Ensamstående mamma

Då har jag blivit ensamstående mamma i 4 dagar för Janne han drog iväg tidigt i morse på hemvärns övning. Det är tydligen en stor sån här på Gotland just nu och jag är inte det minsta inblandad i det.

Vad hände under gårdagen då:
Jag jobbade som vanligt och det blev en hel del tvättat och att tillvara på tvätt från i måndags, IP planen blev klippt åt båda hållen och även nya fina vita linjer och så klart kontors jobb för under den här veckan så skall det samlas in statestik över hur många timmar alla som är verksamma i föreningen har gjort.

När jag sen kom hem mitt på dagen blev det en tur till Bungenäs och hundarna fick springa i backen i brottet ett antal gånger. De var rejält trötta efter den turen.

                                

På kvällen var vi till Pangen och tränade utställning med Tanten, Linus och Stig-Helmer för nu är det inte så lång tid kvar innan Sundsvall. Tobbe och Quintus tränade jag lite allt möjligt med och Qintus börjar bli riktigt duktig på att jobba och följa, han har bara lite för brottom.


Ungarna de var i skolan som vanligt men C han har börjat speeda av något. Kan vara så att han allt börjar oroa sig för att Janne och jag skall resa bort om en vecka och han skall bo vid moffa, men det kan också vara något i skolan som gör det. Den som väntar får se. J han funkar som vanligt.

Idag väntar mer kontorsjobb, att ta hand om den tvätten som blev tvättad igår och så skall IP olanen luftas (verikalskäras) och så resten hemma förstås, för det är ju ett antal år sen man var ensammstående morsa även om det bara är några dagar.

Ta nu vara på hösten och varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa
                                  


Tratt och fjärill.

Då har jag haft en ledig tisdag eller kanske inte, för idag så har det varit en tur till Visby under nästan hela dagen. Janne han skulle på lassaretet på koll och C han skulle till habiliteringen Birka för att träffa en specialpedagog som kommer att vara ledare på den ungdomsgrupp som jag vill att han går på.
Vi är inte riktigt överens där men han har lovat att testa en gång i alla fall. Eller som han säger för att jag skall sluta tjata.
Det var lite lika dant med J när han skulle gå på de här ungdomsgrupperna i början, för allting som är nytt skall man passa sig väldigt noga för, anser båda killarna. Men jag vet att när sen J väl började gå där så var det hur kul som helst. De träffar lite nya kompisar som har samma diagnoser inom autismspektrat.

C han fick även ett par nya gympaskor att ha inne på gympan och lite uppgradering på strumpsidan.

Igår måndag så jobbade jag som vanligt och det var mest kontorsjobb för jag hade ett prtokoll från söndagskvällens styrelsemöte att skriva ut och skicka till ordföranden samt städning av alla lokaler efter helgens matcher och mer räckte inte tiden till till.

På kvällen fick jag se att Tanten hade skurit sig på magen, antagligen redan på södagskvällen när Janne och C var ute med dem. För då fick hon upp en rabbis som hon satte av efter.
Så hon är nu trattad eller vad man skall säga. Under natten till idag så kunde hon låta bli det men jag trodde ju då att hon inte skulle slicka på det under dagen idag, men det hade hon då gjort så det så inte allt för vackert ut när vi kom hem i em.

Både igår och idag fick hundgänget sig ena riktiga promenader. Igår var vi till Bungenäs och gick i blåsten och i kväll var vi till Oinareskogen. I kväll i skogen hittade då Stig-Hlemer något smaskigt att rulla sig i, vet inte vad det var för det luktade inte bajs av något slag men brunt var det. Han gillar verkligen att gegga ner sig.

En annan kul grej som hände i går var att min äldsta son Robert ringde och sa att jag skulle få en förtidig present av honom, Tessan, T och Janne och det är en tatuering som jag tänkt gjort i flera år men inte kommit till. Motivet sitter på en tallrik som Jannes farmor gjorde 1976 och den är bara så fin, titta själva.

                                      

Sen är då frågan om borden skall vara med eller inte, skall den det så måste den närmare själva fjärillen, men det kanske blir för plottrigt. Skall den inte vara med så kommer den vid ett senare tillfälle att hamna på ena överarmen eller runt ena fotleden. Få se hur det blir. Själva tatueringen kommer att bli av när vi är i Sundsvall och hälsar på.

Tack för en förttidig present.


Ta nu vara på varandra där ute i verkligehetn och njut av tillvaron.

Kram Åsa


Vart är tiden.

Det har jag undrat de senaste dagarna. Har knappt hunnit att starta datorn, men egentligen har det inte hänt så mycket som gör att det skulle behöva vara så.

Det hela handlar kanske bara om planering inte vet jag, men jag brukar vara rätt bra på att få struktur i saker och ting, så något konstigt är det.

Vad har hänt sen sist då:
På jobbfronten så har det varit som vanligt med gräsklippning, tvätt, kontorsarbete och städning. Det enda nya som egentligen har hänt på den fronten är att nu så är alla fotbollsplaner uppmärkta med röda tälltpinnar jäms med markytan så att det går att klippa över dem. Nu så kan alla linjer försvinna efter nästa veckas matcher (återkommer med det) och det känns skönt att veta att det finns amrkeringar att gå på även om linjerna är borta.

I onsdagskväll var vi till Panget och tränade lite. Både Linus och Stig-Helmer börjar bli riktigt duktiga på att gå fint och ställa upp sig ordentligt.

På torsdag blev det inte så mycket att orda om utan en rätt ordinär dag som våra dagar brukar vara förutom att jag hjälpte moffa att klippa hans häck ute vid vägen.

I fredags var ungarna lediga från skolan så C han var med moffa och drog ströminggarn, blev stekt ströming till kvällsmat. När de sen var färdiga med det så hjälptes vi 3 åt med att ta ner resten av häcken, den skulle egentligen bara ha klippts ner men vi beslutande oss för att korta den rejält med motorsåg så att den sen kan bli fin till nästa år.
Medan vi höll på med det så skjutsade Janne J till Tingstäde och kontaktfamiljen. Han ville dit tidigare än vanligt för han räknade med att han kanske skulle får köra traktor, som han tycker är jätte kul.

I går lördag var det hundträningar som vanligt men det var lite manfall på folket. Vi hade många aktiviteter att täval mot samtidigt som det var en helt underbar höstdag eller nästan sommar för det var varmt och skönt. C han var med moffa och hjälpte honom med att köra alla grenar från häcken till återvinningen.

På vägen hem så körde Janne och jag en skogsväg till Norra Gattet där vi sen gick en promenad med hundarna. Tobbe han passade på att bada lite, fast det var ofrevilligt. Han trodde att det var grunt så att det gick att gå i, men det var hur djupt som helst så hela han försvann under vatten ytan innan han kom simmande upp igen. Tur det var han som ramlade i, för han greps inte av panik som jag tror några av de andra skulle ha gjort.

Nu väntar en ny tur till Panget och mera hundträningar, hoppas det kommer lite fler människor idag.

Ta var på livet och varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Vardag eller??

Det är frågan det, för idag har jag bara jobbat en liten stund med att köra allt skräp till återvinningen och det skedde tidigt i morse.

Det beror på att J och jag skulle till Visby först på ett möte med en LLS handläggare om hans ledsagare och det avlöpte utan bekymmer för den handläggaren var väldigt trevlig och sympatisk. Hon intevjuade J och beviljade honom ytterligare ett år med sin ledsagare, vilket han behöver. Efter det mötet var det en tid på HAB och täffa läkaren, för att få lite mera medicin till J.

Väl hemma i kväll så blev det en tur i regnet i Oinare skogen med gänget. Inte klokt vad de kan fara runt och jaga varandra på ett eller anant sätt.

De andra dagarna som förflutit sen i lördags har innehållit hundträning i söndags med Rallylydnad och valpar. Inte klokt vilka framsteg de gör från vecka till vecka. Jag blir verkligen imponerad.

Med valparna gjorde vi inkallning över en burk full med frolic och katt mat, det var bara en som försökte bromsa lite men den han inte äta för matte var jätte duktig att bryta tanken hunden hade att stanna och äta. Alla de andra bara ignorerade burken, kul efter så kort tid.

Så klart var det även röstning i söndags, men vad det blev tänker jag inte tala om, men en sak är säker att M blev det inte.

I går måndag var det ju för en gång skull fint väder utan skurar så då blev det två maskiner tvätt som var torra innan jag gick hem och så blev IP planen klippt men inte linjerad så undrar hur många linjer jag kan se i morgon när de skall målas igen,  fast det är morgon dagens bekymmer.

När jag sen kom hem blev det en lång tur med gänget och Janne på Bungenäs, där var det inte en enda människa, trotts att det var på em. Väl hemma igen blev alla hundar borstade, fick klorna klippta, öronen  och tänderna fixade = storstädning av hundar. Klart att alla inte gillar det, men en som har fattat galoppen är Linus. Han ligger numera helt stilla på trimbordet och bara njuter, det gör Tobbe och Tanten med.

I skolan så har ungarna börjat måla om inne i skolbygnaden under halva dagen och har lektoner den andra eller teori som de säger. Får väll se hur det slutar.

Nu vänta snart lopplådan för nattsömnen har varit lite dålig under en tid. Ta nu vara på livet och varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

M har egna tolkningar.

Började lördagen som jag skrev i går med en tävlingslydnadsgrupp och de är bara så duktiga.
                                 

Vi körde intensivt med läggande och stående samt en del andra övningar. Nästan samma övningar körde jag sen med allmänlydnadsgruppen och de är också bara så duktiga även om kraven där är på en helt annan nivå.

På vägen hem rastade vi hundarna på skogen och det var fullt drag. Stig-Helmer han fick ett vildäpple av C som han hade med sig så gott som hela vägen.

Hemma blev det hemkokt ärtsoppa och glass till efterrätt, inte helt fel och under maten bestämde vi oss för att ta färjan gåendes över till Aritas Kiosk eftersom det var Fårö Natta vilket innebär att så gott som alla har öppet under hela kvällen fram till midnatt. Jag trodde att hundarna skulle bli lite rädda när vi skulle gå av och på färjan, men inte. De är duktiga de.

Det var på vägen mot färjan som jag blev på hoppad av en moderat politiker (de bjöd på korv och kaffe vid färjan för att värva röster). Jag fick en kok bok med ingredienser som ingen normal människa har råd att köpa ofta i alla fall och ett informationsblad om deras hadikapp råd som de har startat på gotland. Där stod det citat: Vi skall göra Gotland mer tillgängligt för rörelsehíndrade så att de också får möjlighet att ta del av varierande sevärdheter, tex muséer, kyrkor och kyrkoruiner, vilket kan åstakommas exempelvis med mobila ramper liknande de på Gotlandsfärjorna. slut citat.

Men för det första så finns det fler sorters funktionshinder än röreslehindrade och för det andra så finns det faktiskt en lag som säger att kommuner, fasighetsägare mm SKALL se till att det är tillgängligt för ALLA oavsett om du är funktionshindrad eller inte. Fast det är ju lätt att spela på det som gemene man inte har så stor kunskap om.

Det fanns även andra frågor i den där brochyren som man kan diskutera vidare. Men det var just den här jag hakade upp mig på, när jag gick turism utbildningen så jobbade vi just med de här frågorna och det var 2007, så de är lite sent ute även om de alltid är aktuella då många försöker att inte följa lagen.

Nog om det för nu väntar en Rallylydnads grupp och en valpgrupp på Panget om en stund.

Ta vara på dagen och varandra.

Kram Åsa

Hundtränings lördag.

Då har det då gått flera dagar igen utan att jag varit här på bloggen.
Får ta dag för dag, inte för att det hänt så väldans mycket någon dag men det är ju så det skall vara i vardagen. Det rullar på utan några större ovationer.

I torsdags så var jag och J till Hab för att J skulle göra en omdiagnostisering av sitt funktionshinder, genom en del nya tester och det visade sig att det var som förut, så det blev ingen förändring.

Janne han var hemma och höll ställningarna under dagen, med hundar och allt. På kvällen efter maten så tog vi hundarna med oss till Oinare skogen. Det var mest drag i början och sen gick de mest på rad.

Igår fredag var jag på jobbet igen och där blev det en del gräsklippning och uppmärkning av både 5,7 och 11 manna plan för det skall spelas alla sorter där nu under helgen och så klart kontorsjobb efter som jag inte har varit klokt på jobbet under 2 dagar.

På eftermiddagen blev jag äntligen av med lite hår, har visst inte varit hos frissan sen 24 mars, så det var verkligen behövligt att frächa till sig lite.

Hundarnas promenad igår kväll blev bara Fårösund runt och på hemvägen mötte vi Jannes bror som skulle sova hos oss till idag.

C och hans läxor: börjar det nu bli lite ordning på för hans mentor verkar väldigt bra att ha att göra med i det fallet, så det verkar som det kommer att lösa sig. C han bär alla böcker med sig under dagarna+dator och vi håller på att försöka att få honom att fårstå att man inte kan det utan att kroppen tar stryk.
Föreslog att man skulle ha mappar i 5 olika färger med dagens schema på, få se om det räcker med det.
När vi pratade med C om det, då framkom det att han tyckte det var jobbigt med skåpet som är längst ner, svårt att komma fram tyckte han att det var, en ny sak att framföra till mentorn, så att det kanske kan få någon ändring på det med.

Idag väntar en tävlingslydnadgrupp och en allmänlydnadsgrupp. Brukar vara hur kul som helst att se de olika ekipagen och deras framsteg.

I tävlingslydnadsgruppen har vi kört mer intensivt med de olika moment, ett i taget och det verkar som det ger mer resultat, skall nog införa det i allmänlydnaden också, få se hur jag gör.

Det var allt för tillfället, skall nu förbereda dagens övningar. Ta nu vara på den här dagen, livet och varandra.

Kram Åsa

Hände inte så mycket

Så var det igår i alla fall för jag tog mig en kort tur till jobbet tidigt på morgonen för att städa av alla lokaler och ta vara på den tvätt som var kvar att lägga in i klädförådet.

Hemma igen så blev det en kopp kaffe och sen tog jag mig en tupplur, himla skönt för det var sovar väder igår, regnet bara öste ner under halva dagen.

Blev en del datorjobb fixat hemma innan det var tid att fixa med maten. Det blev en tidig middag, allt vid 15 tiden när ungarna kom hem från skolan. De var nämligen vrålhungriga. De hade varit på en prova på idrottsdag i Slite under halva dagen och de hade där blivit serverade 2 varmkorv med bröd till lunch, inte mycket till skolmat. Men de hade tycket att det var roligt i all fall.

Efter maten for Janne, C och jag iväg  mot Fleringe och Panget. På vägen dit så gick vi en promenad med gänget på en väg vi inte provat förut.
Det för att hitta en smitväg till Norra Gattet med husbilen.
På Panget så tränades det både utställningstäning, lydnad och en massa annat, vi var ett flera som höll på och kul är det att träna tillsammans  på det viset.

Idag under fm väntar en tur till Visby och HAB med J och sen får vi se vad det kan bli mera.

Ta nu vara på dagen för den kommer inte tillbaka.

Kram Åsa


Flera dagar igen!

Då har tiden bara rusat iväg med mig igen och äntligen har jag kommit till bloggen, men att börja från början.
Som jag skrev i fredags så skulle Janne och jag till Norra Gattet under helgen och det vr vi också tillsammans med hur många små myggor som helst. Tror att det minst var miljoner miljoner, för stundvis var det helt svart av dem utanför. 

                                    

På dagarna var vi till Hundpanget för hundträningar. Efter träningarna i lördagskväll så for jag till jobbet för att klippa gräs och måla linjer inför sista hemma matchen för A-laget i söndags. Janne han fixade mat till oss under tiden.

I går var det forsatt gräsklippning på flyget den här gången och så klart tvätt och städning samt att årets sista gödning kom på på IP planen.
På em var jag med några föräldrar på deras EVK i skolan, som ett stöd och på kvällen så hade vi en träff här hemma för Rödakorsets NPH-Nät, som är en föräldragrupp för föräldrar som har barn med olika neuorotiska funktionshinder.

Det var bara en mamma som kom men vi kom fram till några konkreta saker som skall tas upp i skolan och jag hade fått lite tips på mötets om jag var på tidigare på dan. Alltid bra med möten för man kan alltid snappa upp ett och annat matnyttigt.

C han fick gå med Janne ut med hundarna igår kväll och det var väll inte med någon större gläde. J han träffade sin ledsgare under tiden.

Idag så var det mera gräsklippning och linjering då av IP, samt att jag nu märkt upp båda planerna på flyget inför vintern med mina röda tältpinnar. Det blev även idag en del tvättande men nu är jag igenom det i alla fall för den här gången.

På em så var Janne och jag med hundarna till Bungenäs så att de fick springa lite, vi tog den långa svängen i raskt tempo och hittade det här trädet.

                                 

Som just på den här punkten ute på Bungenäs kommer det att bli en väldigt stäng vinter för det här trädet var knallrött av rönnbär, men ingen annan stans där ute, så vad skall man tro.


Om en stund väntar telefon möte med distriktrepresentanterna för sheltieklubben. Skall bli intressant och höra om någon har massa idéer för jag börjar få torka på den punkten.

Janne han har under de här 2 dagarna sen vi kom hem mest hållit på att avrusta och rusta husbilen på olika sätt.

Ta nu var på livet och varandra för saker och ting kan ändras fort.

Kram Åsa


Kort fredag och kort inlägg.

Det var vad det blev idag för jag måste spara tid till i morgon em. när det skall klippas och målas linjer till söndag. Fixade mest med kontorsjobb idag för det är årets sista hemmamatch på söndag så det tillverkades matchprogram och en del annat smått och gott.

När jag sen kom hem så körde Jannne husbilen till Norra Gattet och jag var med med volvon för att plocka med honom hem. Vi skall campa där ute i helgen som jag skrev igår. Så därför kommer det inte att bli något bloggande på några dagar igen.

Nu så skall det snart fixas lite mat till oss innan ungarna kommer från skolan och de skall vidare till Tingstäde.

Ta vara på livet och varandra.

Kram Åsa

sch, sch säg inget.

Då är nästan den här veckan tillända den också och idag så var jag på jobbet rätt tidigt eller för att vara mig sent. Började med att kolla av alla omklädningsrum och lite annat pyssel innan jag skulle få min dom.

Det är så att Henke från Jordelit, företaget som vi köper gödning av och som har varit ett stort stöd under mitt första år (han är det ännu) som vaktmästare och grässkötare var på besök och skulle kolla in planen. Vi började med fika och lite allmänt prat om gödning, skötsel mm och hur jag gjort annorlunda i år mot i fjol samt lite diskusion kring jordprover och så där.

Sen bar det av ut på planen. Jag klippte den igår som om det skulle vara match idag, för att få en riktig annalys och kan ni tänka er att vår plan är bäst på gotland enligt Henke men säg inget till de andra bara, för de har jobbat med gräs betydligt längre än vad jag har gjort, kanske bara har tur att den är så fin, men jag är sååååååååå glad för berömmet.

                                    

En näst intill perfekt plan, lite för mjuk, för att den har för fet jord, men gräset satt bra fast och gott om mask var det också.

C han har idag blivit intervjuad av skolinspektionen som var i Fårösundskolan på besök och uppföljning sen 2007. Men de skapade honom en viss frustration då jag ringde rektorn igår för att få reda på vilken tid det skulle vara och hon sa då att det blev mellan idrotten och lunch på fm. Men idag visade det sig att de hade det på em, snacka om att inte visa hans funtionshinder någon respekt, att han behöver ha tid på sig och har svårt med att kastas från det ena till det andra. Skolan i ett nötskal.

J han har också varit i skolan och där verkar det som det rullar på som det skall.

Janne han här ägnat dagen åt att tvätta och slutpacka husbilen för när ungarna är i Tingstäde i helgen drar vi till Norra Gattet. Men hudnträningarna är ju ändå, så det blir till att åka emmelan.

                                    


Under em så for Janne och jag ut till Norra Gattet med hundarna så att de skulle få kuta lite. Jag gillar att gå där ute för det är ingen trafik, inga människor (inte för att jag är folkskygg) men det är så lugnt och skönt.

Resten av kvällen blir en kort promenad med gänget och sen bara slappa mesta tiden. Ta nu vara på livet och varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

YPPI..årets första svampar.

Så var jag tillbaka här igen efter 2 dagar, igår blev det inget bloggande för jag vaknade natten till i går med värdens huvudvärk som höll i sig under hela dagen. Därför blev det ett tidigt besök i lopplådan i går kväll.

Men trotts huvudvärken så jobbade jag på med gräsklippning, tvätt och lite kontorsjobb under dagen. Vi var på kvällen en tur till Bungenäs med hundarna och på em så cyklade jag med grabbarna grus. Det är fortfarande så att Quintus inte gillar det så där väldigt mycket.

Kurres el var änligen och satt dit relät så att vi kunde få på värmen, men det var så klart fel relä, allt blev bara provisoriskt, få se om det skall ta 3 veckor igen, innan det kommer dit ett rätt. Men jag har ett tankesätt om de flesta hantverkare och det är att "De pissar in reviret och skiter i resten". (stämmer inte på alla hanverkare, men på många). Det innebär att de kan påbörja ett jobb och att det kan sen ta hur lång tid som helst att få det slutfört.

Idag så hade jag tänkt vara ledig men solen sken så jag beslutade mig för att jobba en stund med att klippa mera gräs och framför allt IP planen då jag få besök i morgon av en gräsexpert, mer om det i kommande blogg.

Sotaren var här idag och skulle sota pannan men det gick inte heller för vi har ännu inte fått någon olja till den, kommer om ca 2 veckor. Så de får komma tillbaka igen och göra om det.

Alla hundar fick sig en genomborstning under em. Inget de gillar för de springer och gömmer sig mest hela tiden.

Och så till rubriken: Vi var i kväll till Oinare skogen med hundarna och det har inte synts till en enda svamp på hela tiden men idag hittade jag 2 stoooooora fjälskivlingar som blir goda till mat i morgon kväll. Alla utom C blir glada över det, för han hatar svamp som han säger.


                            
                                                                        © foto/bild: Michael Krikorev

J han har fått en nygammal säng på 120 cm så han kommer numera att sova som en kung. Det är en säng vi haft på vinden och då Jannes bror ev kommer och skall sova över nästa helg så beslutade vi att skifta runt på sängarna lite (botten till 120 har varit som gästsäng), nu får J:s gamla bli det i stället.

Det var det hela för dagen nu skall jag umgås lite med Janne, sen väntar duchen och lopplådan. Ta nu vara på varandra där ute i livet för det kan ändra sig väldigt fort.

Kram Åsa


Addera en tiondel till talet

Har i eftermiddag jobbat med C och hans hemläxa i matte. Försökte att få honom att förstå hur 3,9+0,10 kan bli 4. Inte lätt för han förstod inte alls, säger att de inte gått igenom det i skolan vilket jag tror med bestämdhet att de har, men han har inte förstått från början och ingen har uppmärksammat det heller.
Det hela slutade med att jag skrev i svarshäftet efter talet att läraren måste förklara för honom hur man gör och hur det kan bli så. Allting har ju med hans ADHD och Asperger att göra, men att få skolan att fatta det, verkar vara helt jä.... omöjligt, trotts att jag hade 30 minuters genomgång i hur han fungerar dagen innan skolan började. Kan de inte fatta eller vill de inte, det är ju frågan. Man blir bara frustrerad som förälder.

J han tog bussen till Visby efter skolan för att plugga repetionsuppgifter till moppekortet så han har ännu inte dykt upp här hemma i kväll. Så kul att han har blivit så pass självständig.

Själv så jobbade jag bara halva dagen idag med att tvätta matchställ, städa omklädningsrum och klippa IP planen på båda hållen, det är klart att det blev en del kontors jobb också.

Janne han for iväg till Visby i morse för att uträtta lite ärenden och handla grejor till husbilen. Den måste ju var på topp om en månad ungefär.

När Janne och jag sen kom hem i em så var vi med hundarna till Oinare skogen så att det fick kuta lite, men det var inge större drag på gänget. De är nog ännu trötta efter helgen på Panget.

Nu väntar en kvällspromenad med gänget så att de får kolla vilka kompisar som varit ute på Fårösund under dagen.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten och tänk på att leva livet för det ibland kortare än man kan ana.

Kram Åsa

Första hundträningshelgen.

Då var den första hundträningshelgena avslutad. Det är alltid lika roligt att seoch träffa  alla nya och gamla hundägare och deras hundar.

I går hade vi först en tävlingslydnadsgrupp och det brukar alltid vara en hel  sturl då både hundar och ägare är lite ringrostiga efter sommarlovet (även jag) men alla jobbade på som bara den med de övningar som vi gjorde.

Efter den i går kom det en allmänlydnadgrupp och de jobbade också på med alla övningar som vi gjorde och den här gruppen var jätteduktiga de också.

Idag var det först en rallylydnadsgrupp och de var bara 5 stycken, man hinner så mycket mera och man tror inte att hundarna skall bli trötta av det men de blir det. Pratade just med en hundägare som var med både lördag och söndag och hans hund hade varit helt bombad hela em. som han uttryckte det.

Till sist idag var det en valpgrupp och där var det valpar/unghundar från 11 v till drygt 6 månader och det är klart att den på 11 veckor inte orkar hela vägen men man gör så mycyket som man ser att den orkar, därefter är det bra. Alla var jätteduktiga och de blev också väldigt trötta i planeten.

Det är bara så nyttigt med hjärngympa för hundarna. C han var med oss idag också och igår gick han med både Stig-Helmer och Quintus. Idag gick han inte med någon av våra utan jag använde Tobbe som visnings hund. Men de var lika trötta i alla fall. Vi märkte det när vi stannade på hemvägen för att rasta dem i skogen, inget drag överhuvudtaget. När de sen kom hem flatnade de ut på golvet och sov.

Janne han skötte kaffekokningen som vanligt båda dagarna och J han var hemma igår och idag var han och hjälpte moffa med lite olika saker. När han sen kom hem så fixade han damsugningen här hemma.

Nu väntar en promenad med hundarna och uppladning inför morgondagens arbete.

Ta vara på varandra där ute i verkligeheten och se till att livet är gott att leva.

Kram Åsa

Jä... orättvisa!

Livet är så jäkla orättvist tycker jag med tanke på mina vänner nu mist sin äldsta dotter i cancer (skrev om det häromdagen). Dottern hade ett barn som ännu inte fyllt 1 år och ett som är 2,5 år, som nu inte har någon mamma. Fällde stora krokodiltårar gjorde jag i morse när jag fick se det på FB att dotterns man lagt in att hon blev en ängel igår.

Tänker då på mina två minsta barn vars pappa sitter på A-lagets bänk på en ort på Gotland och kan sitta där år ut och år in utan att ha något egentligt liv kvar. Och så kan en människa som är mitt uppe livet tas bort från det med sån smärta, inte rättvist någon stans, tycker jag,fast man skall väll inte tänka så men jag gör det i alla fall. Tänker väldigt mycket på den familjen i alla fall och jag blev väldigt låg under hela dagen. Man börjar verkligen tänka över sitt eget liv när det kommer så nära.

                                      


Vi var i alla fall på hundträningarna med en tävlingslydnadsgrupp på fm och en allmänlydnadsgrupp på em och de var så duktiga allesammans trotts att det varit sommarlov under en lång tid.  På hemvägen stannade vi och rastade våra egna i skogen och i våran backe sprang gänget 11 gånger fram och tillbaka, även Tanten sprang samma sträcka.

C han var med oss och sen efter maten klippte han gräset här hemma som han inte gjorde igår i regnet. J han har varit hemma hela dagen och nog inte gjort så många knop.

Det får bli ett kort inlägg idag är inte på humör riktigt men alla ni där ute ta vara på varandra för livet ändras blötslligt och brutalt ibland.

Kram Åsa


Fredag.

Då har veckan kommit till fredag kväll och för att börja från förra bloggen så blir det ondsdag som kommer efter fredag. hm. konstigt det blev men här kommer i alla fall onsdagens händelser.

I onsdags så tog jag mig en ledig  dag, kan ni alla läsare tänka er att jag verkligen var ledig.
Började morgonen med en promenad med hundarna och sen väcka resten av familjen. Startade med att städa lite inför att Emil (Byggpoteten) min son och hans familj skulle komma hit för att umgås, äta mat och bara snacka strunt. Super kul i alla fall. Men vi fick lite panik där under städningen Janne och jag för då gick strömmen över hela gotland och inte så kul när man skall dammsuga. Innan de kom han jag också med att cykla med alla grabbar, den enda som inte ville som jag ville med cyklingen var Quintus.

Torsdag det blev jobb hela dagen med gräsklippning, målning av linjer och uppmärkning av en 7 manna plan till helgen.
Janne han fick reda på varför bromslampan i husbilen har lyst, berode antagligen på att det var dåligt med bromsvätska. Han fyllde på så vi får hoppas att det var det felet.

Idag fredag så jbbade jag bara en stund med att städa och tvätta lite. Hemma blev det en del dator jobb, cykling med hundarna igne och nu så gick det bättre med Quintus, Janne och jag hundarna med oss ut till Bungenäs, kan man tänka sig inte en enda människa där ute, har inte hänt sen tidigt i våras och vad skönt det var att bara kunna gå där medan hundarna sprang runt i kring oss utan att förvänta sig att det skulle dyka uppe någon eller några runt nästa krök.

                                   

En del av Bungnäs som man kan kalla Bungenäs gubben, vi passerade inte honom idag men så en massa annat kul på vägen.

Ungarna de har varit i skolan under alla de här dagarna och nu börjar man märka på C att det inte är någon dans på rosor som han trott. Han är svårare att då upp än tidigare så vi får se hur länge det här håller.

Resten av kvällen kommer att bestå av en ny promenad med hundarna och att förberda mig inför morgondagens start av alla träningsgrupper.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten för det måste man.

Kram Åsa

RSS 2.0