Regn och åter regn.

Idag har det då regnat i alla fall på em och då var det rejält, men att börja från början så var det gårdagens övningar med att klippa lite gräs på IP och under tiden så hämtade Janne  J hos kontaktfamiljen och där hade han klippt gräs och gjort service på deras gräsklippare. C han fick skala potatis under tiden vi var iväg och senare på kvällen kom Jannes bror för att sova över innan han skulle gå till Visby med sin båt idag, men det gick inte för det blåste för mycket.

Idag så började jag i svin ottan och det var för att jag skulle hinna måla linjer på planen innan regnet skulle komma för vädergubbarna hade sagt att det skulle börja regna klockan 9:o men det kom inte förän klkockan 12 så jag han städa alla omklädningsrum, lokalen och även tvätta en maskin tvätt som också blev torr innan det kom.
Efter det så gick jag hem och tog mig en em lur, var så skönt.

J och Janne de var i skogen under fm för att ta vara på lite mera ved och C han var hemma och latade sig som vanligt. Skolan var stängd idag för hemstudier.

Skulle ha borstat hundar i em men så kom änligen J:s brev från Transportstyrelsen och det visade sig att det hade 2 olika datorsystem, där hade hans läkarintyg försvunnit i det ena och hade inte kommit med i bedömningen, de hade alla pápper som de skulle ha, ett varv till, hoppas att det funkar nu så han kan få sitt körkortstillstånd.

Snart så skall hundarna få lite mat och sen väntar en promenad  med dem KA3 runt så att de får kuta av sig lite. Nu verkar det som både Tanten och Tobbe har blivit OK i sina magar igen och det är ju jätte bra för det är inte kul med dåliga magar.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligeheten.

Kram Åsa

Hundtränings helg.

Då hade vi allt kommit till söndan i den här helgen. För att börja allt i fredags så kom vi sent hem från både grattulationer och handlingen på Willys. Det hör inte till vanligheterna att vi äter mat klockan 21 på det här stället men så blev det då i alla fall. Efter det så skulle hundarna ha sitt så den dagen blev jätte lång för vår del.

I går lördag så var det hundträning på panget igen och det här är sista helgen som vi håller på för nästa vecka är det avslutning.
Igår så var det ett gäng med duktiga hundar i tävlingslydnads gruppen på fm. Vi tränade på lite sånt som vi kan visa upp för de andra grupperna på avlsutningen. Sen på em så kom det ett nytt gäng för att träna lite allmänlydnad och de var också¨jätte duktiga. De fick igår börja prova på lite apportering och hopp och det är som vanligt en del har kommit längre än andra. Det enda de hade jätte svårt med var röst läget, man låter lika dant vare sig man berömmer eller korrigerar. Det enda sätttet att få de att jobba bättre var att stoppa undan kopplen och köra med hundarna lösa och kan man tänka sig då hände något spännande som även förarna upptäckte (jag visste det innan) att de fick en helt annan kontakt med sin hund för de var tvungna att använda rösten och kroppen på ett helt annat sätt.
Även med den här gruppen så tränande vi lite sånt som kan visas upp.

Efter träningarna så tog vi oss en promenad längs stranden på Ar,  både Tobbe  och Tanten är nu dåliga i magen igen, funderar på vad de kan ha fått i sig för något. Men det är klart att båda är sånna som hittar allt mumsigt ute och gärna käkar det också.

Idag väntar en rallylydnads grupp och en valpgrupp. Efter alla träningar så blir det att jobba en stund med att klippa lite gräs på IP (blir för högt annars)och även måla linjer. Janne han får åka iväg och hämta J hos kontaktfamiljen och sen får vi se om Jannes bror dyker upp i kväll för att sova över här innan han skall segla till Visby med sin båt.

Ta nu vara på solen och våren, glöm inte att gratta alla morsor ute i världen och ta vara på livet och varandra.

Kram Åsa

Bara vara.

Det är vad jag gjort av min tid efter jobbet de senaste dagarna. Har inte ens slått på dator på 2 dagar och upptäckte hur mycket tid den där apparaten egentligen stjäl. Fast jag borde ha suttit egenligen, för jag har ännu massor av privat jobb som skall göras, men ingen kommer att ta det ifrån mig.

Vad har då hänt:

I onsdags så var det jobb hela långa dagen och inget speciellt hände varken med hundtnar eller folk. Mer än att jag kände att jag inte orkade med datorn. Gick i duchen på kvällen och bara umgicks med Janne och ungarna, så mycket de nu är sugna på att umgås.

Igår torsdag så var Janne i skogen och gjorde färdigt det sista av veden som skulle bli bitar (han är duktig han) och jag jobbade till 14 med IP planen, först med att lufta sen klippa och slutligen måla linjer. 
På kvällen blev det en tur till Fleringe för lite hundträning.
Det roliga som hände var att jag nog kommer att få ha kvar Stig-Helmer på foder och det lutar kanske till att Linus får stanna han också men det har vi inte beslutat om ännu, för annars så skall han kanske så småningom ut till ett nytt hem, vi får se hur vi gör.
Det var då likadant i går kväll när vi kom hem så orkade jag inte knäppa på burken utan ville bara vara och slöa lite, inte dåligt av mig.

Idag så har jag målat upp 1 st 7-manna plan och 2 st 5-manna planer till helgens matcher, han också med att klippa i änget eller parken som jag säger.
Janne han har skött markservicen här hemma genom att tvätta och städa.
När C kom hem från skolan fick han klippa gräs igen och när snart J kommer hem så bär det av med honom till kontaktfamiljen och samtidigt skall vi gratta lilla N som fyllde 2 år förra fredagen.

Efter grattandet så tänkte vi fortsätta till Willys för kylen är tom och råttorna som bor där inne sitter och skriker för de försöker komma ut.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Dagens hjältar!

Startade dagen som vanligt tidigt eller kanske man skall säga väldans tidigt för jag var ute med hundarna på baksidan allt klocka 2 i natt. Det var grabbarna grus som var kissenödiga och Tobbe han mådde fortfarande inte ok.
Somnade sen om igen och fick gå upp i vanlig tid. Janne, Tobbe och Tanten de tog en kortare tur på mogonen för Tobbe han var fortfarande kass. Tobbe blev serverad lite fil på mogonen och under fm och se det verkade hjälpa för i kväll var han som vanligt igen.

Jobbet idag det blev uppdelat på två pass ett på mogonen då jag städade omklädnings rum och tog emot dem som skulle hyra lokalen under dagen.
På em när det änligen slutat regna så där vid 13.30 så kom gödningen på men det höll på att gå riktigt illa för slangen i ena bakdäcket kröp in i däcket och det ramlade nästan av fälgen.
Här kommer dagens hjältar och det är först och främst Janne och J som kom med en hjälpande hand trots att de skulle till Visby för att hämta den svenska motorsågen så att vi kunde bli av med norsken.
Sen är de andra stora hjältarna  Tommy och Henrik på Fårösunds bilverkstad som fixade till en slang trotts att den inte passade hundra och det medan ajg väntade, snacka om service.
Det gjorde i alla fall att jag kunde få på all gödning på IP planen. När det här hände så hade jag 50 kg gödning i spridaren och hälften kvar på vagnen som skulle ut, snacka om frustrerande.

J han var hemma från skolan idag för han hade ont i huvudet efter smällen igår och han lär bli hemma i morgon också för det har inte släppt som det skulle. C han har haft en valig dag i skolan men vi var till distriksköterskan och tog blodtryck (måste det var 3:e månad med den medicin han äter) samtidigt kollade vi längd och vikt, det sist nämnda var ingen höjdare.

Efter maten så tog vi hundarna med oss till Bngenäs så att de fick springa lite ordentligt i kväll också. Det är bra att åka ut dit rätt sent för så verkar det som alla andra redan varit där, med andra ord tyst, lungt och skönt.

Nu väntar snart duchen och därefter lopplådan för jag hoppas att det inte regnar i morgon för jag måste klippa och måla linjer på flyget.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa 

Ännu en måndag som är slut.

Då har jag snart lagt ytterligare en måndag till handlingarna och den var som vanligt med en tidig start. Vaknade av att Tobbe kräktes och att han höll på att slafsa i sig det igen, blääääää vad de kan vara äkliga. Det var bar att torka upp det som var kvar och sen kliva upp ur lopplådan.

Efter promenad och frukost så bar det av till jobbet och gräsklippning och åter gräsklippning, det blev även lite tvättat och städat men övervägande gräs.

Janne han var till skogen och våran ved så nu har han inte så stor hög kvar att stycka upp i rätt lagom bitar.

C han hade cykelutflykt på em och då hade han skrivit kontrakt med moffa om att låna en cykel av honom men den funkade tydligen inte enligt C. J han var frustrerad och arg när han kom hem från skolan, först på C som inte kunde ta vara på cykeln själv och sen på en lärare som frågande om varför C vars peedad och om cykeln. Jag har i kväll pratat med läraren för att förklara att hon får ringa mig eller Janne om det är något med C och inte gå på J för han skall ju inte behöva ta ansvar för sin lillebror (det här är inte första gången det händer).

Ikväll efter maten så blev det en kort promenad i Oinare skogen för Tobbe han mådde fortfarande inte riktigt hundra, han har visserligen slutat att kräkas men han är forfarande lite matt.

Gårdagen får jag väll dra några ord om också det var ju hundträningar på panget och på fm så var det Rallylydnad och det var bara ett fåtal deltagare och på em så var vi i skogen och spårade med valparna och det var likandant där att det bara var någar få som kom. Måste nog fundrera lite över hur vi skall få folk att komma under maj månad i fortsättningen, kan se skulle lägga det på kvällstid under veckan igen, var ju så i början.
Under tiden jag var i skogen så körde Janne hem vår moped som vi har köpt till J och till familjen. J han får tyvärr vänta med att köra till lämpet har kommit och det verkar dröja hur länge som helst.

Det var lite om två dagar i en följd och nu så skall jag försöka att knåpa in några mejadresser i dator för att påminna alla Välle Dog teamare om att det är avslutning för våren den 5 juni klockan 10.00 för alla grupper.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Historia.

Det kan man väll kalla gårdagens händelser och som vanligt när det är helg så bär det av till Hundpensionatet i Fleringe för lite träningar.

Först på  dagen så var det en tävlingslydnads grupp som kom och de var bara 3, men man hinner så väldigt mycket mera. De hundarna var jätte duktiga, vi tränade lite inkallning mellan hundar och förare och alla 3 gick klock rent även om förarna var väldigt skeptiska till att försöka. Vi hade och så lita andra övningar oss för, för utom de valiga som ingår i lydnadsklass 1.

På em så var det en allmänlydnads grupp och där var det bar 2 som kom, men vi for till skogen och körde de första övningarna i spår. En av de var med förra lördan också när vi körde spår så för den hunden gjorde vi det lite svårare, och hon lyckades. De var jätte duktiga både förare och hundar.

Medan jag och C höll på på panget och i skogen så var Janne och J iväg till vår ved och började kapa upp den i lagom stora bitar ute i skogen.

På kvällen så tog Janne, jag och hundarna en promenad till Hägurstadar där min pappa har strandbodar och båtplats. Det är paradiset på jorden och där har tiden stått stillla sen jag var liten, inte klokt.

                                 

Vi satt där och bara njöt för det var första riktigt varma kvällen för sen när vi kom hem igen så gick det faktiskt att sitta ute i bersån och bara vara. inte illa för att vara mig. Hundarna de åt på var sitt torkat koöra som de verkligen gillar.

                             

Här är det Stig-Helmer som knapra för fullt.

Det var gårdagen det och nu snart bär det av ut till panget igen för en rallylydnads grupp ochg sen en valpgrupp. Ta nu tillvara på dagen och var rädda om varandra där ute i verkligehten.

Kram Åsa

En underbar försommarmorgon.

Så här års begriper jag varför man har hund.
Det är när man tar den där första morgonpromenaden  (spelar ingen roll hur tidigt eller sent), när man hör alla fåglar sjunga och leta mat till sina ungar samtidigt som alla trädens blad börjar komma ut med den där ljus gröna färgen på och framför allt att fruktträden börjar blomma. Helt otroligt vacker, är det sen lite ljumt i vinden vilket det då inte var i morse men i går morse så är det bara helt underbart. Då har man glömt allt vad termobrallor heter. Ibland så får man se några harar som i sakta mak skuttar i väg och inte verkar det minsta rädda varken för oss eller hundarna mitt inne i sammhället

Tänk om man kunde komma ihåg de här mornarna när man plumsar runt i regn, snö och rusk. Njut nu av dagen och solen samt av varandra.

Kram Åsa

Min "leksak"

Igår blev det inget bloggande för dagen räckte inte till trotts att dygnet har 24 timmar. Jobbade mycket och hela dagen och det var först städning och sen gräsklippning och luftning av stora IP planen. En del tvätt och kontors jobb han jag också med.


Idag så var jag och hämtade ut min stora gräsklippare från förådet inne på KA3, man kan tro att det är en leksak eller en monstermaskin.

                                 


Klippte IP planen med den idag och det blev nästan som en golfgreen, alltså förkort gräs enligt regelboken men de skall ha det kort säger dem som är fotbollsperare, inte vet jag.

Det blev en del tvätt idag också och så klart kontors arbete med.

Janne han var en tur till skogen och vår ved under fm efter det att han hade tvättat, tur jag har honom när jag jobbar som jag gör.

På em så kom moffa och hämtade J för att få hjälp att lyfta in några byggskivor, in där det skall bli toa. C han klippte gräset här hemma och var jätte duktig.
Janne och jag tog oss en tur ut till Bungenäs på em och där hittade vi de här, men det hjälper nog inte att det är fullt i backarna nu, för de torkar säker upp, brukar göra så.

                               

Väl hemkommen så hjälptes hela familjen åt att laga taccos inte illa att få alla att hjälpas åt, brukar aldrig gå att få till det. Under tiden så fick vi se Spooten som tog sig en lur i soffan eller kanske vilade han bara magen.

                                 

Resten av kvällen kommer att bli en kort kisserunda med hundarna och sen bara att ta det lugnt innan morgondagens träningar.

Ta vara på och njut av vårvärmen eller försommarvärmen  som det egentligen är (bara två veckor sen termobralloran satt på) och varandra.

Kram Åsa

Lite seg.

Käns just nu som jag egentligen borde ligga i sängen och försöka att sova för i morse halv 4 så satte grabbarna grus fart i trappen. De for upp i min säng och sen full fart ut genom sovrumsdörren och sen ner för trappen. Stängde in gänget i sovrummet men det hjälpte inte mycket, de forsatte att busa och bråka. Jag låg i alla fall kvar tills klockan pinglade en timma senare.

Efter den sedvanliga promenaden på morgonen så bar det av till jobbet och där väntade städning av ett omklädningsrum efter det att jag satt ut fotbollskylten till vägen. Sen var det till att göra kvällens matchprogram och ner till Träffunkten för att kopiera det i 65 ex.
På tillbaka vägen plockade jag upp Janne så att han kunde få bilen att åka till skogen och fortsätta med vår ved. När jag kom tillbaka till IP var det gräsklippning av planen, men tyvärr så verkade det som jag klippt lite för lite, gräset var tydligen lite för långt för fotbollsspelarna i kväll. När klippningen var klar var det till att försöka att måla fina raka linjer igen, en del blev riktigt bra, medan andra blev något krokiga och det beror på att marken är ojämn, fast jag är ju krokig jag med.

När jag var färdig på IP mitt på dagen så for Janne och jag till Visby för att ta ut pengar till mopeden och handla årsdagspresent till båda barnbarnen som fyller år nu snart. Det är klart att ett besök på Willys blev det också, behövs rätt mycket när det nästan gått 2 veckor sen sist vi handlade och hundarn hade inte heller någon man kvar.

När J och C slutade skolan skulle de upp till moffa för att J skulle klippa gräset och C kasta av resten av vedlasset sen igår, men det slutade med att J fick kasta av vedlasset också, för C han vägrade att göra något. C han smnög iväg till skolan utan att ta sin medicin i morse så där av en orsak till vägran och J han blir så utmattad av att C bråkar och tjafsar hela tiden.

När sen maten var avklararad så fick hundarna sin vanliga promenad KA3 runt för de måste ju få springa lite och full fart är det allt.
Nu väntar en duch och sen lopplådan, få se om John Blund kommmer sen. Ta nu vara på varandra där ute i verkligehten.

Kram Åsa


Älvorna dansar över Ringtale vät.

Som vanligt startade dagen tidigt och idag så kom C med upp och gick med oss ut med hundarna allt vid 5 tiden, inte illa. Han hade sin telefon på ringning och det var en tupp som gol och han vaknade, kan inte tro att det är sant.

På jobbet så har dagen beståt av gräsklippning och åter gräsklippning. Det var flyget där vi har våra tränings planer som behövdes köras av och få lite nya linjer. Jag fick även varor till kiosken som egentligen skulle komma imorgon. Det verkar som det inte blev så mycket gjort idag men att klippa och linjera flyget tog drygt 4 timmar med lite strul, för linjeringsmaskinen blev tät några gånger och då kommer inte färgen ut. Jag fick också ta en vända till Återvinningen med en massa kartonger och annat skräp.

Janne han har varit 2 pass i skogen och hållit på med veden. Vår svenska morotrsåg (norsken går ju fortfarande inte)  den har inte behagat komma ännu utan hade gått från Jönköping i går, verkar som den skulle vara här senast torsdag, det visar sig hur det blir med den saken.

C han ville inte följa med Janne till skogen (han slöt skolan tidigt idag) och hålla på med veden, otur som han har så ringde moffa och ville ha hjälp att kasta av ett vedlass från traktorvagnen. J han tog sig en tur till Visby efter skolan. Han skulle fixat ett lösen ord så att han kan träna på moppeteorin över nätet.

När Janne kom hem från skogen så tog vi hundarna med oss till Oinare skogen där Ringtale vät ligger och där dansade verkligen älvorna, inte ofta man får se det så tydligt.





Tobbe han passade på att bada fötterna medan han drack vatten.

Snart väntar en kort promenad med hundarna och sen så får det bli duchen och lopplådan även om det är tidigt på kvällen. Det är skönt att sträcka ut sig efter en dag i full fart. Så ta nu vara på varandra där ute i verkligeheten.

Kram Åsa


Gräs och åter gräs.

Blev då inget mera bloggande igår kväll för vi kom hem sent från panget och efter maten (Kvännis Pizza, jag var lat) blev det en promenad med hundarna upp till min pappa så att han kunde få sin pokal sen mopperacet i lördags och även ett avtal som han och C skall teckna när C skall låna en cykel av honom när de skall på cykelutflyckt i skolan nästa måndag.

Idag så var det som vanligt tidig start efter 5 timmars sömn. C han var trött idag och orkade inte upp. Var på jobbet straxt efter 6 och började med en hel del kontors jobb och sen blev det lite städning av klädförådet för det hade fått stampat jordgolv det också, det är ju inte så bra med alla kläder som skall vara rena och fina.

Fladdrade sen iväg för att hämta mera tjärvatten till praktikanten och efter det var det bara att sätta sig på gräsklipparen och börja klippa gräs och åter gräs. Märks verkligen att värmen har börjat komma och att gräset på IP planen fått fatt på den första gödningens givan, växer som bara den. Jag han klippa allting utom änget men där hade jag ändå inte tänkt klippa allting, utan alla blommor skall få en chans att blomma färdigt först.

När jag sen kom hem så for Janne och jag ut till Bungenäs så att gänget skulle få springa av sig lite och det var verkligen ett uppdämt behov. Halva sträckan kutades det och busades det, men sen blev det tydligen för varmt så då började tempot minska.

När vi kom hem höll J på att ringa till transportstyrelsen för att kolla hur långt hans körkortstillstånd hade kommit för det är över 2 månader sen vi skickade in det, så det borde vara klart. Han väntar med spänning för vi skall betala en moped nu i helgen så han har nu väldigt brottom att få det klart.

Kvällen för övrigt kommer att bli lugn, med en del kontors jobb från min sida och även en promenad med hundarna igen om ett tag.

Ta nu vara på och njut av våren och av varandra.

Kram Åsa

Söndag morgon.

Blev inget bloggande igår kväll för jag var kvar på panget där det var en tjefest efter alla hundträningar och det var hur trevligt och mysigt som helts, men det brukar det ju vara. Janne han hämtade hem mig vid 23 tiden så det blev inte så där riktigt sent, men jag måste ju tänka lite på mina deltagare idag.

Ungaran och Janne var ju på moppe race med diverse moppar och det var Bunge Blårök som stod för arrangemanget på truckvägen ute på Strå. Lite stilstudier.






Det var moppar i olika klasser både veteranare och morderna. Här startas det säker eller är på väg att startas.

Under tiden så hade jag mina grupper på panget, allmänlydnads gruppen var i skogen och spårade på em, de var jätte duktiga. Mend et var gruppen på fm med somvar en tävlingslydnads grupp

När Janne och ungarna kom hem så klippte Janne lite gräs men det måste vi forsätta med idag för framsidan är ännu kvar + lite av baksidan.

Idag väntar en rallylydnads grupp på fm och sen en valpgrupp på em och då så skall vi i skogen och spåra igen.

Janne och J skall till stan mitt på dan för att kolla på en moppe, få se om det är något att ha, det vet man ju aldrig.

Få se om det blir lite mera skrivet i kväll om orken finns. Ta vara på varandra där ute i verkligehten.

Kram Åsa

Slarv maja!

Kan man nog kalla sig när man inte hunnit/orkat blogga på några dagar, det är ju ända sen i onsdags som det blev något skrivet men här kommer i alla fall en förkortad verson av 2 dagar hur det nu skall gå.

Torsdag som nu var en söndag (röd dag i almanackan) så var det upp vid 3.30 på mogonen för avfärd från Fårösund 5.30 för vi skulle på Hemse Hunddag som Södra Gotlands Brukshundsklubb arrangerar varje år.
Sheltie klubben hade en rasmonter där och vi ställde ut 3 av hundarna, det var Quintus, Stig-Helmer och Tanten. Alla 3 fick HP och Stig-Helmer och Tanten blev placerade som 2:a i konkuransen medan Quintus blev 3:a, inte så dåligt på 12 hundars deltagande. C han var med både i barn med hund äldre klassen och lucky like då det gäller att vara så lik sin hund som möjligt och de var båda funtionärer.
J han var hemma och lagade mat, vi fick kassler gratäng och kokt potatis när vi kom hem och det var bara så mumsigt.





Här är de som van stora BIS finalen och det var en Välle Dog Teamare som kom på reserv plats, Grattis till alla fina placeringar. Vi var rätt många med från Välle Dog Team och alla fick bra resultat och det är jätte kul att vara många i ett gäng.

Igår när det då var vanlig fredag hade jag planerat att vara ledig men kom på att jag var tvungen att lufta planen på IP eftersom jag körde med välten på den i onsdags. Det var det också lite tvätt att ta vara på så det blev en dryg halv arbetsdag i alla fall. Under tiden så var Janne och ungarna i skogen och höll på med veden.

Janne och jag for i väg till Slite på em för att uträtta lite ärenden och titta till Janne brors hus på vägen dit men då visade det sig att de var här nere, en miss i komunicationen.
På kvällen när jag skulle blogga så fick vi besök och då är det viktigare att ta hand om dem än att sitta vid datorn och skriva. När de sen gått så var det hundarnas tur att få sitt och sen väntade lopplådan.

Nu på morgonen så kom C upp och gick med ut med hundarna för han har fått för sig att han skall ha en egen hund men då krävs det också att han förstår arbetet med det, får se hur länge det håller i sig. Jag skall nu plocka ihop grejer till grupperna idag. För idag är det en tävlingslydendsgrupp och en allmänlydnadsgrupp på em. Med allmänlydnadsgruppen så skall vi ut till skogen och spåra om det nu kommer några människor, återstår att se.
Janne och ungarna de skall på mopperace. Det är gamla veteran mopeder som tävlar i olika klasser mot varandra, det gillar de för de var iväg och kollade på det förra året med.

Nu väntar förberedelserna och sen bär det snart i väg. Njut av våren och ta hand om varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Bidde ingen kort dag.

Vår dag här började inte alls så tidigt som vanligt utan jag tog mig en timmes sov morgon om man nu kan kalla en extra timme för sovmorgon men så var det i alla fall, och till och med hundarna höll sig lugna ända fram till klockan skramlade, helt otroligt
Jag hade planer på att min dag idag på jobbet skulle kunna bli kort men som vanligt rullar dagen på så den blev till och med lite längre än vanligt.
Först var det en del kontors arbete som skulle klaras av och tur var väll att jag skrev styrelsemötesprotokollet i går kväll efter mötet. Åter till dagens händelser, det blev till att tvätta A-lagets matchställ för B-laget spelade i det igår kväll och så fick jag ringa till Henke på Jordelit för att kolla vad jag skulle göra med planen som nu är i ett bedrövligt skick. Han hade lite idéer men främst så är det värme som skall till för att den skall kunna återhämta sig. Jag fick i alla fall rådet att så på gräsfrön på de skadade fläckarna och sen välta efter det, och det blev gjort men då måste jag lufta på fredag för annars blir det för kompakt. Det blev också en hel del städning av omklädningsrummen.

Janne han har hållit på i skogen med vår vinterved, han är duktig han. C han var till skolan som vanligt och där fick han reda på vem som kommer att bli mentor för honom i nästa år, kanske att sommaren kommer att bli lite lugnare när han i alla fall vet det.
J han var och fagade i Biskopsänget med klassen eller rättare sagt delar av den, när klassen väl hittade dit där de skulle vara, för första beskedet var vid Bungemuséet men det var ju inte rätt, eller nästa för alla ungar var och tittade på när de startade milan där uppe.

När jag kom hem på em så blev det borstning av alla hundarna för i mogon bitti tidigt, bär det av till Hemse och deras hunddag. Sheltie klubben kommer att ha en rasmonter där för att visa upp rasen och det är 12 stycken anmälda till utställningen om de nu kommer alla, vi har ju 3 så det är bara 9 kvar.

Nu väntar duchen och senlopplådan för vi skall åka vid 5,45 här hemifrån i morgon så det blir ett tidigt God natt för morgondagen startar nästan mitt i natten. Glöm nu inte att ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa



Någon har tänt solen.

Undra just vem det kan vara som tände den, vi har inte sett den på lääääääääääänge och det är så skönt, hoppas bara att den stannar kvar här ett tag och att vi får lite värme också.

Idag blev det som vanligt tidig start med promenad för de fyrbenta. Jag iväg till jobbet och började med att kolla in flyget (jobbets tränings planer) om det behövdes klippas eller målas linjer, konstaterade att det klarade sig ett tag tll.

Sen  in på jobbet och då var klockan bara lite efter 6. Började med att damsuga av lokalen efter gårdagskvällens match (det var snyggt och prydligt annars) sen ut till omklädningsrummen och fortsätta att städa och där var det stampade jordgolv bitvis, fast det är ju modernt, men jag vill inte ha det. Kollade av IP planen och konstaterade även där, att det fick klara sig till kvällens match. Arbetspraktikanten han fick det delikata jobbet att tjärsmöra hattarna på biljettkurerna med en blandning av tjära och vatten (det är det första som blir när man bränner tjära på gammalt vis).

Jag gick hem allt på fm för jag skall snart jobba igen. Men på em så tog Janne och jag hundarna med oss till Bungenäs så att de fick kuta av sig lite och efter det blev det ca 2 timmar i skogen för att producera lite ved till vinter och C han fick följa med, men han slaknade efter 1 timme då orkade han inte mera.
J han har åkt till Visby på moppeteori ikväll och kommer hem med en sen buss, då brukar han vara helt slut.

Ikväll väntar som sagt jobb och jag kommer formodlingen hem sent, så ta vara på varandra där ute i verkligeheten och njut av soooooolen som änligen har kommit.

Kram Åsa

Måndag i en troligtvis kort vecka

Hoppas kan man ju alltid att den här veckan blir kort och bra (inte för jag tror det), men att börja från gårdagens övningar.
Vi var vid panget hela dagen och hade först rallylydnads grupp och då blev den första danska tävlingsbanan bygg för deltagarna att prova på. Vi körde också en hel del postitionsträning samt en del annat matnyttigt.

På em så var det valpgruppen och där var det inte många deltagare hela 3 stycken och en av dem kom ny. Här tränades det på olika positonsövningar, att få med sig hunden fint vid sidan och så klart inkallningsövningar med lites störning.

Efter hundtäningarna för Janne och jag hem med hundarna och sen iväg till Tingstäde för att hämta hem J och C som varit hos kontaktfamiljen i helgen och de hade hjälpt till att städa på Polhemsgården, under deras helg där.

När vi sen kom hem blev det lite kvällsmat till Janne, mig och hundaran och en tur runt KA 3 så att gänget fick springa av sig lite. Väl hemma fick Tanten bada, inget hon gillar men hon måste för hon var jätte loirtig och jag skall ställa ut henne på Hemse hunddag på torsdag och då behöver hon vara lite ren i alla fall.

Idag var det tidig start som vanligt och på jobbet så har det städats och städats och åter städats. Det var DIV 4 match där igår och jag hade lyckats med bedriften att måla bra och raka linjer, inte dåligt av en som är krokig.

Hemma så hade Janne börjat städa när jag kom hem och jag hjälpte till att torka av lite bänkar inför kvällens möte som blev inställt. Vi skulle haft Röda korsets NPH-nät här hos oss i kväll men en mamma ringde återbud och då kollade jag med den andra om hon hade tänkt komma eller om vi skulle ställa in och det blev det sistnämnda.

J och Janne de tog kvällspromenaden med hundarna i kväll och sen lite senare så skall vi till skogen och kolla in var veden är som vi kan hugga av. J han skall hjälpa moffa med några skivor, de skulle vist flyttas till någon annan plats.

Det var då allt för den här dagen, ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Snart iväg igen.

Igår blev det då inget mera bloggande. Orken att sätta på datorn efter att vi kommit in med hudarna vid halv 8:a tiden den fanns lik som inte.

Igår så var det då en tävlingslydnadsgrupp och det var hela 2 deltagare som kom och de fick massor uträttat och många matnytiga saker att fortsätta träna på. De är verkligen duktiga och amitiösa.
Sen kom det 100% mer för då var de fyra i allmänlydnadsgruppen och även där så jobbades det på riktigt duktigt med olika övningar och även de här mattarrna och hussarna är flitiga som tusan, roligt att se.

På hemvägen passade Janne och jag på att rasta hundarna vid Ar kusten innan bilen vände hemmåt och nästan 2 timmars arbete med att måla linjer på planen till dagens match (hoppas bara att de sitter då det 100% luftfuktighet ute ännu).
Medan jag jobbade så fixade Janne middag till oss och det blev vegbitar, ris och sås, mumsigt värre.

Efter maten fick hundarna sig ytterligare en promenad och sen så blev det duchen och lopplådan för min del (orkade inte så mycket mera).

Idag så väntar panget meden rallylydnadsgrupp på fm och sen en valpgrupp på em, få se hur mågna som dyker upp idag då det fortfarande är blött och tråkigt ute.
Efter alla träningar får vi fara iväg och plocka upp J och C som har varit hos kontaktfamiljen den här helgen. Det blir nog inget mera bloggande idag för jag har en Tant som skall badas under kvällen (enda chansen att få till det), men man skall aldrig säga aldrig.
Ta vara på varandra och den här dagen för det finns bara en av den.

Kram Åsa

Lördag morgon.

Då var jag åter här igen, efter två dagar med 12 timmars pass total (inte bara jobb utan privata saker också) så har inte orken funnits, igår var datorn inte ens på, men vad gör man. De som vet säger ju att man skall lyssna på kroppen och det är ju lite svår ibland men jag måste ju försöka att göra det ändå, det är nog något släkt drag tror jag att inte lyssna på kroppen.

De dagar som gått har bara bestått i att få IP iordning till i morgon och så var Janne och jag en sväng till skogen för att börja med veden. Men den norska motorsågen den blev återlämnad och vi beställde en ny fin som kommer i nästa vecka, för inte ens jag lyckades få igång norsken.

På ungarnas sida så har det varit skolan och det har varit under lugna förhållanden, har i alla fall inte hört något annat och jag var på utvecklingsamtal med J och han ligger bra till i skolan och verkar klara målen så här  långt men det är ju ännu 2 år kvar inna 9:an är slut.

Idag så blir det först hunträning på Panget med en tävlingslydnadsgrupp och sedan en allmänlydnadsgrupp, om de nu vill trottsa regnet för det kommer skurar mest hela tiden.
Efter hundträningen så måste jag jobba några timmar för att det skall spelas fotboll på planen i morgon och då vill de ha raka fina linjer så det blir till att måla lite sånna om det nu går annars så lär det bli en tidig start i morgon bitti innan hundträningarna. Hoppas att jag inte behöver klippa idag med, för det gjorde jag igår och det hjälpte inte ens med vintermudering, frös som bara den ändå.

Nu skall jag kolla in väderprognoserna och förbereda mig inför dagens övningar, kanske skriver något mera i kväll om orken finns. Om vi alla hjälps åt och ropar efter sol och värme så att den kommerden nog, ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

12 timmars pass

Det är vad det blev idag så därför blir det itne mer bloggande än så här. Nu väntar duchen med varmvatten (fick igång pannan idag igen, Jiiiipyyy) och sen lopplådan fast klockan bara är barnet. Morgondagen lär bli lika tuff som dagen.

Var rädda om varnadra och ta vara på tiden.

Kram och god natt Åsa

Lill lördag

Så därför arbetade jag bara några timmar idag (inte riktigt sant) för regnet öste ner över IP och jag hade mest utomhusarbete och en del timmar att plocka ut (brukar ändå gå ihop sig i slutet på månaden). På jobbet blev det kontorsarbete och så kollade jag på linjeringsmaskinen igen för igår när jag använd den så var det något som verkade knas, men som tur var så funkade den som den skulle idag. Plockade även ihop en del grejer som var runt ikring altanen efter praktikantens arbete och sen åkte jag hem.

Hemma blev det lite fika och sen en stunds vila innan C kom hem från skolan för att vi skulle till Habiltieringen Birka idag för en liten genomgång inför att han skall upp i  år 7. Under tiden vi var där så var Janne och fick ordning på den norska motorsågen trodede han, får åka in med den igen i morgon för de kommer inte överens. Efter Hab så var vi tvungna att fylla på förråden med mat så det blev en tur till Willys också.

På hemvägen plockade vi upp en kasse med färsk nyfångad strömming som min pappa hade fångat i morse och så klart blev det stekt ströming och potatis i kväll. Till och med C åt flera strömingar, han som annars inte äter en enda.

Konstaterade också att det är något galet med pannan för vi har dåligt med varmvatten och rörmokaren trodde att det var ett elfel så i mogon bitti blir det till att ringa en elektiker först som får titta på det.

Hundarna fick en riktig lång promenad på Bungenäs i kväll. De gillar det verkligen, att kuta runt och leka. Quitus han fick syn på en hare som ha försökte att spåra men det gick inget bra eftersom han körde sökmodellen istället.

Nu ropar kudden att det är dax att sova så god natt alla där ute i verkligehten och glöm inte att vara rädda om varandra.

Kram Åsa


En norsk motorsåg

Min dag startade som vanligt tidigt och även idag så lyckades hundarna få upp Janne, de har nog kommit på något knep hur de skall göra.
Kom till jobbet lika tidigt som de andra mornarna och där väntade lite städnin av lokalen (damsugning för det var så snygt och prydligt, heder åt ungdomsledarna som var där i går kväll). Sen var jag tvungen att måla lite rakta fina linjer på planen och som tur var så hade gräset torkat upp så att det även gick att klippa. Det behövdes verkligen för de längsta grässtråna var 6 cm långa (mäter dem med tumstock) och de skall vara 3,5 för att vara perfekta.

Kom hem vid middagstid och då hade Janne maten klar och sen for vi till Visby för ett möte med kontaktfamiljen och socialen (brukar vara 1-2 sånna per år, fast jag funderar till vilken nytta). Innan mötet så köpte vi en norsk motorsåg = att den inte startar utan det verkar som man skall såga med den utan att den går. Nej vi kommer att lämna tillbaka den till firman i morgon igen för den skall ju i alla fall gå kan man tycka även om den är begagnad eller om det nu inte verkligen är en norsk motorsåg.

På hemvägen åkte Janne och jag ner till smådjurs begravningsplatsen, det är där som lilla Freddan ligger.




Det är så vackert, lugnt och stilla där och vi har inte varit där sen Freddy blev begrav och så ahr jag min Lakris på samma ställe.

Hemma igen serverades det köttbullar med potatis och brunsås, mums, det var Jannes förslag och C han lyckades som vanligt trycka i sig de flesta. J han kom hem från moppeteorin och var jätte hungrig. Skolan för båda killarna verkar ha fungerat bra idag.
Och hundarna fick sin promenad KA 3 runt i kväll. Nu så väntar duchen och sen blir det till att inta ryggläge ett tag innan John blund kallar.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Nedräkning.

Idag börjar nedräkning mot söndag då det skall spelas fotboll på Idrottsplatsen där jag jobbar. Blev som vanligt väckt klockan 4 av att hundarna for ner för trappan (jagade nog en katt kan jag tro) men de fick idag snällt vänta till halv 5 innan jag gick uop. De lyckades också få liv i Janne,  inte vet jag hur de gjorde men han kom upp han också. Trevligt med sällskap på den tidiga morgonpromenaden.

Som vanligt så var jag på jobbet tidigt och där väntade städning av alla omklädningsrum, tvätt av A-lagets matchställ (en maskin var allt klar när jag kom, som någon snäll person kastat in), luftning av IP planen och så klart en del kontors jobb. 

När jag sen kom hem på em. tog jag tag i en betalning som jag skulle ha fixat åt min pappai går kväll,  men det saknades ett clearing nummer på kontonumret som jag skulle betala och då är det bra att det finns mejl så man kan få reda på vad det skall vara, för det går så mycket lättare då.

Efter maten så for Janne och jag upp till min pappa för att åka med honom till skogen och titta på ved som vi kunde ta av, går ju åt en del under vintern och det värmer ju flera gånger.
När vi sen skjutsat hem honom blev det hundarnas tur att bli rastatde och idag blev det en skogspromenad i Oinareskogen. Det gillade de verkligen eftersom de inte fick någon längre promenad i går och jag hoppas att de sover lite längre i mogon bitti, de brukar göra det efter det att de har varit ute och kutat runt en del.

J han var i skolan som vanligt och C han hade orienteringsdag och sa att han sprungit jäääääääääääätte lång, inte vet jag hur långt det kan vara, men trött var han i alla fall.

Nu så skall jag försöka att koppla av en stund innan lopplådan kallar och alla ni där ute tro på er själva och era förmågor. Ta var på varandra för man vet inte hur länge man får ha tillsammans.

Kram Åsa

Innoficiell utställning i Visby

Det är vad vi har varit på hela dagen. Åkte jätte tidigt hemifrån och C var med hela dagen. På utställningen så började jag med att visa en Collie som är 9 månader han fick HP och kom upp i stora ringen på eftermidagen,  för våra egna så blev den Quintus placerad som 2 bland hanarna och Stig-Helmer som 3:a och båda fick HP. Linus däremot fich en slät 1:a. Men vi är nöjda och glada i alla fall. för alla vi i Välle dog team hade bra dagar.

En av grupp medlemmarna hamnade som BIS 4:a och en annan var med och kämpade om platserna i BIS finalen. Stort grattis till alla som var där och presterade bra resultat.

J han var hemma och körde damsugaren samt att han vårservade vår gräsklipparen så att nu är det bara att tuta och köra med den.

På hemvägen var vi förbi en av mina äldre söner som bor halvägs till Fårösund. Han fyller år idag så där bjöds det på tårta och kakor.

Nu skall vi ta en macka ock lite te innan jag skall ringa vår uppfödare och berätta om dagens händelser.

Ta vara på dygnet och varandra.

Kram Åsa

1 maj till ända

Då var den här dagen nästan till ända.
Idag har vi spenderat hela dagen på hundpanget med först en grupp med tävlingslydnad där vi hade en labbe tik som var dopad med morötter, hur det nu kan gå till. Hon var dopad för hon lyckades med att sitta kvar och komma på inkallning 4 gånger av 4:a och det brukar normalt inte inträffa. Jätte kul att husse nu börjar få ordning på henne. De övriga jobbade på som vanligt men idag så tränade vi till lite bakdelskontroll och det var inte lätt för vissa.

På em så kom det en allmänlydandsgrupp och de var jätte duktiga som vanligt. Den gruppen är ju så klart  väldigt ojämn i sin kunskapnivå men de lyckas jätte bra allihopa med de olika övningarna så som backa övning, bakdelskontroll , apportering mm.

På hemvägen så stannade vi vid Ar kusten och promenerade våra egna hundar.


Det är så skönt att ha de rastade på hemvägen för då är det bara att ta en kort kvälls kiss några kvarter runt senare.
Där ute hittade vi också det här trädet som funkade som en stol och jag som gillar träd i olika konstruktioner hittade även det här.


Hur de nu kan lyckas slå knut på sig själva.

När vi kom hem så lagade J potatisgratäng och karé stek. Jag måste vara en väldigt bortskämd mamma som har en 15:årig kock i köket.
Hans potatisgratäng är bara så mumsig så man äter så man kan spricka.
Under tiden som han lagatde  mat så passade jag på att borst alla hundar och framför allt de som skall visas på Gotlands Kennelklubbs inofficiella vår utställning i Visby i morgon.

Efter maten blev det en kort kissrunda för hela gänget och hårfrisering av både Janne och J (C han ansåg inte sig behöva trots att han snart har hår till axlarna) nu väntar duchen och sen lite massage av Janne  på mina verkande axlar och nacke innan en tidig start i morgon bitti.

God natt!

Kram Åsa

Frustrerande eftermiddag = inget bloggande

Men att börja från början så började gårdagen riktigt bra. Var på jobbet tidigt som vanligt och där fick IP planen sin första gödningsgiva och klippning. Jag han också  städa både klubbhuset och två omklädningsrum samt en del kontors jobb och ändå kunna gå hem i skaplig tid, sammanfattningen av det var att det gick som tåget hela tiden.

Väl hemma så blev det en kopp kaffe med Janne som nu har fått det pyttelilla handfatet på plats, bra blev det i alla fall och sen bar det ut till Bungenäs med hundarna och det var då frustrationen började eller rättare sakt när vi kom hem igen.
För under tiden som vi var ute med hundarna fick ungarna ett uppdrag att räfsa och köra bort all löv på framsidan och ut mot gatan men de började som vanligt att bråka om ingenting. Det slöt med att den ena sågade sönder ett cykeldäck och den andra skar sönder ett och så klart på varandras cyklar. Jag får vara glad att de bara gav sig på cyklarna i det här skedet.
Men jag blir både ledsen, förbannad (är så onödigt) frustrerad över att de måste hålla på så här, fast jag vet ju också att det har med deras funktionshinder att göra. Ännu mera frsusrerad blir man sen när man pratar med en av deras läarare (mötte henne på kvällen i Fårösund och berättade historien) att de är sånna mönster elever i skolan, snacka om att manupulera sin omgivning eller vara 2 personer i en.

Det här gjortde att det inte blev något bloggande i går kväll för sen efter maten blev Quintus och Stig.-Helmer badade och ytterligare en kort promenad för deras del innnan jag hoppade i duchen.

Idag väntar hundträningar med en tävlingslydnadsgrupp och en allmänlydnas grupp, om det nu kommer några för de skanske skall ut och demonstrera idag 1 maj.

Återkommer säker med några rader här i kväll.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa


RSS 2.0