringde körskolan för J:s räkning om att han behövde få sina teoriprov upplästa och mer tid på sig att göra dem.
Fick då beskedet att det fanns en blankett på körkortsportalen som man skulle använda för att ansöka om det här och att den blanketten skulle någon person ex. specialpedagog eller annan fylla i, med en massa tester som skulle ha gjorts.
Jag provade med att ringa HAB för att få tag på en person där, men hon har inte ringt tillbaka så imorgon testar jag med specialpedagogen på skolan som också har gjort alla J:s tester förut.
När vi sen får iväg allt det här till Transportsyrelsen och de förhoppnings vis godkänner det (kan ta 1 till 2 månader sa hon på körskolan) så kan han kanske komma igång med teorin igen och även lyckas.
Varför skall allting vara så himla krångligt och att ingen från början talade om det här.
När det handlar om funtionshinder (man måste ju bifoga läkarintyg på funktionshindret och där framgår det ju att man har ett sånt när man söker körkortstillståndet) tycker jag att  ex. handläggaren på Transportstyrelsen kunde ju göra en förfrågan om man skulle vilja göra en kompleterade ansökan så att allting var klart med en gång, snack om att den sökande tappar sugen. För jag tror att det här är ett vanligt problem att ingen vet och inte blir upplysta om det i tid. För hade vi vetat om det här från början så hade den här blanketten också varit inne från början. Tro mig.

Pratade också med HAB och Bup ang. C och hans utbrott i häromdagen och vad vi i så fall skall kunna göra åt det. På BUP har jag då ännu inte fått något svar men de ringer säker under morgondagen.

Skolan började ju idag för båda killarna och J han kom hem och hade jätte ont i huvudet, han hade vist haft det under halva dagen och stått ut med det.
C han var trött för de har en kille i hans klass som C uppler att han skriker på alla lektioner, så att ingen får arbetsro. Skolan jobbar nog på det, men alla andra elever blir lidande och i en vecka nu så har de en vikarie och det gör säkert inte saken bättre. För jag tror att ungarna idag funkar som när jag gick i skolan med att vikarier skall man ha lite kul med och göra lite som man vill på lektionerna.

Kvällen innehåller en uppfödarutbildning om en stund. Janne och J de skall gå med hundarna en promenad så att de får kolla vad som hänt i Fårösund sen igår.

Ta nu vara på varandra där ute i halkan.

Kram Åsa


30 min = nästan 1 timme.

Får nog börja med det som jag missade igår, det är att nu är jag anmäld till jägarexamen och den kursen
startar den 19/1 och kommer att vara på 13 gånger med skjut prov fram i vår. Det är längesen jag skjöt lerduvur och annat så vi får väll se hur det kommer att avlöpa. Kursledaren sa vilka mer som skulle gå och det var bara en massa bekanta så det blir säkert kul. Värst för Janne med att jag nu är borta en kväll till med något.

Kvällen igår fortsatte med en väldigt arg C, längse sedan har varit så frustrerad över något. Det var till och med så att han börjad slåss och det är fler år sen sist. Verkar vara en person i skolan som han speedar över men han vill inte säga något till varken mig eller Janne. Hans enda komentar är att det rör inte oss. Idag missade han medicinen men så här långt har det ändå fungerat väl, men dagen är inte slut ännu.

I morse straxt före 5 begav sig J och jag iväg mot Tingstäde och korna som skulle mjölkas. Normalt åker vi dit på 30 minuter men det var så mycket modd, vatten och is på vägen att det bitvis inte gick att köra fortare än 40 km/h och det i sin tur gjorde att det nästan tog en timme att ta sig dit.
När vi sen skulle ner till gården var det att gasa på 2:an och styra emot när det kasade åt alla håll. Men hade vi satt oss fast där så hade det bara varit och gått fram till korna och sen tagit en traktor. Hem vägen var något bättre för då lyckades vi öka faren med ca 10 km/h utan att slira runt för mycket. Men tiden blev inte mycket kortare. Det är ju bäst att man kommer fram i alla fall.

J han är verkligen duktig i lagårn för jag har jätte mycket hjälp av honom. Det enda som han tycker är besvärligt är när någon kalv inte vill dricka sin mjölk som den skall. För det är sånt han fixar medan jag mjölkar.

                                              

Väl hemma så fastnade vi nästan i grindhålet, för där var det så mycket lös snö att hela familen fick ut och skotta bort snön och vallen ut  mot vägen, så att J och jag kommer iväg om en stund.

I em när J och jag åker tillbaka till korna så skall Janne och C gå en ordentlig runda med pälsbollarna. För morgon promenaden blev inte lika lång som den brukar bli eftersom det är värdens skridskobana på vägen.

J och Jag är nog inte hemma förän fram emot 19 tiden och då blir det lite mat och sen en duch, innan vi skall ladda till skolan imorgon. Men jag har ännu en veckas semmester kvar innan jag skall i selen igen.

Ta nu vara på varandra där ute i halkan och verkligehten.

Kram Åsa 

Omfördelning!

Fick en god natts söm i natt i alla fall verkar som jag sover bra en natt i veckan, inte dåligt det i alla fall, för jag vet att det är de som har det sämre, så varför klaga.

Blev en slö morgon som alla de andra varit och hundarna fick sin vanlig morgon runda. När vi sen kom hem blev det arbetsfördelning på hög nivå.
Började med att J skulle ta in veden och C skulle skotta balkongen medan Janne damsög och jag förberedde köttgrytan till middag, borstade och badade hundar.
Efter mycket skrik på C så blev det en del omfördelning med att C tog in veden och damsög sitt rum medan J fick skotta balkongen fri från snö. Resten av arbetsfördelningen höll då ingen av de andra klarar av att fixa hundarna inom rimlig tid som låg på min lott.

När allting var klart utom att köket inte var damsugit så blev både Janne och J frisserade, de var en aning långhåriga. Hundarna de fick bara gå ut på baksidan i em för att kissa då Linus ännu var rätt fuktig efter badet. Han har så mycket päls att det är svårt att föna honom helt torr.

C han har forsatt att skrika under em, nu börjar det verkligen märkas att skolan börjar om några dagar för han är verkligen uppe i sitt esse. Medan J bara blir tröttare och tröttare ju närmare skolans start det blir.
Få se hur trött han är i morgon bitt i när vi skall åka hemifrån kl. 5 för att mjölka lite kor i Tingstäde, mer om det i morgon.

Resten av em/kvällen kommer det att bli en promenad med gänget, få se var vi går, om det blir Utbunge runt eller KA3 runt. Hänger lite på vad vi känner för och så är det problemet med Tanten som har svårt för att bajsa nu när det är så mycket snö  överallt. Hon vill ut en bit i skogen eller på sidan av vägen för att kunna komma till, men det är inte så lätt när hon försvinner hel i snön.
Sen lär det bli en tidigkväll med att natta kudden, för som sagt vi skall upp tidigt både J och jag (C och Janne får rasta hundar och hålla ställningarna hemma).

Inte många händelser här inte men det är nog lite så det skall vara just nu så ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Ixodes ricinus

En sån hittade vi levandes på Quintus i går kväll eller rättare sagt så var det C som hittade den. Jag försökte att ta ett foto av den men hade ingen kamera som kunde ta så smått. Lånar därför en bild från Wikipedia

                                                                  Närbild på huvudet
Den borde inte vara vid liv nu för om vi skall börja plocka dessa små kryp allt nu när det är kring 0:an hur många skall vi då hinna innan nästa vinter. Kan ju inte börja med fästingmedel i januari, ur led är tiden kan man minst säga. Men vi har en teori om hur det har gått till och det är att det här lilla krypet följt med vår ved in och kvicknat till och hittat Quintus som lämpligt matställe.

Tog en lite längre sov morgon än jag brukar för jag fick kaffe på sängkanten av Janne. När vi sen klarat av den vanliga frukosten var det tid för hundana att få sin runda och då hade de börjat skotta här i Fårösund vilket gjorde att det blev glashalt, Janne han lyckades sträcka sig ordentligt när han höll på att ramla.

Hemma igen blev det till att skotta snö, tung blötsnö var det. Även om jag bett Tommy att skotta vid postlådan och uppfarten så var det massor kvar. C han skottade vår vardags ingång ner mot källaren, så att vi slipper få in allt vatten om det skulle börja töa, man vet ju aldrig.

Efter maten tog Janne och jag hundarna med oss upp till Oinareskogen. Där hade det inte varit många som gått, så det blev till att plumsa fram. Vi möte även vilda Wilda där med sin matte och hade man haft en sån hund  som sprang framför en ett antal gånger så hade man haft en väldigt bra stig att gå i.

Nu har också J böjat med LCHF kost. Han beslutade sig i går att prova. Få se hur han kommer att må frammåt. Han har också gått på att använda vanlig olivolja (1 dessdertsked en eller ett par gånger om dagen mot sockersvampen). Skall bli kul att se om han också krymper i vikt.

Resten av kvällen kommer det antagligen inte att hända så värst mycket mera. Måste nog ta tag i vårens tränings program på Pensionatet, men det kan jag ju göra i morgon också.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligeheten och hjälp till att ropa på gumman Tö.

Kram Åsa

Det urar ute.

En likadan natt som natten innan, men det är nog som Byggpoeten skriver i sin komentar på gårdagens blogg att man vänjer sig. Man har nog för sig att alla måste sova 8-10 timmar varje natt oavsett vad som händer för att vara normal. Men vad är egentligen ett normalvärde, alla kan ju inte ha samma normalvärde och har det inte heller, så det är bara att konstatera, att så här är fallet just nu.

Vi började fm med en promenad med hundgänget på ett väldigt snöigt och blåsigt Bungenäs. Idag  blev det bara en promenad genom brottet och upp på andra sidan för bitvis var det drivor till knäna och upp emot en 20 sekund meter i byarna samtidigt som den snön som kommit tidigare flög runt så kom det ner ännu mera, nästan som små isbitar som piskade oss. Väl när vi rundat brottet så kom nästa sak, fortfarande drivor med snö till knäna bitvis men då tog vinden tag i oss bakifrån så att vi nästan höll på att flyga framåt. Vi var i alla fall rätt ensamma där ute.

När vi sen kom hem så började vi städa bort julen och med tillhörande damning, damsugning och golvtorkning. C han var jätte duktig och städade sitt rum innan han gick med Janne ut och fyllde ved i våra ved kassar. Men vedfylningen var under visst hot att han inte skulle få se Göta kanal 3 i kväll till slut utan bara till kl. 9:o.
J han tog verkligen sin städning på allvar för han var sist färdig. När jag hunnit så långt att jag skulle börja moppa golv så började han damsuga sitt rum som först. Vi har nu bestämt att det skall städas varje torsdag em efter skolan, få se  om det håller i realtid också.

Om en stund väntar en ordentlig promenad med gänget igen och förmodligen blir det KA3 runt för nere vid vattnet kan man knappt vistas då det ännu urar som bara den. Det är inte skönt varken för människor eller djur.

Senare blir det nog att vi titta på Göta Kanal 3 vi också. Ta nu vara på varandra där ute i urvädret och klä er varmt om ni måste ut.

Kram Åsa

Skall, skall inte??

Den gångna natten var ju då ingen hitt. Frågan är om mina somlösa nätter är ett släktproblem då min son Byggpoeten har samma bekymmer eller mera bekymmeregentligen, med att sova, inget att grunna mera över utan det är nog bara att gill läget som det är, att en del nätter är det så och andra så.

Idag på fm for Janne och jag till Visby för att handla mat och lite annat innan vi skulle hämta hem C från kontaktfamiljen i Tingstäde.
Han hade inte hittat på något där den här gången, vad de märkt i alla fall. Men han var fortfarande arg när han kom hem, precis som han var i måndags när vi lämnade honom. Frågan är om det är skolans start på måndag som nu börjar oroa igen, men min teori är att han har börjat oroa sig för skolan, får vänta och se vad som händer.

När vi sen kom hem blev det en promenad med hundarna. Inte i skogen utan en längre sväng runt i Fårösund så att de kunde få lite nya lukter i näsan. De behöver ju läsa tidningen precis som vi men med lukter.

J han fixade kvällsmaten i kväll men lite hjälp av C,  på menyn i kväll stod taccos men färsen och såsen äter jag inte då de inehåller för mycket kolhydrater, så för min del blev det tonfisk i vatten tillsammans med alla grönsaker som man har till taccos, inte fel det heller.

Under tiden som J ordnade med kvällsmaten pratade jag med min pappa som undrade om jag skulle gå en jägarexamen kurs, som skall starta i Fårösund. Jag fick namnet och telefonnummer till honom som skall leda det och frågan är om man skall eller inte skall, med tanke på att jag just nu går en uppfödarutbildning ( fast den går ju över 1,5 år) och kommer att jobba heltid + alla hundträningar. Jag får ringa honom på fredag och kolla in hur kursplanen ser ut, för kul skulle det vara i alla fall. Värst blir det för övriga familjen då jag är ännu mera borta än tidigare.

I kväll kommer det att bli ytterligare en promenad med gänget och sen har vi bestämt att vi skall se farsen med Eva Rydberg  på TV:n, men vi får se på den TV:n uppe, för J han ville titta på något motor program som går samtidigt. Tur vi har flera TV apparater.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

En lat dag

Det är vad dagen blev efter en väldigt god natts sömn.
Länge sedan jag verkligen sov så gott och ändå hade jag klockan på ringning för att vi skulle hinna ut med hundarna innan Cecar skulle komma ock klippa lite klor.

Men innan han kom så han jag städa av mitt skrivbord, skulle ha gjort det för längesen ock kastat allting som skulle kastas, men som ni vet så är det så att sånt där tråkigt som är lätt att skjuta upp, i stället för att ta tag i det. Det blev en hel kasse med skräp, så på mitt kontorshörne så har jag lyckats få ihop 2 papperkassar med skräp, inte dåligt, kanske skulle rensa lite oftare.

Efter maten blev det en tupplur och det var väldigt skönt att kunna sova en timme middag. Jag brukar kunna somna på kvällen ändå. När vi sen vaknat till åkte Janne, jag och J ut med hundarna till Bungenäs så att de skulle få kuta runt lite och det blir lite som fysträning för deras del då de har snö upp under magen bitvis, men kul tycker de att det är i alla fall.

När vi sen kom hem fick jag för mig att ändra laouten på hemsidan men det gick inte  så bra till att börja med så det resulterade i att J fick följa med Janne ut en kort promenad. Frågan är bara hur det går med Tanten och Tobbe för de skjuter smällare nu igen så det står härliga till. Trodde att det var 18 års gräns på de, men tydligen inte för det här är ungar går i grundskolan på högstadiet.

Resten av kvällen blir väll att trösta en Tant och hålla en Tobbe i tassen innan Jhon Blund kallar igen.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten och värm varandra i kylan.

Kram Åsa

 


Överraskning

Skall börja med att tacka Sara för en bra komentar på mitt inlägg i går och jag har faktiskt en bok om kognativ betende vetenskap som heter "Skjut inte hunden", trotts den titteln handlar den inte om att man skall skjuta sin hund utan just kogneativ beteende vetenskap, som man kan använda på både hundar och folk.  Jag har dock inte lyckats ta mig igenom den men jag kanske skulle försöka med det, för det kan ju ge något. Vi har ju jobbat en del med det i familjen tidigare, då J lärde sig åka buss och i lite andra situationer så jag är inte helt främmande för det. Så prova duger i alla fall och det kan ju inte skada. Tack för tippset Sara.

Glömde igår att skriva om att min "Tant" hamnade på 10:ode plats blad alla Sheltie veteraner i Sverige som varit på utsällningar under 2010. Jag är bara så supernöjd med det, för vi har inte varit på så väldans många utställningar men ändå lyckats så bra.

I fm innan vi drog iväg mot Tingstäde med C så var jag införbi Tommy med de sockerkor som jag bakade i går kväll och han blev jätte glad över det. Innan vi kom till Tingstäde var vi förbi Othem och tittade till Jannes brors hus, vi brukar göra det med jämna mellanrum, kolla att allting är ok och att inget läcker. Det kan ju hända en himla massa saker med hus som står endamma ute.

C han var arg innan vi kom fram till Tingstäde påstod att han aldrig fick sova ut, men idag var klockan 9.30 innan han kom ur lopplådan. Även om klockan var så mycket fick han ta sin medicin i alla fall, för vi kan inte begära att kontaktfamiljen skall ha en unge utan medicin som är arg som en bålgeting.

Nu kommer jag fram till överraskningen och det var att jag, Janne och J åkte från Tingstäde till min extra mamma i Stenkyrka. Hon fyller 90 år i år om hon får ha hälsan. Hon viste inte om att vi skulle komma utan det blev en överrasking för henne och hon blev verkligen glad, tråkigt att vi inte hinner besöka henne oftare bara. Vi hade kaffebröd med oss så det blev mycket fika och prat innan vi begav oss hem.

Allt det där fikandet idag, för att jag har verkligen syndat med kakor och wienerbröd idag. Men det får bli ett antal dessert skedar olivolja innan kvällen är slut, så att candidia svampen håller sig i chack. Och en annan bra sak med min LCHF kost är att jag normalt när det är jul brukar gå upp minst 5 kg i vikt men inte år då jag ätit annorlunda. Vikten står kvar efter raset på 6 kilo, få se hur det blir när jag börjar röra mig ordentligt på jobbet om 2 veckor, för jag börjar året med semester.

Hundarna fick vara hemma idag när vi var ute och for, så de fick mat och en promenad KA3 runt i kväll innan vi andra fick kvällsmat. Maten i kväll var resterna från igår och J han beställde färska bär (jordgubbar och björnbär) och vispgrädde till efterrätt.

Nu så skall jag placera mig i soffan och titta lite TV innan sängen kallar, för i kväll måste jag sova tidigt då natten som gick inte innehöll så värst många timmars sömn.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligehetn och njut av tillvaron.

Kram Åsa

Avstängd

En sak som jag har funderat på sen igår kväll är varför kroppen  kan bli som avstängd för.

Låter verkligen lite konstigt men när kännslorna är med, men sen trycker kroppen på STOPP knappen och då stängs jag av känslomässigt. Det tar sen en hel evighet att hitta den knappen som står START på. Har funderat över det i många år och har kanske en teori om att det är sen jag levde med ungarnas pappa för det var aldrig fråga om vad jag eller barnen tycket eller ville, utan det var så att säga bara att gilla läget och göra som man blev tillsagd, vad det än var. Så åter till min teori, att när kroppen uppfattar samma signaler som det var då, då stängs den av, kan det vara så, inte vet jag, men jag jobbar hela tiden på att komma till rätta med det här. För det är inte lätt att ha det så här varken för mig eller Janne som skall försöka att läsa mina känslor och sinnestämningar. Någon där ute som har en teori??

Under natten kom det då ännu mera snö som skulle skottas och det var J som skotade mest, men vi lyckades även få ut C att skotta trappen på baksidan men för hans del är det mest TV:n som hägrar.
Vi har också fått hjälp idag av Tommy att skotta upp vid brevlådan så nu i em blev det bakat 3 stycken socker kakor till honom. Vi lämnar de i morgon när vi skall skjutsa C till Tingstäde och kontakt familjen. Det skall bli lite skönt att sära på J och C, i alla fall under 2 dygn. De behöver verkligen vara ifrån varandra lite.

Men C har varit rätt duktig i dag för övrigt, för han plockade i ordning på sitt rum och damsög där utan allt för mycket protester. Jag fick hjälp av Janne att gå igenom min bokhylla vid skrivbordet och det blev en hel kasse med en massa papper, kataloger mm som skulle kastas. Frågan är varför man inte kastar saker oftare.

Pannan den har krånglat idag igen men på något vis så lyckades Janne återigen med konsstycket att skruva lite på någon justerings putt, så peppar peppar, nu går den igen även om det är på el.

Under em så var Janne och jag till Bungenäs med hundarna på en promenad och ut över Bungeör så såg det ut så här.

                                      

Jag tycker det ser ut som om Bungeör skulle vara en hägring men så är inte fallet utan det är en liten Ö som ligger mitt i Södra Gattet.

Resten av kvällen kommer antaglig att gå i lugnets tecken för vi tänkte se Arn på Tv och hundarna behöver bara ut en kort promenad om en stund. Så ta nu vara på varandra där ute i verkligehten.

Kram Åsa


Ett svart hål.

Nu har snart hela nyårs dagen passserat och jag har bestämt mig för att inte sålla så mycket i tankar och vad som händer, få se hur det kommer att gå med det frammåt.

Men för att börja där jag slöt igår em så blev det en trevlig middag med familjen (lax och potatisgratäng) och med efterrätt (bär, grädde och glass) som inte är så vanligt hos oss. Alla var mätta och nöjda. Efter maten fick hundarna sig en promenad men det hade allt börjat att smälla lite kring 18 tiden. Tanten och Tobbe är väldigt berörda så det blev knappt något kissat eller bajsat under den promenaden.

Kvällen förflöt framför TV:n och när vi närmade oss 12 slaget satt alla i soffan och tittade på firandet från Skansen. Det var mest för att hundarna skulle hålla sig lugna och det var fortfarande Tobbe och Tanten som var mest stressade över smällandet. Men bara det slutat så lugnade de ner sig och kunde gå ut och pinka innan vi också gick och la oss.

Idag blev det en sen morgon för nästan hela familjen om man bortser från att jag var uppe vid 6 tiden, men då var sängen ännu så skön, så jag återvände dit igen. När vi sen kom upp så fick vi se att det kommit en massa blötsnö, att plogen gått och lagt upp vallar i båda gridnhålen. Verkar vara en sorts tur dag idag i alla fall, för när vi kom ut och skulle gå morgon promenaden med hundarna så kom Tommy förbi med sin traktor och var snäll att skotta upp vid vår brevlåda och infarten.

Väl hemma igen från promenaden så tog jag tag i lite huindvård med att bada en Tant och borsta de andra medan resten av familjen skottade bort den snön som Tommy och traktorn inte kunde komma åt.

C han har då varit på ett förskräkligt humör hela dagen och det beror delvis på att han inte kunde ta sin medicin klockan 10, för då kommer han inte att kunna somna i kväll, och dels för att han nu under julovet suttit och sett TV halva nätterna. Han har också ätit nästan hela tiden under dagen ( gör ännu) och hela tiden tjatat om att han varit hungrig trotts att han ätit nyss.
Han har förklarat det tidigare för mig att det är som ett svart hål som skall fyllas med något och inte spelar det så stor roll vad det är han äter och stoppar i sig bara det fylls. Jag vet ju att det har med hans funtionshinder att göra (Asperger, ADHD, mm), men man kan bli mer än frustrerad över att han tror att det är ett hotel han bor på och att det bara skall serveras hela tiden.
Storebror J han blir bara tokig på honom och  det är inte lätt för honom heller då han har sitt funtionshinder (Asperger). Men J han fösöker hela tiden att klara av saker och ting utan att blir arg, fast han får spänningshuvudvärk då lille bror håller på som mest och tjabblar. Så den killen har det inte lätt, för han vill vara så bra och duktig som han bara kan, samtidigt som han mår jätte dåligt över lille bror.

I kväll så blev det en tur KA3 runt med hundarna för att de skulle få springa lite och J han kände att han skulle följa med, medan C var kvar hemma. Det var inte lönt att ens fråga honom om han skulle gå med, men när vi gick så låstes fjärr kontrollen till en TV in för att han inte skulle kunna titta mer än han redan gjort under dagen.

Det var årets första dag som nu snart är slut och jag skall sätta mig i soffan hos Janne, så ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa 

RSS 2.0