Väntar!

Det är vad vi gör nu altså väntar på båten att den skall komma. Vi kom ner till Nynäs allt i går kväll efter utställnningen, för det var sånt dåligt väder i Eskilstuna med massor av snö (0,5 dm på några timmar) så det var lika bra att bege sig till båten med en gång.

Utsttällningen i går gick bara så bra för Stig-Helmer fick 1:a, HP och hamnade på 4 plats i konkuransen bland juniorhanarna, Quintus han fick en slät 1:a i unhunds klassen, dock en förbättring mot Stockholm i December där han bara fick en 2:a och sist men inte minst min Tant hon fick också en 1:a, HP och hamnade på 3 plats i konkurensen av veterantikarna. Alla hundar som kom från Sunny Hill´s fick ingen mindre än 1:a och på uppfödargruppen där Tanten var med fick Piia ett HP. Så summa summarum så är vi jätte nöjda med helgens bedrifter.

Vi fick också med oss en Freddy hem igen fråm Piia och han verkade tycka att det var helt ok att vara tillbaka hos oss.

Vad dagen har mer att erbjuda är att vi hämtar hem J och C från kontaktfamiljen när vi kommer till andra sidan och sen i kväll väntar några timmars jobb med ett konstituerande styrelsemöte på jobbet där jag nu är anjongerad sekreterare.

Få se om jag hinner anfralla datorn något mera framåt kväll kanske ananars får ni ha en bra dag och ta vara på dagen och varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Morgon!

Nu har jag äntligen fått fart på alla programm i datorn (Jannes lapptop) så att den utlovade bilden sen igår kan publiceras. Jag får krupp på maskiner som inte vill som jag vill, rätt onödigt egentligen för de kan ju inte göra varken det ena eller dett andra allt beror ju på mig.



Inte så bara kanske men det är en bild över en slalombacke som finns här. De åker både pulka och skidor utför i den här och det körs skoter uppför. När vi har varit här i augusti så har de kört med någon sorts bilar upp och ner för backen, verkar rent livs farligt tycker jag i alla fall.

Alla hundar som skall ställas är borstade och fixade med. Janne han är hjälper till i veterinärbesiktingen, inget han gjort tidigare men det går säkert bra tror jag i alla fall för det är en annan där också som är domare så han vet ju hur det skall vara.

Vi skall inte ställ förän ungefär mitt på dagen och tanten kommer inte i ringen förän sent i em, som vanligt hon är näst sist.

Nu skall jag få på mig lite andra kläder och förbereda mig på att gå bort för att se om Piia har kommit. Så alla ni där ute få ha en bra dag och var rädda om er och om varandra.

Kram Åsa

Framme!!


Då var vi då framme och jag har fått fart på datorn efter mycket om och men. Det är ju det här med teknikens under, får stå vid spisen och surfa i husbilen för annars räcker inte signalen till, fast det är ju klart att man skall ändra arbetsställning när man jobbar så det är säkert bara bra.

Dagen började tidigt med att vänta på båten. och att det är så skönt att sova en stund på båten. När vi kom av så var det en väldigt kissenödig Quintus, han drack en massa vatten på båten och det var väldigt gott antalgligen.

Vi for i väg till Caravan hallen i Södertälje där det shoppades en del till husbilen, beror på att företaget hemma som saluför Kamas produkter inte är särskilt kundvänliga, ingen mera komentar om detta.

Vi var framme här i Vilsta vid 14.15 och då var i alla fall Janne och jag väldigt hungriga så det blev mat med en väldig fart, Janne vallade hundarna medan ajg fixade till det.

Efter maten så tog vi oss en lång promenad med de fyrbenta och jag tog ett kort som skulle kommit här men hade glömt att instalera det programmet i Jannes dator som är med så det får bli en annan gång.
I kväll väntar det ett årsmöte med sheltie klubben och sen måste vi hälsa på Pelle ocn Sussane, ett par som vi träffar varje gång vi är här, de bor permanet på campingen precis som jag gjort en gång,inte här utan på andra platser.

Efter årsmötet blir det en promenad med hundarna igen och sen är det nog sängen som gäller för nu väntar duchen på mig, Janne har redan passerar där.

Imorgon väntar men lång dag med utställning och jag få se om jag hinner skriva något då också.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten och du Mita var rädd om ryggen.

Kram Åsa

Packa o packa!

Det började dagen med efter en tidig morgon promenad med hundarna. Det har stoppats kläder, mat och en massa annat in i husbilen (det är bara Janne som har stoppat in) för båten mot Nynäs väntar i mogonbitti. Vart vi skall och vad som händer får ni kanske reda på i mogon någon gång, ni måste ju hållas lite på sträckbänken av nyfikenhet.

Mötet som jag var på i går kväll om landsbygdsutveckling och föerläsare Elin Liljebäck Nilsson från Herrjunga kommun var väligt intressant det gav en massa ah upplevelser och att vi måste bekämpa  jantelagen som är stark här på Gotland, även att belysa det positiva och inte grotta ner oss så mycket i det negativa. Med andra ord det var väldigt givande.

Ungarna har varit i skolan som vanligt och J han var efter skolan till sin PRAO plats och presenterade sig. Han skall PRAOa vecka 10, veckan efter sportlovet och han ser fram emot det.

Nu så väntar duchen, ge hundarna mat och att stoppa in det sista i husbilen för avfärd mot Visby.

Ta det lugnt och var rädda om varandra.

Kram Åsa

Skotta snö

Det är vad dagen har bestått av. Jag var ju tvungen att få bort allt det som kom igår när jag var ledig, inte bra att vara ledig för då kommer det efter. På kontorsbiten så raslade det in mejl, men ändå blev dagen på IP inte särskilt lång för om den stund så skall jag på ett framtidsmöte med politiker, det handlar om ladsbygdsutveckling , spännande, jag går som en av representaterna för klubben.

Om man då börjar från början så kan en hund bli så här trött efter en morgon promenad:



Det är Stig-Helmer som har slaggat in och han sov hårt.

Dagen för övrigt har bestått i hundvård, borsta, klippa och fillera. Det skall nog ännu justeras lite. Vi han också med en tur till Oinare skogen så att de fick kuta av sig lite.

Janne han har skottat snö och skottat ännu mera snö, det verkar som det aldrig tar slut.

Ungarna de har varit i skolan som vanligt men C var till distriktsköterskan och kollade blodtrycket, han måste göra det med ena sina mediciner som han äter. J han är iväg och tränar inför Krullis Cup nästa vecka.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa 


Två besiktningar!

Teatern i går kväll som 5-6:an hade gjort på engelska var bara så bra. De är så duktiga. C han skötte det tekniska med ljud och ljus, inte lätt att få på rätt ställe. 6:orna spelade Cinderella och en del av deras kullis såg ut så här:



Det var rekvisitan i andra akten då när askkungen får prova skon. Efter Cinderella så spelade 5:orna Hans och Greta på engelsa även de var jätte duktiga att kunna lära in så mycket utan till.



Här har Hans och Greta kommit fram till häxans hus och ätit så att de blev trötta och behövde sova.

Efter teatern bjöds det på fika med semlor som barnen hade gjort och under tiden visades det ett bildspel från deras skolres på Sandön. Kul att se.

Idag så var det att åka tidigt till Visby för bilen skulle först besiktigas och det gick utan problem, men jag hade inte väntat mig något annat, då jag för inte så längesedan hade in den på service, men man vet ju aldrig.

Efter det blev det en del ärenden innan det var J:s tur för besiktning, inte riktigt han skulle till barnmotagningen på lassarettet för årlig koll av asman, vikten och länden samt en massa prov. Vidare ut i halkan och uträtta mer ärenden och sist men inte mins fylla på förråden på Willys, bukar handla där när det skall storhandlas.

Väl hemma igen så blev det mat i flygande fläng. Medan jag försökte att få ut C och skotta snö, men han var arg som en bålgeting för det var några kamrater som inte varit snälla mot honom idag, de accepterade inte ett nej från C utan fortsatte även efter det  att läraren sagt till dem. Det resulterade i att jag tog kontakt med mobbing teamet på skolan, få se om det blir någon förändring.

Eftersom då C var så arg så blev det J som fick skotta, jag var också ute och hjälpte honom men han tog det mesta och under tiden var Janne ute med hudarna på promenad. Efter deras promenad så åkte de andra två som inte badade igår i badet och inte heller de gillade det, men det är bara att gilla läget.

Janne har just åkt iväg på ett möte på folkhögskolan med en socialdemokratisk riksdagsledamot och jag skall snart ta en sista sväng med hundarna innan lopplådan kallar.

Nu när det  då snöar och blåser så mycket så ha kolla på vandra så att man inte fastnar i snön och fryser, dvs. ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Var är våren???

Är det någon som vet var den är. Jag skulle mycket gärna vilja ha tag på den snart, för i morse när jag åkte till jobbet så var det -12 och det blev inte mycket varmare under dagen.

Min dag har bestått i snöskottning, inget ovanligt i och för sig men det här var det som kom ner i helgen och tomten på jobbet han har inte skottat utan lämnat det åt mig. Stora gången hade grannen bedvid skottat med traktorn och han sa att det var mycket och jag tror honom. Sen så skickade jag ut protokollet från årsmötet till styrelsen så att de har något att begrunda och så blev det lite städning av lokalen med, för jag torkade bara av borden i fredags.

När jag kom hem så drog vi till Oinare skogen med hundarna så att de fick kuta lite och det var plöjt nu oxå och jag fick reda på vem som är så snäll mot oss hundägare. Han skall ha ett stort tack!

Efter promenaden så blev det bad av två hundar inför helgen det var Tobbe och Quintus som råkade ut för det idag. Ingen av dem gillar det men det behövs för de är rätt lortiga efter en månad. De andra två blir drabbade i morgon.

Ungarna har varit i skolan som vanligt och C:s klass skall i kväll ha en teaterföreställning på engelska Cinderella, skall bli kul att se vad som händer. Efter det kommer det att bli fika och han pratade om semlor oxå, får se sen.

Det var lite om vår dag så håll om varandra där ute i verkligeheten så att ni inte fryser.

Kram

Åsa

Då var det söndag.

Sista dagen den här veckan och J fyller 15 år idag, inte klokt vad tiden går, var ju inte längsedan han bara var en liten plutt. Fast det är ju på barnen och barnbarnen man märker att tiden går för ananrs märks det ju knappt när man är i ekorrhjulet.

Skrev i går att jag skulle kolla TV men så blev dock inte fallet, skulle bara vila mig lite och slocknade, var mer eller mindre medvetslös ända till halv fem i morse då hundarna ville ut. Inte mycket till sällskap för Janne en lördag kväll, tur han hade hundarna och ungarna som i alla fall var vakna.

Idag så har det skottats snö, inte jag utan ungarna och Janne medan jag bakade en misslyckad kladdkaka. J hade bestämt sig för en sån, men det blev choklad rutor i stället, vet inte vad som hände men den blev som kaka istället för kladdig trots att jag hade den i ugen precis som jag brukar, med exakt samma ingredienser som jag brukar. Fast den går nog åt ändå, när moffa kommer i kväll och J:s kompisar som var här en stund lät sig väl smaka. J han skall sen i väg och träna fotboll inför krullis som är på sportlovet. C han är just nu iväg och tränar till samma turnering, fast med sin klass.

Efter maten så tog Janne och jag oss en lång promenad med hudnarna, det blev i koppel för det går ju inte att komma ut i skogen längre. och då såg vi att någon hade fått nog av snöskottning och lämnat sin skyffel.




Mitt i snön stod den helt ensammen. och  när vi kom runt hörnet och var framme vid Stuxstadar så såg det ut så här.
 


Det är snö och is ända till Fårö. Mitt ute på isen låg det en stackars svan, den rörde på sig så de verkade inte som att den satt fastfrusen i isen, i alla fall.

Resten av dagen blir det lugna gatan. Skall koka lite fika tills moffa kommer i kväll och grattar J och det är klart att hundarna måste ju ha sig en tur till idag, men den kommer inte att bli så lång.

Nu så skall jag försöka att få bort lite kort från datorn (börjar bli för många) så att den kanske blir lite snabbare. Ta vara på varandra där ute i verkligheten för ingen annan gör det åt er.

Kram Åsa

Ännu en snö storm!

Eländet började ca klockan 10 när jag satt på jobbet och skrev protokollet för årsmötet i går kväll, sånt måste göras med en gång medan man har det färskt i minnet, för även om man gjort antecktningar så kan man ge sig den på att man glömmer något. Och det är klart att jag fixade till lite i lokalen oxå i fall någon vill in där under helgen, men det  inte troligt med all den här snön som bara väller in. Det var en på mötet i går kväll som sa att det här skulle vara fram till påsk enligt bondepraktikan för att det hade snöat på trettondagen och då skall det visst bli samma väder i 13 veckor framåt, vi är i alla fall på god väg dit.

J han har bara slappat hela dagen och C han har spelat Fair Play cup, som är en klass fotbolls turnering för 6:e klassare. De gick inte vidare, men det är ju bra att delta i alla fall. Vad han sa så spelade han som målvakt och en del av hans ilska igår var nog att han var så nervös över dagens turnering.

Janne och jag var en tur till Oinare skogen kring lunch tid för då hade det ännu inte kommit ner sånna väldiga mängder. Hundarna sprang och busade i snön en stund men de gillar inte heller att behöva springa med snö upp till magen lika lite som vi gillar att plumsa fram.

När vi sen kom hem så var jag tvungen att sätt mig och förbereda dagorningen till specialhunds klubbarnas möte i mars. Då Gotlands distiktet av shelite klubben är ansvariga för mötena under 2010 så är det lite att tänka på, men nu så är det klart att bara bunka iväg på måndag.

Kvällen i övrigt kommer att bestå av en promenad med hundarna, vare sig de vill eller inte, fast det är kanske är Janne och jag som inte vill gå ut.
Sen så kommer det nog en kompis till J en stund oxå fast det beror helt på om de kan ta sig från Fårö, med tanke på hur det vräker ner och resten blir nog bara att koppla av med ett glas rött och en stund framför TV (jag som nästan aldrig tidigare sätt TV, inte bra med den i sovrummet).

Håll om varandra där ute i kölden så att ni inte fryser. Det ger oxå bra med enerig.

Kram

Åsa





Fredag kväll.

Jo det är det nu. Nyss hemkommen från jobbet, för det har varit årsmöte i föreningen där jag jobbar och det var ingen jätte uppslutning, men det hela avlöpte som det är brukligt.

Dagen började tidigt som vanligt, men det vet ni ju så det är inget konstigt. Jag for iväg till jobbet och började förberda inför årsmötet med att kopiera alla handlingar, handla fika bröd men inte att förglömma att det kommit mera snö så det blev en del snöskottning, men det är ju vad den här vintern har beståtta av.

Kom hem mitt på dagen och hoppade i säng för att sova en stund, det var så skönt, behöver det när man är uppe mitt i natten fast man inte behöver.

Janne var gullig att under tiden jag sov köra av med snabeldraken, för det kan man nog göra hur ofta som helts, dels på grund av hundarna och sen så eldar vi i insatsen i öppna spisen med ved och det skräpar som bara den.

J han tog sig en tur till Visby med bussen efter skolan och kollade på kläder. han hittade en tröja men han tyckte den var för dyr att köpa, han får fundera lite till.

C han var oppstinat som tusan. Eftersom jag skulle jobba i kväll så blev han tillsagd att han måste gå ut med hundarna och Janne på kvälls promenaden men det struntade han i. Han ringde i stället  till en kompis för att gå på fritidsgården. han har ingen koll på varken tid eller rum, så nu kom han hem arg som en bålgeting. Med tanke på att ahn skall till idrottscenter och spela fotboll i mogon bitt tidigt så är det ingen höjdare när man har Asperger och ADHD, få se hur det går. Det kan vara något annat som spökar runt i hans huvud också, den som lever får se.

Det var lite om vår dag idag så ta hand om varandra där ute i verkligheten. För nu väntar en stund med TV:n och Janne innan John blund kommer.

God natt!!!

Åsa

Kallt!

Rått och kallt det är vad det varit hela dagen ända sen tidigt i morse när hundrna var ute på första kisse svängen mitt i natten. Fattar inte varför det inte går att kissa när de är ute innan jag går och lägger mig för och sen kunna hålla sig tills klockan ringer straxt före 5. Men de har nog liten blåsa eller så är det som med små barn de har svårt att hålla sig någon längre tid utan när de är kissnödinga så är de. Bara att gilla läget.

Idag så for jag iväg till jobbet tidigt, var där straxt efter 7 bara för att kolla att allting hade kommit på mejlen som jag var lovad så att jag kan kopiera alla handlingar till årsmötet på jobbet i morgon kväll. Det blev även en del annat kontorsarbete för det hade ju kommit en del post och andra mejl som också måste tas om hand.

Fram på förmidagen så for Janne och jag iväg till Stenkustens Hundpensionat för att träna lite utställning med Stig-Helmer och Qvintus. Dit kom också en hund med sin husse för de ville få klorna lite frisserade och som jag sagt tidigare, våra fyrbenta vänner sliter inte sina klor ett dugg nu när det är så mycket snö, utan de måste klippas ofta för att inte bli för långa.

På vägen hem ifrån Fleringe så stannade vi och rastade hundarna för att det skulle var klart tills vi skulle på en elevvårdkonferans för J räkning i skolan. Det mötet var som de flesta sånna brukar vara, det kom inte fram så mycket mera, men skolan fick lite att fundera över och jobba mot.

För en stund sen kom jag hem efter att jag varit i Tingstäde och hjälpt en ung hundägare med sin hund som de hade problem med. Han drog för mycket i kopplet och hon fick, lite träning, tipps och trix med sig på vägen, svårt att hjälpa henne vidare för de bor på fatlandet, i vanliga fall och är bara här på sportlovet.

Resten av kvällen så kommer det inte att hända så mycket mera utan det blir en duch och kanske lite Tv och därefter är det John blunds tur.

god natt och ta varam på varandra.

// Åsa

Morgonens gåta.

Här kommer en liten gåta på morgonqvisten: Vad kan den här bilden föreställa. Den togs i går kväll under sista kvällspromenaden med hundarna.

Varsigod att gissa för jag vet.





Svaret är att det var ett träd (alla träd var lika dana) som grenarna hade is pansar på efter det underkylda regnet tidigare på dagen,  så de små grenarna verkade som istappar fast åt fel hål, syns så klart inte så tydligt men det som blänker är is på grenar och kvistar.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten så kommer det nog mera här i kväll.

Kram Åsa








Regn eller snö

Det var den stora frågan idag. fast inte tidigt i morse när det blev första kissesvängen med hundarna för då var det uppehåll.

Det blev en tidig start idag för att J och Janne skulle till banmottagningen,  J skulle lämna lite prov, visade sig att det skulle ha varit fastande men det hade ju varit väldigt bra om det stod på kallelsen oxå så man viste det. Fast tur i oturen så kunde de inte få något blod av J, för han är snål med det (väldigt svårstucken), så vi får nog ta en ny tur till Slite labbet och fixa det så småning om när vi fått en ny remiss.

Själv så fick jag vänta till C hade kommit upp ur sängen innan jag kunde gå till jobbet idag. Men det är klart att jag han en hel del där i mellan tiden så som att klsitra öron , klippa klor,torka lever och svara på mejl, inte illa så tidigt.

För att komma till jobbet idag så blev det en raskt promenad (janne och J hade bilen)och då upptäckte jag att det var underkylt regn som kom och inte snö, för när jag kom till jobbet och skulle gå upp  för trappan som är av galler så var den glashal. och inne på mitt kontor skulle jag se ut men det såg ut så här:



Det ser ut som om mitt kontor skulle vara i ett badrum men så illa är inte fallet utan hela rutorna var täckta med underkylt regn så att det blev ett is pansar.

Arbetsdagen idag blev lugn mest en massa kontors fix och att ta vara på tvätten sen igår samtidigt som jag gjorde färdigt handikapp toan. Janne och J hämtade mig när de kom från stan.

I eftemidag så var vi iväg till Oinare skogen igen med hundarna och då trodde vi att vi kunde gå traktorspåren men de var bara en upp i skogen, vi började plumsa men skaren gjorde att hundarna hade det jätte jobbigt så vi vände igen och gick tillbaka och tog en bit på vägen i stället.

När C kom hem från skolan så skulle det räknas matte men med hans funktionshuínder så gissar han mest och förstår inte vilket räknesätt som skall användas, jag har i kväll mejlat läraren men det brukar inte hända så mycket  i andra ändan, tråkigt nog.

Efter hundarnas sist kisseväng så skall det klippas lite huvuden på de tvåbenta herrarna för de börrjar bli rätt långhåriga hela högen,  sen blir det nog bara att ta det lugnt för resten.

Det var lite om vår dag här ute idag och ta hand om varandra ute i verkligheten.

Kram Åsa

Trött, men inte nu längre.

En krypttisk rubrik och det beror på att jag var trött som attan i morse. För som vanligt skulle det kissas i vargtimmen och sen var det lögn att somna om. Den enda som somnade om var Janne när jag väckte honom för att vi skulle ut på första morgon promenaden, skönt att någon kan sova i alla fall.

Kom till jobbet i skapligt tid och idag så blev det inte mer gjort än att städa omklädningsrummen sen söndagens DM och tvätta en maskin med gnidhandukar som jag samlat på mig och det är klart att lite pappers jobb blev det ju också.

Jag var hemma straxt efter 11 och då var det på huvudet i säng och sova ett par timmar, det var bara så skönt. Jag somnade fast Janne hölll på med snabeldraken i hela huset. Blev  väckt med kaffe och mackor på sängen, det smakade mums ( jag ahr då en gullig sambo) och sen blev det en stunds vila till innan vi begav oss ut till skogen med hundarna. Jag fick ett mejl i häromdagen av en som berättade att det gick rätt bra att gå i Oinare skogen på vägen där, och det var faktiskt så att det var rätt bra där, inte en massa snö att plumsa runt i utan ett hjulspår att balansera i i stället.

Hemma igen så blev det tunn pankakor till kvällsmat för ungarna hade fått fisk i skolan och J tyckter inte att den är god. Fast han gillar inte pankakor heller men det är bättre än skolans fisk.

En stund efter maten så kom Molly med sin husse och ville ha klorna fixade samt lite frissering runt tassar och trampdynor.

Nu så skall hundarna snart få sin sista kisserunda för kvällen( de får nog ut på baksidan innan sängdax också men ingen mera promenad) och restena av kvällen blir bara lugn.

Det var vår dag, så ta vara på varandra där ute i verkligeheten.

Kram Åsa

Första dagen den här veckan

Den är nu avklarad, nästan i sin helhet. Men att börja från början så var det som vanligt tidig start med kissenödinga hundar nästan mitt i natten, men jag han somna om ordentligt så jag var inte riktigt dödad när klockan ringde. Efter hundpromenad och frukost så var det till att väcka lika trötta barn som jag brukar vara i vanliga fall.
Att C kom upp överhuvud taget är ett under för han varken rörde på sig eller svarade när jag puttade på honom. Men upp kom han i alla fall, för han han tretas med storebror innan J han komma iväg till skolan. Det var så pass att Janne fick höja sin ljuva stämma och gå emmellan.

Då hade jag redan åkt till jobbet och börjat att städa lokalen efter gårdagens övningar, för som jag skrev i går så stängde jag bara dörren och låste så det var en del att ta tag i idag när jag kom. Det var i stort sett vad jag gjorde idag för jag gick hem allt straxt efter 12. Det är fördelen med ett fritt jobb.

Under em så tog Janne och jag med oss hundarna ut till Bungenäs så att de skulle få springa lite ordentligt och busa av sig lite och det gjorde de ca 1/4 av promenaden, för det var så mycket snö bitvis och ingen stig att det blev jätte jobbigt för dem att ta sig fram. Men vi fick sen en lugn eftermiddag när vi kom hem igen och promenaden blev drygt timmen lång.

Jannes dag den har då bestått mest i att tvätta eftersom C plockade bort alla sina döda kläder (lika fullt igen) från golvet i fredags. och så klart så måste det in en massa ved igen för ved går det åt i massor när inte Gumman tö vill komma och sopa bort kung vinter.

Ungarna har varit i skolan som vnligt och det verkade som om det hade varit en bra dag för dem där.

Om en stund så kommer en mamma och hennes man på en fika och lite prat. De har också barn som har neurpsykiatriska funtionshinder precis som vi och det är skönt att bara prata om ditten och datten, veta att man inte är ensam om problemen och kanske kunna komma fram till någon lösning om man har någon fundering.

Efter det så  måste ju våra fyrbena vänner ut igen på en kvälls kisse runda, få se om jag kommer ihåg att ta kameran med och kanske ta något kort av våra sommar vänners hus om det ännu ligger en jätte snödirva där.


Nu så skall perkulatorn på och koppar fram så ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa





Slut på en lååååååååååååååång dag

Rubriken pratar sitt tydliga språk för det har verkligen varit en lång dag i ordets rätta bemärlelse.

Började som vanlig med att sobelkillarna var kissnödiga runt halv 4 tiden och då upptäckte jag att det inte snöat något mera så jag ställde fram klockan 1 timme till, att sova. Sova och sova det är ju som det är med det när man tänker att man skall sova en stund längre så gör man ju inte det i alla fall.

Promenad och frukost i vanlig ordning och sen till jobbet runt halv 8 för att sopa framför omklädnigsrummens dörrar, koka kaffe och fixa klart kiosken till deltagarna i skid DM som idag har gått här ute. Det var inte FGOIK som arrangerade utan KA3 IF. FGOIK stod bara för lokaler och kiosken samt min arbets kraft.

Dagen den blev väldigt lång för jag kom inte hem förän vid halv 6 i kväll. De kunde ju inte lämna skidåkarna i skogen de som skulle åka 5 mil och som behövde lång tid på sig. Som tur var så hade jag hjälp av J under nästan hela dagen, han kom lite för tidigt för han hade tråkigt hemma sa han och inte blev det roligare hos mig för dagen har bestått av mycket väntan, men det är bra träning för en som hatar att vänta.

Janne han fick själv åka efter C i Tingstäde vid lunch och det för att hans klass skulle träna till Krullis Cup nu under em.

I kväll blev det som vanlig en promenad KA3 runt med hundarna och vi passerade det förrådet där taket hade brakat in i går kväll. Samma förråd som vi har haft husbilen ståendes i under 2 vintrar men inte i år, det var nog någon mening med det. För förrådets tak och en gavel så ut som ett korthus, det var snön som blivit för tung på taket. Och vad Janne hade sett så  hade vår med största sannolighet drabbats om den varit där inne.

Nu så väntar duchen och lopplådan för i mogon så skall lokalen och ducharna städas efter dagens övningar, jag lämnade det bara och låste, så jag vet vad som väntar.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten och god natt!

// Åsa

Ännu mera snö!

Då var det helg med snö som bara vräker ner och gårdagens händelser blev inte så många, utan hundarna försov sig, hur nu hudar kan försova sig de har ju inget att passa, de sov ändå till klockan halv 6, inte illa.

Dagen på jobbet igår var mest förberedelse till morgondagen och sen var jag en sväng till min pappa och hjälpte honom bära ut 5 stycket byggnads ställning plankt från nya farstun. Det blev även en fika med honom inna det bar iväg hem igen.

Sen när jag kom hem blev det en lugn eftemidag till C skulle i väg till kontaktfamiljen i Tingstäde.  J han tog sig som vanligt en tur till Visby med bussen och vi han precis promenera hundarna färdigt med kvälls promenaden tills han kom hem. Kvällen var bara lugn för jag somnade hela tiden framför TV:n, brukar inte göra det om jag inte är sten trött, så jag var inte mycket till sällskap att räkna med.

Idag så har det bara varit snöskottning för hela slanten. J han skall nu under em. få åka med mig till jobbet för att hjälpa mig att skotta upp till i morgon när det  är det där DM:et som jag skrivit om förut. SMHI har ju lovat att det inte skall snöa så mycket mer än fram till ca 19.00, men det vet man ju aldrig med Kung Bore hur mycket snö han skall pussta ut över oss.

Kvällen här blir nog som gårdags kvällen, hoppas bara att jag inte är lika trött i kväll för i mogon har jag arbetsdag igen, men det tar jag igen en annan dag så det fixar sig på de viset.

Nu skall vi ha en fika och årets första semla innan det bär iväg till IP för snöskottning. 

ta vara påv arandra där ute i snövädret och verkligheten.

Kram Åsa

En vanlig torsdag.

Nu har då veckan kommit till torsdag och det är väll en rätt vanlig dag som har passerat. Som vanligt var det kissnödiga hundar mitt i natten men rätt mycket tidigare än vanligt så jag han somna om riktigt ordentligt, skönt.

På jobbet idag så har arkivet fått sig en genomgång med plock för att få lite mera plats att lägga saker på. Det har också varit en del vanligt kontorsarbete, men det hör liksom varje dag tillpå jobbet.

Sen när jag kom hem så tillverkades det vegetarisk köttfärssås att ta till senare under kvällen. I samma veva kom Frida och hennse matte, de ville ha klorna fixade, inte på matte utan på Frida, för nu när det är snö ute så sliter ju inte vår fyrfota vänner ner sina klor utan de bhöver klippas men jämna mellanrum.

Fladdrade sedan i väg till Stenkyrka och ridhuset för att träna lite utställning, lydnad, rallylydnad och free style med de olika hundarna. Fast det är klart att jag gör nästan allting med alla så det tar en bra stund och Janne han får bara stå och hålla hundar och frysa, det är synd om honom.

På vägen hem så ringde jag J så att han fick sätta på spagetti vattnet och värma på köttfärssåsen, det gjorde att det blev mat i ett flygande fläng. J och Janne de tog hundarna på kvälls prommisen för jag skulle kunna hamna vid datorn, hade en hel del mejl att skicka och för att jag oxå skulle få afton i kväll så tog de hundarna, de är snälla de.

C han har skadat knät när han halkade på gympan, men jag vet inte hur det ser ut för han har satt på ett hiskeligt eget förband, men som vanligt är det nog inte så farligt som han gör av det. Jag får passa på att titta på det i morgon om han nu inte klistrar på något stort igen.

Nu väntar duchen och kanske lite tv innan John blund kommer.

Kram

Åsa


Ljusare tider!!!

Som vanligt så kom de två små sobelkillar tidigt i morse, så där 4.15 så dom försov sig 15 minuter och var så klart kissnödiga, inget konstigt med det för er som följt med, vet att det ser ut så här hos oss. Till baka till lopplådan och fösöka att somna om och det hade jag gjort lagom klockan ringde, så jag skall nog gå upp när killarna skall kissa i stället för att försöka att somna om igen en stund. Man blir bara ännu trötttare när man gör som jag gör.

Men det hela hade inget med rubriken att göra utan jag upptäckte i morse när jag skulle gå till jobbet att det var ljust ute och så ljust har det inte varit på flera veckor. För i början av min snöskottning så fick jag snält vänta in ljuset (inte för att jag skottat snö idag men i alla fall), Så det är bara att konstatera att vi verkligen går mot ljusare tider och våren, skönt.

På jobbet idag så gjorde jag klart städningen av det påbörjade omklädningsrummet från igår och planerade sen för söndagens Dm och så  blev det en hel del plock i väntan på varubilen som kom med varorna som skall vara till DM:et.

När jag sen kom hem så åkte vi ut till fästningen med hundarna eller rättare sagt vi fick hålla på vägen ut till Bungenäs för det gick inte att köra in där. Hundarna hade ett uppdämt spring behov och det var faktiskt inte så mycket snö där utan det var bitvis som på vägen nästan. Så det blev i alla fall drygt 1 timme för dem att kuta runt och busa.



Här kan men se att det till och med ligger is i sundet.

Väl hemma igen så hade de som plöjer gatorna här kört med någon skraphistoria för att få ner snömänden på vägen men det innebar att vi hade en vall på en halv meter mitt i infarten, så det var bar att börja skotta igen men nu hjälptes Janne och jag åt så det gick med en rasande fart.

J han har då tagit sig en tur till Visby idag igen med bussen och C han ville inte skotta för han påstod sig ha mycket matte att göra, men det skall ännu kollas upp.

Resten av kvällen blir rätt lugn, hundarna måste ju ha ytterligre en kissväng men sen så händer det nog inte så mycket mera här hos oss.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa


Ingen arbetslust

Så var min dag idag, trögt trögt och åter trögt och det hör inte till vanligheterna att det är så. Det var svårt att få upp farten att börja städa ur det omklädningsrummet som det varit bänkar i. Och det var lika bra att göra en storstädning eller kanske man skall kalla det en tidig vårstädning, tvätta tak, väggar, lampor, jo allting skall gås över innan säsången börjar och det är lika bra att ta det med en gång. Jag har en liten bit kvar till i morgon och sen är det mest plock inför söndans DM på skidor. Efter det så var det strul med datorn på jobbet den ville inte skriva ut pdf-filer, så det var bara att ta bort det gamla programmet och installera ett nytt och vips så funkade det igen.

Men det blev ju lite i fel ända att börja skriva för egentligen så började min dag redan 4.15 för som vanligt skulle de kissenödiga hundarna ut och sen var det ju ingen idé att somna om på en halv timme utan det var bara att ligga och dra sig fram till klockan börjar ljuda.

I kväll kom bekräftelsen och inbetalningen till kursen som rallylydnadinstruktör som jag anmält mig till. Det skall bli så kul och även båtbiljetten kom idag så nu är det bara att betala in hela kalaset. Och som vanligt så är det stackars Tobbe som får bli praktik hund. Han får då utstå det mesta.

Ungaran har varit i skolan som vanligt och det verkade som allt hade funkat utan missöden. J han var glad för han trodde att matte provet hade gått väldigt bra, fast han har ju inte fått tillbaka det ännu så vi får se hur det blir. Han var i alla fall inte stressad under provet som han brukar bli.

Nu så skall jag kasta mig in i duchen och vidare till lopplådan så att jag kanske har lite bättre arbetslust i morgon.

God natt och ta vara på varandra där ute i verkligheten!

Kram Åsa

En repris måndag.

Eller inte egentligen för hundarna var nu kissnödiga klockan 2 i stället för 4:a och sen kunde jag inte somna om, så när klockan ringde så kändes det som om jag inte sovit något alls. Men hundarna var lika glada ändå för de hade ju somnat om.

Det jag menade med rubriken var det att jag hade ännu lite snöskottning kvar sen förra veckan och det var precis samma sak som förra måndagen, för då var det också kvar fast mycket mera. Det blev också städning av lokalen idag då den var uthyrd under helgen, men det var verkligen rent och snyggt, så pass att det nästan var så att jag trodde att ingen varit där, men så var då inte fallet.

Jag fick under dagen också reda på att det skulle vara DM på skidor, 5 mil här ute i Fårösund på söndag och att deltagarna (ca50-60 stycken) skulle använda våra duchar och omklädningsrum. I ett av omklädningsrummen förvarar jag parkbänkarna, så det var bara att bära ut dem i snön, tur att jag hade oljat, målat och reparerat dem tidigar under hösten/vintern. Jag fick också ringa grannen så att han kom med traktorn och skottade upp lite mera parkerin inför söndan, de måste ju ha någon stans att ställa alla bilar, men troligt vis hjälper det inte för det skulle komma mera snö i morgon igen så han  får nog ta ett tag igen.

Kvällen har ägnats åt ett förberedande möte inför ett annat möte som skall vara här ute den 24 februari, kan nog bli väldigt intressant, jag återkommer till det senare när det varit. Det här gjorde att Janne fick ta J och C till hjälp att promenera hundarna i kväll.

Det var då lite i stora drag vad som hänt här hos oss idag och var rädda om varandra där ute i verkligheten.

God natt!!

Åsa


Ramsan Tio små negerpojkar, fast åt fel håll.

Alla kommer väll ihåg den ramsan om de tio små negerpojkarna som bara blev färre och färre till slut så var det bara 1 kvar.
Här är det åt andra håller för först så hade vi bara Tobbe (efter det att vi tagit bort Lakris) sen kom "Tanten" och ett drygt halvåret efter kom Freddy, sen tog det ett litet längre  tag, så kom Qvintus och sist men inte minst så kommer nu Stig-Helmer att stanna hos oss tills vidare, så det blir lite samma sak men åt andra hållet.
Det här fick vi förfrågan om sent igår kväll och inte gick det att tacka nej till en sån kul kille som Stig-Helmer. För jag tror att han kan bli rätt bra med tiden.

Dagen så här långt och resten med har gått och kommer att  gå i lugnets tecken. Det enda som vi egentligen har gjort under dagen, var att dra i väg till Visby för att handla lite mat. Jag hade ju tänkt att vi skulle kunna göra det i samband med att vi skulle åka till Bockes Rehabcenter i Eksta med Sheltie klubben, men det blev ju tyvärr inställt som jag skrev om i går. 

Jag skall också försöka att komma till lite hundvård nu under em/kväll för det är ju alltid bra att kunna dra en borste eller två genom alla hundpälsar och klorna måste också få sig en överhalning, som det är ute nu så slits de inte ett dugg, och det på grund av all snö.

C han beställde maten  idag och det blev gryta alá Ove, smaskigt värre, fast idag så var det jag som fick laga den igen.

Ta han om varandra där uite i verkligheten.

Kram Åsa

Grått, grått, grått

Så är det ute och har varit hela dagen.

Idag så började min dag sent,  försökte att ta mig lite sovmorgon men det misslyckades lite för Qvintus och Stig-Helmer väckte mig 5 som vanligt och var kissenödiga. Det var väll helt ok, men sen brukar de ju var gulliga att somna om när vi kommer in igen, men inte idag, då skulle det gullas med jämna mellanrum, så det blev till att sova en liten stund och sen gulla med grabbarna, rätt mysigt trots allt.

Efter frukost så var det kommenderad städning för samtliga i familjen, dock inte hundarna för de var mest i vägen, är nog deras uppgift. För då skulle hela huset få sig en genomgång och det går ju så mycket fortare när vi hjälps åt alla än att jag och Janne skall göra det själva.

När städningen var klar så tog Janne och jag med oss hundarna och C ut till Bungenäs för en promenad. Det var inte lätt för det var så klart en massa stora snödrivor där oxå. C han sa när vi åkte ut att han minsan inte tänkte går först och spåra, men han gillade det tydligen för ha sprang före nästan hela tiden med hundarna hack i häl. Det var bara vid ett tillfälle som vi fick koppla upp hundarna för det kom en ung örn flygande och de kan i värsta fall ta hundarna eller skade dem ordentligt, men han flög sen åt ett annat håll.

Fick under promenaden ett telefonsamtal från en medlem i SSSK att vår planerade träff på Bockes Rehabcenter i morgon blev inställt och det på grund av att de hade fått någon hosta där ute på sina hundar och det var ju bra att de ställde in det, för ingen vill ju ha hosta på hundarna. Så när jag kom hem var det till att få tag på alla som anmält sig så att de inte åker ut där i onödan. Får nu filura på ett nytt datum för den här träffen.

För övrigt i kväll kommer det inte att hända så mycket Janne och J skall laga kvällsmat det blir hemlagad klyftpotatis, veg snitsel och cowslav sallad. mums

Sen får det nog bli en kort tur med hundarna så att de får kissa lite i kväll med och resten av tiden blir bara lugn ooch skön.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

// Åsa

Fredag i repris!

Då var den här arbetsveckan slut och sammanfattningen på den här arbetsveckan har varit likadan som den förra, går nästan att koppiera. För det har varit snöskottning, snöskottning och åter snöskottning och så här mycket var det igår.



Jag var tvungena tt sätta spaden emot igår när jag skottade den här biten för att det skulle synas hur mycket det var. Sen när jag mätte där snödrivan var i förrgår så gick vallen mig till midajan, inte klockt, vi är nog på väg mot en ny istid!! Eller vad tror ni.

På hundfronten så var vi i väg till Stenkyrka och ett ridhus där som vi hyr till en billig penning varje torsdag, där tränades det utställning, rally lydnad och lite free stail, vi är ett gäng som samlas där och tränar, kul är det i alla fall. Och bra är det att kunna komma inomhus och träna nu när man inte kan vara ute och träna både för snön och halkan.

Ungarna har varit i skolan båda dagarna som vanligt. Men det så mörkt ut igår att C kom upp och iväg till skolan, men hur det var så palrade han sig iväg.

Janne han har burit ved och skottat snö om vart annat, för tillfället är det visst det enda som man hinner med.

Nu så skall det beställas pizza från Kvännis (måste vara lat ibland), sen blir det hundpromenad om de orkar för de har fått nya tuggben och torkade koöron som de hållit på med halva dagen och tydligen så tröttar det en hel del.

Kvällen i övrigt blir lugn eftersom C vaknade allt 4 i morse och höll mig vaken med, är det inte hundarna så är det barnet, men men sånt är livet.

Det var allt för dagen. Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

kram Åsa

Ingen kommer in och ingen kommer ut.

Så har vi det just nu här på norra änden i alla fall och så har det varit under hela dagen.

I morse så var det lite bättre när vi var ute med hundarna på första morgonsvängen vid 5.30, för då hade det inte börjat ta i så väldigt. Då jag hade bilen på sevice idag så skjutsade Janne mig till jobbet så att jag skulle slippa gå. Det var ingen  höjdare när jag kom dit för det var snö drivor till knäna. Efter 2 timmar så såg det ur så här:



Det är taget ut genom entré fönstret i dörren för det gick inte att stoppa ut näsan, jag hade blåst bort då.

Dagens jobb på idrottsplatsen var inomhus  (Städning, plock, och fix) och ingen snöskottning idag inte för jag hade jag skottat något så hade det yrt igen med en gång, så det får vara till i morgon. jag skulle oxå kört ut soptunnorna till sopbilen som kommer i morgon men det var heller ingen idé, tur att det inte är så mycket i dem.

När jag sen skulle gå hem så var det ännnu väre drivor



Svårt att se men man kan jämföra belysningsstolparna för då ser man hur högt det är.

Väl hem kommen visade det sig att ungarna hade fått sluta skolan allt efter lunch för på hela högstadiet var det bara 27 elever som kunde ta sig till skolan och på mellanstadiet var det 12 som kom.

I kväll när hundarna fick sin promenad så hade det avtagit med blåsten och det kom bara en kraftig snöby, men man skall kanske inte ropa hej ännu för det skulle komma mera under natten. Fast hoppas kan man ju alltid.

Det var dagens händelser i stort. Ta vara på varandra där ute i verkligehten.

// Åsa



Tisdag

Började som vanligt dagen tidigt, före 4 så var det hundar som var sååååå kissenödiga, tror att de har fått något fel på dygnsklockan för det hjälper inte att ta ut dem sent eller att ta dem på en sen promenad, de är i alla fall kissnödiga vid 4:a, märkligt. 

Men idag så somnade jag om nästan direkt när jag återvände till sängen. Det går rätt fort att kissa dem, för de är duktiga på att kissa med en gång och sen gå in och forstätta att sova 1 timme till.

Kom även idag iväg till jobbet i skaplig tid för att börja jobba. Först gjorde jag klart domarrummet där det ännu var golvet kvar och efter det så började jag med en handikapp toa att storstäda, den blev då inte riktigt färdig eftersom jag hade möte med AF, så nu har jag jobb 1 år till i alla fall och det är skönt. Det blev oxå en del kontors arbeten för det hör till varje dag, det där med post och mejl. När jag sen skulle gå hem så hade det börjat snöa igen, så morgondagens arbete är räddat, det blir att skotta snö igen, fast jag skall inte klaga för idag har jag ju faktiskt inte skottat något.

Väl hemma så blev det vegetarisk pytt i panna med stekta ägg, C han åt som bara den för det hade inte varit god mat i skolan. J han har tagit sig en tur till Visby med bussen idag, så han kommer nog sent hem då vägarna är hala som såpa.

Kvällen bjuder på ett föräldra möte i C:s klass som handlar om hur de skall trivas i skolan och kunna känna sig trygga, få se vad det ger och om det finns någon plan för det.

Janne han få vara hemma i kväll och promenera hundar för annars så blir det så sent.

Det här var allt för idag. Ta vara på varandra där ute och tänk på att allt kan förändras på ett ögonblick.

Kram

Åsa

Äntligen framme!!

Framme vid vadå, Jo jag kom fram till tvättstugan och omklädningsrummen idag med min skottning och det tog nästan hela dagen i anspråk. För det jag hade upp i fredags hade så klart yrt igen, inte riktigt lika fullt men det var ändå att börja om lite från början.



Men idag var det ändå skönt att vara ute för solen lyste på mig och talgoxarna sjäng ti,ti ,ti. Dom tror nog att det allt är vår eller så försöker de locka fram gumman Tö, inte vet jag. Som tur är så tar grannen stora gången och parkeringen med traktorn.

Resten av dagen användes till att fortsätta med säkerhetsdatabladen på de färger och kemikaliker som finns ute på idrottsplatsen.

Ungarna har varit i skolan som vanligt och det verkade idag vara dag utan missöden. J kom hem och hade ont i huvudet men det släppte när han fick lite mat och vätska i sig.

På hundfronten så har "tanten" äntligen fattat att man måste bajsa även om det är mycket snö och det är skönt det för hon blir ju som en ballong annars.
De andra grabbarna busar och stojar som vanligt under kvällens promenad, fullt ös och lite till.

Det här var vår dag och nu väntar en dusch och sen lopplådan för jag blev väckt klockan 4 av kissenödiga hundar och sen somnade jag straxt innan klockan ringde för att det var dax att gå upp, lite typiskt.

Ta vara på varandra där ute i halkan.

// Åsa

RSS 2.0