Norra Gattet

Där fick hundarna sin eftermidddagspromenad och det blev en lång sån. Det är så skönt att bara gå där ute och sen sätta sig ner på plinten som har herbjerat en flaggstång under den militära tiden. Där kan jag verkligen koppla bort alla tankar och bara känna och ladda.

                                  

Tobbe passade på att ta sig ett dopp och de andra grabbarna badade fötterna.

                               

Älskar verkligen det stället och när man har vänner vars vuxet barn har canser i hela kroppen (dottern är bara ett år yngre än mitt äldstas barn) så uppskattar man just det här för ingen vet ju hur länge man kan eller får njuta av det. Det är så orättvist.

Jobbade idag bara under fm med att killa gräsrötterna lite under jorden och så var ordföranden på besök för hon skall ta hand om posten och mejlen när jag skall vara ledig i två veckor under oktober, kan ni tänka er jag ledig? Fast när man tänker på vännerna och deras dotter, så tänker man automatiskt lite längre på sin egen livssituation.

Ungarna de har varit i skolan som vanligt idag och det verkar som det fungerar utan problem. C han skall bli intervjuad av skolverket under torsdag /fredag nästa vecka för de är här och gör uppföljning efter besöket 2007.

Nu så skall jag ägna mig lite åt familjen och kankse lite mera dator arbete.

Ta han om varandra där ute i livet och jag skickar en extra tanke till mina vänner och deras dotter och deras familjer.

Kram på er alla.

Åsa

En vecka igen.

Då har ytterligare nästan en hel vecka passerat i rasande tempo. kommer knappt ihåg vad som har hänt under de senaste fem dagarna, så därför lämnar jag dem åt sitt öde och tar bara med det som hände under helgen.

Men jag har så klart jobbat på som vanligt, med en massa saker och så har skolan börjat med allting vad det innebär med alla rutiner och så här långt verkar det som det fungerar rätt bra för både J och C.

Vi har också under den gångna veckan fixat iordning till en rasmonter som vi hade under helgens utställning vid Oskarsstenen i Visby.

                            

Det var några som besökte montern både sånna som var intresserade av rasen eller funderade på att köpa hund. Har funderingar på att försöka att få hit en specialutställning om 4- 5 år men då måste vi bli flera som vill hjälpa till att jobba med att skaffa priser och allting annat som det för med sig. Den som lever får se vad som händer.

På utställnings sidan var det så där, för på lördagen hade vi en domare som bara gav ettor till de hundar som skulle placeras i konkuransen resten fick 2or och 3or.

Vi fick föjande resultat på gänget under lördagen: Quintus i unghundsklass 2:a, Linus i Öppen klass 2:a men still going strong Lady 1:a och HP med en 3:e placering.

På söndan fick vi på Quintus i unghundsklass 1:a och en 3:e placering i konkuransen, Linus 2:a och fortfarande Lady med 1:a HP men nu en 4:e placering i konkuransen för hon ville inte riktigt röra sig som jag ville.

Jag visade också en collie åt en annan ägare men han fick 2:or båda dagarna trotts att jag tyckte att han funkade bra.

Idag har Janne och jag varit en tur till Visby efter det att jag jobbat en stund. Janne han var tvungen att rönka sina  lungor efter lunginflamationen som han hade i slutet på juni, bara att hoppas att det gett med sig.

I kväll var vi en tur till Oinare skogen för att se hur mycket vatten det kommit där uppe och det var en hel del. Hundarna de hade ett verkligt stort behov att springa, lukta och pinka för det är ett tag sen vi var där och det är många som rastar sina hundar där.

Nu väntar sängen men först en duch och ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa


Kor, jobb och sheltie träff.

Då har jag äntligen hittat tillbaka till teknikens värd.
Försökte mig på att blogga och lägga ut bilder i fredags kväll men datorn ville inte som jag så jag la ner hela projektet under hela tiden, men nu var ja åter här.

Först i tiorsdagskväll så åkte vi till Tingstäde, ungarna tältade och vi campade i husbilen för att på fredag morgon börja med att diska mjölktanken eftersom mjölkbilen hade varit där under natten. Sen skulle korna in och de hade kommit på nytt fint bete föregående kväll så de ville inte alls som vi ville, det slöt med att J tog en skvätt kraftfoder i en hink och ruskade med och då vill de helt plötsligt gå in, för kraftfoder det är mums filibabba för kor.

Sen blev det till att börja mjölka i ca en timme medan J skötte kalvar och ungdjur, Janne han skjutsade kontakfamiljen till båten, de skulle till Stockholm.

                                   

Så här kan det se ut.

Efter lagårn bar det av för mig mot jobbet på IP och att få iordning till det Norska Flicklandslaget för flickor 18 år skulle komma och ha ett tränings pass på fotbollsplanen innan de skulle spela match mot svenskorna på lördan på Gutavallen.

Hem en sväng och plocka med det vi så klart hade glömt, och så en sväng förbi Slite för att köpa present till min gubbe som fylde år i fredags innan jag var tillbaka i Tingstäde och ett nytt pass i lagårn.

I lördags var det samma som fredan utom att det inte skulle diskas någon tank på morgonen (mjölkbilen kommer varannan natt) och sen tog vi oss över vägen ner till Jonnie, Ella och barnbarnen på andra sidan landsvägen. Pratade bort en stund men alla var rätt sega så vi återvände till husbilen och gården.
Där blev alla hundar borstade för Tobbe och Tanten hade under fredagens promenad hittat varsin smaksig koblaja att rulla sig i. Lite mat i magen och en ny tur i lagårn. Nu började dock korna att vilja gå in för egen amskin utan lock med kraftfoder för betet hade minskat ute så det som var inne lockade mer.

På söndan så var morgonrutinen som  fredan i lagårn, men att vi då den packade oss iväg för att ha sheltie träff i Hemse på brukshundsklubben. Där hade vi pälsvård och utställningsträning för hugande spekulanter och det var Ann- Marie som höll i det med bravur, själv visade jag lite rallylydnad för de som var intresserade.

                               

Tillbaka till Tingstäde blev det åter till korna och en sen kvällsmat. J han var kvar i Tingstäde för att plugga på till körningen på månd.

I går måndag så blev morgonen som lördag förutom att J var utbytt mot C. Efter frukost så  drog C och jag till Fårösund för att jag skulle jobba en stund innan det skulle vara överlämning i skolan för alla lärare (men de var inte där då heller) och sen blev det lite jobb till innan det var tid att åka tillbaka till Tingstäde för att köra in kontaktfamiljens bil till Visby så att de skulle ha den där när de kom med båten mitt i natten. Efter turen till Visby var det kornas tur igen och då var det en som inte mjölkas som var inne, åt kraftfoder och gick ut igen.

                                 

J han var i Visby och körde sista gången moped innan han får skriva upp, Han tyckte det var läskigt med alla bilar runt ikring och det är klart han är ju inte van, men han blev godkänd i alla fall.

J han har då varit jätteduktig hela helgen me att sköta om det mesta runt i kring. Och för egen del så är det här jättebra, för att jag får en AHA upplevelse av att min kropp inte orkar med det jobbet egentligen, fast jag tycker det är roligt.

Idag tisdag så har det varit gräsklippning för hela slanten för jag har klippt flyget och det tar sina timmar. Janne han har tömt husbilen efter helgen och städat den.

Skolan har också börjat idag och det verkade som det funkade bra för både C och J men man kan ju fundera över om vår rektor här ute på Fårösundsskolan håller på med någon smyghopslagning med Solklintsskolan i Slite, för på både J och C:s schema så stod det Solklintsskolan på, man kan ju undra i alla fall.

C han fyller 14 år idag och han fick en flygsimulator av oss som han var mer än nöjd med. Det bästa var att han inte orkade sitta någon längre stund innan konctentrationen tog slut och han måste vila huvudet. Moffa var också här och grattade, käkade tårta och drack kaffe. Av honom fick C ett nytt cyckeldäck och slang så han kan ta sig till gympan på torsdag med sin cyckel.

Vi var med hundarna till Bungenäs en sväng i kväll för under de 4 dagar i Tingstäde har inte promenaderna blivit som hemma så det fanns ett litet behov av att få springa ordentligt.

Nu väntar en kort sväng med gänget inna duchen och lopplådan.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Nu bär det av igen!

Får väll börja med händelsen i går kväll när vi var till panget för att träna till utställning. För min del blev det en kort tur för något hände med min högra vad muskel när ajg sprang med en hund, för det sa pang i den och sen gick det nästan inte att stöjda på den. Den har under dagen fått behandling med linnement och Ipren så nu är det något bättre.

Annars i dag så skulle det varit möte (överlämning inför år 7) för C i skolan men de ringde återbud 1 timma innan för alla lärare var inte där, märkligt. Nytt möte blev bokat till måndag, få se om det är alla där då.

Jobbet har det blivit i två omgångar först med att måla linjer, ta vara på tvätt sen igår och sen efter det tilltänkta mötet klippning av IP planen för Norska flicklandslaget kommer dit och tränar i morgon fm, då skall planen vara så fin som det går, med vädergudarna.

Jag och C tog hundarna på en middagspromenad för Janne och J var i stan. J han hade sin första lektion på moppekörning på körskolan och det verkade som det hade gått bra.

C han har faktiskt under dagen lyckats få in den resterade veden, men under lite hot av moffa och nu om en stund så drar vi mot Tingstäde och korna i mogon bitti, mer om det i morgon. Vi komer att bo där till måndag för sen börjar skolan och då måste vi vara hemma igen även om det skall mjölkas på tisdag med.

Nu väntar duchen och hundarna skall få lite mat innan jag och C  åker efter Janne och J, för de tog husbilen dit nyss.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Nybakad Instruktör

Har nu börjat att att sova lite längre på morgnarna, alltså börjar jag inte så himla tidigt längre. Min dag har idag innehållit städning av alla omklädnings rum och lokalen, tvätt, kontorsjobb och så klart att klippa IP planen. Som tur var var J upp hos mig idag igen och fortsatte att klippa i 3 timmar, så nu är allt utom parken och längs vägen klippt.

Janne han har börjat packa husbilen inför mogondagen, då vi skall åka till Tingstäde på kvällen och sova där till måndag, för då skall det mjölkas kor, mer om det senare.

C han har äntligen fått in en del av veden efter många svordomar och mycket bråk. Det var till och med så att moffa var tvungen att komma ner och kontrollera att det hände något.

Vad är då meningen med rubriken, jo, fick i kväll på mejlen att mina projektuppgifter till rallylydnadsinstruktörsutbildningen blev godkända så nu är jag officielt rallylydnadsinstruktör, den enda på norra Gotland vad jag vet.

Om en stund så bär det av  till Hundpanget för lite utställningsträning som vanligt när det är onsdag. Få se om jag tränar eller inte, känner mig inte riktigt i form, fast det brukar ju komma när jag väl är där.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten  och njut utav solen så länge den nu lyser.

Kram Åsa

Samman fattning av 5 dagar

Då var vi tillbaka till verkligheten igen och då måste det ju till en sammanfattning av dagarna som gått, bara det nu inte blir på tok för långt.

Fredag så gick båten 8.50 till Nynäs och det gick bra att få upp C ur sängen trotts att han var hur speedad som helst. Väl framme i Nynäs fick hundarna sig en välbehövlig kissesväng och sen bar det av mot Eskisltuna men först passerade vi Viggeby utan för Ekilstuna där Caravanhallen ligger, Janne han skulle investera i en ytterbelysning till husbilen som de hade där.

Framme på Vilsta camping blev det mat och hundvård när C och Janne hjälpte Christina att resa alla tält. Vi han också gå förbi Pelle och Sussan en stund och tala om att vi var där nu igen (träffar bara de och har kontakt med dem när vi är där).

På lördag var själva utställninge så det blev tidig start på morgonen. Vi hade 3 hundar med oss och Piia hade 5 så totalt blev det 8:a hundar på oss två och en del i samma klass.
Och hur gick det då för gänget - Tanten är ju den som är bäst som vanligt, still going strong för hon blev 3:a i konkurensen med de andra tanterna och hon fick ett HP. Sen var det Stig-Helmer han blev 4:a i konkurensen bland unghundarna och även han fick ett HP, sist men inte minst så fick Quintus en 2:a i unghundsklassen, men alla fick bra kritik och det är ändå den som till slut är viktigast tucker jag.

På kvällen när vi var ute och gick så såg vi en bäver i som höll på att averka en massa vass i Svart ån, jag har aldrig sett en bäver i levande tillstånd förr så det var kul. och lite senare så kom Pelle och Sussan till oss för mera prat.

Söndag morgon tidigt bar det av mot Nynäshamn igen och väl där blev det en ny kisserunda med hundarn och på den promenaden så såg vi en iller i strandkanten och inte heller det är ju vanligt att man ser.

C han speedade på bra under hela helgen och väll hemma så var han riktigt arg av någon anledning.

På söndagkvällen när vi kommit hem så blev det till att jobba en stund för LOK stödet skulle vara inne senast 23.59 på kvällen.

Måndag blev det åter till jobbet och städning, kontorsarbete och en del tvätt försöker nu att jobba lite mindre men vet inte hur det skall gå till riktigt, men det löser sig nog.
J han hjälpte mig att lufta planen under tiden jag gjorde resten

På kvällen hade jag tänkt blogga men det var ett riktigt åskoväder över oss så jag bara ryckte ur sladden ur väggen utan att ens logga ut. Men vi var till Inger och Spirro på en fika för de skall åka hem i morgon onsdag.

Då var vi framme vid dagen som då är tisdag och idag har J hjälpt mig att klippa flyget och jag har klippt och linjerat IP planen för det skulle vara DM match där i kväll så det blev en hel del kontorsjobb också.

C han har bara strulat och manipulerat (hans sätt att komma undan tror han) hela dagen för han här ännu lite ved kvar att kärra in och han tänker inte göra det.

Janne och jag tog en långpromenad med hundarna och gick förbi Inger och Spirro för att säga hej då.

Det var en kort sammanfattning av 5 dagar, det är klart att det hänt en hel del mer, men det får inte platts här för skulle jag skriva det, blev det en hel roman för varje dag.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Från det ena till det andra

Så är den här dagen i alla fall, för jag var till jobbet i ganska skaplig tid, dock inte i svin ottan, utan som en normal morgon.
Väl där blev det en del kontors jobb och det hängde i under hela dagen för jag är LOK stöds ansvarig och det skall skickas in senast söndag innan midnatt och jag åker med båten i mogon bitti så det är lite stressigt när man upptäcker fel och när det finns ledare som inte reggat sina aktiviteter. Det blev också en del tvättat och så klart blev IP planen klippt idag med för gräset växer som bara den just nu.

Fick faktiskt idag höra att planen hade varit så bra igår på A-lagsmatchen att den inte kunde bli mycket bättre och då blir i alla fall jag jätte glad och stolt.

Janne han har dragit till stan och på hemvägen skall han släppa av J hos kontaktfamiljen. Han skall vara där medan vi åker till Vilsta på hundutställning.
C han är speedad som tusan för att han skall få följa med och hundarna de bevakar varje steg och varje rörelse, för de märker ju att något är på gång. Jag skulle ha behövt borsta hela gänget inför lördag men det får jag göra i morgon kväll/natt.

Det andra som jag roddar runt i med Fåröhus, ligger just nu lite nere, för Hotell och restaurang facket har inte ringt tillbaka, får ta tag i det igen i nästa vecka.

Det kommer inte att bli något bloggande förrän på måndag tidigst, då vi åker med båten i morgon och kommer hem på söndag, men då blir det till att jobba med LOK stödet så att föreningen får in det i tid.

Nu om en stund så skall jag återbege mig mot arbetsplatsen för i kväll mär det möte, så dagen den blir lååååååååååååååååååång och bra.

Ta nu vara på varandra där ute i  verkligehten för här väntar arbetet snart.

Kram Åsa

Mitten på veckan

Har vi kommit till och idag så har jobbet bestått i att städa färdigt det som jag inte han igår dvs. alla omklädningsrum. Det blev också lite gräsklippning för A-laget spelar en match i kväll och de vill ha gräset kort och fina raka vita linjer målade, medan jag gjorde det här så var J där uppe på IP och hjälpte mig att klippa gräset i parken och längs med gamla vägen, han är duktig han.

Det andra problemet som vi just nu roddar runt i har gått något framåt för hotell och resaurang facket skulle ringa upp Fåröhus och prata med dem, de har inte återkommit ännu men jag hoppas att de gör det annars så får jag väll kontakta dem igen.

Janne han har tvättat idag och C han har inte gjort många knop idag heller, undrar om det är nervositeten inför skolan eller om det är för att han skall åka med oss till Vilsta på fredag. Det enda som man vet är att om det fortgår efter söndag när vi kommer hem igen, så är det skolan som spökar, brukar vara så straxt innan den skall starta igen.

Senare i kväll så blir det en tur först till skogen med hundarna och sen vidare till Panget för lite utställningsträning  för Hanna, kul, kul fast jag är trött som bara den.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten och njut av sommaren som ännu dröjer sig kvar.

Kram Åsa


Ny dag nya tag

Både vad beträffande jobbet och J:s problem.

Men att börja från början så var det som vanligt tidig start på jobbet med att sopa av alla omkläningsrum innan det skulle fram frukost till de 52 ungdomarna som varit med på campen. De började med att ducha innan de fick frukost, de var jättehungriga och trötta, ledaren av svenska gruppen sa att han hade somnat ca 4 i morse och sen upp efter en stund som han upplevde det. Fast de verkar ha jätte roligt. De for iväg med buss till Östergarn och jag fick börja städ lokalen eller rättare sagt storstäda för det var vad det blev.

Efter allstädning så blev även stora planen på IP klippt medan J kom och klippte färdigt bakom läktaren som jag inte han med igår.

Ringde under dagen till Hotel och resurang facket för att diskutera J: och A: problem med Fåröshus. Det visade sig då att företaget hade betalat ut 29.40 för lite i timmen, samt att de skulle ha dragit skatt och redovisat. Eftersom de tverkade som det inte blivit inbetalt någon skatt eller sociala avgifter på A: under 2009 (han jobbbade med samma jobb 2009) så blev nästa kontakt skattverket och den handläggaren där slog upp Fåröhus i datorsystemet och då visade det sig att A inte fanns med överhuvudtaget = svarta pengar som utebetalats trots att företaget har kollektivavtal med Hotel och restaurang facket. Det innebär i förlängningen att grabbarna jobbat hela sommaren utan att vara försäkrade och då på en rätt farlig arbetsplats som färjekön till Fårö.

Jag konfronterade företagaren med det här i kväll och det enda svar jag fick var att Hotel och restaurang facket fick ta kontakt med dem så att de fick reda ut problemet, men jag tror att det ligger mera bakom än det här om man skrapar lite till på ytan (min personliga åsikt).

Kommer i morgon i alla fall att fortsätta rodda i den här soppan, för rätt skall vara rätt tycker jag.

J han har varit in till stan med bussen under dagen och betalat in resten till moppekortet medan C har legat på sängen, fast idag har han kärrat in 2 kärror ved på hela dag, inte dåligt.

I kväll var vi till Bungenäs med hundarna och körde lite backträning igen så nu är de trötta och goda. Resten av kvällen kommer att bli lugn för klockan ringer lika tidigt i morgon igen så det gäller att försöka att ladda på batterina lite mellan varven.

Ta nu vara på varandra där ute iv erkligheten.

Kram Åsa

Besvikelse!!!!

Det är en bra sammanfattning på dagen. Men inte till att börja med för då var jag på jobbet, som vanligt jättetidigt med att städa omklädningsrum, plocka skräp med mer, med mera.

Fick sen uppdrag att handla korv och frukost till den interantionella Campen som är just nu. Det är ca 50 ungdomar från olika länder i europa som är på gotland just nu och de pratar om sport och demokrati.

Det blev också en del klippt med gräsklipparen både stora nya och lilla gamla.

Men sen så kom besvikelsen inte för mig utan när J kom från Fårö tillsmmans med Janne och kompisen som också har delat ut reklam i färje kön under juli och första vecka i augusti åt Fåröhus, som är ett Wärdshus på Fårö med både boende och restaurang.
Det visade sig att de inte fått rätt betalt trotts att de hade ett gemensamt avtal om vilka dagar ( företaget hade dragit bort dagar) de skulle jobba och det hela beror på att företaget inte fått fram reklamen i rätt tid som skulle delas ut. Facket säger (jag pratade med ungtfack) att företaget är tvunga att betala ut det och att inte  killarna kan hjälpa att företaget inte fått fram arbetsmaterial i rätt tid.
Vi får väll se vad som händer, sista ordet är inte sagt ännu, men från företagets sida är det det för de tänker inte betala för de dagarna som fattas (jag pratade med dem i kväll).
Det är klart att det rör sig inte om några jätte summor i pengar räknat men principen är att man betalar ut det som skall betalas ut om man har en överenskommelse om det, vad ger man annars de här ungdomarna för signaler om arbetslivet, då det är bland deras första sommarjobb och de har sett fram emot att få ut sin betalning.

Efter det här så klippte J flyget åt mig, han är snäll och arbetsam han.

C han har som vanligt inte gjort så många knop, men faktiskt så började han kärra in veden ikväll för han fick reda på att han inte var välkommen till moffa förrän det var uträttat. Att han hela tiden måste vara lite hotad på något vis.

Det var lite om vår dag idag så ta vara på varandra där ute i verkligeheten och hjälps åt så mycket ni kan.

Kram Åsa

Så går det ner och så går det upp...

Det är så nu i bloggandet,r just den här månade august är en fullstampad historia till bredden, så det får nog bli lite som det blir med bloggandet, men jag skall försöka att hålla igång det med jämna mellanrum.

Vad har då hänt sen sist?
Vi hade en fredag först och där var det tidigt till jobbet med tvätt, luftning av planen och en del kontorsjobb och sen på fm drog Janne och jag var till Visby och handlade (kylen måste ju fyllas på emmelanåt) och jag uträttade även en del ärenden åt jobbet. På hemvägen så hämtade vi upp C hos kontaktfamiljen och sen var det åter till jobbet för att klippa gräs och måla linjer till gårdagens 7 manna match och att träningslägret skulle ha en bra plan att träna på.
Blev en aning frustrerad när stora klipparen inte ens ville starta men jag fick tag i montören sen i torsdags så det ordnade till sig.
Den kvällen hände det inte så mycket mera för orken var liksom borta. Men det är klart att hundarna fick sig en promenad som vanligt på kvällen.

I går lördag så fyllde min gamla Tant (Lady) 11 år och inte kan man tro att hon har den aktingsvärda åldern inte för en promenad på 2 timmar klarar hon med glans tillsammans med de andra.

                                              

Så vi firade henne med kladdkaka och grädde och själv fick hon kalasa på lite korv och riven ost. Men hon har en känslig mage så man får vara lite försiktig med vad man stoppar i henne.

I går hade vi även öppent hus på hundpensionatet så att alla som ville kunde komma och träna, fika och prata strunt. Förra gången i juli när det var så kom det inte så väldigt många men igår kom det folk hela tiden så det var jätte roligt.

På kvällen tog Janne och jag hundarna med oss på en långpromenad ner till Hägurstadar
där badade hundarna, sprang runt och busade i största allmänhet. När vi nästan var hemma så kom det in ett riktigt åskoväder över oss, vi blev blöta men han in innan det versta brakade lös

Idag så har det så här långt blivit att tömma komposten och starta om den på nytt, badat alla hundar och skickat ut höstens träningsprogram till alla tidigare deltagare och en del annat kontors jobb, men mera återstår att göra så det är bara att ta nya tag.

J han jobbar nu sitt sista pass för sommaren och idag är sista arbetsdagen för honom. C han bara latar sig och gör så lite som möjligt som vanligt och Janne han har klippt gräset här hemma idag, för det började bli väldans långt.

Ta nu var apå dagen och varandra.

Kram Åsa

En, två och nästan 3 dagar

Har gått sen jag var här senast och vad har då hunnit hänt sen sist, så klart har det varit jobb med gräsklipning, tvätt och städning men det är ju inget ovanligt att det är så.
Det som var bra i måndags när jag hade mycket på jobbet var att J hjälpte mig att klippa flyget för det tar styft 3 timmar och de kan jag använda till nyttigare  saker än att sitta på kilipparen om det är möjligt.

Igår så blev planen klippt både på länden och på bredden för det blev en hel hop med kockor efter klipparen (den nödslaktade), gräset var för långt och för blött innan det torklade upp. Idag så har jag målat till en  7 manna plan på den stora 11 manna för det skall spelas 7 manna fotboll där på lördag och det tar nästan mig 2 timmar att märka upp den.
I kväll hoppas jag att det kommer en montör och fixar min stora fina klippare igen och att den verkligen går nu, för jag behöver den verkligen.

                                 

I tisdags kväll var vi en tur till Fårö för att hjälpa till att installera ett mobilt bredband i en dator och se det funkade, hon fick mycket bättre fart än tidigare och det var hon glad över. Samtidigt gick vi igenom hur man sänder ett mejl för det hade hon heller ingen koll på, men nu kan hon det för jag fick ett igår som stod att "jag kan". kul att kunna hjälpa till med lite av varje.

Igår kväll var vi till panget  för lite utställningsträning. Det var Björg som höll den och man snappar alltid upp lite här och där. Linus han vill inte riktigt så det gäller att hitta något kul för honom och det har jag ännu inte gjort. Han är inte så förtjsut i godis eller leksaker så han är en svårflörtad typ.

C han åkte till kontakfamiljen igår och J han cyklade till en kompis på Ar och var där hela dagen, började efterlysa honom på kvällen var han var, men han var hemma före oss, han hade cyklat förbi vår bil när vi var i skogen innan vi skulle till Fleringe.

J han har idag börjat sitt sista pass på 4 dagar i färje kön och efter åt så fick moffa sitt gräs klippt. Janne och jag tog hudnarna med oss till norra  Gattet så att de skulle få springa av sig lite,  trötta blev dom i alla fall.

Restena av kvällen kommer att bli lugn med lite eget kontors jobb och en promenad upp till jobbet med hundarna senare i kväll då klipparen måste kläs på en press efter det att montören varit där.

Ta nu vara på dagarna som är med sommarvärmen samtidigt som ni är rädda om varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa



Vart tog förra veckan vägen?

Är det någon där ute som har sett till den.
Jag har missat att blogga hela den gångna veckan eller rättare sagt så har jag bara haft min köksdator på korta stunder, för det har varit mycket jobb och åter jobb med förberedelser inför höststarten av fotbollssäsongen(mest gräsklippning) och även beställningar av varor tlll Fårösunds marknad som var i lördags.

Jag var inte på marknaden för det var rally lydands kurs för Lena Brav från skåne. Hon var här i fjol och höll en nybörjarkurs för oss, ett antal tjejer, och så i år kom hon tillbaka för en fortsättning av det hela. Den var från fredag till söndag men fredagen missade jag helt då jag blev tvungen att jobba och en sak är ju tur och det är att jag har min gamla nödslaktade gräsklippare som ännu går och går och går, för den nya fina stora som klipper brett och fint den är nu trasig igen trots att de var och fixade den förra veckan.

I går på kursen så fick alla våra hundar gå en fortsättnings banan och de var bara så super duktiga alla ihopa, även lilla Linus som bara har varit hos oss sen i april.

Under den gångna veckan så var C med moffa och fiskade och de fick upp 500 flundror tillsdammans med 3 andra fiskare, det är verkligen inte klokt, med tanke på att C inte äter mer än en liten i taget.
J han har jobbat på i färjekön med att dela ut reklambald och det har aldrig gått åt så mycket blad som i år.

Janne han har skött markservicen tillsammans med J och det är ju en himla tur för mig att jag har de när arbetet ibland ser ut som det gör, för vad hade jag annars tagit mig till.

Som ni alla säkert förstår så får det bli den här samman fattningen av veckan som varit eftersom jag inte vet var den är.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

RSS 2.0