Kallt, kallt och kallt.

Någon har startat en jätte fläkt som nu blåsigt på från Baltikum i ett antal veckor. Det trycker på ytterdörren så att man knappt kan få upp den och när man väl lyckas trycka upp den, ja då far den iväg med en smäll rakt in i trappräcket, för det går inte att hålla den.
Igår kväll när jag var ute med hundarna så höll Tobbe på att låsa bort. Vi gick på Strandvägen utåt från färjan i motvinden, när vinden fick tagit Tobbe och han flög ut i kopplets längd en bit från marken i sidled. Tur han hade koppel på sig för annars så hade han blåst bort.
 
Mer hände igår och det var lagen om dagens jävlighet för hela pedalstället (kopplingen gick i botten) på fina bilen brast när vi skulle ut med hundarna på morgonen. Det blev ingen morgonpromenad där vi tänkt oss utan en lite närmare och bilen, ja den hamnade på verkstad och blir förhoppnings vis lagad till nästa vecka.
 
Som tur är så har nu J en liten Toyota Starlet
och de kommer hem till helgen, när det blir några kor igen. Lite långt att åka cykel i blåsten och bussen går ju inte på de tiderna.
 
Grabbarna grus de har det lite jobbigt nu, vi tror att det är flera snygga tikar som löper för Tanten sätter sig över löp kiss fläckar, vilket gör att hon luktar löptik fast hon inte kan löpa (är kastrerad). Men Grabbarna tror att det är hon och uppvaktar henne flitigt men hon bara blänger och någon enstaka gång fräser ifrån. Märks att min Tant börjar bli gammal.
 
I kväll väntar 1 timme i simhallen med dämpad belysning och musik. Det är bara så skönt, fast mindre skönt att gå hem sen. Men det får fixa sig det också, bara att klä på sig. Resten av dagarna bra går i varandra och rullar på, utan att det är några större händelser.
 
Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.
 
Kram
 

Slut och början.

Då var det åter en ny vecka som innebär både att sluta och att börja.
Låter lite kryptiskt men det är så att jag har mina sista arbetstimmar på förra året nu under januari och så har min långa semster tagit slut, det är åter i selen på jobbet, även om det nu är en väldig mjukstart under 2 månader.
 
Nu när då jobbet kommer igång så gäller det att hitta på en lösning så att jag fortfarande kan gå på gymmet och fortsätta simma. Det blir till att ta sig en funderare på det, för det är klart det finns en lösning.
 
Jag konstaterade i helgen att det skulle vara straffbart att behöva gå ut överhuvudtaget då vi har all vind som ligger på rakt mot ytterdörren.  Det gör att om man till slut lyckas trycka upp den, så håller den då i stället på att blåsa iväg. Och även min Tant har det jobbigt i vinden, men hon stretar på i alla fall.
 
Det går i alla fall att få en hel del fina bilder. 
 
 
Det ser ut som om det skulle vara vatten men det är isen som ligger så väldigt blank och fin, den är dock inte så tjock där för det är lite strömt och jag har väldig respekt för isar överhuvudtaget.
 
Sen har vi det där med tekniken.
Min telefon som jag både privat och i jobbet är väldigt beroende av har då börjat krångra ordentligt, så rätt många timmar under helgen gick åt till att försöka få ordning på den eller ev. få igång en gammal som är rätt okej men den har lite för dålig batteri kapacitet. Med gemensamma krafter av J och J så lyckades vi får fart på den men alla sociala medier går inte att ha som jag har haft tidigare, men det går i alla fall att ringa på den och det är ju det viktigaste med en telefon. Blir nog till att göra en större investering framöver.
 
Resten av helgen var i stort sett bara en myshelg med en god middag med flickvännens föräldrar och lille bror. En super trevlig afton hos våra kära vänner och en hel del andra trevliga männsiskor iunder fredags kvällen.
Så klart en del träning, för det blev ett simmpass på 1 timme igår fm efter det att gänget fått sitt.
 
Ta nu vara på varandra där ute i kylan för då blir ni i alla fall lite varma.
 
Kram Åsa
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu kör vi!!!

Då hittade jag hit igen och vi har nu fått lite vinter men tack ock lov inte en massa snö utan det är ännu så att gräset sticker igenom.
 
Av rubriken att döma så skall vi nu igång att börja övningsköra med C för beviset för handledare privat övningskörning har nu kommit från Transportstyrelsen och det gäller bil. Det skall bli lite spännande för C är betydligt lugnare än J när det gäller trafik. Det har vi upptäckt när det gällde moppe körning.
 
Janne han har blivit engagerad i sjöräddningen i Fårösund så han håller på en hel del med det. Där är det en hel del träningar och möten.
 
Min Tant har blivit så fin för hon har fått ett nytt fint täcke av vår bästa kompis Inger som hon sytt.
 
Färgen är kanon då hon nu på ålderns höst lätt tappar orienteringen om inte vi är straxt inpå henne. Det gör att man alltid måste ha ett vakande öga på henne så att hon inte ger sig iväg åt fel håll.
 
Idag så hade jag tänkt ta ett pass på gymmet men något hände häromdagen och inte vet jag vad för ryggen började spöka igen. Men efter simningen igår så kändes det bättre och då vi skall simma på söndag igen så för snöret som håller upp rumpan vila sig i 2 dagar. Vi åker ju till skogen och promenerar som vanlig så i rörelse är jag ju i alla fall.
 
I kväll kommer J och hans flickvän hem och de skall vara över helgen. Mysigt 
 
 
 Det var vad som hänt under några dagar. Ta vara på livet och varandra där ute.
 
Kram  Åsa    

Länge sen.

Det var då välldigt väldigt länge sen det blev något skrivet här och jag tänker inte backa bandet för att det kommer att bli väldigt mycket, troligt vis som en hel roman. Kanske skulle vara bra att prova då tankarna finns att jag när tiden finns eller jag känner för det skall börja skriva om mitt liv som har innehållit en hel del fram till nu, för nu är det bara toppen.
 
 
Ett nytt år har börjat igen och jag är inne på sista veckans semester av 6. Det skall bli både skönt att komma tillbaka till verkligheten, men det är ju så klart skönt med ledighet också för vi har inget problem med att fylla dagarna.
 
Den första snön har just lagt sig. Inte så väldigt mycket men för mycket i min smak (är ju snöhatare). Men återstår och se om SMHI har rätt, för de säger idag i prognosen att det skall bli upp till 5 grader om 10 dagar, fast de brukar ändra sig hela tiden.
 
Dagarna rullar på för det är ju bara Janne och jag hemma i veckorna, C bor i Visby och J är hos sin flickvän och så har det varit hela hösten.
 
Jag har börjat träna både på gym och att simma, det är inte av fåfänga utan jag insåg i fjol somras med vattenslangen på jobbet, att den hade blivit så mycket tyngre än tidigare år och den  är ju konstant vilket gör att det måste bero på mig att jag har blivit svagare. Har i alla fall konstaterat att efter ett antal veckors träning har jag blivit starkare och livet är underbart tillsammans med min älskade gubbe.
 
Hela hundgänget är kvar och som bäst håller vi på att planera in utställningar för Stig-Helmer som är den enda som ställs ut nu. Tanten hon har gått i pension med ålderns rätt.
 
Kan nu inte lova att det kommer att hållas med uppdateringar här men jag skall försöka.
 
Må gott där ute i värden och ta hand om varandra.
 
Kram
 

RSS 2.0