En dag, en dag o en dag.

Det är precis vad de4t är det läggs en dag till varje och helt plötsligt har det gått nästan 2 veckor sen jag skrev något här. Mycket är det som händer och ibland önskar jag att mina tankar med automatik kunde fastna här i bloggen, kanske något för någon uppfinnare. För jag vet oftast vad jag vill skriva men att komma till burken eller rättare sagt den här sidan är värre. Men jag kan tro att det beror på att jag ännu håller på att pendla mellan lycka och djupa funderingar, ibland allt för djupa.free smileys

Det som har hänt i stort är att jag har börjat med lite yoga genom självstudie med hjälp av cd skivor, blir en otrolig skillnad i kroppen, så det kan jag verkligen rekommendera.
Jag har fått en av mina årsdags presenter av hunduppfödare gruppen och det var bara så kul med en jätte härlig middag och många skratt under lång tid. Och idag kom delar av den andra men svaret på den vet jag först om kanske några månader och då kommer jag att berätta vad det är.

I helgen som var så var Janne och jag i Eskilstuna på först årsmöte och sen special utställning för sheltisarna och det var 202 stycken anmälda och i den klassen som Stig-Helmer gick var det 16 stycken öppen klass hanar anmälda. Han fick ett exelent men blev oplacerad.



Tanten hon blev också oplacerad med ett Exelent, bland 5 andra yngre tanter, inte dåligt i alla fall av en 12,5 år gammal tant, hon var i alla fall allra äldst på stället.



Vi passade också på att umgås lite med Piia och Cilla på fredagskvällen, på lördagskvällen blev det Pelle och Susan som vi hälsade på. Det är ett par som bor permanent på den campingen och det som är lite skumt är att vi träffas 1 max 2 gånger/år och det är som pratades vid för 1 timma sedan. Kul är det i alla fall.free smileys

J han var ensam hemma själv och det funkade kanon den här gången men det beror nog på att han hade full sysselsättning hela tiden. C han var i Tingstäde och han klarade av att åka bussen till och från skolan, det är duktigt av honom.

Under tiden vi var borta så hade jag bilen på verkstad för att åtgärda en massa fel och det blev en rätt dyr historia så nu hoppas jag att den går genom besiktningen nästa vecka.

C han hade Prao hela förra veckan och då var han i skolan och blev väldigt omtyckt i det han gjorde.

Våren den har hunnit komma till oss och även en del "staraurar", men det är bara så skönt att det äntligen börjar, fast vi skall inte klaga för den här vintern har vi verkligen kunnat vandra i skog och mark.

Det var lite om vad som hänt hos oss den senaste tiden, så ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram

footballer pictures

Låg vatten i norra gattet

2012-02-27_14_12 (MMS)

Låg vatten i norra gattet


En istapp i en i ett träd.

2012-02-18_09_28 (MMS)

En istapp i en i ett träd.


Ledig dag!!!

Konstiga veckor man har just nu det där med att jobba 2 dagar i veckan, men mer kommer det att bli framåt så jag behöver inte oroa mig.
Janne han plockade upp mig på jobbet efter att han och gänget varit på Bungenäs och kutat runt.



Han hade då varit och fixat en så jätte fin blomma till mig då det var alla hjärtans dag, snacka om att bli bortskämd.forum smileys



















Där efter så blev det en tur till Visby för C skulle på sin teori och jag passade på att hälsa på min dotter och hennes dotter. Vi fikade och pratade en massa och hade det jätte mysigt, medan Janne uträttade en del ärenden. Vi hade ju lyckat köpa en av Claes Olssons vatten kokare som de hade återkallat för att de blivit överhettade, så den blev återlämnad dit den kom från och lite annat.

J han hade maten klar när vi kom hem från stan och det är så skönt att bara kunna sätta sig och börja äta. Han är så duktig med att laga mat.


Idag så blev det Norra Gattet som morgon promenad, det hade kommit lite snö under natten men inga stora mängder men grått, grått grått var det i alla fall.






Nackdelen när det ligger kring 0 grader är att de får såna stora snöbollar på och i kring benen och tassarna. Tanten hon hade såna rejäla att jag fick hjälpa henne att få bort de för hon kunde nästan inte gå till slut. Men grabbarna grus de gillar när det är lite lagom kallt för de far fram som bara den och plöjer med hela huvuden nere i snön.

Resten av dagen blir rätt lugn, för vi har inget speciellt planerat och det kan ju vara rätt så skönt det också.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa


Recension av J:s kaka

Då var kakan sen igår uppäten och slut.
Vi började med att äta den ljummen med vispgrädde till och den var väldigt god och hallonens syra kom verkligen fram.
Men idag så åt vi upp det sista och då var den rumstempererad med bara lättvispad grädde till och då var den ännu godare.
Så summan av det hela blir att den kommer att göras, men att den skall ätas rumsvarm med lättvispad  grädde och det bästa av allt är att den inte innehåller så mycket socker utan mera kakao. Det gör att det nästan blir som mörk choklad som man köper i affären med hög cacao halt i.

J han är då lite sur idag ashamed smileysför han får inte träna som han vill, för en envis förkylning som varken bryter ut eller går över. Han och Tobbe har därför gett sig ut på en långpromenad, för att som han säger i alla fall få lite rörelse.

C han är med sin ledsagare och skjuter luftgevär och sen kommer de och skall fika.

Janne och jag har under dagen klippt och sågat ner grenar på ett antal gamla buskar som bara var spretiga och fula, inte blev de snyggare nu inte, men till sommaren så kanske de blir det, annars blir det nästa sommar.
Jag passade samtidigt på att träna lite med Stig-Helmer inför utställningen om ca 2 veckor.

Vår dag med hundarna började ute i Norra Gattet


på en låååååång skön promenad (men idag vara det mulet och blåste lite) och det var kring 0:an så det gjorde att hundarna for som galningar och det hade antagligen varit jakt där ute igår för det var massor med goda fina spår att följa och lukta i.

Senare väntar en promenad med resten av gänget och i morgon är det arbetsdag igen.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram

Åsa

Js test serveras med vispgrädde.

2012-02-12_16_19 (MMS)

Recept: vanlig kladdkaka men med hallon i smeten. Recession av smaken kommer senare.


= och Gotlands Vackraste smiley emoticons

Tänka sig att jag hitta hit igen inte dåligt.

Men en del tankar har som vanligt snurrat i planeten och det är det där med = är vissa handlingar som man gör alltid, lika med andra efterföljande handlingar, snurrigt, men vad jag menar är att om man brukar göra något på ett sätt, är det alltid så att den efterföljande handlingen /beteendet hos oss människor alltid måste vara det samma eller om vi är så inrutade att vi inte kan tänka i några andra banor någon gång.
Så att säga enkelspåriga.free smileys
Jag har i alla fall kommit fram till att här hos oss är det i alla fall så att en del saker alltid ser ut på ett visst sätt och utförs på ett visst sätt och i en viss ordning, oavsett om man gillar det eller inte.

Kom gärna med egna synpunkter på det här snurrig ämnet för börjar man bryta ner saker så ser man mönstret, är nog lite miljöskadad med mina hundar men det är ingen större skillnad mellan oss och hundarna.

I går kväll var C, Janne och jag till Visby där C var med i Gotlandsmästare till juniorhandling och han kom 4:a vilket inte är dåligt alls då han är väldigt dålig på att träna. Han och Tobbe var duktigast i alla fall.



Vann gjorde Oliver Werkelin med Fedux, Stort grattis till dem.

Själv var jag där med min Tant och vi tävlade om Gotlands Vackraste veteran, men vi blev utslagna i första paret av en rottis, fast min Tant var i alla fall äldst bland alla deltagande hundar med sina 12,5 år inte dåligt i alla fall.




Det var super trevlig men vi kom sent hem så i dag har det varit segt som tusan.

Janne och jag var i alla fall en tur till Bungenäs under fm. så att gänget fick kuta lite och som vanligt är det en väldigt trevlig aktivitet för dem, för det är ju många andra där ute i deras tidning.

om en stund så skall vi prova på Js test av kladdkaka och det är med mycket mindre socker i men han har hallon i smeten under gräddning. Han hade funderingar på att bjuda på det nästa vecka då det kommer lite folk på mat och efterrätt.

Ta nu vara på varandra och hjälp till att ropa på gumman Tö så att hon kan sopa bort all snö för jag vill snart kunna sitta ute på min altan igen.

Kram Åsa
scuba diving in menorca

Flera veckor igen.

Då har det gått ytterligare flera veckor sen jag var här sist.
Att det skall vara så svårt att komma till det, tänker varje dag att jag skall skriva lite, för jag har massor i huvudet och vet hur det skulle kunna bli, men att starta bloggen och logga in, är ett motstånd på något vis. Vet inte riktigt var i det består, men rätt som det är så kommer jag till skrivandet i alla fall. Jag vet ju att jag behöver det för att ventiler mina tankar lite.

Jag har i alla fall varit hos dottern och barnbarnet och fikat. Vi hade jätte mysigt tyckte i alla fall jag och jag hoppas att det var ömsesidigt. Även om det inte var så stor stund.

Har också slutat med att jobba heltid. Det tog slut sista januari och är nu åter nere på 75%, för tillfället så jobbar jag bara 2 dagar i veckan för att spara arbetstimmar till sommaren och säsongen när det är mycket på gräsfronten. Jag har också hunnit söka nytt jobb men när nu Peex och Svenska spel säger upp en massa människor på Gotland, som också skall ha jobb så är nog inte utsikterna så goda. Sen får jag väll fundera lite över hur jag egentligen har det med att bestämma över min tid, nära till jobbet, friheten på jobbet mm, hur mycket är det värt i det här sammanhanget är det värt de där missade 25% i arbetstid. Funderar kan man ju i alla fall hur man skall resonera och om jag kanske skall försöka att få till mer hundträning av något slag.

C han har börjat på sin teori inför moppe kortet och det verkar funka bra. Det enda är att han riktigt fixar att åka bussen fram och tillbaka då han inte har någon direkt tidsuppfattning. Det betyder att han inte vet om det  är 5 minuter eller 1 timme, han känner inte skillnaden. Så vi får se till att vi ahr ärenden att utföra just de dagarna.

Vi har också varit i Mulde ridhus utanför Klintehamn där sheltiklubben hade en träff i lördags då det var ett av de kallaste dygnen sen 60 talet. Det var en massa hundar och människor som provade på agility med hjälp av Gunilla Christiansson.

Det värsta med kölden är att våra hundar inte fixar att gå på promenad någon längre sträcka för de får kramp i tassarna så till slut så är de halta på alla fyra fötterna samtidigt och det funkar inte. Men nu verkar kylan mildras lite så vi har i alla fall i går kunnat gå en bra promenad på dryga timmen och det behöver de verkligen. Annars så gillar de ju snön och framför allt så håller de sig rena och fina.

Janne han ser till att hudnarna får en tur till skogen varje dag när jag jobbar och det är verkligen uppskattat av hundar och mig. För hur det än är så ger det lite mera än att bara gå runt på byn i koppel. Även om det är viktigt också.

J Han tränar på som bara den och minskar i vikt hela tiden. Snart är han nog borta, fast inte. Han ha också tränat halkkörning med Volvon nere på myren i Tingstäde. Jag vågade inte åka med utan det fick Janne göra. Vi har också fixat med hans boende till hösten när han skall börja på gymnasiet och han har gjort sitt preliminär val och så klart blev det fordon. Han har även fixat sitt sommarjobb på Meconomen verkstan här i Fårösund, inte dåligt av en snart 17 årig kille som ännu inte gått ut grundskolan. Stolt mamma så klart.

Vi fortsätter med vår uppfödarutbildning och det är spännande och nu håller vi på med hundens mat. Är väll inte så väldigt spännande men något man ändå måste veta.

Nu skall jag återvända till verkligheten och om ett tag börja med lite middag för att sen hämta upp lite vänner för en ny omgång av uppfödarutbildningen.

Må gott där ute och ta vara på varandra

Kram Åsa


RSS 2.0