Stora snurren.

Det är en bra sammanfattning av den dag som har gått, för det har varit en sån där dag som man inte tycker att man får något vettigt gjort överhuvudtaget.

Började som vanligt dagen med en tidig morgonpromenad med hundarna och sen iväg till jobbet och det är fortfarande en massa vatten så jag får nog snart överväga erbjudandet om dykardräkten.

På jobbet så var det en hel del kontorsarbete och så hade ajg besök av vår ordförande i föreningen och hon behöved lite inloggnngsuppgifter, inte lätt att hitta så det blev till att ringa den tidigare sekreteraren som hade kollen som tur var, men då hade halva förmidagen gått när det var fixat. Jag han i alla fall tvätta ner 2 tolatter och tvätta 2 maskiner tvätt som jag också han häng in i klädförådet, hade planerat att jag skulle hunnit lite till idag men sån är livet.

Janne han åkte till Visby idag för vi lyckades med konststycket att få betala för en flaska för mycket på systembolaget i förra veckan, och tänka sig de hade verkligen ordning på sina grejer för de kunde visst kolla  att det var en flaska för mycket inslaget av den sorten, inte vet jag vilket system de har men de kan tydligen se hur mycket som de har kvar och hur mycket de såltav var sort, så det ordnade till sig. Han hade även ett par andra ärenden att uträtta när han ändå var inne.

När jag sen kom hem så drog Janne och jag ut med hundarna till Oinare skogen och där var det ännu massor med vatten, så vi fick går runt en mass som vi normalt inte behöver.

C han har varit i skolan som vanligt och där idag så var det äventyrsdag och det innebar att de skulle gå ca 1 mil och det var olika stationer som handlade om sammarbet, fattade jag det som. J han blev hemma idag för han skulle haft det samma men de hade det när han gick i 6:an och då blev han så slut att det tog honom 3 dagar att återhämta sig. Men han gjorde nytta i alla fall för han var hos moffa och bar sten från källaren.

I kväll så blev Tanten och Tobbe badade för sen blev det lite lite varmvatten så de andra får bada i morgon em.

Snart så väntar duchen och lite tv kanske fast jag har massor med kontorsjobb här hemma som behöver göras, fast det är ingen som tar det av mig så det får nog bli påskjobb.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten

Kram Åsa


Stora vårskriket.

Det är vad man kan göra nu för nu är våren äntligen på gång ordentligt. Hörde det i morse när jag var ute med hundarna, hur fåglaran hade börjat sjunga. Så här på vår kanten sjunger de så att det nästan gör ont i kroppen. Det är väll då som man skall ta till det stora vårskriket om man skall tro Ronja rövardotter i alla fall.

Fick en komentar på ett av inlägen om flateskan, om att jag kunde få låna en dykardräckt, men Rolle jag säger till när jag behöver den för det verkar som vattnet håller på att försvinna så sakteliga, fast det är ännu mycket kvar.

Annars idag så har jag så klart varit på jobbet och där började jag att städa det nya omklädningrummet. Det skulle ha varit färdigt för längesen enligt min plan, men den här vintern har försenat det. Jag fortsatt även att ringa tilltänkta sponsorer till Fårösunds GoIK.

Efter jobbet så blev det en tur till Bungenäs idag igen och det hade torkat upp där ute mycket mera än igår, så det är på rätt väg. Tanten hon fick med sig halva skogen hem och det var massor med småkvistar av en gran. Alla hundarna gillar att springa där ute för de får kuta, pinka och leka så mycket de vill.

Efter skogen så åkte vi "raggarsvängen" bara för att kolla om Inger, Pelle och Spirro hade kommit och det hade de, verkligen kul att träffas igen efter flera månader.

Ungarna de var i skolan som vanligt men de kom hem efter maten för lärarna skulle på något. J han tog bussen till Visby för att börja sin teori lektion inför moppekortet. C han har bara legat på sängen hela em, hur kul det nu kan vara.

Kvällen bjuder på ett föräldrarmöte för C:s räkning angående år 7 som han börjar i höst och sen så blir det nog inte så mycket mera än lopplådan och John blund.

Ta vara på våren och varandra där ute i verkligehten.

Kram Åsa


Tror ni att det här hade blivit godkänt av Gotlands Kommun!

Då var Janne och jag tillbaka hemma och ungarna också.
Det har varit en intensiv helg men riktigt, riktigt roligt med många nya kunskaper att lära ut till deltagaran i träningsgrupperna. De vet inte vad som väntar dem och så har jag ännu en kurs söndag kvar.
Där vi gick kursen var under ett hyreshus i en bostadsrättsförening, man kan säga att det var som ett gammalt skyddsrum eller något. Det hette Vovves Lekis och var hur frächt som helst och de hade ungefär 20 dagishundar inskrivna. Det är tur att de bor i Jakobsberg och inte på Gotland för här hade en sån här verksamhet på ett sånt här ställe nog aldrig blivit godkänt av miljö och hälsa (tror jag i alla fall).



Här kan man se var man gick ner.




En bild över ett av rummen där det var jätte stora boxar med soffor och sängar i varje till hundarna, rent och snyggt. Inför varje spjälgrind så var det en box, men jag vet inte om det var flera hundar som delade på samma box eller om de hade en för sig själva.

Stig-Helmer blev så här trött i morse på vägen hem. Det är jobbigt att resa.



Väl hemma så gick ungarna till skolan, Janne och jag tömde husbilen innan vi tog en tur ut till Bungenäs med gänget så att de skulle få kuta lite, har ju inte blivit så mycket av den varan under helgen.

Efter promenaden tog jag mig till jobbet medan Janne fixade till här hemma, han jagade en del dammråttor som annföll oss när kom hem.

Ungarna fick efter maten åka till moffa och hjälpa honom att kasta av ett vedlass som skulle in i vedboden. Samtidigt så fick hundrana sin kvällspromenad, runt i Fårösund.

Resten av kvällen kommer bara att bli lugn för vi, både tvåbenta och fyrbenta är rätt så trötta.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

I väntan på kursen.

Då var vi tilbaka på parkeringen i Jakobsberg efter att i går kväll ha varit till uppfödaren i Åkersberga på middag, super trevligt som vanligt.

I går  under dagen var jag på rallydnads kurs då Vovves Lekis och vi gick genom nybörjarklassen, jätte roligt och många aha upplevelser. Vi började egentligen allt i fredagskväll med teori och igår var det mera teori och så fick vi rita egna banor samt gå banorna med våra egna hundar samtidigt som vi blev filmade, oj så mycket fel man gör när man sen får titta påsig själv. I dag blir det fortsättnings klassen och avanserade klassen som gäller och den har jag då ingen koll på allls.

I går morse fick jag skicka Janne ut att leta efter druvsocker för Tanten hon fick on i magen och han lyckades hitta det hos Coop. Hon är nu bättre i magen igen efter min druvsocker behandling.

Det var en liten hint om vad dagarna har innehållit så här långt.

Ta vara på den regnigna dagen och varandra.

Kram Åsa

En parkering i Jakobsberg.

Det är där vi är just nu och tågen dundrar förbi var 5 minut men vad gör man inte för att ha kul.
Lämande J och C hemma på gotland och tog båten till Nynäs i morse klockan 7.05. På vägen upp så passerade vi Caravan hallen i Handen för Janne skulle köpa golvvärme till husbilen, skönt att ha i framtiden.

En klar fördel är ju GPS:n utan den hade det inte gått så här smidigt ( jag är helt vill i planeten när jag kommer upp hit) för vi anlände hit vid ca 13 tiden och efter lite pytt och ägg så fick hundarna sig en ordentlig promenad, det behövde verkligen. Men det är klart man hinner inte så långt för det är såååååååååååååååååååå mycket luckter som skall in och ut i nosarna.

I kväll så får Janne och hundarna klara sig själva för jag skall till Vovves lekis på instruktörskurs i Rallylydnad. Det skall bli så himla kul.

Det var det hela för dagen för nu skall jag kolla igenom literaturen inför kvällen. Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

En tidig blogg.

Det är precis vad det får bli.
Men att börja från i går kväll (backar bandet ordentligt) så var jag och Janne till Visby för möte med specialhundsklubbarna som jag skrev om i går och det är lika trevligt som vanligt trots att uppslutningen inte är så stor. Det där med specialhundklubbarna är alla specialhundklubbar som Gotlands Kennelklubb har på sin lista blir kallade till det här mötet 2 gånger om året, jag tror att det är något som har pågott sen -90 talet men jag vet inte. Meningen är att få till sammarbete mellan klubbarna och att man gemensamt skall kunna driva eventuella frågor gentemot kommunen eller någon annan aktör.

Dagen idag startade tidigt som vanlig och jobba blev bara några timmar, men jag han få tag på en del sponsorer idag med, det rullar på så att säga men ännu utan pengar in.

Hemma igen måste ju alla räkningar betalas och kolla med Janne så att han fått med sig allting i husbilen (tur för mig att han packar) för hur vi än kollar och grejar så brukar vi i alla fall glömma något.

Eftermiddagen bjuder på ett besök hos habiliteringen med J och C han skall försöka att åka bussen till Tingstäde efter skolan, få se hur det går, J han får ta bussen åt andra håller (från Visby till Tingstäde) eftersom vi blir kvar i stan i kväll.

I kväll så skall vi gratta min dotter som fyller 23 år och sen blir det till att sova på Träffpunkten ovanför hamnen i väntan på att båten skall gå i morgon bitt och det är klart att gänget skall rasta, blir förnmodligen på Hällarna för det brukar det bli när vi väntar på båten.

Jag får se hur mycket bloggande det blir under helgen eftersom jag är på kurs och laptoppens batteri räcker inte mer än ca 20 minuter, men är man nyficken så väntar man ju gärna.

Ta vara på våren som har kommit och även varandra.

Kram Åsa

Vad är en "flateska"?

Den frågan fick jag som komentar på förra inlägget och vad jag egentligen behöver är en flatbottnad eka som på gotländak kallas för flateska och den kan se ut så här.




Och den behöver inte så mycket vatten för att den skall flyta fint. Fast nu börjar man se att vattnet försvinner lite i alla fall, så jag får nog lugna mig lite.

Morgonen blev som vanligt tidig och på jobbet idag så har gamla klipparen fått nya knivar på klipbordet samt att de golven som var färdig städade fick lite polisch, så att det skall vara lättare att städa sen när alla fotbollsspelare kommer i april.Jag har också börjat att ringa årets sponsorer.

Ungarna de har varit i skolan som vanligt och det verkade inte vara några konstigheter. Janne han har varit till Fårösunds Bildservice och ställt ljuset på husbilen så att den är klar när vi skall till fastlandet till helgen.

Kvällen kommer att ägnas åt ett besök i Visby och specialhundklubbarnas vår möte. Det är i år Sheltie klubben på Gotland som håller i det vilket gör att det är jag i förlängningen. Nu måste vårat gäng få lite mat och jag fixa till mig innan vi skall åka Janne och jag.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

 


Jag behöver en "flateska"

Dagen började idag som igår med hundar som promenerade på mig. Efter en blöt och hal morgon promenad och frukost så åkte jag till jobbet och där var det en massa kontors jobb hela dagen. Fick besök av Rolle och vi jobbade på med sponsorer, inte lätt inte, men ack så nödvändigt .  För att komma in och ut till jobbet behöver jag en "flateska", har någon en sådan som man kan avvara. Det är så mycket vatten att det är som en stor sjö av smältvatten, men troligtvis är det borta om en vecka eller något så det är kanske att ta i med en sån.



J och C var i skolan som vanligt utan större grejer verkade det som och Janne han har fixat bort gruset från golven, det är skönt när det är grusfritt även om det inte varar så stor stund.

Hemma efter jobbet blev det middagslagning, fisk i ugnen och potatis. Efter maten så drog vi till skogs med hundarna så att de fick kuta av sig lite och bli lite sumpiga igen.

Resten av kvällen skall ägnas åt kontors jobb, här med, för vi skall på specialhund möte i morgon kväll och det är sheltie klubben som håller i det för år 2010.


Nu skall jag åtevända till utskrifter av föregående protokoll och dagorningar så ta vara på tiden och varandra.

Kram Åsa



Fart fylld dag.

Jo så har verkligen dagen varit, men som vanligt är det bäst att börja från början.

Blev som vanligt väckt före klockan av att det var 2 stycken som tog en promenad på mig och hur tunga kan 8 tassar vara egentligen.

Efter en tidig morgon promenad och frukost så begav jag mig mot jobbet och där blev det mest en massa kontorsarbete för säsongens spelchema hade kommit ut och det skulle föras in i min allmenacka så att jag får en överblick över när det skall spelas på planen. Jag var också ute och tog en promenad runt ut på planen, där var en massa maskhögar men inget snömögel vad jag kunde se och det är super bra.

När sen J kom hem från skolan straxt före 12 blev det en tur till Visby att handla knivar till klipparen på jobbet , polisch till golven på samma ställe och mat till oss själva då kylen var tom så det ekade där inne. J han skulle träffa doktorn på barnmottagningen för att få ett läkarintyg. C han var hemma själv med hundarna för han slöt efter maten idag. Hans lärare skulle på någon utbildning av något slag.

Väl hemma igen blev det en snabb midddag bestående av helgskinka på en måndag, potatissallad och knäckebröd. Den snabba middagen berodde till viss del av att J skulle upp till moffa och hjälpa honom bära fram 20 st plankor från loftet. Medan J var där så tog Janne och jag hundarna med oss till Bungenäs. Där var ännu massor med snö men vi tog oss fram i alla fall och så här såg det ut från berget.



Resten av kvällen blir i lugnets täcken, när jag släppt datorn skall jag anfalla duchen och sen mysa i lopplådan, måste börja ladda inför helgen.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Regndroppar.

Det kom det över mig och hundgänget under nästan hela fm när vi tränade rallylydnad. Men som vanligt så var det ett antal duktiga hundar och hundägare som trotssade regn dropparna. Det var inte så många droppar att vi blev sura som dränkta katter utan det kom lite droppar och sen var det uppehåll och efter ett tag så blev det lite till.

Hörde av en av deltagarna att hennes hund hade sovit i 2 dagar efter förra helgen, så jag undra hur trötta i planeten de egenligen blir. Fast det är klart att den här hunden var ju ingen ungdom utan 9 år gammla och jobbade på som bara den.

På em så var det nästan som solen skulle komma igenom stundvis och det var ett glatt valpgäng som tränade inkallning, kontaktövningar, slalom, sitt och ligg mm. De är fantastiskt duktiga alla. I den här gruippen är det hundar som är alltifrån 15 veckor till 8 år så spridningen är jätte stor och det funkar kanon.

Efter träningarna på hemvägen for vi upp till Oinare skogen med vårt gäng, det för att de skulle få springa  av sig, och det är så skönt att ha de färdigrastade när man kommer hem för när man har ätit så blir man så seg och trött att man vara vill slappa. Det gör att gänget får nöja sig med att gå ut på baksidan av huset och kissa en sväng innan natten.

Efter maten som J hade fixat (kyckling) så blev det en del kontorsarbete även hemma, måste ju lämna alla deltagarlistor till Vuxenskolan i morgon efter tredje gången.

Resten av kvällen blir en duch och mys med gubben, vi hinner knapt med varandra när det är fullt upp med allting så det är att nästan booka in umgängse tid i allmanackan, inte kul men så är det ibland.

Nu skall jag hoppa in i duchen så ta vara på varndra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Tränings lördag.

Det var gårdagen det som var en träningslördag för vi hade först en tävlings lydnadsgrupp på fm och de jobbade på som bara den. Vi körde halva passet utan koppel och visp så fick de mycket bättre kontakt med sin hund och de jobbade på ett helt annat sätt med sina hundar.

På em så kom det 12 stycken till allmänlydnaden och som tur är så finns Elin så vi delade gruppen på 2 och hon fick den biten av hundar och förare som hade bäst kontakt med sina hundar. Det blir så mycket vänte tid annars när det är så många och en del behöver rätt mycket hjälp, så det här var en bra lösning. C han var med i Elins grupp och han verkade ha jobbat på bra med Qvintus.

På hemvägen så stannade vi uppe på Ahr vägen och tog en promenad med hundarna ner till Hägurstadar och där är alltid lika fint och stilla.



Man förstår också varför Tobbe är grå. Han är ju mitt i bilden men han är kamoflage färgad så han inte skall synas så tydligt.



Och som alla kan se så töade det ordentligt igår.

På kvällen så åkte Janne, jag och J ( C han kollade film) upp till min pappa för att prata lite med min syster och hennes sambo som är här nere under helgen.

Det var vår lördag och jag kommer nog att skriva lite om dagen bravader i kväll så ta vara på dagen för den kommer inte tillbaka.

Kram Åsa


TÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!!!!!!!!!!!!!!

Idag är det verkligt töväder 7 grader varmt visade bilen på nyss när vi var i Oinare skogen med hundarna och det regnade.  Men jag får väll börja från början.

Morgonen började med att grabbarna grus (sobel killarna) fick någon form av spel i morse vid 5 tiden de for upp och ner i sängen, jagade katten ner för trappan, bråkade med varandra om öron och tuggben. Jag kämpade på fram till halv 6 sen gick reveljen och det var dax att kliva upp.

Kom till jobbet idag vid 7 igen (tycker det är skönt att komma igång tidigt så at tman kan komma hem på em så länge det går) började med att städa lokalen, kiosken och toaletterna efter uthyrningen i går kväll. Efter det så fortsatte jag med alla medlems fakturor och fick det också klart idag, skönt för det blev ca 160 stycken kuvert.
Och som vanligt så var det en del post, mejl och telefon att ta hand om också. Det som var roligast att se var att det började komma fram mark på fotbollsplanen och mina röda märkpinnar var synliga till häften så det ordnar sig säkert med fotrbollsspelet.

Under tiden som jag var på jobbet så jobbade Janne här hemma med snabeldraken och moppen, skönt att komma hem till ett golv som inte är som ett stampat jordgolv.

C han var till skolan som vanligt och efter skolan så spelades det innebandy på kustparken. De håller på att träna inför Cupen som är på Påsklovet.

J han tog även idag bussen till stan efter skolan.

Som jag då nämde i början så var Janne och jag till Oinareskogen med hundarna nu i em och efter det så passerade vi min pappa för att hälsa på min syster och hennes sambo som är nere över helgen.

Nu så väntar spsien på att jag skall komma och börja laga hemgjord klyftpotatis, karrekotletter och bearnesås, mums.

Kvällen för övrigt blir lugn framför TV, måste heja på Claudia i Let´s dance.

Ta vara på tiden och varandra.

Kram Åsa

En helt vanlig torsdag.

Det är precis så det är. Blev som vanligt väckt av hundar en stund innan klockan ringde, tror nästan att de känner på sig att den snart kommer att skramla eller så har de tiden i sig så pass.

Efter första kisse svägen där jag höll på att dratta på ändan igen, tur att jag har två koppel att hålla mig i, det räddade mig den här gången också. Blev det frukost och så till jobbet vid 7 tiden. Där var det till att forsätta att köra ut medlems fakturor, har nog kommit till hälften tror jag och sen var det att packa A-lagets tvätt i deras väska så att de kan spela i helgen igen.

På em så drog Janne och jag i väg till Fleringe och hundpanget för att träna lite hund, för Tobbe blev det både rallylydnad och vanlig lydnad, Qvintus han fick träna freestyle och lite vanliga lydnadsövningar och Sig-Helmer han fick bara vanliga lydansövningar för honom har jag inte hållit på så mycket med. Vad hände då med Tanten, jo hon fick bara gå och stå fint det är det hon är bäst på och är man 10,5 år så skall man inte behöva göra annat än det man är bra på. Det är klart att grabbarna grus fick stå fint de också.

När vi kom hem så fick Janne dra till Fårö för att hämta J, han var där med en kompis så C han fick snällt gå med mig KA3 runt i kväll med hundarna, visst det var en del knorr men inte värre än vanligt.

Det var vår vanliga torsdag ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa


Veckans mitt.

Det är det idag för det är onsdag och det töar så sakteliga. Hade en rätt ok natt utan tuggben som skulle grävas ner i sängen och hundar som sov rätt gott ända fram till halv 5, men de fick vara snälla att sova 45 minuter till för jag tyckte att de kunde det, men det är klart det blir ingen klok sömn de där sista minutrarna.

Kom iväg till jobbet i bra tid i morse, även om jag sen hörde att det varit en hel del tjafs mellan ungarna så behövde jag inte åka hem igen i alla fall. Dagen på jobbet har ägnats åt medlems fakturor och åter medlems fakturor, låter inte så inspirerande men det är sånt som skall göras. Jag har börjat att köra ut dem, vika och stoppa i kuvert så det börjar närma sig slutet.

När jag sen kom hem blev det en kopp kaffe och att börja steka pannkakor, lyckas visst alltid med konststycket att bjuda samma mat hemma som i skolan, det blev en tidig middag idag, för vi skulle hinna ut till Oinare skogen med hundarna innan Janne skulle iväg på något möte med HV.

C han blev tvungen att följa med oss ut i skogen för han bytte promenad mot TV tid eller rättare sagt filmtid. Han köpte hela boxen med sagan om ringen filmerna så han har att göra. I skolan hade det varit lite stök med att en av hans kamrater hade ifrågasatt vad han gjorde på SO:n varför han inte jobbade och så vidare, därför var han lite arg idag när han kom hem.

J han tog bussen till stan och köpte 2 par jeans på egen hand, duktigt av honom tycker jag.

Det var allt för dagen och ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Bungenäs.

Här började dagen som vanligt i svin ottan, idag var det trögt att komma upp ur lopplådan och det beror på att Qvintus försökte gräva ner ett tuggben i min kind i natt, när det inte lyckades så skulle den grävas ner på min mage. Jag försökte att hjälpa honom att gräva ner den (gömma) men han gav sig inte för han visste var den var och jag var tydlgen inget bra på att gräva ner tuggben. För han kunde bättre, det slöt med att jag kastade ner det på golvet och han efter.

Ungarna fick kliva upp tidigt idag för vi skulle till dietisten i Slite på 3 månaders koll allt klockan 8. Det var första gången för C han har inte varit där sen 2008 men vi är tillbaka på ruta 1 så att säga. J han kämpar på med sötsuget och läsken, inte lätt det där. Efter dietisten så fick de bege sig till skolan och jag till jobbet. Där har jag ägnat dagen åt att tvätta och ta vara på den samt att skriva medlemmskort, det var så många att det blev skrivkramp mellan varven.

Efter Potatismosen och korven så begav Janne, C och jag ut till Bungenäs med hundarna. Jag kan inte hjälpa men jag gillar stället skarpt.



Kan man anant än gilla det här stället.



Hundarna gillar också Bungenäs för där kan de få kuta rätt fritt runt oss. Tobbe han gjorde en kullerbytta, såg himla kul ut, och Stig-Helmer han åkte kana på ryggen ner för en snödriva.

Hemma igen så blev det  lite dator arbete och sen så skall jag försöka att umgås lite med Janne och lära honom chatta på face book.

Ta vara på stunden och varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa


Tö och sol.

Så har det varit idag fast kallt, den riktiga vårvärmen har inte riktigt infunnit sig ännu men det vita täcket smälter sakta bort. Jag började bli nervös över fotbollsplanerna i början av månaden men efter att ha kollat in väderprognosen som de har ställt framåt i tiden så har jag börjat lugna mig lite.

Idag började då dagen tidigt igen erfter en natt med dålig sömn. Började arbetsdagen klockan 7 och det har bara varit en massa kontorsarbete och så har jag hunnit tvätta en maskin med A-lagets fotbollsstrumpor, de spelade tränings match i helgen som var.

På em så fick pappas hus sig en genomgång det var visst ett antal månader sedan, för han tycker inte om att jag städar för ofta för då påstår han att jag städar bort hemtrevnaden, inte förstår jag men han tycker så, så då är det nog så i hans hus.

Hundarnas kvälls promenad blev i kväll KA3 runt och en massa bus på dem.

C han har varit till skolan som vanligt och J också fast han var rätt mosig i kväll när jag kom hem så där blev det en impren och på huvudet i säng. Han verkar ha fått samma förkylning som jag hade förra veckan för min är nästan bort nu, jag kanske kastade den på honom.


Nu skall jag umgås lite med Janne innan lopplådan kallar.

God natt!!

// Åsa

Förtfarande nuvig o dät.

Det är precis så det är, igår kväll funderade jag på om jag inte skulle ligga utomhus för då lättar eländet och inte är det mycket bättre i kväll efter det att jag varit ute hela dagen, men jag får ligga inomhus det blir för kallt annars.

För idag så har det varit rallylydnad på fm, jag och C började att bygga banan straxt före 9 så att den  kulle vara klar till deltagarna kom. Jag provkörde den med Tobbe och han har lite för brottom men annas är han super duktig. Och det är klart att alla deltagarna gjorde framsteg från föregående vecka, det var till och med så att vi trodde att en deltagare hade tränart på som bara den under veckan för det gick så jätte bra för honom och hans hund.

Vid 11 rycket så for Janne iväg till Tingstäde för att hämta J hos kontaktfamiljen Han brukar annars vara där fram mot 4 men idag hade det ett årsmöte under em så då fick han åka hem tidigar. J fick komma med till hundpanget som han inte gillar, men vi tyckte att det blev en massa mil alldeles i onödan om Janne skulle köra honom hem till Fårösund först.

Tur för mig att han kom för det är C som skall gå med Stig-Helmer i valpgruppen men han var som bortbllåst och inte svarade han i telefonen heller utan var hos en kompis som bor granne där, kan tänkas att det var roligar än att träna hund. Men J han gjorde det jätte bra trotts att han tycker det är "AS TRÅKIGT" som han uttrycker det.

Efter hundtäningarna så for vi hem och beställde Pizza från Kvännis, efter maten for Janne och jag ut till Oinare skogen så att gänget skulle få kuta en del, även om det inte blev så mycket kutande så var de skönt att bara lulla fram i sin egen takt utan att behöva tänka på att hundarna traslar in sig i koppel eller vänta på dem när de läster tidningen.

Nu så kommer det att bli duchen och sen lite slappande i soffan för jag vågar inte lägga mig i sängen och kolla TV för då slocknar jag, min kropp säger sova när den kommer i sängen och då är jag inte mycket till sällskap.

Det var allting för dagen så ta var på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa


Lördag kväll!

Inte mycket till lördagskvälls mys med en näsa som rinner konstant och rinner det inte så är det pott tätt så att det inte går att andas, brukar aldrig bli sån här men varför skall jag klara mig när alla andra får både det ena och det andra.

Trotts förkylningen så har vi varit på Hundpensionatet idag och haft först en tävlignslydnadsgrupp med fler deltagare än förra gången och man skulle kunna tro att hundarna legat av sig men jag tror snarare att det är hussar och mattar som legat av sig under vinter uppehållet, men kul är det i alla fall för de är så duktiga så.




Här har vi ett platsligg på drygt 3 minuter och vi har fått vår plan skottad av Tomas som jag skrev om förra lördagen och idag var det bara lite jockigt.

På em så kom det en allmänlydnas grupp även där var det flera deltagare än förra gången och här var det många olika raser och kunskapsnivåer, men en av deltagarnma har en hamiltonstövare och det är inte lätt, men matte käpade på under träningen, och till slut fick hon hunden att göra som hon ville och det var att sitta i jockan, duktigt tycker jag för alla hundar hade problem med att sitta, inte kul men lera i baken, det skulle inte jag hellre vilja om jag skall vara ärlig.



När vi sen kom hem blev det C:s favorit mat spagetti och mögelost sås och därefter en promenad med gänget.
Resten av kvällen blir nog att ta han om en snorig näsa så man är fit for fight i morgon igen.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Nastappa!

Fredag och nästäppa, inte så kul men inget att göra åt mer än snyta när det rinner. Var i alla fall på jobbet lite senare idag, inte mycket utan bara 45 minuter men det gör att jag sov 45 minuter mer i andra änden.

På jobbet idag så blev det städning av lokalen, kiosken och toaletterna, det är ett tag sen det var gjort ordentligt så det märktes att det behövdes. Det var så klart en hel del mejl och post hantering som vanligt oxå.

Jobbade bara halva dagen för förkylningen skull (har timmar att ta ut i andra änden), hem och Janne hade maten på bordet, blev samma som igår, vegetarisk fläskpankaka, den är rätt ok faktiskt. Efter maten blev det 1,5 timmes sömn i sängen, så himla skönt. Blev väckt med en kopp kaffe av min älskling.

C han kom upp av sig själv idag allt när klockan var kvart i 7 inte vet jag hur det gick till men uppe var han och på klädd oxå och han har haft kläder på sig hela eftemidagen från det han kom hem från skolan. Inte vet jag vad det beror på.

J han har haft sin sista dag på PRAOn och han hade med sig lite fika bröd till verkstaden och hem kom han med en satts med momentnycklar mm. Han var överlyckig då han fick skruvmejslar i årsdagspresent av ledsgaren, så nu får vi hålla i grejerna för här skall det skruvas. Han gick just i duchen för att vi skall skjutsa honom till kontaktfamiljen i Tingstäde.

Resten av kvällen blir lite enkel mat, hundpromenad och eventuellt lite TV, måste nog se hur det går för Claudia i Let´s dance, hon var ju på hundpanget i höstas och hade kurs för oss så det är klart att jag hejar på henne.

Nu får ni ta vara på varandra där ute i verkligehten och jag skall försöka att bota min förkylning.

kram Åsa


Promenad.

Har idag varit en så där lagom spännade dag. Den startade tidigt som vanligt efter en natt utan så där väldigt mycket sömn, är nog inne i en sån period igen att det är svårt att sova, vaknar för det lilla minsta.

Väckte ungarna rätt tidigt men de fick somna om en stund till efter som Janne höll ställningarna i morse och det funkade, fast det beror säkert på att J går iväg innan C har kommit upp.

Janne han har under dagen byggt ihop en ny kompost för den som vi har är så gott som full och han har även satt igång den nya.

På jobbet så har det mest varit kontorsarbete och förberedelse av diverse program så att det bara är att fylla i när matcherna är faststälda. Efter jobbet skulle jag hjälpa min pappa att lyfta in 10 golvspånskivor men det hade hans kompis hjälpt honom med så det enda som blev gjort där var att dricka kaffe och prata bort en stund.

Väl hemma igen så tog Janne och jag hundarna med oss ut till Bungenäs, det går rätt bra att gå uppe på skaren bitvis i alla fall. Vi skulle egentligen ha åkt till Stenkyrka och tränat men träningskompisarna har gått och blivit sjuka så vi ställde in det idag. Jag hade inte lust att åka dit själv och träna.



Här har vattnet frusit medan det rinner ut ur berget, sånt finns på flera ställen där ute.



Här kan man se hur högt det egentligen är där ute när man är högst upp.

Hundarna gillar att springa för de for som ena gehun och det är så skönt när man kommer hem för då kan de koppla av ordentligt. Så kvällens promenad blir en runda runt i Fårösund bara så mycket att de får kissa av sig lite.

Resten av kvällen blir lugn, måste försöka att koppla av så att det kanske går att sova i natt.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Svar!

Idag på morgon när de hade telefontid hos veterinären så ringde jag dit för att ta reda på vad Freddans sista blodprov gav för svar. Inte blev vi mycket klokare av det för de var exakt likadana som de som var tagna innan med jättelåga proteinvärden och en aning förhöjda levervärden, så nu står det mellan att det var levern som inte orkade mer och/eller att tarmarna läckte över så mycket bakterier in i blodomloppet så att det blev någon form av blodförgiftning. Vilket det nu var, eller om det var båda det får vi inte veta, men vi får nu gå vidare i alla fall. För Freddan har det bra där på andra sidan Regnbågsbron, det är en tröst i eländet.



Idag så började jag jobba tidigt för att kunna gå hem mitt på dagen. Vi var tvungna att åka till Visby och handla både hundmat och mat till 2 benta, allting var i stort sett slut överallt.

Janne han har idag på fm fixat stänkskyddet på husbilen.Vi höll på att tappa det när vi var i väg sist, så det är bäst att sätta fast det så vi inte blir av med det på nästa resa.

C han har varit i skolan som vanlig och J han har fortsatt med sin PRAO som han tycker är kul men han blir jätte trött på kvällen, många intryck antagligen och att det är jobbigt att hålla ihop hela dagen.

Hundarna fick sig en promenad KA3 runt i kväll för vi var hemma rätt sent så det han bli skumt innan det blev deras tur för att promenera.

Resten av kvällen blir lite mera dator och sen väntar lopplådan och ev lite TV innan John blund kommer.

Ta vara opå varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Sol ute sol i sinne!

Så kändes det ute idag när solen strålade ner och det droppade ordentligt från taken där det ännu låg snö kvar. PÅ flyget där vi har våra träningsplaner måtte jag till ca 20 cm snö kvar och de vill börja träna där i början på april, så måtte det töa av fort.

Får väll börja med gårdagen för då blev det ju inget bloggande eftersom vi hade Röda Korsets NPH-Nät här hemma. Det är alltid 2 måndagen i varje månad och det är föräldrar som behöver prata om sina barn eller bara umgås en stund och tänka på annat än diagnosbarn.

J han började sin PRAO på Mekonomen verkstan här i Fårösund i går och han tyckte det var jätte roligt men han blir hur trött som helst, fast det skall man väll vara när man jobbat en hel dag för det blir i alla fall jag.

C han gick till skolan i vanlig ordning och jag tog mig en sov morgon eller rättare sagt hade jag tänkt att sova till 7 men vaknade allt vid kvart i 6 och var klarvaken, bara att gå upp.

I går så jobbade jag em då förra årets sekreterare skulle lämna över lite grejer till mig fram på kvällen.

Idag började jag tidigt att jobba efersom Taxen Max skulle komma på em och klippa klor så Janne fick ta stöten med ungarna på morgonen. Sen så har det jag varit och eldat i min pappas hus för han drog till båtmässan på Älvsjö i morse och kommer hem sent i natt med båten.

J han har fortsatt sin PRAO och idag var det vist en vattenpump som inte ville som de ville. C han kom även idag iväg till skolan men bara han kommer hem så åker kläderna av och han hamnar i kallingar och linne, vad skall man göra.

I kväll innan mörkret kom så skyndade vi oss ut till Oinare skogen så att gänget skulle få springa lite för att sen passera pappas hus igen och lägga på lite mera ved. Resten av kvällen blir lugn för jag måste försöka bota den annalkande förkylningen på något vis, men jag måste upp ett varv till och lägga på mera ved innan det blir afton här.

I morgon skall jag försöka att ringa veterinären och höra om de har fått något svar på Freddans sista prover så att vi även där kan få ett avslut.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Hemma igen!

Då var vi hemma med 4 jätte trötta hundar de är helt uslagan, konstigt att de kan bli så trötta utan att egentligen göra någnting för den enda som jobbat något idag var Stig-Helmer med C i valpgruppen och de var jätte duktiga, inte bara C och Stig-Helmer utan alla 12 hundägarna var bara så superduper duktiga. Det är så roligt att se.

Men dagen började med en grupp som skulle gå rallylydnad. och de var så duktiga de också, inte lätt med en massa skyltar där det står pilar åt olika håll, som man skall följa och göra efter. Det är ju inget som är lätt i början utan man måste ju ge det en chans och de gjorde verkligen deltagarna.



Här är det enkelslalom som skall göras och det diskuteras säker om hur det skall gå till.



Ibland blev det lite köbildning på banan, men vad gör det när solen nästan lyste på oss hela dag idag igen och jag har fått årets första soleld i ansiktet, inte dåligt i mars månad.

I kväll blir det bara en vanlig promenad med våra egna runt i Fårösund för de är som sagt helt slut. Sen så kanske det blir lite TV också men det återstår ännu att se.

Det var lite om vår dag södag. Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Första rallylydands södagen!

Idag blir det en spännande dag för idag så skall vi börja med rallylydnad på panget. Det är en ny hundsport i Sverige och jag kommer om en månad att gå en instruktörsutbildning i just det, fast jag gick ju en kurs i fjol somras för Lena Brav så helt ny på ämnet är jag inte. Det skall bli roligt att se hur många vi kommer att bli. Jag kommer nog att skriva lite till i kväll och kanse lägga upp en bild.

På em så är det valpar eller sånna som behäver lite lugnare tempo och mer lära sig umgås med andra hundar och lite små övningar. Och det är som vanlig att jag inte har en aning om vilka som kommer, fast C han skall gå i den gruppen med Stig-Helmer. Få se om han kan  lära sig något.

J han blir hemma i dag med för det är ju lika tråkigt idag med som igår med hundträningar för hans del.

Ta var på dagen!

Kram Åsa

Kväll!

Då var ännu en dag tillända och det var en givande dag med först en tävlingslydandsgrupp.
De var så duktiga, kunde först tro att hundarna hade glömt allting på 3 månader för det är så långe sedan vi slutade höstens övningar, men så var inte fallet.



Delar av gruppen och inte tala om Tomas som har suttit och skottat upp en bra stor plan till oss med traktorn, en eloge till honom och även till Ingela och de andra på Stenkustens Hundpensionat där vi håller till.

Det var till och med så att det började bli jockigt fram på em, skönt.

På em så var det allmänlydnadsgruppens tur och de var då lika duktiga, jag såg verkligen vilka framsteg de hade gjort på bara 2 timmar, jätte kul.



Och solen lyste på oss hela dagen. C han missade  första halva delen på allmänlydnaden för han umgicks med en kompis som bor granne där bredvid.
Janne han skötte som vanligt kaffekokningen och disken under gruppernas träning, det har liksom blivit hans uppgift under helgerna.

J han åkte på att laga kyckling när vi kom hem, medan jag var uppe till min pappa för att hjälpa honom dra på en pressenening på en av hans båtar, den hade lättat iväg för andra gången den här vintern.

Restena av kvällen blir nog i lopplådan för jag är attans så trött i benen efter dagen men först får det bli en duch.

Ha en skön kväll och ta vara på varandra i natten.

Kram Åsa

En strålande morgon!

Vaknade idag när solen började gå upp och med ett gäng kissenödiga hundar som ville ut på första morgonpinken och efter deras frukost så bar det av ut i en gnistrande morgon -9 grader, kallt om fötterna tyckte hundarna efter en stund.

Försöker att få upp C ur sängen för han skall med Janne och mig till hundpanget för idag börjar grupperna igen efter juluppehållet, det skall bli super kul att träffa alla igen.

Idag så  blir det först en tävlingslydnadsgrupp, de tränar alla lydnadskass 1 momen och meningen är att de skall kunna gå lydnadsprov om de vill, på em så kommer allmänlydnadsgruppen och där skall C gå med Qvitus, han gick valpgrupp med honom i höstas. C är faktiskt rätt duktig med hundarna.

J han blir kvar hemma för han gillar inte hundträningarna överhuvudtaget så han får väll bara hålla ställningarna.

Få se om det kan komma lite bilder mot kvällen.

Ta vara på den här underbara dagen.

Kram Åsa

Ännu en dag.

Så har ännu en dag gått och det i snöskottningens tecken för det var helt igenyrat på jobbet och även här hemma. Fast här hemma så var det ungarna som åkte på att skotta, något skall ju dem också göra. 

Rresten av dagen så har C fortsatt att ligga på sängen och mycket av  dagens inaktivitet har berott på att han inte tog sin medicin i morse. J han lagande potatisgrangäng till oss i kväll och jag förstår inte va han gör för jag har aldrig fått den så god som han lyckas medden varje gång, man äter så man håller på att spricka för den är helt underbar, smälter i munnen.

Janne och jag tog hundarna på em och åkte till Oinare skogen för det är ännu skottat där så det är lätt att gå. Unggrabbarna for runt som ena jehu hela tiden, fast Tanten och Tobbe är inte dåliga de heller att kuta runt. Efter skogen så blev det en liten paus för att sen ta Tobbe i bilen igen och åka till Stenkustens Hundpensionat för att träffa veterinären Fredrika som skulle vaccinera honom, det var dax för det nu under mars månad.

Vi har ännu inte fått något svar på Feddans prover så det blir nog inte förrän i början på nästa vecka, bara att vänta och se.

Resten av kvällen blir en promenad med gänget och sen TV tittande och kanske lite förberedelse inför morgondagens grupper som startar med tävlingslydnad och vanliga allmänlydnad.

Det var lite av vår dag så ta vara på varandra man vet inte hur länge tiden varar.

Kram Åsa

Börjar återgå till det normala!

Då börjar ännu en dag närma sig sitt slut och vi börjar så smått komma tillbaka, visst tankarna kommer ibland men gör inte riktigt lika ont nu som det var igår och vi ahr ju ett gäng kvar som behöver oss även om vi sörjer.

Tack till alla för de tankar som kommer till oss på olika sätt.

Dagen idag tog som vanligt en tidig start och även jobbet började tidigt och idag så blev det mest kontorsarbete efersom det har snöat och blåst igen.

När jag kom hem så blev det lite öronklistring på 3 hundar och klo klippning på hela gänget, klorna växer ju som de skulle ha betalt eller något. Senare i em så drog Janne och jag iväg i snö ovädret till stenkyrka och ridhuset där för lite järngympa för hundarna, det blev lydnad, rallylydan och lite free style, måste ju börja lära Qvintus och Stig-Helmer annat än att bara stå vackert även om det är det de skall vara bäst på.

J han åkte till Visby i fm med bussen för att gå med fritidsgården och bowla på  Kanonen men det var bara J och en annan kompis som kom.

C han har idag legat på sängen igen och inte gjort ett handtag. Han har inte ens fått på sig kläderna utan gått i kallingar hela tiden, vad gör man med en sån?

Men i morgon så får de ut och skotta snö och det skall även C göra.

Det var vad vår dag innehållit så håll i varandra så att ni inte blåser bort med yrsnön.

Kram Åsa


Regnbågsbron.




Lilla Freddan gick över regnbågsbron i går kväll.


Vi vet inte ännu riktigt varför för vi väntar ännu på provsvaren som veterinären var tvungen att skicka till fastlandet. Men veterinären hade en teori som lät troligt men vi får vänta in provsvaren och se om det kan ge en klarare bild.

Han kommer att få sin sista vila i minneslunden på djurkyrkogården (Lakris ligger där innan) om ni följer länken så får ni se några bilder över hur det ser ut där. http://www.djurskyddetgotland.se/begravning/begravning.html

Kvällen och natten har därför varit väldigt lång och dagen är lika tung som natten och kvällen varit , jag jobbade bara 2 timmar i morse (kände att jag inte orkade mera).

J han är i Slite och spelar Krullis Cup, idag var det hans tur och C han har varit ute och skottat upp vid postlådan, det glömdes igår. Och Janne är på besiktingen med husbilen, hoppas bara att de inte hittar massor med fel på den.

Nu så skall jag ge mig ut i solen och ta en promenad skogen med hundgänget för att rensa hjärnan lite och C skall också med.


Ta vara på varandra där ute i verkligehten.

Kram Åsa



Fortfarande lite nere!

Som jag skrev igår så var Lilla Freddan dålig och vi kom till slut i väg till veterinären och han blev inlagd. De kunde inte riktigt säga vad det kunde vara, men idag när jag pratade med dem så verkade det som om det är något med lever eller tarmar han har väldigt låga proteinvärden och det skulle hänga ihop med de organen. Han hade ännu idag diaree som de försöker få stopp på så att han kan komma hem medan vi väntar in provsvaren som var tvungna att gå till fastlandet.

Var iväg till jobbet tidigt idag eftersom jag inte viste om jag skulle hämta hem Freddan eller inte, men det blev en hel dag med så klart snöskottning för någon har öppnat snökanonen igen och inte vet jag varför. Det blev också lite städning och en hel del kontors jobb, fast det är ju skönt när det inte riktigt är ute väder.

Janne han har tvättat och städat (skönt med en sån snäll sambo som fixar det) och så klart så har han hållit isär ungarna, det är ju lov och C han är på ett sju dundrande humör det är antagligen något som hände i skolan i fredags eller på fotbollsplanen igår som ligger och pyr under ytan, bara att vänta tills det exploderar.

J han har skottat snö här hemma och han har också haft en kompis här ett par timmar.

Stig-Helmer han har nog kommit till himmelriket. när man kan ligga mitt ibland torkade ko öron som är så gott och bara sova.



När jag kom hem från jobbet så tog Janne och jag hundarna ut till Oinare skogen för det är ännu skottat där. Vi har en snäll bonde som skottar långt upp i skogen åt oss hundägare. Alla hundarna hade ett uppdämpt spring behov, även Tanten kutade på som bara den.

Kvällen för övrigt blir nog rätt lugn måste ringa Piia och informera henne om Freddys tillstånd och sen måste så klart det här gänget ut igen en sväng.

Ta vara på varandra och försök att stänga av snökanonen.

Kram Åsa

Ny gissning!

Då var vi hemma och jag har hunnit jobba en stund, men fick gå hem tidigare för att en hund är sjuk. Janne han åkte med C på Crullis Kup. Det är en fotbollsturnering som spelas under spotlovet inomhus varje år och idag var det C:s tur att spela.

Vad skulle ni gissa på, det som jag hittade igår när vi var vid kontaktfamiljen och hämtade hem ungarna.



Trodde aldrig att det skulle komma fram igen, gräset.

J han har åkt med sin ledsagare till Visby för att fika, de brukar göra så ibland.

Själv så sitter jag och väntar på att veterinären skall ringa tillbaka, missade så klart telefontiden för då var jag så uppe i att skriva prokollet från gårdagens styrelsemöte. Så det är bara att hoppas att de ringer snart för annars så blir det till att vänta hela kvällen och försöka nå dem igen.
Det blir nog inte så mycket mera gjort idag än ta hand om sjuklingen och vänta på att vi får komma. Är lite kort idag för jag är inte riktigt på humör.


Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa



RSS 2.0