Första arbetsveckan avklarad och jag är så glad!

Då var man tillbaka i selen igen efter en väldigt lång semester och det kommer framåt att bli mer ledigt då det nu är klart att min arbetstid från och med 1 februari är 75%. Det gör att jag skall jobba 1560 timmar på ett år inklusive semester på ett antal dagar. Den mesta arbetstiden skall då förläggas under högsäsong så jag får se hur det här slutar. Och det är klart att jag skulle ha behövt en heltid eller något annat att fylla upp de där sista 25% med, men det är ju inte lätt då det är mycket jobb på sommaren och lite på vintern. Det gör ju att jag skulle behöva 25% mer på vintern och den arbetsgivaren finns nog inte alternativt är ju att byta jobb om man nu kan hitta något, men saker och ting brukar falla på plats eftersom, så det är inget att härsa upp sig över. Det här gör att jag kommer att jobba 2 dagar i veckan under februari månad. kommer att kännas jätte konstigt men då kanske jag har massor av energi när det väl drar igång.

Tobbe och Tanten är nu anmälda till Gotlands Vackraste vilket är en liten tävling om vilken hund som är Gotlands Vackraste. Den arrangeras av Gotlands Kennelklubb. Tanten skall gå i veteran klass och Tobbe han skall tävla med C i junior handling där de har kvalificerat sig. Det här går av stapeln den 11 februari på Visby Hotell i spegelsalen.



Det här gamla trädet hittade jag ute i Norra Gattet igår när vi var där med hundarna. Jag är barnsligt fascinerad av gamla träd. Inte vet jag vad det beror på men det är väll det att de har stått där hur länge som helst och tänk om de kunnat berätta för oss vad de sätt och hört. Vilka historier det skulle kunna blivit av det. Då hade nog alla romanförfattare kunnat stänga ner allting.


Det som jag är så himla glad över är att jag har pratat med ett av barnbarnen i telefon och vi kom överens om att träffas om 2 veckor när C är på teori. Han skall nämligen börja på AM teori nu på tisdag och det rullar nog på ett antal veckor.. Att man kan bli så lycklig över en så liten sak men det är ju som de säger att det är de små tingen som gör det.

Js träning den rullar på som den skall och C han tränar på med sitt luftgevärs skytte. Men vi behöver hitta på något mera till C och det är inte lätt då han är väldigt enkelspårig.

Idag fyller våran Tobbe och hans bror Ture som är kvar vid uppfödaren Piia Gustvall 7 år, samtidigt fyller uppfödaren år, mycket att fira idag.



Tobbe i egen hög person.

Nu skall vi snart åka och hämta hem C från kontaktfamiljen, om han nu kommer med bussen och kommer ihåg att kliva av där för han är och träffar sin ledsagare nu under em.

Må gott där ute i verkligheten för mitt humör idag är på topp. 

Kram Åsa

Att bli betraktad som galen.

Det är vad man blir idag och förresten alla andra dagar också när det är ett busväder ute och man berättar för andra personer man träffar att man varit ute i skog och mark eller vid havet i detta väder. Vad de inte förstår så är det inte brist på väder utan här kommer det gamla talesättet in att det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder och det stämmer verkligen, för så länge inte gänget protesterar till att gå på promenad (inte ens min gamla tant) så är det bara att ge sig ut och och promenera även om även jag och resten av familjen helst skulle kura ihop sig i soff hörnet.

Fast lite galen är jag nog i alla fall för jag hade önskat att Janne och jag hade kunnat bege oss ut till Norra Gattet i går kväll med husbilen och sovit över där i stormen för det är bara så häftigt med naturens krafter. Men då tyckte J att jag var fullständigt från vettet för ingen vettig människa vill ut dit i vädret som var då påstod han.

Jag har haft många tankar om att blogga under de är 2 veckorna men inte riktigt kommit till det som jag velat för tankarna har oftast kommit sent på kvällen eller mitt i natten och då har jag inte haft ork att börja skriva, men jag skall nog börja ha ett block vid sängen för på morgonen är alla idéer borta och även andra tankar som skulle kunna ventileras lite om.

Vad har hänt sen sist, inte mycket, vardagen har kommit tillbaka med skolan som har på gått en vecka och jag har nu snart bara några dagar kvar av min låååååååååååååånga semester. Skall på sätt och vis bli skönt att börja jobba igen även om jag vet att det är bara nu i januari som jag har full tid sen kommer det att bli 75% igen och det är klart att det inte är lika kul och något nytt har jag inte hittat ännu.

Mitt humör har då pendlat från svartaste svart love smileys till väldigt positivt footballer pictures och då är det inte lätt för resten av familjen att hänga med och det är framför allt min älskling Janne som får ta mesta stöten när humöret pendlar så mycket.

Jag vill även lägga en kommentar till den person som valde att vara anonym (hel okej att vara det tycker jag) med sin kommentar till det förra skrivna inlägget för 2 veckor sedan, visst jag har massor med massor av livserfarenhet men ibland känns det som om jag i alla fall kör fast och då hjälper det mig att läsa lite och fundera lite till för att kunna komma vidare i tanken, och även tänka efter vad eller varför jag är på ett visst sätt då eller då. Det är ett sätt som jag även använder mig av vid hundträningar och problem lösningar i dem lägena så för mig funkar det. Även familjen ibland är av en annan åsikt.

Nu skall jag återgå till flygande Jakob som skall serveras i kväll när några kommer på middag och Janne och J skall ut ock övnings köra lite i stormen, snön och halkan innan de skall dra till skogen en andra gång med gänget. För det går inte att gå på samhället med dem, utan man behöver till skogen där det är någorlunda lä.

Ta vara på varandra där ute . free smileys

Kram Åsa

Hög vatten och storm .

2012-01-14_10_08 (MMS)

Hög vatten och storm vid min pappas strandbod.


En bild från norstra aura på fårö

2012-01-06_11_45 (MMS)

En bild från norstra aura på fårö


SMS-inlägg

2012-01-06_11_45 (MMS)


RSS 2.0