Söndagen är över!

Då var den här söndagen till ända också. Det har då inte hänt så mycket idag över huvudtaget, utan det har varit att skotta snö, det är ju det enda man gör och hinner nu för tiden. För igår kväll när vi var ute med hundarna så kom det 6 cm på en timme och sen börjad det blåsa oxå, verkligen kul. Det var det vi  fick flytta på idag.

Så efter snösskottningen så blev det lite lunch koikt korv, senapssås och potatis, till och med C åt,  och sen blev det en kort promenad med hundarna innan Janne och jag gav oss i väg till ett stakars hus som står ensamt ute hela dygnet (det är Jannes brors hus). Vi brukar titta till det ibland och då det var så gruvligt kallt i går morse så var det bäst att kolla att inget frusit sönder.

Och det är klar som korvspad att det var en massa snö där oxå vi kom inte in genom ytterdörren utan vi fick skott bort en halv meter snö i trappen och framför dörren, mot deras redskapsbod så det ut så här.



Det är ju inte klokt att om några månader så sitter de vid gaveln där och fikar, inget man kan tro idag inte.

Efter huset så for vi iväg för att hämta J hos kontakfamiljen och vidare hem för en sista promenad med hundarna.

Det var det hela så det var en väldigt lugn dag överhuvudtaget om man bortser från snöskttningen som lär bli en fortsättning på i morgon, då har jag ännu mera att skotta på jobbet.

Nu väntar duchen och sen lopplådan för det är arbetsdag i morgon och då kan man inte ligga och dryna till 7 eller 8 utan då blir det tidig start.

Kram

Åsa

Sovmorgon!

Det är i och för sig ett tag sen det var morgon men idag hade jag lite sov morgon för det var inga kisse nödiga hundar som väckte mig förän klockan 7, helt otroligt. Men då var det bara att palra sig upp och ut med dem i kylan och kylan var rätta ordet. Vet inte hur kallt det var men när vi sen skulle gå morgon promenaden eller rättare sagt nästan förmiddags promenaden vid 8.30 då var det omkring 13 grader kallt ute, burr.

När vi sen kom hem och försökte att tina lite så blev det borstning och kloklippning på vårat gäng hundar och sen kom taxen Max och hans matte och vill få klorna fixade, inte på matte utan på Max så klart.

C han hade bestämt att i dag skulle vi ha spagetti och mögelost sås till mat , för det gillar han men inte J så därför får vi passa på när J inte är hemma.

Hundarna fick en kasse gamla hundben som jag hittade i källaren och då var deras lycka gjord.

Under tiden som jag höll på med maten så lyfte Janne på presseningen på den veden som är ute för det är dax att börja på den nu. Det har ju gått åt sånna otroliga mängde  ved med den här kylan.

Efter maten så drog vi iväg ut till Bungenäs och höll på att fastna på parkeringen för den var inte skottad , snö upp jäms med dörrarnas nederkant när man öppnade dem.
Då trodde vi att det kom att bli att plumsa runt rätt bra men bitvist var det knappt någon snö alls, och på andrs ställen så var det halvägs till knäna. Men C han var med ut dit så han fick gå före och ploga spår åt oss. Det var inget han gillade men han måste ju ut och röra på sig för han har bara legat i sängen hels dagen och lyssnat på Sagan om Ringen och det är troligt vis snart 10 onde gången han lånar den på bibliotektet.

När vi sen kom hem blev det glögg och pepparkakor med brie ost, gott när man är frusen.

Kvällen i övrigt blir rätt lugn och fridfull. Antagligen lite tv och så klart en pinke runda med hundarna om en stund.

Det var vår dag i stort.  Värm varandra där ute i kylan.

Kram

Åsa

Är vi i nordpolen eller?????

Jag tror snart det i alla fall för när man skottat 1,5 timme och det är mellan en halv meter till en meter snö och det ser ut så här. Det här är inte halva vägen en gång och mer kommer det ner.



 Man gör som eskimåerna när de skall bygga iglos man tar en skyffel och gör 4 kanter och sen höser bort. Var är jag då på väg, jo mot omklädningsrummen och tvättstugan, måste bort dit i början på nästa vecka för då kommer det tvätt som skall tvättas.

Vad hände då igår. Mer snö att skotta för det var snöstorm natten innan, så vägen in till jobbet var det 1meter drivor. Det fixade grannen med traktorn som tur var annars hade jag väll ännu hållit på.

På kvällen var vi till Stenkyrka och ett ridhus där för att träna lite, alltid kul att komma inomhus så här års, när det inte går att vara ute. Verkar som vi skall dit varje tosdag fram till mars.

Ungarna var som vanligt i skolan men de fick gå hem allt vid lunch för det befarades att det skulle komma ännu mera snö och blåst, men det gjorde det inte. De var ju galda att få sluta tidigare och det var ju en annan oxå när man gick i skolan.

Dagens eftermiddag bjuder på en tur till Tingstäde och sedan till Visby. J skall till kontaktfamiljen och vi skall vidare till Visby för att handla och lämna grejor till stora dottern.

C han har beställt hamburgare och bröd till kvällsmat, får nog skarva på med lite stekt potatis till det, alla fall för oss som inte ätit så mycket till lunch.

Hundrna lär få en sen promenad i kväll oxå. Det största problemet med all snö är att "tanten" inte kan komma åt att bajsa, hon vill ut en bit från oss när hon skall till och det går ju inte nu när det är upp mot meten snö på sina ställen.

Det var allt för dagen och ta vara på er där ute i verkligheten.

// Åsa


Snö storm

Har det varit halva dagen. Började blåsa en timma efter det att jag skottat upp alla gångar så det var helt ojort arbete, fast det var ju mer än 1 dm snö så den snön som är borta den är borta.

För övrigt så blev jag väckt tidigt igen, men det är ju inget ovanligt. för det verkar som Quintus har ont i magen eller så för han är lös och hans mage var nog lite orolig i natt oxå.

Kom i alla fall iväg tidigt till jobbet idag så började med att ta vara på lite mejl som kommit och fortsatte med informations pärmen. Sen blev det då snöskottning och kontroll av råttfällorna, men där var det inga möss inte, de var nog inte sugna på raggmunk för de tvar detenda jag hade att locka med. Eftemidagen blev att göra färdigt pärmen och börja leta säkerhetsblad till resten av alla rengörings medel mm som vi har där.

Kom på att jag hade en väldigt vacker bild sen häromdagen:



Det var en morron då det var rätt kallt och precis stilla, annat än i dag det.

Ungarna har varit i skolan som vanligt och J han tog bussen till Visby efter skolan och det var visst ingen höjdare för den gick sightsing turen hem, den skall vara inne här vi 19 tiden men J han kom inte hem förrän närmare 19.30, men det var nog rätt besvärligt på vägen kan jag tro.

Hundarna fick så klart sin vanliga promenad, men de gillade det inte för snön yrde runt oss hela tiden och även om man försöker att gå rätt så blir det alltid fel ändå.

Kvällen som är kvar blir det ytterligare en promenad för att se om Quintus behöver baja något mera och sen blir det sängen. Måste också börja om att lägga in en massa i min telefon, skulle uppdatera den och allt fösvan fast jag säkerhetskopierat in det på datorn. Teknikens under om man så säger. Kom just på något som måste provas, det finns kanske kvar fast på fel ställe.

Ta vara på varandra där ute i ovädret.

kram

Åsa

Ja se det snöar, ja se det snöar

Inte kul för en som inte är så förtjust i snön som började vräka ner vid lunch. Klockan 15.20 när jag skulle gå hem från jobbet så hade det kommit 1 dm, så morgondagen är räddad i alla fall. Men ännu är vi inte där.

Blev som vanligt väckt av en kissenödig hund halv 5 och sen var det lögn att somna om den timmen som var kvar att sova. Hela gänget fick sin morgon promenad fast "tanten" hon tyckte att det var väl kallt så där -13.

Kom i väg till jobbet i relativt klok tid idag och där väntatade arbetet med att göra helt färdigt på 2 toaletter och duchrum samt ett omklädnings rum. Det som är färdigt till sesången börjar är ju färdigt, mindre att strässa med när gräset börjar växa. För gräset på fotbollsplanen är det enda som gillar den här väderleken med kallt och snö.

Efter städningen så for jag ner på Fårösund för att handla musfällor och lite annat. Det är antagligen för kallt ute så mössen vill in i värmen i omklädnings rummen, fast det är ju inte så varmt där heller fast det är ju klart varmare än ute. Sen fortsatte jag med säkerhetsbladen till informationspärmen som skall vara i kiosken, har nu kommit halvägs med den så om det inte är snöskottning i flera timmar i morgon så kommer den nog att bli färdig.

Ungarna hade haft en helt valig dag i skolan men i kväll så åkte de på att gå med ut med hundarna när Janne är på möte i Visby. Det var inte helt kul tyckte dem, men de behöver ju oxå ut och röra på sig även om det är snö, så det var lite knorr.

I kväll så blir det sängen tidigt för snart har halva veckan gott och då blir jag så trött att det behövs en tidig kväll.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

// Åsa

Trött

Nu var då ännu en dag till ända. och det märks att det börjar bli sent, är ju det för sånna som mig som går upp nästan mitt i natten och inte kan sova klokt på nätterna. Men det är som det är med det.

Vad har dagen innehållit: blev inte så tidigt till jobbet idag för J och C började bråka om vem som skulle ta bort ett tomt filpaket och ställa det på diskbänken, inte kan jag tycka att det är något att starta ett världskrig för, men i deras verklighet är det det.

Kom till slut dit i alla fall och där väntade en del kontorsarbete, lite städning av lokalerna för det var verksamhet där igår och till slut så började jag med att göra en ordningsregel pärm med säkerhetsblad för de medel som finns i lokalen. Låter avanserat men det är ju för att det rör sig rätt mycket folk där under våren till och med hösten. De som är nya måste ju kunna få en vettig chans att veta vilka regler som gäller och säkerhetsbladen på våra medel är mest om någon skulle få i sig det på något vis, inte vet jag hur det skulle gå till, men de bör finnas i fall att.

När jag sen kom hem så hade Pysen bestämt tid för att klippa klor. Han skulle på 2 veckors semmester från sin matte så då måste klorna vara fina.

Till mat i kväll så serverades det raggmunk, sallad och lingonsylt, inte så kullinariskt men det är billig mat.

Det är klart att hundarna oxå fick sig en duvning, det blev KA3 runt i kväll. Ungtupparna busade runt som vanlig men när vi skulle koppla upp dem så kom det en människa gående och Qvintus blev jäääääääätte rädd, trodde att han skulle dra allvärdens väg, men han kom till baka efter en liten tund, tur att han sansade sig.

Det har också blivit lite räkninga betalda idag och så har vi fått igång pannan på olja igen, inte helt fel när det är nästan 10 minugrader ute.

Nu vänta lopplådan men först en duch.

God natt!!

Åsa

Söndag hela dagen

Nu var då den här helgens slut igen, varför består bara veckorna av måndag, fredag,måndag, är det någon där ute som har ett bra svar på de, tför jag har det inte.

Dagen idag bäörjade som vanligt tidigt med hundar som var kisse nödiga runt 4.30. Då stod två stycke uppe på mig i sängen och pussade mig i öronen samtidigt som de sa matte vakna nu för vi är jäääääääääääääääääääte kissenödiga. Så det var bara att palra sig upp och ut med dem på baksidan, tur man har en liten inhängnad som man kan släppa dem i så att man inte behöver klä på sig alla paltor och ge sig ut på promenad.
I den vevan upptäckte jag också att det var dax att börja elda för det var 19,7 i vardagsrummet som vi har som riktmärke hur varm det är i huset. Vi har ju ännu inte fått ordning på pannan så den går ännu på el, tu det inte är vi som betalar.

Åter till sängen och sova 2 timmar till. skönt. sen blev det den riktiga promenaden för hundarna och där efter frukost till alla som inte ätit innan.

Under fm fixade jag uppdateringarn till sheltiebladet som kommer i mars och samtidigt blev det lite uppdateringar till sssk:s sida.

På em tog vi oss en lång promenad i solen ute på Bungenäs, det är så bra att gå där för hundarna kan springa som de vill utan att det är så många flera, fast i dag träffade vi Våfflan och hennes extra matte.

J han åkte till stan med sin ledsagare i morse med bussen de skulle in och titta på innebany med Endre IF och han kom inte hem förrän nu i kväll, trött, nöjd och hungrig.

C han åkte på att bära in ved, han gillar det inte men blev tvungen att göra det ändå. Han fick även hänga på oss till Bungenäs med hundarna inte det heller så kul.

När vi sen kom hem så åkte de två hundarna som inte badade i går i badet och det var samma med dem de gillar inte det så skarpt men det är bara att gilla läget även för dem.

Kvällen för övrig blir som kvällen var i går, kanske lite TV tittande och slöande i största allmänhet för att förbereda sig inför morgondagens övningar.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram

Åsa


Städ dag

Ja ha då var det lördag och fredan den hoppade jag över, inte riktigt men det hände inte så speciellt mycket.
Var på jobbet som vanligt tidigt för att sen gå på begravning, inte så kul men tanten var nästan 100 och jag räknade ut att jag hade känt henne i nästan 50 år inte klokt när man tänker så. Efter begravningen så blev det en stunds jobb till för att ta hand om posten och skicka ett mejl till styrelsen så att de får veta vad som kommit i post och mejl under veckan.

Vi han en tur ut till Bungenäs oxå med hundarna igår. Smågrabbarna har mycket spring i benen.

I går så tog J bussen till Visby igen för han var ledig från skolan så det blev allt på fm och han var i Visby i 2 timmar.

Idag började dagen med en kräck sjuk "tant". Hon är specialist på att hitta allt äckligt ute framföralt bajs och det var nog något sådant som hon hade fått i sig. Hon kräktes hela fm men efter det att jag hade öst i henne druvsocker vatten och honumg så slutade hon att kräkas, skönt för hon taklar av så snabbt.

Hela familjen blev oxå under fm komenderade att städa, det skulle dammas och fejas överallt, ingen tycker det är kul men sånt måste göras.

På em så tog vi C med oss ut till Bungenäs (han hade äntligen fått på sig kläderna och sprang inte runt i kallingar och linne längre). Det var inget större drag på hundarna där ute. Väl hemma igen så åkte ungtupparna i badet, det är inget de gillar men det är som med städningen det skall göras. Efter badet blev det kloklippning, örontejpning och fröning så att de blev ordentligt torra. Annnars så blir de som ispinnar när vi går ut senare i kväll.

Kvällen i övrigt blir nog rätt lugn, kanske med lite Tv och så klart måste det bli en promenad med hundgänget.

Ta vara på varandra där ute i verkligeheten.

// Åsa

En blek lampa

Man kan ju undra vem som tände den vinter bleka lampan på himlen, den som vi inte sett mycket av under flera månader men här är bild beviset från i fm på jobbet. Jag såg den under hela tiden som jag skottade snö idag igen, men det var ju inget ovanligt att det skall skottas, har ju gjort det i flera dagar i sträck.



Kom till jobbet i riktigt bra tid idag oxå så det blev en hel del gjort, Inventering av alla inventarier som finns i materialboden/verkstan, både helt och trasigt. fick lite grepp om vad som behöver lagas och det var mindre än jag trodde, mest skaft till saker som fattades eller var av.

Efter jobbet så drog Janne och jag till Visby för att handla mat. Kylen var så tom så råttorna ville inte vara där längre de försökte flytta till ett bättre ställe. Väl hemma igen så blev det mat i flygande fläng, pytt i panna på bacon bitar gjorda på något vegetariskt och de är helt okej, till och med C gillar dem.

 Sen blev det en promenad KA3 runt med hundarna och där sprang Stig-Helmer rakt över "tanten" så att hon gjorde en kullerbytta, kul att se på hur de far runt, men "tanten" tyckte det var mindre kul och inte Tobbe heller när ung tupparna for in i baken på honom, han blev riktigt sur.

Ungarna har då varit i skolan som vanligt och det verkar som det funkar rätt bra just nu men man skall inte ropa hej för då brakar det säkert lös igen.

Nu är det dax att krama kudden efter en lång dag. God natt!

// Åsa

Repris

Det går nästan att kopiera gårdagens händelser för snö har det kommit ännu mer så skotta blev det idag oxå men börja från början kanske för annars så lär det bli väldans rörigt.

Hundarna väckte mig redan 4.30 occh var kissenödiga och det är klart att de blir det när det inte passar att pinka på kvällen när de är ute, då är det sååååååååå mycket annat som är latjo lajban, så som grannens katt att fokuser sig på eller något annat som passerar eller hörs. Då var det ingen idé att gå tilbaka till sängen.

Gjorde eld i kasseten i öppna spisen för vi måste elda där hela tiden för pannan är ännu inte i ordning och elen orkar inte dra runt hela husets värme. Sen väckte jag Janne med en kopp kaffe (synd om honom som jag jagar upp vid 5 tiden), ut med hundarna på morgon promenad och sen blev det en välförtjänt frukost.

Eftersom C var ledig i från skolan kunde jag börja jobba allt vid halv 7 och förutom snöskottningen så har jag hållit på med en liten inventering av hur mycket det gått åt i kiosken under 2009. Det för att jag lättare skall kunna se vad det har gått åt och hur mycket det är kvar så man kanske kan komma lite närmer i år, utan att det blir massor över.

C han åkte då på att skotta snö här hemma efersom han ändå var ledig och i gengäld så fick han se på TV en liten stund. Hans TV tid är annars starkt reglerad, för han kan se dygnet runt om han fick.

J han var till skolan i vanlig ordning och idag fick jag besked om var han kan ha sin PRAO under v10 och det blir som han ville på vår bilverkstad här i Fårösund.

När jag kom hem från jobbet så blev det en tur till Bungenäs, där var det mycket snö att plumsa runt i men hundarna hade ett uppdämt spring behov så de for runt som ena jehu hela tiden.

Kvällen i övrigt blir rätt lugn måste ju promenera en liten sväng till med gänget och J han kommer från Visby med bussen för han måste ju hållla igång sina färdigheter med bussåkandet och att vara i Visby.

Det var lite av vår dag.

// Åsa


Mer snö

Ja som rubriken säger så var det mer snö att skotta idag inte riktigt lika mycket som igår men inte långt ifrån. Och mer kommer det tydligen ner där upp ifrån påstår meteriologena i alla fall. Så det verkar som om morgondagen blir lite av en repris igen.

Vad har annars hänt idag förutom snöskottningen så har jag tvättat gardiner och strukit dem så att de kom på plats igen, fina blev dem i alla fall. Försökte få lite struktur på varorna som handlades till kiosken, men det har jag bara börjat med, få se var det slutar.

C han åkte med sin lärare och flera klasskamrater i 5-6:an till Radio Gotland för att 5:an skulle tävla i regionsfinalen i Vi i femman, kul att de är så duktiga. Just nu så står det lika mellan lagen.

J han hade en tuff dag för han hade engelska som han inte förstod något av, inte lätt inte. Janne han bar in ved och damsög upp allt skräp som blir när man har med ved att göra, och så klart har han skött dag rastingen av hundarna.

Så idag så har det inte varit någon så där händelse rik dag utan en helt vanlig dag om man så säger.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

// Åsa

Snö och åter snö

Då har en ny vecka tagit sin början och som vanligt så startade dagen tidigt med hundarna.
Väl hemkommen igen så skulle det fixas matsäck till C för han skulle till Kinnerstugan och åka pulka med skolan. Han ville inte först men hur det var så kommer han iväg i alla fall.

Jag kom även idag iväg till jobbet i skaplig tid och där väntade en hel del snö som kommit i helgen eller det har väll egenligen inte kommit så mycket mera an det som var innan, utan det som kom förut har yrt runt och fylt mina gångar till brädden, inte kul, men det blir nog samma sak i morgon verkar det som. för övrigt så var det en del småfix under dagen.

Janne han fick ta hand om rörpularen och det verkade först som de fick fart på pannan, med när han åkte så stannade den igen, typiskt. Rörpularn fick göra ett nytt besök och då konstaterades det att det antagligen var någon eller något styrning som det var fel på, inte vet jag för röpulare har jag aldrig varit även om jag rensat en del avlopp i mina dar.

Ikväll så lurade jag ut Janne till Bungenäs på en promenad för det var ju så ,ljust i morse när vi gick med hundarna, men då urade det inte och inte snöade det heller, så där ute var det rätt svart. Runt kom vi men sen när vi kom hem igen så var hela Fårösund svart också. Stömavbrott det var verkligen vad jag ville ha då jag skulle skicka en hel del mejl i kväll och det går ju inte att driva det med generator. som tur var så kom strömmen tillbaka så att det gick att komma åt tekniken. man är ju bara så beroende inte klokt.

Det var lite om vad vår dag har innehållit. Ta vara på varnadra där ute i mörkret.

// Åsa


Söndag kväll

Ja då var helgen snart över och igår så åkte Janne och jag ut till Fårö och Digerhuvud för att fota lite hundar men som vanligt lyckdes vi hamna mitt i en rävjakt så korten på hundarna blev väll inte så där lyckade, fast några kort blev det ändå, även om kvalten inte blev den bästa.



Jag hade ju velat ha lite bättre bilder men så blev fallet inte den här gången.

Från digerhuvud i vinteskrud  till Norstra Aurar för en promenad längs stranden och inte kan man tro att om 6,5 månad är fullt med folk som badar här.



När pormenaden var avklarad så bar det av hemmåt igen och en lugn hemma kväll. Jag slocknade jätte tidigt så lugnt blev det verkligen i ordets rätta bemnärkelse.

Idag söndag så började dagen med en strulande oljepanna som gick några timmar och sen stannade igen, inte kul.
 
För övrigt i dag så var jag och Janne iväg ut till Bungenäs och hjälpte en annan hundägare att lägga lite spår för sin hund. De var jätte duktiga både förare och hund, kul är det att se en hund jobba sig fram i spåret på de viset.

Då Oljepannan strulade så fick jag själv åka och hämta ungarna i Tingstäde medan Janne skruvade på pannan men de hjälpte inte, fast det kunde det ju ha gjort om vi nu har haft en väldig tur. Men som tur är så kommer rör pularen i morgon bitt och kollar på den.


Ungarna hade haft roligt hos kontaktfamiljen, för i går var de i skogen och eldade, säg den unge som inte gillar det. Idag så var de med på harjakt och faktiskt så sköts det en hare inte av ungarna utan av mannen i kontakfamiljen. Spännande värre.

Det var vår helg. Nu skall det kramas kudden inför arbetsdagen i morgon.

God natt!!

// Åsa

Så var det fredag

Ja som sagt så var det fredag idag och ungarna skall i väg till kontaktfamiljen. Men att börja från början så var det tidig start eller ovanligt tidig för det var 2 kissnödiga hundar som vid 4 tiden väckte mig och sa att de var väldigt, väldigt kissenödiga och vad gör man då, jo man går så klart ut med dem så att de slipper vara nödiga. men sen var det då däremot lögn att sova mer den stunden som var kvar tills klockan ringer.

Kom idag iväg till jobbet i skaplig tid. Där har jag nu blivit färdig med all sortering av skruvar o muttrar som jag skrivit om i ett par dagar. Sen åkte även knivarna på klippbordet bort för där måste det till några nya till gräset kommer, för övrigt så blev det en del kontorsarbete oxå.

En fotbolls plan i väntans tider:




När jag sen kom hem vid 13 tiden så åkte Janne och jag ut till fästningen för en lite längre promenad med hundarna, de behövde det verkligen och de for runt i snön så den yrde kring dem.

Snart så skall J ochC till kontaktfamiljen så Janne, jag och hundarna får ha helgen för oss själva, det kan man behöva när det är två som har samma funtionshinder men funkar på olika sätt ändå, märkligt utryckt.
När vi sen kommer hem så skall de servera pizza från vår lokala pizzeria Kvännis, det är så skönt att slippa tänka på mat för en gång skull.

Kvällen kommer antagligen att bli lugnet självt, med en liten promenad med hundarna och sen lite TV troligtvis.

Nu så är det tid att åka så ta vara på varandra där ute.

// Åsa


Kväll

Så var ytterligare en dag tillända.

På jobbet idag så skulle hela lokalen städas med tillhörande utrymmen för det var verksamhet där i tisdags, och jag var inte på jobbet i går utan uträttade ju en del ärenden å jobbets vägar.

Under tiden som jag städade så kom det ner en del snö som måste forslas bort med hjälp av en lite snösläde (skotta med andra ord), jag hatar att plumsa runt i snö så det måste vara gångar  dit jag skall och uppfarten till klubbhuset skall vara ren. Någon kanske tycker det är onödigt men inte jag.

Sen efter lunch så fortsatte jag sorterandet i verkstan av skruvar, muttrar, spikar mm och nu så börjar det bli ordning där, men det är en bit kvar.

C han ville inte gå till skolan idag och det berodde på att de håller på med multiplikation av miljontal och det blir för svårt för honom med sitt funktionshinder. Men hur det ändå var så kom han iväg.

J tog bussen till Visby efter skolan för de gäller ju att hålla fast vid de ny vunna kunskaperna att kunna åka själv och även uträtta ärenden själv.

I kväll så fick hundarna sig en rejäl promenad lite längre än bara KA3 runt och det verkade som de behövde det.

Det här var vår dag som snart är slut.

// Åsa

En tidig bild

På vår tidiga morgonpromenad med hundarna så fann jag den här busken i en villa trädgård här i Fårösund, kunde bara inte låta bli att fota den även om skärpan på kortet inte blir det bästa med mobiltelefon så  är det ändå smidigare än att bära runt på en riktig kamera hela tiden. Fin var busken i all fall.




Planering som var i går kväll blev klar så nu skall det bara bokas lydnads domare till ett tillfälle i vår och sen så skall det ut till deltagarna och laddas upp på hemsidan.

Nu får jag återgå till dagen och se vad den bjudr på.

Ta vara på dagen och varandra där ute i verkligheten.

// Åsa


Mulen och dimmig dag

Rubriken i sig har inget med själva dagen att göra inte mera än att det har varit som en mjölk dimma ute med 100% luftfuktighet. Fullt med rimfrost på allting, ser ju vacker ut men det är ju klart att ännu vakrare hade det ju varit om solen lyst på det.

Det blev som vanligt en tidig start, fast jag hade tänkt sova lite längre idag men i går kväll när jag tittade i min plånbok så upptäckte jag att körkortet var borta, hade det senast i lördags i Visby. Så jag såg framför mig allt besvär det skulle bli med att söka ett nytt och först kolla där jag var i lördags, hos polisen och så vidare. Men som tur var så började jag rota runt och det hade bara gömt sig bakom en massa annat som också finns i plånboken, skönt men på så vis så försvann sovmorgonen lite.

Vi gav oss i väg mot visby rätt tidigt i fm, för jag skulle in på banken och sen skulle alla kläder som jag packade in i bilen i går lämnas hos AIK på Traume. De skall nog skickas till Sudan eller något sådant, bra är det i alla fall. Sen blev det ytterligare några ärenden för jobbets räkning innan  vi skulle med J på Habilitering  för ett uppföljnings möte med en lärare, och det blev ett riktigt bra möte tyckte jag.

Snabbt hem igen och ut med hundarna samtidigt som maten åkte på spisen eftersom alla var jätte hungriga. Det blev bara köttbullar och makaroner i dag men det får duga det med.

Om en stund bär det av med mig till Fleringe och Hundpensionatet för en planering av vårens hundtränings grupper. Deltagarna börjar bli lite otåliga, de vill igång. Och det är kul att det finns ett sug efter det här. Medan jag är iväg så får resterande familj promenera  hundar.

C han har då varit i skolan som vanligt och det verkade fungera utan knorr idag.

Det var i stor vad dagen bjudit på men man vet ju aldrig om det dyker upp något annat efter det här.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

// Åsa


En vacker morgon

Dagen började lika tidigt idag som igår med en promenad i 1 timme så att hundrna fick komma ut och rasa lite innan jag och Janne fick frukost.

Kom i väg till jobbet i lika bra tid som igår och medan jag satt på kontoret och jobbade i morse så fick jag se den här synen genom fönstret.



 Så här vackert kan det vara när solen är på väg upp över Idrottsplatsen, det såg ut som om hela himlen stod i brand.

När då kontosbiten var avklarad så började jag lasta bilen inför morgondagens  leverans av gamla match kläder som skall skickas till lag utomlands som har brist på match kläder. Det är bättre att de kommer till användning än att de skall ligga och skräpa eller kastas.

Sen blev det lite strykning av juldukarna som varit pålagda under helgerna, måste ju vara klara när det blir jul igen.


När då strykningen var avklarad så åkte overallen på och ut till verkstaden där jag tog bort klippbordet på gamla klipparen, och jag började smörja bultarna till knivarna, för de knivarna måste bytas till den här kommande sesången, de har gjort sitt så att säga.

Nästa jobb blev det här:


Sortering av skruvar,spikar, bultar mm som låg i en enda samelsurium, men det blir nog ordning på det oxå så småning om.

När arbetsdagen var slut så skulle vi ha lite mat om nu tunnpankakor kan kallas mat, men idag så var vi bara 3 till maten för J hade åkt till stan med bussen för att äta hamburgare på Max och kolla på något på stan.

C  han fick snällt gå med på hundpromenad efter maten, även barnet måste ju rastas en del precis som hundarna. Väl inne igen så blev det 4 galna hundar eftersom jag skivade upp kokt lever som jag torkade i ugnen, och i hund nosar så är det verkligen kallas gott.

Det var i stort vad dagen har innehållit så ta vara påv arandra där ute.

// Åsa


Ny arbetsvecka

Dagen startade som vanligt tidigt, så där vid 5 tiden gick reveljen coh hundarna ville ha frukost och en timmes promenad. Nu så är det svart ute vid den tiden ingen måne bara stjärnor över allt. Vi brukar gå över en åker till att börja med och där fins inget gatlyse utan det är svart när det är det, lite tur att det är snö för då kan man i alla fall se hundarna lite.

När man sen kommer in så smakar frukosten väldigt gott. Då den har blivit avklarad så gäller det att försöka få upp C så att han kan komma ur sängen och till skolan, inte alltid så lätt när man är tonåring och har ett funktionshinder. Men idag så gick det rätt bra så jag kom iväg till jobbet i skaplig tid,

Där väntade det en del kontorsarbete med mejl hantering och sen blev det till att packa 5 kartonger med gamla matchställ som skall skickas vidare till andra lag utomlands som har brist på sånt.
När då det var avklart så väntade storstädning av 2 stycken toaletter i omklädningsrummen, och sen blev det lite städning av ett bygge som skall bli omklädningsrum, alltså mycket städning idag.

När jag sen kom hem så var det mat till alla och promenad med hundarna, KA runt. Där kan de få springa lite lösa  och rasa av sig lite utan att det kommer en massa bilar. Träna fick  jag göra i vardagsrummet efter det att jag hade klistrat 3 stycken öron och borstat en Tant.

Det var lite av vad dagen har bjudit på.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

// Åsa


Ny dag.

Ja nu var det åter en ny dag och faktisk så tog jag mig lite sov morgon, bäst att passa på när tillfälle ges ( det är inte så ofta som det händer) eftersom jag tror mig  ha 500 saker att göra och kan då inte koppla av.

Men det är klart att första kissen med hundarna ute blev vid 6.30 då Stig-Helmer väckte mig och var jätte kissenödig, han är duktig med att säga till att han behöver gå ut. Han har sin egen teknik och det är att kliva upp på mig i sängen och trampa runt lite, det går inte att undvika att vakna. Sen blev det en liten lur till innan Janne kom med kaffe och då var jag ännu kvar i sängen.

Efter frukosten följde en timmes promenad med alla hundar, väl inne igen så fick de alla sig en pälsgenomgång och en koklipppning, inte kul tycker en del men de har bara att gilla läget.

Straxt skall det bli lite mat till dem två benta i familjen och idag är det lätt fixat för kylen måste rensas vilket innebär rester av olika sorter och slag.

Senare i eftermiddag skall hela familjen ut till Bungenäs, ungarna oxå för de har suttit vid ett TV-spel i 2 dagar nu, så de behöver rasts de med och det innan de växer fast där.

För övrigt så kommer resten av dagen att bli lugn, måste ladda batterina till jobbet i morgon.

Må gott där ute!

// Åsa

Nytt år nya tag

Av rubriken att dömma så var det ett tag sen jag skrev något så därför nystartar jag med den här.

Idag så har vi varit på återvinningen och slängt en massa skräp inte så kul men det måste göras för annars går det inte att komma fram i källaren där vi har ett litet samlarstället och det blir lätt för mycket.

Efter det så blev det en tur till Visby där C shoppade en del och J var med sin ledsagare och fikade medan Janne och jag var till Willys och handlade (det blir mycket billigare att åka 12 mil än att handal i den lokala butiken, hur konstigt det än låter).

När vi sen kom hem blev det en kullinarisk lunch/middag som bestod av hamburgare och hemma lagad klyftpotatis, till det serverades cowslav sallad, inte illa. när då den smaskiga måltiden var intagen så tog Janne och jag hundarna med oss ut till Fästningen på en timmes promenad i blåsten.

Hundarna är roliga att studera alldra helst ungtupparna. Stig-Helmer han har ingen koll på snödrivorna utan rusar rakt in och det blir tvärstopp, innan han fattar att han måste baka ut så tar det en stund. Quintus däremot är betydligt smartare tror han, för han hoppar över dem men ibland så missbedömmer han och hamnar jäms med magen och sitter fast.

Väl hemma igen så var det att göra färdigt en uppdatering av en dator, så att det gick att leverera den igen. Resten av kvällen har ägnats åt att få till en uppdatering av hemsidan. Innann det nu är tid för en yttterligare promenad med de fyrbenta vännerna.

ta vara på varandra där ute.

// Åsa


RSS 2.0