Galen och mer galen och mest galen.

Fick det förklarat för mig i måndags att jag var fullständigt galen och på något vis måste jag nog hålla med. Och jag kan tänka mig vad de människor som såg  mig i måndags förmiddag på jobbet, sittande på en gräsklippare, klippa löv och gräs när det var riktigt med frost ute och 5 minusgrader. När jag gick hem från jobbet vid middags tid så var det ännu frost kvar.

Men i alla fall senare under dagen så blev det en tur till Bungenäs med hundarna så att de fick kuta lite i backen igen.

På kvällen så var det Röda korsets NPH-Nät som är en stödgrupp för föräldrar som har barn med neurospsykiatriska funktionshinder. Funderade när jag satt där på gräsklipparen om man skulle kunna koppla upp flera med hjälp av datorer eller så, men kom inte fram till något konkret, någon där ute som vet? Det var i alla fall en mamma och hennes bekant som kom och pratade, fikade under 2 timmar och det är alltid lika kul att ge och få av föräldrar med samma problem.

I går morse var nog Janne galen och jag ännu mera galen för då tog vi hundarna med oss ut till Norra Gattet och det blåste ca 20 sekund meter i byarna och regnade med lite hagel i.

                               

Det var så pass att när jag skulle ta bilden kunde jag inte stå rak utan höll på att blåsa med. Man kan skönja fyren i Norra Gattet mitt i bilden om man tittar riktigt noga. Det tog nästan hela dagen innan hundarna torkat upp, för när vi kom till veterinären på em för att vaccinera Tanten och Quintus så var de ännu lite fuktiga i pälsen.

Under resten av dagen så försökte vi rensa och sortera bort en massa skräp. Ringde även till Tingstäde för att höra om de ville ha en massa VHS barn band och de skulle återkomma om det.

På kvällen var det föräldrarmöte i J:s klass angående deras skolresa på vårterminen i 9:an. Det var frågan om vad de skulle göra för att kunna tjäna pengar till det.

C och Janne de fick promenera hundarna.

Idag var det då onsdag och då är jag nog bara lite galen igen eller ännu mera än tidigre för idag så har jag fortsatt att klippa löv och gräs men nu i vatten för det kom ca 30 mm regn under föregående dygn så det var en hel del vatten överallt. Men det gick bra det också, klippbordet blev ju sköljt under i alla fall.                    

Nu har även den nya fina klipparen  kommit in under vinterförvaring för Håkan var och hämtade den idag.

I dag på em var vi åter till Bungenäs men idag fick de inte springa i backen utan vi tog en lång tur i stället. Men Stig-Helmer hittade något mumsigt att rulla sig i och det luktade inte som parfym direkt, för jag fick ha fönsterna öppna på bilen hem för att överhuvud taget kunna vara i bilen. Han blev således stoppad i badet när han kom ur bilen.

När C kom hem från skolan var han som ett åskmoln så nu är det bara att vänta och se vad det är som har utlöst det. Antagligen något som han missat när han varit hemma i 2 dagar för ont i halsen eller så har någon kompis sagt något, det är bara att vänta och se.


Nu väntar snart en sista sväng med gänget innan duchen.


Ta vara på varandra där ute i mörkret och verkligheten.

Kram Åsa



Resultat mm.

Då kommer äntligen gårdagens resultat på vårt lilla inofficiella lydnadsprov och det var 7 stycken startande och dömde gjorde Birgitta Yttergren och till sin hjälp att skiva hade hon Isabell.

Först kom Ulla Andersson med blandrasen Akkra som Birgitta dömt tidigare och som hon nu såg hade gjort jätte framsteg. 

                                
                                      
Ulla och Akkra längst ut till vänster i bild. Här skall vi just på börja ett platsligg med hundarna och längst ut till höger utanför bild hade vi en tik som var i sluttampen på löpet och inne i gruppen 2 hanhundar.

Som tvåa och trea kom Agneta Gotschalk med Yassi och Cindy.

                                   
                                                           Här skall Yassi hoppa över hindret.

Som fyra kom Carita Hansson med en Ossi som inta alls är gammal och verkligen har tiden för sig.
Femma kom Gunnar Holm med sin dalmatiner Dallida som var i slutet av sitt andra löp och trotts det gjorde jätte bra ifrån sig. Som nummer sex kom Tomas Grafström med sin blandras Bosse och sist Lotta Johansson med Assram.

Här är det så att även om man kommer sist så får alla deltagare pris för att man har deltagit. Det som är bra med att ha Birgitha som dömmer är att hon går igenom varje hund och förare och ger små tipps och råd vad man kan tänka på och hur vi skall träna vidare.

På eftermiddagen när det var allmänlydnadens tur var hon kvar och körde lite små aktivitetsövningar för dem och även för mig för det var lite nya grejer här med. Fulllärd blir man ju aldrig.


Idag på förmiddagen så kom det bara en deltagare till rallylydnaden men han som var där gjorde stora framsteg för han gick banan som aldrig förr och hunden vågade sig fram och nosa på vår Tobbe utan att bli jätte rädd. Kul att se eftersom den här hunden från början, för några terminer sedan skällde 2 timmar i sträck. Kul kul.

På eftemidagen var det desto flera valpar och unghundar och vi började med de övningar som Birgitha gick igenom igår och alla hundarna blev jätte trötta och förarna kunde inte förstå var tiden tagit vägen.

I mellantiden mellan grupperna i dag så passade jag på att träna lite med våra egna hundar för de behöver det de också.

Under båda dagagarna har Janne som vanligt skött kaffekokningen och igår så var det även korv som skulle serveras.

Resten av kvällen blir lugn och det väntar en ny promenad med gänget för sen blir det duchen och att vila benen lite inför morgondagens övningar på jobbet.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Kollat in ett nytt hjälpmedel

Då har det gått ytterligare några dagar sen jag fick till något här, kan bero på att det inte hänt värst mycket än det gamla vanliga men en liten samanfattning får det dock bli i alla fall.

Vi var som jag skrev i onsdags på sponsor middag på jobbet och det var hur gott och trevligt som helst och det  är nog inte vilken förening som helst som har en ordförande som fixar till all man och desser till ca 20 peroner, men det hade hon i alla fall gjort. Janne och jag kom lite tidigare så vi han hjälpa till med det sista innan gästerna kom och sen hjälpte vi till efteråt att diska och ställa i ordning. Resten av städningen tog jag i går.

I går torsdag blev även stora IP planen klippt igen och den här gången var det 9 dagar emellan klippningarna, undrar hur länge jag skall hålla på att klippa den i år

När jag sen kom hem så tog vi oss en tur till Oinare skogen med gänget så att det fick springa lite i skogen för det är så mysigt så.

Idag var jag en tidig sväng till jobbet och när jag kom hem så hade Janne precis kommit ut och då bestämdes det snabbt att vi skulle till Bungenäs med hundarna i stället. De fick idag springa i backen igen och de gillar verkligen det.

på vägen mot bilen passerade vi brottet som bara var hur häftigt som helst.

                                  


                                     

Man kan fråga sig om det är vatten eller himmel man ser. Efter promenaden och lite fika bar det av mot panget och rasting av några hundar innan vi styrde kosan mot Visby.

Där fick C testa på ett nytt program till en mobiltelefon som ännu inte har släppts på marknaden, som ett hjälpmedel till de barn och vuxna som har funtionshinder: nyfiken kolla på www.comai.se det är ett gotländskt företag som har utveklat det här. Jag kommer i alla fall att försöka att få till det här till C för han kommer att kunna ha stor nytta av det här i framtiden.

Hemma igen efter att ha handlat både årstagspresenter och mat så fick vi själva lite kvällsmat och sen fick gänget en promenad.

I mogon väntar vårt vanliga inofficiella lydnadsprov vid Panget så det är bara att börja ladda upp för det då jag skall vara tävlingsledare.

Ta nu vara på varandra ute i verkligheten.

Kram Åsa

Grått, grått, grått.

Sånt är vädret och inte livet som tur är. För dimman har legat som ett mjuktt vitt täcke över oss i flera dagar både mer och mindre. Det har varit så mycket att man nästan kunnat tro att det regnade.

Men att börja från söndan så var det ändå rätt ok väder på alla hundträningar och alla gör jätte stora framsteg och det är något som jag verkligen gillar att se. Även de som är där för första gången kan man se att de gör framsteg och bara det är ju uppmuntrande både för ägare och de som tittar på.

Hämtade sen hem en ny klippt C från kontaktfamiljen och han hade varit på spök fest på lördagkvällen som verkade jätte mysig.

I måndags var det jobb några timmar och sen bar det av ut till Bungenäs och backen där som hundarna får springa i. På kvällen kom alla utom 1 som är med i hunduppfödarutbildningen som vi just startat upp. Mycket prat om hundar blev det och kul  är det.

Det hände en anna sak med, men den kommer alla att få vänta på länge, för den som väntar får se.

I går tisdag var jag ledig hela dagen och Janne var en tur till rönken på fm, medan jag installerade ett Daisy program på alla datorer här hemma för att J skall kunna läsa sin teoribok med ljud.

Efter alla datorer så fick hundgänget sig en genom gång med borstning, kloklippning, tanvård och vad mer som kunde behövas på varje hund. Under tiden jag höll på med det så kom Janne tillbaka och vi tog en fika innan vi styrde bilen mot Oinare skogen för att plocka trattisar. Det blev 5,5 bajspåse full med trattisar, det utan att vi rörde oss specielt mycket åt något håll. Janne han låg och plockade nästan på samma ställe hela tiden.

Idag var det jobb igen och då blev det att plocka ner målnäten på flyget under tiden så regnade det och blåste, tur att jag har kläder efter väder. Förberedde även med borden inför middagen i kväll.

När jag kom hem tog Janne och jag hundgänget med oss till Bungenäs för en riktigt långpromena samt att de fick springa i backen igen. I kväll kommer det att bli J som får rasta hudarna för Janne och jag är bjudan på sponsormiddag på jobbet.

Det här blev en kort sammanfattning över vad som hänt de senaste dagarna. Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

RSS 2.0