En återblick och kanske en framåt blick.

Då har ytterligare ett tag gått sen jag var här och skrev, ingen inspiration alls eller om jag kanske sållar för mycket i vad som skall skrivas eller inte. Tror att jag måste börja sålla lite mindre om det skall kunna bli något.

Vad har då 2010 innehållit för våran del, i stort sett vad varje år innehåller, men att "Tanten"  lyckats med bedriften att bli placerad på varje utställning vi varit på och även med HP och CK, inte dåligt. Med Tanten får vi ta en dag i taget för hon för hon är i alla fall drygt 11 år. Men är hon lika pigg som hon är nu så blir det Gotlands vackraste den 12 februari och sen får vi ta ställning inför varje anmälnings tillfälle, beroende på hur hon är.

Linus kom till oss i april och har verkligen utvecklats sen dess, få se vad han kan åstakomma 2011.

Stig-Helmer har nu börjat få päls så han kan nog komma att bli något framåt och han har gjort framsteg även under 2010.

Quintus han fick sin placering i unghunds klass inanna han blev förgammal och han börjar också utvecklsa i positiv riktning. Hoppas att han är klar när han blir 3 under 2011.

För resten av familjen så har det varit skola för ungarna och jobb för mig, medan Janne har skött mycket av marktjänsten hemma.

På jobb fronten så har jag lyckat få Gotlands finaste fotbollsplan, själv tycker jag det är en bedrift med tanke på att jag egentligen inte har någon utbildning i frågan, mer än jordbruksutbildning i botten.

Vad har då mer hänt sen jag skrev sist.
Har konstaterat att jag inte kan se filmer som påminner mig om mitt tidigare liv med ungarnas pappa. Janne och jag var på bio i går och såg Cornelius och i dne filmen var d4et allt för mycket känslor som kom upp idagen, för hur vi hade det ungarna och jag under ett antal år. Borde kanse skriva mer om det för att bli av med det inte vet jag men jobbig är det i alla fall när man blir så påmind som igår kväll under filmen. Det tog hela kvällen att återkomma till verkligheten. Som tur är så har jag Janne som verkligen kan stötta mig i de här lägena även om jag har svårt att förklara hur det verkligen var.

Det har också passerat en jul sen jag skrev och vad kan man då säga om den, jo vi hade besök och det besöket satt i stort sett i samma fötölj från julafton till annandagen, då vi skjutade vederbörade hem. Det som var värst var att den personen skylde det mesta på ungarna. Visst vet jag att de inte är några änglar men allt är inte deras fel. Så det blir nog till att ta en familjediskusion om hur 2011 skall se ut

Vi hade också en extra hund under julhelgen (5 dagar) för matte var i Sälen och hundvakten backade ur. Det var en Amstaff under året som var verkligen understimulerad. Men efter 5 dagar så var han riktigt trevlig och följsam.

Jag skall från 1/1 börja jobba heltid på idrottsplatsen och det kommer att bli så bra så, för jag kommer troligt vis att få en lugnare arbetsituation.

Med huset så har pannan strulat, så på självaste julafton hade vi bara 13 grader i köket men där var min Janne och skruvade lite, så nu går den i alla fall på el patronen med bra värme på elementen. Rörmokaren var här med en ny oljepump, men det läckte, så han blev tvungen att reklamera den, ingen vet när den kommer igen.

Ingen kan ju veta hur ett nytt år kommer att bli men man kan bara hoppas att det kommer att bli minst lika bra som 2010.

Så där för vill vi här önska alla ett RIKTIGT GOTT NYTT 2011.


Kram Åsa

Här igen.

Då var jag här igen efter nästan en månads borta borta varu. Orsaken är att inspirationen tog slut och jag tyckte att alla dagar blev lika dana och flöt liksom ihop på något sätt men det är ju i och för sig bra att livet är fyrkantigt, för vårt familjeliv är verkligen det eftersom vi har både en med Asperger och en med både Asperger och ADHD i familjen. Så minst sagt fyrkantigt och likadant är vad det är.

Vad har då hänt den senast månaden, ja inte är det mycket i alla fall, men för att nämna en del och framför allt något som ungarna var spända på var studieresan till Stockholm med skolan där de besökte både riksdagshuset och tittade på östasiatiska museet. Janne var också med på resan för att ge trygghet åt killarna, för det blev en väldigt lång dag den dagen (båten gick 7,05 och hemma igen 00,15) och när man då oroar sig för många saker och lätt speedar på så gjorde det att C inte sov något på nästan 1,5 dygn, jobbigt värre för honom. J klarade sig bättre men hans kom 2 dagaar efter istället.

Hundtäningarna har haft avslutning för hösten och vintern har kommit igen, men dock inte lika tufft som  det var i början på året, eller minns ni det här:

                                   

Riktigt så illa är det inte ännu i alla fall och jag hoppas verkligen att det inte blir det heller. För tillfället jobbar jag inte så mycket håller på med att göra slut på alla mina övertimmar innan sista dec och som det ser ut nu i planeringen så kommer det att gå.

På hund fronten rullar det på som vanligt, vi försöker att köra vår fysträning i backarna på Bungenäs minst 1 gång per vecka och det verkar som det börjar ge lite resultat på små killarna i alla fall. Och det är klart att tränar gör man ju hela tiden på ett eller annat sätt.

Här hemma har det börjat rensas ut en massa gammalt skräp som vi inte har rört på flera år och det är bara toppen att få röja undan lite mellan varven.

Janne hittade en artikel som handlade om socker svampen vi alla bär på coh att det skulle varva bra med vanlig lite finare olivolja för att hålla den i chack och det gör det verkligen för mina ben är inte längre som stockar och sen startade jag med LCHF kost som är en låg kolhydrat kost och det verkar funka väldigt bra för jag har tappat 6 kilo sen jag började med det. mend et är klart att det kullkastar allt man lärt sig innan. Nyfikna titta då på den här sidan. http://www.kostdoktorn.se/mat#recept spännande är det i alla fall.

Nu så skall jag ta mig en mugg the innan lopplådan kallar. Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa


RSS 2.0