Helgen

Då var en väldigt intensiv helg över och det börjar lugna ner sig, kanske tror jag i alla fall.

Det började i fredags em/kväll med att vi tillverkade 3 stycken jätte stora smörgåstårtor tilll min pappa som fylde 70 år igår. Det var hela familjen inblandad i för Janne skar bort kanterna på brödet, C limmande ihop och byggde, jag gjorde alla fyllningar och J han hjälpte till där som han för tillfället behövdes. Det tog då ett X antal timmar så det blev sen middag den dagen, fast vad gör det egentligen.

I lördags så var det först avslutning för höstens alla hundträningsgrupper under fm och under tiden så skulle J garnera alla smörgåstårtor, men som tur var så fick han hjälp av våra värens bästa vänner Inger och Pelle att göra det, så det var klart när vi kom hem vid 14 tiden och tur var väll det för vi hade bjudit en hel del kompisar på middag på kvällen. Det var bara så trevligt. En del av gästerna gick direkt från vårt kalas till pappas (bilder kommer nog över hur gården såg ut).

Jag sov några timmar så att gänget han ut, innan vi skulle träffa några som vi lagt ihop present med hos pappa kl 9, för min syster skulle allt med båten kl 12 då stormen Berit dragit in och båtarna var inställda, hon skulle egentligen ha åkt kl 16, men som sagt det var inställt på grund av vädret.

På em så blev det en tur till Bläse julmarknad för att C skulle ha sista passet där för att sälja åt klassen. Medan han var där passade vi på att ta en promenad i blåsten vid sjön. Det var så att alla hundarna höll på att blåsa bort man såg riktigt hur de höll emot när de stod still för att hålla balansen.
Efter markande blev det en ny tur upp till pappa och äta lite mera smörgåstårta, till sist så fick ju så klart gänget en sista tidningsläsarrunda runt i Fårösund.

Idag har det varit jobbet som vanligt och stormen har lyckats flytta avbytarbåsen och även delat på dem så det blev till att stötta upp dem lite så att de i allla fall är kvar på stället. För det är ingen ide att försöka säta ihop dem när det ännu blåser så som det gör och min med hjälpare är utomlands så jag får vänta tills han kommer hem igen.
Under em blev det ett utvecklingssamtal med C, han är bara så duktig i skolan, trotts sina bekymmer och i kväll skall C och jag till Visby för att lyssna på Fredrik Steen som är här och har en liten föreläsning om att förstå din hund på Södervärnskolan. Janne ♥ han får rasta hundar medan J är på friskis och svetttis.

Nu är det då bara 8 arbetsdagar till innan min långa semester börjar, så lite av nedräkning är det allt.

Kram

Åsa


Upp och ner

Då har det gått en dryg vecka sen det blev något författat här, veckan har varit om som upp och om som ner, alltså en helt vanlig vecka för de flesta.

Det har väll inte hänt så mycket egentligen utan vi håller som mest på att förberda inför helgen då min pappa fyller 70 år på söndag och att det är avslutningar på alla hundträningar, med en middag på kvällen till de som hjälpte till med flyttstädningen och staketbyggandet då vi flyttade. Det har gjort att jag varit lite och ibland mycket uppe varv, då allt skall planeras och handlas, gäller ju att få logistiken att gå ihop på något vis och det är inte alltid så lätt. Det här har gjort att jag varit väldigt upp och ner hela tiden och det är inte lätt för familjen att ha det så med mig, men så är de ti alla fall.

Vi var härom kvällen och grattade äldsta barnbarnet som blev 6 år, inte klokt vad tiden går och då kommer en massa tankar igen och jag har bestämt mig för att dryfta det hela med barnens kontakt på HAB (kurator), om hon har någon ide hur jag skall komma vidare. För just nu känns  det som jag skulle behöva prata av mig på något vis,( jag vill nog att procesen skall gå fortare än den gör) men det är nog så det är när man som jag försöker hitta vad det är som orsakar problemet få bort alla gamla järnspöken som hänger där bak..

Jag kommer i alla fall snart att få tid att fundera och även ägna mig mer åt familjen för jag har bara 9 arbetsdagar kvar tills jag går på en lång semmester och det skall bli så skönt även om det finns en del orosmoment, för delar av min arbetsgivare (styrelse) verkar vilja dra ner på min arbetstid eller omfördela den på något vis inför 2012 och inte begriper jag hur det skall kunna gå till. Det skapar massor med tankar och oro, då man som jag är van att vara i en fyrkantig värld, samt att det inte är så lång tid kvar av året och jag vill kunna planera mitt och familjens liv lite i alla fall.

Må gott där ute och ta vara på varandra.

Kram Åsa



Sol uppgång över jobbet.

bild0279 (MMS)

Sol uppgång över jobbet och strax efter så försvann den bakom några svarta moln. Men han i alla fall se den en liten stund.


En vaken kotte.

bild0277 (MMS)

En vaken kotte.


30 år

Vadå 30 år kan man tänka, men det är faktiskt idag så länge sen min äldsta son föddes, får passa på här och nu att säga ETT JÄTTE STORT GRATTIS, skickade SMS tidigt i morse och det är inte klokt vad tiden går, man börjar nog bli gammal eller.
Jag kom i alla fall på det i helgen under mjölkningen att min kropp inte är ung längre, men med envishet kommer man långt det vet jag ju av gammal erfarenhet. För när 3 ensilagebalar satt som berget i fodervagnen (1 i taget om dagen) och vägrade att rulla då är det inte kul att börja skotta av det för av skall det. Tar nog någon vecka innan kroppen kommit i balans igen. Som tur är så har jag haft både Janne ♥ och J till hjälp, då främst J. Han är bara så duktig. Han klev till och med upp klockan 4:a hela helgen för att åka med och hjälpa mig, inte dåligt av en 16 åring.

Med mina tankar har jag kommit en bit på väg för det kom en stark känsla under fullmånen i torsdagskväll när jag eldade i min eldkorg för att hedra månens kraft. Så jag måste nu upp på vinden och se var jag alla gamla almenackor är och som är sparade i hur många år som helst för de skall bort nuuuuuuuuuuuuuuuu, skapar bara en massa negativ energi hos mig. Ett steg i alla fall få se vad de kommer ur det.

Det är i stort vad som hänt under de sista 6 dagarna för i sånna här fall blir det inte så mycket uträttat, men det är klart att hundgänget fått sitt med hjälp av C som gått ut med Janne på kvällarna och så har vi hunnit åka till Oinare skogen och Bungenäs också med dem.

Må gott.

Kram Åsa






SMS-inlägg

bild0276 (MMS)


SMS-inlägg

bild0275 (MMS)


Lungt och stackars J

Kan inte förklara det men kanske har det med månen att göra, att det nu är full måne. Men då jag har varit mörk i sinnet under en längre tid, så känns det från i morse när jag vaknade som ett lugn inombords. Kan också ha att göra med alla fina och tänkvärda kommentarer som jag får på mitt skrivande här. Inte vet jag.

Jag gillar ju månen och den magisk, så ikväll när jag kommer hem från lagårn


(skall mjölka kor i 6 dagar nu) så skall det eldas i eldkorgen (är förberedd att tändas) som jag fått av min älskling ♥ och samtidigt meditera en stund. Meditera är något som jag egentligen alltid har gjort, mer eller mindre under perioder. Kanske det som lugnet kommer ifrån. Månen brukar normalt göra att jag inte kan sova och ger mig lite oro, men få se om det nu kan få motsatt verkan den här gången och då gäller det bara att få tanka på så mycket nyttig ny energi som möjligt så att det räcker till nästa fullmåne.

Jag fick en fin kommentar på förra inlägget och jag håller med om att  det som var kul förr inte är det nu och kanske kan det vara så att man ser fram emot andra saker ju äldre man blir som kommentaren påpekade. Så som första blåsippan på våren, vårfåglarna eller ensamheten i Norra Gattet,

att det som man slarvigt kallar för kul/roligt egentligen är som för våra hundar och klickern, en förväntan på något. Jag tror att det kan vara så i alla fall.

Stackars J som missar sin uppskrivning för moppekortet i morgon för att trafikverkets datasystem har krackelerat och räknas inte med att komma igång förrän i nästa vecka. Han har då verkligen otur han med det hela, för först var alla papper i olika system, sen när han äntligen fick till muntliga prov, hade bilskolan inte tid att hjälpa honom utan vi fxade det hemma och så nu det här ovanpå. Hoppas bara att han får en tid fort när det äntligen kommer igång igen.

Janne och C får hålla ställningarna här hemma i kväll, promenera hundar och se till att maten är klar när vi kommer hem från lagårn J och jag, för då brukar vi vara hungriga som tusan.
Nu skall det plockas ihop lite kläder till em/kvällens arbete så må gott där ute i verkligehten.

Kram Åsa


Kul eller....

Här var det då mycket som kommer, för idag så började hjärnan funder över vad som egentligen är kul/roligt.
Vad jag gillar att göra osv. Kom fram till att jag inte kunde komma på något så där rakt upp och ner som jag verkligen skulle tycka var kanon att göra eller längtar till att få göra.
Visst det är kul  och jag gillar verkligen det med alla hundägare och hundträningar, även att åka på utställning med våra egna och träna med dem och allting annat som jag gör hela tiden, men det tillhör liksom min vardag. Så kontentan av det hela är att det är vardag jämt och inget annat händer. Det är bra med vardagar, men det kanske är så att det ibland måste hända något mera än det, inte vet jag. Känns så just nu i alla fall eller är det abr hjärnan som fösöker att få mig att börja på något nytt så att jag inte hinner tänka, återstår att se.

En annan fundering som  då dyker upp är om andra människor också bara har vardagar och inga drömmar eller önskningar, eller om mitt liv ser ut så på grund av att det alltid måste vara så strukturerat och planerat för att ungarna skall må så bra som möjligt, inte vet jag men det blir till att låta hjärnan jobba vidare och eventuellt komma på någto som skulle kunna vara kul att göra.

Att skrämma den där Helge igår kväll gick bra, men idag så fick nästan timmerbilen stanna för honom när han satt på vägkanten där han inte skulle vara, så det blir till att ta nya tag med honom i morgon igen för idag hinner jag inte med det, då vi först skall på utvecklingssamtal med J  som bara var så kanon. Han är så himla duktig min J. Snart kommer Ulla och hämtar mig för en dust till med uppfödarutbildningen, där skall vi nu börja med juridiken, som verkar bli väldigt spännande.


Må gott där ute.

Kram Åsa


Bryt, bryt, bryt

Jag håller med Mita om att det inte är så viktigt i vilken ordning saker kommer  och att det är mina tankar och fundringar och det skall inte publiceras. Men jag har ändå kommit fram till att jag måste bryta ner varje händelse i mindre bitar för att komma åt kärnpunkterna så att säga och hitta känslan i det hela, för det känns som om det är där som själva problemet är, att de starka känslorna i vissa sitauationer inte kommit ut eller rättare sagt jag trodde att de hade gjort det fast det inte gjort det.

Det är inte lätt att bryta der det som kom upp i härrom kvällen men det blir för mig att göra det i alla fall. Det får väll bli en orosbit, en bråkbit, en, flykt bit, en bit där jag blir hittad och en bit för det sista skedet. Rörig värre, tror i alla fall att det löser sig.

Det är värst med tankrna på kvällarna när alla är samlade (känns lite konstigt) och vi håller på med lite olika saker och så klart om jag vaknar på natten. Det är inte så mycket som snurrar utan mer som en grå gröt av något obestämbart och i det ploppar det upp lite av varje hela tiden, märkligt.

I kväll så skall jag förbi min pappa och försöka att skrämma hans katt Helge lite, för den katten tror att alla är snälla och han går med alla var de än går, så pappa har fått hämta honom på 2 olika ställen och jag har annonserat efter honom på FB. Får se om vi kan få någon ordning på det.

J han får plugga lite vägmärken inför fredagens prov och hjälpa Janne att gå ut med hundarna då jag också skall på uppfödarutbildning ikväll. Vi jobbar just nu med parning och valpning, tycker just inte det är så svårt för det är väll så att jag har hållit på med det en hel del, men då var det större kräk, så som kor. Men principen är den samma (tycker jag i alla fall), det är bara lite olika på hur många avkommor de får, tid på dräktighet och brunst som skiljer, så klart storleken på djuret med.

Straxt blir det att fixa lite mat till familjen (rester) och förbereda blomsprutor till Helge, får väll böja lite snällt i alla fall.

Må gott där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Insikt

Det kom jag till sent igår kväll när det hände en sak som kom gamla saker att bubbla upp. Jag kom fram till att jag inte skall  skiva i någon bestämd ordning utan mer när det bubbblar upp något som det gjorde igår kväll. Eftersom det är så starkt just då och egentligen skulle jag skiva av mig just då men jag tror att det kommera att funka att skiva senare för känslan finns ju kvar i alla fall. För det kan vara svårt att sätta sig och skriva i alla lägen. Och det funkar även att fundera över hur det egentligen var under tiden jag skiver för jag har redan skivit om gårdagkvällens  händelse eller den som utlöste reaktionen.

Det var en händelse på hösten/vinten 1995 som gjorde jag reagerade som jag gjorde när J, Janne och jag diskuterade vad som skall göras i slutet av dec. Funderar då också på att låta Janne läsa vad som blev skivet om situationen eller om jag skall vänta tills jag har fått ihop några händelser. Det är bara att hoppas att han orkar läsa (om det nu är läsbart)  och forfarande stötta mig.

Det hela handlade om att fly utan ytterkläder i nollgradigt väder  ut i mörkret, under stor sorg och förvivlan, att ingeting har någon betydelse, som tur var hittade en person mig efter 6 timmar och kontaktade polisen som sen hjälpte mig. Så var det just då, men så är det definitivt inte nu. Jag har ett bra liv med en man som jag älskar ♥, stora barn, vuxna barn och små barnbarn, kan det egentligen bli bättre. Men det är nog så att jag måste igenom det här en gång till för att kunna släppa taget sen.

J han har nu fått uppskrivnings tid på fredag, att skiva upp för moppekortet. Det var strul med att han skulle få muntligt prov trotts att han har ett beslut på det. Transportstyrelsen kunde inte hitta beslutet trotts att vi har det på papper som är underskrivet, märkligt att en statilg instutuion inte kan hålla ordning på sina grejer. Men det löste sig till slut och det bara för vi hade diare nummret på handlingen. I kväll så skall han ge sig iväg till friskis och svettis med Pelle och gympa lite.

C han är med värdens bästa Nisse och skjuter luftgivär, efter tar de en fika och pratar strunt. Det var det där med fler Nissar till folket. Helt klart.

Kranen som gick sönder igår har nu blivit fixad av vår bästa hyresvärd, så nu kan jag fortsätta att bada hundar när jag får tid med det igen. Det får nog bli senare i veckan.

Gänget skall nu utfordras för att sen gå på promenad.

Kram Åsa


Det kommer mer.......

Det är klart att det gör och får nog hålla med Mita om att det nog är ett tjej problem att lägga locket på tills det rinner över. Det är jätte skönt att få så mågna kommentarer (även de som inte jag publicerar) och stöttnig på olika sätt. Känns bara så himla bra. Tack!! För jag visste ju innan, att det här var vanligt men inte att det kunde vara så vanligt. Fast det är klart alla har ju sina bekymmer och problem genom livet och det är ju egentligen det som är charmen med det hela.

Idag så fanns det en massa saker som skulle uträttas som vanligt och det var först en långpromenad med gänget på Bungenäs och de sprang en hel del men det märks så väl att de fått kuta varje dag för då är det bara i början som det är intressant att springa och det var även där som jag hittade den där natur instalationen som ligger i föregående inlägg.

Väl hemma igen så stod det städning på programmet för det finns ju alltid ett behov, här hos oss i alla fall. Alla hjälptes åt så det gick i ett flygande fläng och bra vad det för J han skulle till badhuset och simma och jag skulle börja bada hundar.
Började med Quintus, fick honom badad och torkad, därefter var det Tantens tur och hade precis börjat blöta ner henne då BRAST kranen från blandaren, det stod som en fontän rakt upp över Tant och mig. Så det var bara att torka av henne vattnet och avlsuta det hela.

Tankarna vandrar en hel del då det är C:s TV dag idag och jag inte är van att arbetsuppgifterna tar slut så där, klart att det finns att göra om man har lust, så som sortera papper mm, men då skall man ha lust till det eller vara tvungen. Och jag har varaken det ena elller andra just nu.
Där av vandrar tankarna istället. Håller ännu på med den absolut första delen och har väll inte kommit så mycket längre där än tidgare, utan skall nog börja skriva ner mina frågor och fortsätta med några år frammåt, men ingen bådska utan jag måste bara låta vara lite till.
Att skriva är ju bra, som både Agnetha och Mita har sagt och skrivit har jag ju gjort tidigare när det varit tufft i livet, men det har mera varit för att komma ihåg vad som hänt för att kunna hävisa till det vid ev. konflikt eller så. Det här är på ett helt annat plan än tidigare för det här är för att förstå, släppa taget iom det och kunna komma vidare.

Nu skall jag försöka fortsätta att inte göra någonting, det är inte lätt när man alltid har fullt upp men jag skall i alla fall försöka med det.


Kram Åsa



En natur instalation

bild0272 (MMS)

En natur instalation


Lungt

Eller inte, under dagen för idag som vanligt på lördagarna så har jag hundträningar på Stenkustens hund och det är som vanligt super kul att träffa alla gulliga mattar, hussar och deras fyrbenta vänner. Variationen på övningarna är så klart stor för det är hundar som är färdiga att tävla med och ner till valpar, kul kul är det i alla fall.

På em så kom Pelle och Inger till panget när tränignarna var slut och vi åkte först och tittade på ett tyg som jag vill ha på min dyna till gamla köksoffan . Efter det åkte vi till mit älskade Norra Gattet



Såg inte riktigt ut så här idag med blåst, utan det var stilla och lungt. Deras hund Spirro han tog sig till och med en simmtur och verkade gilla det skarpt.
Peler och Inger kom sen över på en fika i kväll och det är alltid lika kul att prata och skoja lite med dem.

Tankarna har då inte varit med mig idag så den biten har helt legat nere, få ta tag i det i morgon igen om känslan finns, fas en fundering hade jag och det är om man börjar fundera så här när man komemr upp till ca häften av livet?? kan det vara så??
Men jag har i alla fall kommit fram till att så kallade gravljus skall man INTE köpa för som jag skrev igår så hade jag tänt 1 för mumma och en annan ute, men det hade slocknat lika fort som jag tände det, brann bara ner till det att stearintet  började. Provade då med det andra ljuset  inne på köksbordet och inte ens det brann  inomhus så något fel var det. Idag inhandlades det marchaller istället och de brinner i alla fall.

J han varit till moffa och grävt hål som det senare i veckan skll gjutas i och i kväll så klarade han slutttestet inför moppe korte uppskrivningen. Men man skall aldrig vara riktgit gald för det fanns lite extra frågor där och vi skall göra de i mogon såa tt han har gjort allaf rågor tills månda så att körskolan inte kan säga att hna ännu skall göra de också.

C han har varit med oss hela dage först på hundtränignarna och sen på promenaden i Norra Gattet.

I mogon bitt blir det sovmogon och det stavas S O V M O R G O N, fast min kropp är ju så programmerad att den vaknar i alla fall senast 6. Men bara känslan av att inte behöva rusa upp är ju kanon.

Ha en skön natt där ute

Kram Åsa

En kvälls promenad

bild0271 (MMS)

En allhelgonahelg kvälls på promenad med gänget då hittar man en sån här buske som var belyst av gatlyset.


En sten föll

Det var det stora som har hänt idag, hade ett jätte bra möte med en av mina chefer och det visade sig att jag som vanlig målat f.... på väggen och låtit tankarna springa iväg med mig, och det på grund av ett kryptiskt  mejl som nog inte var meningen att jag skulle se. Efter det ringde den andra chefen och även där kände jag att jag har de med mig i kommande diskusioner och det är skönt att veta.

Jag har också börjat fundera över min tid i livet från 1- 4 år, vad som inträffat och vad man kommer ihåg och det är inte så värst mycket.
Det är några händleser som jag kommer ihåg och har kommit fram till några frågor som kommer att ställas till de som är berörda om det blir så vet jag ännu inte. Jag började skriva om det i punktform och det verkar funka och frågorna som kommer upp kommer jag att låta vara tills jag har ett antal och sen får jag se om de skall ställas eller om jag skall elda upp det vid nästa fullmåne och be att de försvinner, återstår ännu att se hur det blir för där är jag ännu inte klar över hur det skall vara.
Har också idagoch  även igår tänkt på att dra energi ur jorden under tiden som jag går (svårt att beskirva hur det går till men fråga gärna om ni undrar) och även fått kontakt via en sten i skogen, lite knäppt låter det allt men så är det i alla fall.

J han har idag varit med sin ledsagare och gymmat för han kämpar med en stor övervikt och han har bestämmt sig för att den skall ner innan skolan slutar i sommar och han är bara så duktig så, för det har redan hänt saker. Vi har också gjort det sista testet inför moppekortet och där hade han 70 rätt av 70 frågor inte dålig så i morgon ger vi oss på sluttestet och hoppas att det går lika galant.

Janne han här i dag ställt in vår husbil under tak, den skall ju inte stå ute och frysa i vinter, men det är klart den skall ju ut i december igen då vi skall till Piia i Norrtälje och till  stockhom på utställning.
Under tiden som han ställde in husbilen så tog jag gänget och drog till skogs och där hade det gått en väldigt snygg dam innan oss Wilda matilda som löper, så det var full rulle så att säga på ung grabbarna, fick kuta ifatt de ett flertal gånger, tur att de inta är större för då hade det inte funkat och tanten hon var bara så pigg och glad.

Jag hade också tänkt åka till kyrkogården och minneslunden för att tända ett ljus för min älskade mumma, men så kom jag på att varför då?? Hon är med mig överallt så jag tände mitt ljus i en blommurnorna utanför trappen som en hälsning till henne och min andra skyddsängel. Det kändes helt okej att göra så och det kom till mig under min promenad i skogen.

Det var lite av dagens tankar och händelser

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Hur kan det här växa i november

bild0270 (MMS)

Två blommande vallmo på vår sena kvällspromenad.


Frammåt

Jag vill börja med att tacka alla som hör av sig med tips, råd och stöd, allting publiceras inte under komentarer så därför ser ni inte alla som skriver en komentar.

Frammåt som rubriken säger är vad som gäller, fick ett långt och väldigt bra samtal med bästaste Agnetha igår kväll och jag fick en hel del pusch framåt och tankar om hur jag skall gå tillväga med att reda ut mina instängda sorger och förvivlan. Och även idag fick jag ett bra samtal med en vän som också finns där att stötta.

Fast det är klart att det som funkade för henne kanske inte funkar för mig men jag kände i alla fall att det där med tids axel och mind map som jag funerade över igår blev för stort. Jag vill ju ha allting strukturerat för att vi lever i ett väldigt strukturerat liv på grund av killarnas funktionshinder. Men ibland kan det kankse vara bra att kasta bort lite struktur även om det tar emot.
Har i alla fall kommit fram till att bryta ner det i bitar mellan olika åldrar och från början av livet eller rättare sagt därifrån jag kommer ihåg eller har minnes fragment ifrån.
Att jag skall skriva i ett block för hand och inte på datorn, för annars så far nog tankarna för fort och jag hinner inte reflektera som det är meningen i det här. När jag sen är klar med tankarna och hittat mina frågor som måste ställas till de berörda personer som kan veta, så skall jag göra det på bästa sätt och det vet jag inte ännu vilket det blir och så klart hoppas på svar då.
Jag skall också börja bli duktigare på att dra energier ur moder jord som jag tidigare gjort när livet har varit tungt men tappat i tempot. Måste också få kontakt med Mumma igen och så finns det en till som brukar hälsa på mig, men avhänsyn till hennnes familj så tänker jag här benämna henne med X. För de kommer också att kunna hjälpa mig frammåt.

Idag har jag då äntligen lyckat få eld på den förd.... rishögen. Men det krävdes ett antal preparerade träbitar, massor av kartonger och diesel. När det väl tog sig så var det som en annan blåslampa och jag har då väldig respekt för eld (beror också på tidigare händelser) vaktade tills det så gott som var utbrunnet.

Min älskade Janne han körde C till Visby idag på em för C skulle in på en kurs han går som heter Repulse och handlar om att hitta strategier att hantera ilska, känslor mm. Han har bara en gång kvar på det och han har blivit en helt annan person under den här kursen. Kanske skulle varit något för mig med när jag var ung men då fanns det inte.

J han har idag fixat 2 två godkända prov till moppekorte så nu satsar vi på att klara de andra två under helgen. Jag läser frågorna för honom och svaren, tar det lungt och fin och vipps så hade han 60 rätt av 70 frågor. Han är super glad för de tidag och det skall han vara med.

Det var lite av dagens händelser och tankar.

Kram Åsa


Äntligen tog det sig.

bild0269 (MMS)

Äntligen tog det sig.


Ett steg åt något håll

Det är vad jag gjort idag, har kontaktat en person för att göra en intresseanmälan till en annan person i någonting, men vad det får ni kanske reda på längre fram vad det kan vara, men det känns bra så långt i alla fall.

Eldandet som jag tänkt att jag skulle göra idag fastnade i dimman, för kunde jag inte få fart på rishögen igår när det var något så när torrt, hur skall jag då lyckas när det är 100% luft fuktighet, går ju bara inte. Så jag tog mig för att försöka att klippa sönder alla löv i parken, men rackans vad eklöv är hårda, hoppas att de har rutnat något till våren. Planen på flyget fick också lite pinnar så att det går att hitta den i vår utan att det skall behöva mätas som tusan. Det är klart att det hände en del annat pyssel också.

Tänkte att jag skulle ringa bästa Agnetha under dagen idag, men fick då se att mobilbatteriet var nere på rött = med ingen idé för det kommer inte att räcka stor stund. Och i samma veva upptäckte jag att jag inte hade telefon numret heller, så det blir till att leta upp det på något vis.

Har också funderat vidare om hur man skall kunna speca upp allting och få en början på det hela, kom fram till att någon form av tidsaxel kanske skulle kunna funka, om jag nu skall försöka komma från början.
Skall man skriva i en bok elller skall man skriva och tänka på datorn, det är då nästa fundering, mycket innan jag överuvudtaget kommer till skott. Men det är nog så att jag nog inte riktigt har klart för mig hur jag skall tackla det hela och det är då väldigt olikt mig för jag brukar vara den som har de flesta svaren i de flesta frågorna. Så situationen är väldigt ovan för mig och även det är ju rätt skrämmande samtidigt som jag inser vilket jätte jobb som ligger framför mig.

J och jag traglar teori på nätet, jag kan undra hur jag kan klara mig i trafiken för skulle jag svara på dessa frågor på ett prov blev det inte många rätt.
C han hade med sig en super god paj hem från skolan idag och det var säker så att det blev kvar då den innehöll svamp och det äter han inte.

Kram till er där ute i verkligheten.

Åsa

Duger inte till

Visst duger jag som jag är, det vet jag ju, trotts att jag har stängt in sorger och förtvivlan, men det som jag inte duger till eller kan bli beskylld för är att vara mordbränanre/pyroman, för idag har jag hållit på halva dagen med att få eld på en rishög på jobbet, dock utan att lyckas, får göra ett nytt försök i morgon, då jag nu har prepparerar lite halv ruttet trä och annat, ddåååååå kanske det går. Fick ta lite jordprov istället och städa och fixa lite runt i kring.

Stort tack till er som kommit med förslag om vad/hur jag skall komma vidare med mitt instängda sorge arbete. Kommer i alla fall att kontakta Agnetha för jag har känt att vi tidigare varit på samma våglängd och nu blev det liksom lite mer bekräftat och hon hade bra idéer om hur jag skall kunna komma frammåt så sakteliga. För det går inte längre att bara jobba sig bort från allting, för livet består mer än av bara att jobba hela tiden. Och jag begriper att det här inte är gjort i en handväning utan kräver långt arbete. Bara att hoppas att hon har tålamod med mig frammåt och även min älskade Janne.

Det var en del som fick myror i huvudet av att jag hade nyår igår, (det är väll bra att ha två) men om man som jag lever rätt mycket efter ett annat årshjul än det vanliga. Det är nu som skymningstiden övergår till skugg tiden och det är även så att jag dyrkar månen i alla avseenden och då främst när den är full. Är nog ändå lite knäpp. Det kan ibland bli lite jobbigt med nyår när det inte är och 2 julaftnar och så vidare men det är mitt val att leva efter det hjulet och det har inget med den vanliga tiden att göra utan bara ett sätt att vara och dyrka olika sabbater.

Fick dock inget bra svar under min meditation i går (då man bjuder in den man vill komunicera med) utan mer flera lätta, lätta smekningar av mumma, som hon ändå ville säga något men inte kunde liksom. Gör väll ett nytt försök snart då det är under en månad ungefär som det är lättast att få kontakt. Fast jag brukar kunna få det annars också, men det är lite jobbigare då.


Kram
Åsa



Nyårs elden igår.

bild0268 (MMS)

Nyårs elden igår.


RSS 2.0