Trött......................

Då hade det gått ett antal dagar igen utan att tiden infunnit sig att skriva här. Men till att börja med så skall jag tacka för alla bra tipps ang. relationer. Många av dem stämmde bra in med min egen magkänsla som jag i svåra stunder lutar mig mot och det gjorde jag även denna gång även om det inte ger någon utdelning just nu så kanske kanske i framtiden, den som lever får se.

Det har som vanligt passerat en massa saker i vårt liv de senste 4 dagarna men det största är i alla fall att vi kommer att flytta till nytt boende den 1 september. Kontraktet det blev påskrivet i fredags så nu är det att börja packa igen. Trodde att vi snart skulle ha flyttat färdigt men jag håller ungefär flytt tiden med så där 3-4 år mellan flyttarna. Men hoppas nu att det kommer att bli så bra att vi inte kommer att flytta mera i alla fall inte inom de närmaste åren. Måste väll någon gång kunna bo längre än 3-4 år på samma ställe, man blir trötta av bara det..

Helgen den var som vanligt full av hundträningar med många deltagare båda dagarna men jag märker att det börjar ta emot då jag nu också jobbar heltid. Svårt att få tiden att räcka till till allting och även till Jannes och min egen relation för jag är jämt trött. Slocknar så fort huvudet tar kuddeen och ibland kan jag bara känna att jag håller på att somna när vi sitter i soffan en liten liten stund på kvällen.Måste ta mig en ordentlig funderare på hur det här skall fortsätta för jag kommer inte att hålla om jag fortsätter på det här viset och inte vår relation heller även om jag tycker det här är jätte kul. Till det kommer sommartiden där de snodde en timme och jag har jättejobbigt med det för att komma i fas igen. Kanske någon där ute har någon ide hur jag skall kunna komma vidare i det här, då ni har många kloka tankar.

J och C de var i helgen hos kontaktfamiljen i Tingstäde där det hade hjälp till att sätta upp lite nya tunar (staket).

Idag har jag fått bilen fixad inför ombesiktningen och den har också fått 2 nya sommardäck för de som satt på skulle nog egentligen ha varit bytta i fjol.

Sen är det då något som händer med C för han är på ett hiskeligt hummör. När han är så då brukar det vara något i skolan eller att han är frustrerad över något som hänt för längesedan. Men det brukar tillslut komma fram vad det kan vara  som gör det, så det är bara att vänta.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa


Jag blir inte klok

På vissa saker. Har i flera dagar funderat på det där med relationer då främst föräldrar barn relationer, men även andra. Så här går mina tankar just nu för jag sitter mitt emmelan som en åsna mellan 2 hötappar.

Började för ca 18 år sen när jag skilde mig från min första man och min mamma som jag upplevde det då ifrågasatte mitt beslut och lade sig i det mesta som hade med det att göra. Det här gorde att vi sen dess inte haft någon kontakt alls.
Nu ser jag att mönstret håller på att upprepas för på andra sidan har jag nu min 24 åriga dotter som har bett mig att jag inte skall kontakta henne förrän hon själv vill det och det beror på en massa olika saker som jag inte tänker gå in på här. Men en sak är att hon upplevt att jag försvunnit och kommit tillbaka flera gånger under hennes uppväxt. Men jag vet/tror att jag vet att det är andra orsaker och vi har tidigare då hon var i 18 års åldern diskuterat det här och även har jag berättat min verson om hur jag upplevde skilsmässan från hennse pappa och det som hände runt det. (Och just då upplevde i allafall jag att vi hade en bra kontakt.)
Men det verkar som det inte går in eller så vill hon inte se min verson som min upplevesle av det hela. Det finns ju aldrig 2 personer som har samma upplevelser av samma situation. 
Jag har också fått reda på nu under senare tid att min mamma och min mormor hade en liknade situation under rätt många år. Så det verkar som mönstret upprepar sig och då grubblar jag över hur i hela friden skall man kunna bryta det här mönsteret så att inte alla barnbarnen får gå igenom samma sak. Eller är det så att just vi i den här släkten måste ha det så? I så fall verkar det hel knäppt.
Och det verkar också som det bara drabbar dotter, mor relationen och inte mor, son relationen, för mina vuxna söner har jag bra kontakt med. Det kan man ju också fundera över varför det är på det viset.

Kanske det är någon där ute som kan tänkas ha ett svar i det här för tankarna rullar mest hela tiden hur en sån här situation skall hanteras. Skall man kontakta varandra även om någon inte vill? eller skall man låta bli. Man kanske skall som jag hörde någon säga, inte ödsla tid och energi på någon som inte vill ha kontakt. Ja inte vet jag, är väll antagligen därför tankarna snurrar hela tiden i den här frågna och gott om tid att tänka det har jag på jobbet där jag är själv hela dagarna.

Det här får bli dagens inlägg och snart väntar jaktkursen, men i går så fick jag frågan om vad jag gick på. Då de upplevde att jag hade för mycket runt mig och svaret är nog att det är alla saker som händer hela tiden som håller mig igång. Fick idag när jag var förbi Vuxenskolan i Lärbro med mina listor från hundträningarna, reda på att jag under 2010 la  ca 6 heltidsarbesveckor i tid på hundträningarna. Blir rätt imponerad själv faktiskt.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten och var rädda om era relationer för man vet aldrig var och hur det slutar.

Kram Åsa



Är 9 dagar länge??

Det kan man ju fundera över men då livet snurrat på i en aldeles för stor fart så har inte bloggen högsta prioritet, man kan ju tycka att den skulle vara  det men när det blir så där gäller det bara att få all logistik att gå ihop.

Det går ju så klart inte att reovisa för alla 9 dagarna men något kan jag ju nämna. C:s ben är nu mycket bättre han hade bar  krycka till förra fredagen och sen var han till tingstäde under helgen som var och då funkade benet helt ok.

Han ara också under veckan varit i slagsmål i skolan men skolan tyckte tydligen inte att det var något att meddela hemmet utan vad C sa så paratade de om det där. men jag blir väldigt orolig då han beskrev att allting blev svart när det började och han blev arg. Hoppas att vi kan hitta någon strategi som han kan använda sig av när/om det skulle hända igen eller att han känner igen signalen straxt innan den kommer.

Förra veckan var han och ledsagaren till badhuset och simmade under sin tid och igår var de till gymmet i Slite och dit får C åka bussen och sen hämtade Janne honom där medan jag lagade mat.

Förra helgen var det nog rekord på hundtränings fronten för det var hela 22 stycken under lördagen och 16 på söndagen, totalt så klart. Och det verkar som den där facebook gruppen som jag skapat som heter Välle Dog Team är uppskattad.

Den här veckan så har J varit på PRAO på Bunge Svets och Smide som ligger på Strå. Det är som en smed men de reparerar det mesta både stort och smått. Och han ha verkligen haft en givande vecka för han har fått skita ner sig ordentligt med olja och fett och det gillar han.

Våra egna hudnar de har fått både promenad i Oinare skogen, Bungenäs och så klart veckans hundvård mm. under den gångna helgen blev i alla fall Tobbe rejält tränad med, men jag måste snart få tid att ta tag i de andra lite mer, hoppas att ljuset som kommer på kvällarna snart skall hjälpa mig med det.

Janne han har fått tillbaka husbilen från verkstaden där har de bytt hela bromssytemet bak. Det blev ingen billig affär men nu kommer i alla fall bromsarna bak att hålla ca 8000 mil till.

På min jobbfront under de här dagarna som gott så har jag jobbat med fakturor till medlemmar och uppdaterat medlemsregister med uppgifter som fattas. Låter inte så kul men när man skall göra utskick så är det bra att det är i ordning.

Idag så ringde C om att han gick hem från skolan med magont, är säker magsjuka, jag som hoppats att vi skulle klara oss men man kan ju inte alltid slippa ifrån det.

På em så var det som vanligt en gemensam städ dag för oss alla så nu är hemmet snyggt och prydligt ett litet tag

Får ju inte glömma att vi nu har fått vinter igen för det började snöa vid 14 tiden och höll på till 18 så nu är marken helt vit igen. Jag undrar verkligen hur jag skall kunna ge en spelklar fotbollsplan den 22 april.

Det var en jättestor sammanfattningom vad livet hos oss har bestått av under de 9 dagar som gått sen sist. Ta nu vara på varndra där ute i verkligehten.

Kram till er alla

Åsa





















Benet och annat.

I måndagskväll när jag kom hem från uppfödare utbildningen så hade C jätte ont i sitt ben och jag beslutade mig för att kolla med sjukvårdsupplysningen, rådet därifrån var att ringa VC i går morse vilket jag också gjorde.

Vi fick en tid 10.45 i Slite och därifrån med en remiss till rönken för att kolla att det inte var någon spricka i det. Och som tur var så var det inget, utan det var bara en väldigt kraftig stukning, men det räcker ju till när man är som C.

Det här gör att han hoppar runt på en krycka, alla fall i nästan hela veckan. Jag var på jobbet i tisdags morse och lånade kryckor och så blev det lite jobbat också innan det var tid att dra iväg till VC, men det var bara lite kontorsjobb och även igår kväll efter turen till Bungenäs i skymning blev det lite jobbat men då hemma.

Efter C:s besök på rönken så var det efter några timmar dax för silverskattens ordinarie besikting vid Svensk bilprovning och det blev att återvända dit inom en månad. Det största felet var att en reflektor i ljuset behövde bytas. Men det är bara att göra och se glad ut, och jag skall inte klaga för jag har haft bilen i 3 år och inte kostat på den speciellt mycket under årens lopp.

I onsdags  så var det en väldigt tidig start på dagen för jag skulle innan jobbet upp till moffa och elda, för han åkte till båtmässan i Stockholm över dagen. Sen är det ju alltid så att när man varit hemma en dag även om jag jobbade 2 timmar igår så ligger man alltid efter lite. Därför blev det så klart en hel del kontors jobb av olika slag men också att tvätta A-lagets match ställ och det får jag göra hemma då tvättstugan är kallstäld under vintern.

Efter jobbet så var det åter upp till moffa och forsätta elda under resten av den kvällen. J han  åkte till Visby med bussen efter skolan för att köpa byxor, han är duktig han.

I onsdags kväll så skall jag åter på jägarexamens kursen och det är alltid lika kul, även om jag var trött som bara den nästa morgon. 

I tordags morse började jag dagen med jobba lite hemma igen då jag skall fixa med frikort till jobbet och skriva ut det i färg (kan inte göra det på jobbet för jag har ingen sån skivare), men jag håller ännu på att försöka få ut det, skall vara 16 bitar på en A4. Tror nästan att skrivaren är fel installerad eller så är det något annat som gör det. Men det är bara att försöka ignen och igen. Dt värsta är att instruktionerna står på franska och jag kan inte ett ord franska och ingen annan i familjen heller.

När sen arbetsdagen var slut i torsdags så blev de städat här hemma, över allt utom C:s rum, för han var med Nisse och badade. J han var trött som tusan för de hade varit och kollat på livräddning ur isvak och skolan i vanligt ordning hade gett olika besked om de fick gå hem efter eller inte och sånt det blir han bara trött och frustrerad över.

I går fredag var det jobb som vanligt. Började med att göra  fakturor till medlemmarna och även där försöka att få ut ettiektter på skrivaren. På papper blir det hur bra som helst men när det skall skrivas på ettiketter blir det hur knasigt som helst , men där är det säker bara en inställning någon stans. Det är bara att allting sånt där ta sån väldig tid att hålla på och trixa med.

På em så skjutsade vi C till kontaktfamiljen och när vi nästan var hemma så ringde jag J för att han skulle kunna sätta på maten som blev broccoli soppa, mumsigt värre.

Om en stund väntar hundträningarna i Fleringe, återstår att se hur många som kommer och tränar idag.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligehten för varje dag är unik.

Kram Åsa

Skadat ben.

Kan ju vara skönt med en vanlig måndag efter en helg med alla kuliga hundträningar. Jag var hur trött som helst i går kväll skulle ha haft lite hundvård när jag kom hem men så bidde det inte, fanns liksom ingen ork. Jag och Janne tog hundarna på en kvällspromenad och sen hamnade jag i soffan utan att orka med något mer.

Janne hann är nu rätt ok i sin mage igen, det funkar med risavkok, druvsocker och utspätt rlödvin, låter väll inte så mumsigt men det hjälper i alla fall.

C han har varit jätte arg under helgen och då var det så där igen att ingen har med det att göra men det kommer väll så småning om vad det är som hänt och vad ilskan beror på.

J han har ännu ont i benet men nu går han i alla fall bättre än under helgen. Och så kom C hem från skolan med troligt vis  jätte stukning av foten. Hela ankeln var blå och svullen så han sitter nu lindad med en linda och foten i högläge. Vi avvaktar till i morgon så vi får se hur det verkar då. Han hade ramlat när han sprungit och det är ju sånt som händer

På jobbet idag har det inte hänt så värst mycket utan lite vanligt kontorsjobb av olika sorter. Janne han har lämnat in husbilen på verksan här i Fårösund, så att den skulle få lite nya bromsar, den fick ju en 2:a på besiktningen i förra veckan. Och jag har beställt 2 nya sommar däck till silverskatten, för de som satt där de var slicks, alltså helt utan mönster. Jag fick en del påpekande om att jag borde ha köpt nya för längesedan, men man måste väll slita på dem bra, fast jag har nog fel där egentligen.

I kväll blir det Janne och J som får ta hundarna för jag skall på uppfödarutbildning och vi skall börja med genitik, svårt men spännande.

Inte var det mycket idag men kan ju vara bra att det inte alltid blir en hel roman. Ta nu vara på varandra där ute i livet.

Kram Åsa

Duracell kanin.

Då var det en ny dag som har startat och för min del gjorde det tidigt som vanligt. Det bar ut till Bungenäs straxt före 6 i morse igen och det är ju som jag skrev i går för att Janne inte är riktigt bra(dock bättre idag) i sin mage och han skall vara hemma idag också.
Då känns det skönt att hundarna är ordentligt rastade och fått springa av sig. När jag passerade gamla Konsum (var en Konsum affär där ute under stenbryningen tid) så stod det en av DK bilarna där. Tänkte att om de tittar ut nu så tror dom väll att man är mer eller mindre tokig som promenerar straxt efter 6 där ute en söndag morgon men det får man bjuda på. Är ju känd för att vara lite små galen.

I går kväll när vi satt och åt och det var tid för en sista promenad med gänget så konstaterade jag att jag varit på benen,  gått och stått i mer än 12 timmar och då hoppade det ur munnen att jag är som en duracell kanin, som bara går och går utan slut. Kan kännas så ibland när man har termokläder och kängor från tidiga morgonen till sena kvällen.

I dag väntar mer hundträning med först en Rallylydnads grupp och och en valpgrupp och som vanligt vet jag inte hur mågna som kommer men det brukar ge sig på slutet. I går var det totalt 14 stycken och det är helt ok kan jag tycka för grupperna skall ine vara för stora för då hinner man inte med vad man tänkt göra och det blir för mycket väntan för deltagarna.
Jag har nu börjat lägga upp på Face Book vad vi gjort och det ligger under gruppen Välle Dog Team eftersom det är det vi kallade oss från början.

C han får som vanligt åka med mig och J han får hjälpa Janne hemma med det som var tänkt att de skulle göra.

Nu blirt det snart till att dra på sig termokläder och kängor ignen för en tur till Fleringe. Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten och njut av solen som i alla fall lyser här.

Kram Åsa

Silver och soluppgång.

Började dagen som vanligt tidigt igår med för att hinna jobba innan jag skulle ut med hundarna i skogen mitt på
dagen. Janne han var jätte dålig i sin mage under hela natten så därför beslutade vi att göra så och J han hade ont i benet efter sitt krullis spelande.

C han tog bussen till Visby själv för första gången och shoppade, jätte bra för det är en god början., sen skall han abra kunna åka tillbaka också.

Jag mötte sen upp honom då han skulle spela semifinal i Krullis cup med sitt lag på kvällen. De lyckade gå till final som spelades ännu senare, men då gick det inte längre utan ett snöpligt mål från motståndarna ran över linjen i slut minuterna. Men de var super duper duktiga i alla fall som fick silver medalj i Krullis Cup i år.

                                      

Så stort grattis till slilvret klass 7A i Fårösundsskolan, bra jobbat.

Idag på mogonen så var jag och hundarna till Bungenäs allt klockan 6 för jag skall till hundträningarna som drar igång idag klockan 10 och då janne inte ännu är ok så får hundarna vara hemma tillsammans med honom och J som ännu inte kan gå klokt, bara en massa sjuklingar. Då fich vi se när soplen gick upp över Bungeör, jag gillar ju soluppgångar och solnedgångar så här kommer lite bilder.

                        


                                     

Oj det är vis en bakdel av en hund i längst ner i bilden.

Jag och C skall straxt bege oss till Fleringe och starten på hundträningarna, får se hur många människor som komer och vill vara med. 
Nu så kan alla som är intresserade och om man har FB gå in på gruppen Välle Dog Team och titta vad vi gjort, fast det kommer så klart inte förraän i em/kväll då vi har klarat av den här dagen. Det är för att i höstas när vi slöt så framkom det önske mål om att man på något sätt skulle kunna få reda på vad vi gjort och jag tänkte försöka med det här sättet, inte vet jag om det funkar men det återstår att se.

Ta nu vara på den fina dagen som nog i alla fall vi får här och glöm inte att vara rädda om varandra för den här dagen kommer inte tillbaka.

Kram Åsa

Pust, pust.

Nu är det sportlov här hos oss med allting vad det innebär med ungarna lediga från skolan. Började ju egentligen allt i måndags när ja skrev sist men nu är det nästan över.

I tisdags så jobbade jag som vanligt och efter jobbet, var det komenderad städning hemma för det är så att bestämmer jag inte en dag per vecka då det skall städas ordentligt så händer inget och då menar jag absolut inget, mer än lite damsugning när dammråttorna anfaller i hörnen. Men enligt min mening så är städning lite mer än så. Det vill säga damma och torka golv måste ju ingå i det också varje vecka (där går våra åsikter kraftigt isär i familjen). Och jag har fått för mig att ungarna kommer att ha lätttare att förstå det där senare i livet om jag nu håller på det här och det är klart att jag trivs inte själv när det är för soppigt i hemmet.

Janne han har då drabbats av någon form av magsjuka men det håller på att botas med risavkok enligt recept i en gamla läkarbok sen 1943. Till det får han utspätt rödvin (blandas som saft ungefär). Mums!!!!


Igår onsdag var jag och C till Visby där han spelade Krullis och de gick vidare till finalen i mogon kväll i Södervärns hallen. Janne och J de besiktigade husbilen men den fick en ombesiktining för det fanns dåliga bromsar bak.

När vi sen kom hem C och jag så blev det en snabb middag för J, Janne och jag skulle på en handledarutbildning för att J skall få börja övningsköra med bilen. När vi kom hem från det vidtog en kortare promenad med gänget och min tant hon har nu ätit något olämpligt igen för hon har värdens diarré. Men jag har proppat i henne lite magmedel som heter Prokolin och det brukar hälpa i dem här situationerna.

Idag så är det J:s tur att spela krullis och Janne har skjutsat J och en kompis till honom till Visby för han mår lite bättre i magen nu.
Under em skall C ta bussen till Slite för att träffa sin ledsagare där. De skall troligtvis gå och gymma men det är inte säker att C orkar, för han signalerade det  allt igår. Får se vad det blir. Men en sak vet jag i alla fall och det är att Janne och J får hämta upp C på hemvägen från Visby då det är dom som har bilen. Själv skulle jag varit på jägarkursen i kväll men det blir att jobba i stället för vi kunde inte hitta någon bra kväll att ha det konstituerande styrelsemötet på då de flesta kunde, men så är det  ibland.

Ta nu vara på livet och varandra .

Kram Åsa

RSS 2.0