Konstigt fenomen.

Här hos oss har vi ett konstigt fenomen som jag inte riktigt tidigare tänkt på, men det är så att det spelar ingen roll hur jag ändrar och ställer om min väckar klocka, framåt eller bakåt så börjar grabbarna grus att vandra på mig ca 1- en halv timma innan klockan ringer. Är det någon som kan förklara, kan de kanske klockan eller känner de på sig att det snart är dax, fast det verkar ju lite osannoligt eftersom det kan skilja upp emot 2 timmar mellan den tidigaste tiden ocn den senaste. Ja jag vet inte men kosntigt är det i alla fall.

Det som har hänt här hos oss idag är att jag var tidigt ute med hundarna och tidigt på jobbet. Där gjorde färdigt linjerna (hoppas bara att de sitter eftersom det regnade lite ), städade lite och som vanligt en del kontors jobb. Arbetspraktikanten han eldade en lövhög och sen måste jag haft några super bacciller för han verkade ha drabbats av samma som jag hade i söndags, någon form av magsjuka.

Janne han har monterat ett litet, litet handfat i husbilen. Vi borstar ju i stort sett bara tänderna och tvättar av oss lite där så det behövs inget jätte stort, men det här var verkligen litet.

Ungarna de var i skolan som vanlig men J han kom hem och var hur frustrerad som helst både över engelskan som de byter mellan olika övningar i övningsboken (motsattsförhållanden) och då hänger inte hans hjärna med, så skall de till Slite och se teater i morgon, han hade ingen koll på var/när eller hur bussen skulle gå. Efter ett samtal med mentorn så löste det sig. C han har anmält sig till lill korpen fast han inte kan vara med för då är han hos kontaktfamiljen. Det är helt likt honom att bara göra och inte lyssna efter vad man säger även om man har sagt det flera gånger.

I kväll så var vi till panget för att träna lite till utställning på söndag då är det en inofficiell utställning i Visby. Och i kväll var vi riktigt måna som var där och kämpade på.

Nu så skall jag ta mig en kopp te och en macka för att den hoppa in i duchen och vidare till lopplådan för morgondagen startar lika tidigt som idag.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Raka linjer!

Det är vad jag har försökt att åstakomma idag, det är något som jag har hur svårt som helst med och lättare blir det ju inte över att marken är knölig och buklig. Men med hjälp av lina så blev det ändå rätt bra. Till och med mitt cirkeln blev helt okej, fast inte med hjälp av snöre i maskinen utan först pinnar (många) och sen lina runt pinnarna, verkar som dubbelt jobb men är man krokig så är man. Men jag börjar i alla fall få rätt bra klämm på det där med mått och linor nu. Fast jag blir nog tvungen att markera med mera lina, i alla fall på de långa linjerna på IP. Det har också blivit en del kontors jobb under dagen. Arbetspraktikanten han fick fortsätta att olja in altanen, virket suger som bara den.

Efter jobbet bar det i väg till Slite för att Linus måste få en vaccinations spruta och jag var tvungen att handla lite skyddskläder till praktikanten för han skall snart få tjärsmöra och då behövs det ordentliga skydd.

När vi sen kom hem och hade fått lite i magen så tog Janne och jag hundarna med oss ut till Bungenäs på en promenad. Den blev inte lika lång som vanligt utan vi kortade av den för nu är det Tobbes tur att ha diarré, han har väll ätit samma som Tanten, troligt vis. Men han är inte normal för han åt 2 dl druvsocker vatten när de andra åt kvällsmat, vilken annan hund äter druvsocker vatten rakt av, ingen mer än Tobbe vad jag vet.

När vi sen kom hem så fick Tobbe sig ett välbehövligt bad för han var kladdig som tusan i rumpan och det är bad  tid för hela gänget, han blev först ut.

Nu så väntar sängen och John blund för reveljen går i morgon bitti klockan halv 5.

God natt och sov sött!!

Kram Åsa

Tillbaka till verkligehten

Började min dag jätte tidigt idag allt 04.30 ringde klockan och jag lät Janne sova idag på morgonen tyckte det var för tidigt att driva upp honom. Ut med hundarna och det var en sån där ljuvlig morgon att gå promenad i, då fattar man varför man har hundar som vill ut tidigt.

Frukost och sen iväg till jobbet, där väntade en hel del kontors jobb, linjering av fotbollsplanerna på flygfältet, tvätt av A-lagets matchställ och sist men inte minst mäta upp IP planen (skulle breddas) den är nu 68 x 106 meter, mycket mätande och mätande innan jag fick till det. Min arbetspraktikant han har börjat olja in altanen med träolja och det blir så fint så, men måste nog göras minst en gång till.

Efter jobbet så for Janne och jag iväg till Visby för att köpa en 2:års present till B som fyller år på torsdag. Hem till Jannes bror P som bor i Visby. Han skulle bli av med ett skåp och en massa andra grejer som vi hämtade så slilverskatten blev fullproppad i vanlig ordning. Efter att ha grattat B så blev det en snabb tur till Willys för att fylla på föråden, räknar inte med att behöva handla något mera under den här veckan i alla fall.

C han skulle medan vi var borta damsuga allt utom källaren men han hörde bara övervåningen, lite likt honom att bara lyssna på en del (inte kolla om det verkligen var så eller inte) och därför fick han följa med Janne ut med hundarna i kväll medan jag satte mig vid den här burken. Han höll också på att missa skolan idag, kom visst upp 10 över 8:a och skolan börjar 20 över, tur att vi bor nära. Det är nog så att Tessan behöver spela in någon sång som vi kan spela för honom, för när hon var här och sjöng för honom hoppade han upp med en gång.

J han har varit först i skolan och sen på moppeteori i stan så han kom hem nu för en stund sen.

Det lilla som är kvar av kvällen kommer nog att ägnas åt duch och kanske lite Tv innan John Blund kallar för det är en lika tidig start i morgon.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten och njut av våren.

Kram Åsa


Blev deckad!

Var så glad och pigg på lördagkvällen men i går morse kände jag att inte allt stod rätt till, men envis som man är så tänkte jag att det går nog, fast det gjorde det inte. Efter det att jag byggt rallylydnadsbanan så kände jag att det här går inte, mådde illa,matt, ont i kroppen och ont i magen som bara den.

Bad Elin om att ta Rallylydnasgruppen vilket hon gjorde STORT TACK DU ÄR GULD VÄRD, och sen bar det av hemmåt igen, ringde alla i valpgruppen och meddelade att det inte blev något och sen var jag deckad resten av dygnet.

Mår idag bättre men är ännu lite matt, men åt rätt håll i alla fall.

Janne han fick då ta hela stöten igår och stackars J som lagade nötstek och stuvad potatis som jag knappt kunde äta något av (det var säkert jätte gott). Hundarna var helt ifrån sig visste inte var de skulle vara, uppe, nere eller hos mig. Och likadant var det i morse när Jannes skulle ut med dem, de visste inte om de skulle lämna mig eller inte.

Planer för dagen är att forsätta att kurera mig, måste ett varv till jobbet med lite träolja till arbetspraktikanten så han har något att göra och försöka att ta en tur till skogen med hundarna, tänkte att jag skulle kunna jobba i morgon igen och då behöver man försöka att få livsandarna på rätt köl och så försöka att vila lite mellan varven. Skall också försöka med lite hundvård under dagen.


Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

inofficellt lydnadsprov.

Lite tomt var det allt i morse när jag vaknade då det bara var 3 hundar och inte 5 som vill ut och pinka och likadant när vi gick först kissrondan så var det bara 2 koppel att hålla reda på (Tanten hon brukar gå lös så dax på mogonen).

Drog själv iväg till Pangat för att vänta in grabbarna grus och förbereda för vårt inofficiella lydnadprov. Grabbarna Quintus och Stig-Helmer kom tillbaka från ögonslysningen med Ingela och den gick utan problem de båda var fria på ögonen, det är så himla skönt.

Det blev till slut 7 deltagare i lydnasprovet och de var superduktiga alla både hudnar och förare (jag är så stolt över dem) och vår domare Birgitha Yttergren gjorde ett kanon jobb. Hon berättade också för varje deltagare vad de bör tänka på och träna mera på, det var väldigt uppskattat.
De som kom först var Ulla Andersson med en blandras som heter Accra, som nummer två kom Agneta Gotshalk med en pumi som heter Yazzi och som nummer tre kom Madeleine Bengtsson med en basset petit grifong som kallas Narnia. STORT GRATTIS TILL ER!!!!



Efter lydnads provet så var det en allmänlydansgrupp men där var det bara 3 deltagare som kom så vi jobbade halva tiden och tog sen en fika i solen.

Janne han fick vara hemma idag och ta hand om hundar (var fortfarande inte OK i magen) och till hjälp hade han J som också stod för matlagningen idag. För när jag kom hem hade han gjort hemgjord Rodhe island sås, ungstekt lax och kokt potatis, inte dåligt av en 15 åring och smarrigt värre var det. Få se vad han bjuder på i mogon kväll.

Efter maten så fick jag med mig Janne ut till Bungenäs så att hundarn fick springa lite. Gabbarna grus de hade ett stort springbehov och där ute hittar man alltid något nytt och spännadne. Vad säg om det här gamla stenbordet som stod i skogen vid den gamla förvalta bostaden.



Sen råkade ju Tanten komma med på bilden också.

Resten av kvällen kommer att bli lugn för att ladda inför morgondagens hundgrupper.

Ta vara på varanda där ute i verkligheten.

Kram Åsa


Erland har anlänt.

Dagen började som vanligt tidigt och en tidig start på jobbet också. Med städning av lokalen, kontorsjobb och en hel del småfix samt besök av den person som är ansvarig för den unga kille som arbetstränar på IP under några månader eller till och med att han hittar något annat riktigt jobb, inte lätt för ungdomarna inte.

Den Erland som jag såg var inte vilken Erland som helst utan vårens budbärare enligt mig för det är sädesärlan. Jag fick se vårens först promenerade i parken på jobbet (försökte även idag att fota den men misslyckades).

Väl hemma igen så blev det till att koka risavkok till Janne för nu hade han fått diarre och det här med risavkok hjälpte sist tillsammans med utspätt rödvin (rödvin och vatten), få se om det blir stopp på det hela den här gången också. Under tiden som jag kokade ris till Janne så tjepade jag öronen på nästan alla hundar och sen bar det iväg mot Slite för att köpa koöron och tugg ben med spirroalger till hundarna.

Vidare till Tingstäde med C och kontaktfamilen, på vägen hem så passerade jag min pappas hus för att ta in posten och elda och sen hem för att utfordra de hungriga hundarna innan det blev en promenad i skogen med gänget.
Från skogen bar det av mot hundpanget för Quintus och Stig-Helmer skall sova där i natt eftersom Ingela på panget skall hjälpa mig att få de ögonlysta i morgon samtidigt som vi har ett inofficiellt lydandsprov för tävlingslydnadsgruppen med en rikgt domare, skall bli kul och se hur det går den här gången.

När jag sen kom hem så var både jag och J super hungriga men som tur var så låg det några pannkakor sen i går kvar i kylen så det blev kvällens mat, bättre än inget.

Nu så väntar duchen innan lopplådan skall anfallas.

Kram och god natt, glöm inte att vara rädda om varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Linus har idag varit lös utan koppel.

Vår dag idag har då varit väldigt varierande må jag säga för ute har det forsatt att snöa lite lätt mellan varven och jag var och kollade in linjerna på flyget idag efter gårdagens oväder och de var faktiskt kvar, trodde inte det. På IP planen blir det inget spel förra än tidigast om 2 veckor så jag fick två veckor till på mig. Men just nu går det i alla fall inte att komma ut där med några maskiner för det är för surt.
För övrigt på jobbet idag så var det mycket kontorsarbete och så hämtade jag hem ljudanläggningen som skulle ha använts på söndag, den har varit på genomgång så att den skall funka utan problem när vi kan dra igång.

Janne han har drabbats av någon förkylning så han har varit deckad hela dagen. Han var med ut med hundarna i morse men sen så tog febern överhand.

Ungarna har varit i skolan som vanligt. J han kom hem och var riktigt arg på sina kompisar i klassen som inte kan vara tysta när de skall läsa eller få information om något. Jag sa till honom att fråga den berörda läraren igen vad informationen handlade om och att samtidigt på peka att han blir störd när kompisarna pratar då det skall läsas enskilt. J han börjar också bli jätteförkyld, hoppas att vi andra klarar oss

I kväll var det meningen att jag och Janne skulle ha varit till Fleringe för att träna utställning mm, men jag kände att jag behövdes här hemma, så istället blev det en tur för mig och hundarna till Bungenäs.  Och Linus sprang nu utan sitt koppel hängade och han lyssnade riktigt bra på sitt namn (har varit lite si och så med det innan), så nu så kan han få skubba lika mycket som de andra och det tycker han är jätte kul. Jag försökte att ta ett foto av honom när han sprang men det misslyckades, få se om jag kan få till det någon annan gång.

Nu väntar duchen och eventuellt lite tv innan det är tid för John Blund.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram  Åsa

Här skulle det ha spelats fotbollspremiär.



Så är verkligen fallet, men då det hade kommit nästan 1/2 dm snö under fm så blev det inte så utan den blev flyttad till Slite Konstgräs plan och jag får ytterligare ca 1 vecka på mig att göra planen större och klar. Mina linjer på flyget som jag målade igår har väll också försvunnit, men det får jag kolla i morgon.

Jag har också idag haft C till hjälp och vi har försökt att förstora planen på IP så tt den skall bli lika stor som en DIV 3 plan (börjar bli riktigt profsig på det här om jag får säga det själv) . Det blev också en del kontorsarbete innan hemgång vid lunchtid.

På em så skulle Janne och jag på ett möte i Visby och C skulle med och handla grejer. Men mötet blev kortare än beräknat och C han hade inte batteri i sin mobiltelefon och jag började blir rädd att han inte skulle hitta tillbaka eftersom vi bestämde en tid och plats, han var lite sen och att det inte gick att få tag på honom på telefon, men som tur var så avklöpte det utan problem.

Väl hemkomna så blev det en lättare kvällsmat och sen bar det av för mig på ett ljusparty med en massa ljus i olika sorter, mycket prat och skoj.

Janne han har lyckats peta ihop husbilen igen, han är duktig han. Nu så väntar lopplådan på mig.

God natt och ta vara på varandra där ute.

Kram Åsa


Många raka linjer.

Idag så startade dagen i vanlig tid så där runt 5 snåret och det med en promenad med hundarna. Och idag så fick Tanten gå med ut på morgonen men hon orkade inte riktigt gå hela vägen så det blev till att bära henne sista biten hem.

Väl hem komna så skulle C väckas för han har varit på PRAO hos mig på jobbbet idag och tro det eller ej men han var vaken när jag kom upp till hans rum sådär vid 6 snåret och han hoppade upp med en gång, man tror inte det är sant.

Vi for iväg till jobbet innan 7 och där väntade tvätt, kontorsarbete och att måla alla lijer på både 11 manna och 7 manna planerna på flyget. Det är där som vi har våra träningsplaner. C han var jätte duktig med att springa med snör rullen och plocka upp alla pinnar efter målningen. Vi fick dock avbryta kring lunch för då kom GB glass och skulle leverera glass till kiosken. Även om det är kyligt ute så måste den ju ner i frysen så fort som möjligt.

Eftermiddan ägnades åt att måla ännu flera raka fina linjer, men det var lite krångligt att få till mittcirkeln, det får jag ännu funder ut något bra sätt att fixa till. Det blev också en hel del kontorsarbete under eftemiddan och att ta hand om sista tvätten.

C han var totalt slut när vi åkte hem. Janne han har fortsatt att montera nya grejer till tändningen på husbilen (så vi kanske slipper den där röda lampan som ingen vet vad den går till) och att tvätta för här hemma så är det kroniskt.

J han är i kväll i Visby på moppeteori kurs och han åkte direkt efterskolan.

Efter maten i kväll så åkte Janne och jag ut till Bungnäs så att hundarna, främst ungtupparna skule få kuta av sig lite, behövdes verkligen. Tanten hon var nästan som vanligt i kväll, fast vi gick en kortare variant än vi brukar för att hon skulle orka, få se i morgonbitti hur det är då.

Resten av kvällen kommer att bli en del datorarbete och sen ett försök att träffa John blund tidigt, men det brukar aldrig bli så.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa

Tidig måndag.

Vår dag här ute började allt klockan 4 i morse för min son och hans familj skulle med 7,05 båten mot Nynäshamn och bor man i Fårösund så behöver man åka redan vid 5-halv 6 för hinna i tid. Jag är bara så glad för innan de åkte så fick jag en puss och en kram av en 10 månaders barn, mysigt värre. Hoppas att våra planer lyckas så att vi kan besöka dem i oktopber i Sundsvall.

Var sen tidigt på jobbet och dår var det en hel del städning, tvättning, och uppmätning av den ordinarieplanen på IP. Skulle kolla exakt hur stor den var, om de skall förlänga den 4 meter åt varje håll, alltså  både på längden och tvären, den som lever får se vad de kommer fram till.

Jag gick hem allt vid 11 ,30 för att vi skulle till stan och träffa min son nummer 3 och hans familj innan de också skulle med båten . Fast innan vi åkte så var det till att mata Tanten igen med mera fil, det verkar som hon är på gång, men man skall aldrig ropa hej för tidigt.

Vi träffade dem i stan och gick på Glassmagasinet och lilla L hon hade jätte svårt att välja vilka 2 kulor glass hon skulle ha. Efter glassen så gick vi bort till Almedalen för där har de en jättebra lekpark som hon kunde fara runt i och det gjorde hon också.

Janne och jag sa hej då till dem och började att uträtta en massa ärenden så som att handla mat både till oss och till hudarna + en massa annnat.

Väl hemma så fick alla både tvåbenta och fyrbenta lite mat (makaroner och korv om man kan kalla det mat) och Janne och J tog grabbarna på en kvällspromenad för jag skulle sätta in pengar på J: s konto och det hade blivit så sent om jag skulle ha gjort det efter promenaden och det var bra att jag var hemma för Tantens skull, hon fick ingen promenad i kväll utan vi sparar oss till i morgon bitt.

Senare i kväll kommer Tanten att få lite mera magmedicin och eventuellt lite mat innan vi alla skall knoppa in i lopplådan och framförallt C för han skall ha PRAO hos mig i morgon och det är lika med tidig start.

Ta vara på varandra och våren där ute.

Kram Åsa

Väntar på barnbarnet.

Väntar på lilla barnbarnet som har varit med sin mamma och pappa på syskonträff. Det är hans pappas syskon som de har träffat och så barnbarnets kusiner.

Började som vanligt dagen med en promenad eller rättare sagt försök till promenad för det slutade med att Janne fick ta grabbarna på rundan och jag tog Tanten. Hon var fortfarande väldigt trött och matt så hon gick bara en bit och sen så fick jag bära henne hem. Började med ett glas med fil coh efter en timme fick hon ett glas med vatten. så har det forsatt hela dagen och nu i kväll så bajsade hon faktiskt så det verkar vara på rätt väg igen, skönt.

Vi har idag vait på panget och haft rallylydand med en hel massa entusiastiska människor och hundar. På eftermiddagen så var det en valpgrupp och även de var lika entusiastiska som på fm. Det var bra att få lite nya infallsvinklar på instruktörskursen, för jag såg att träningen gav reslutat nästan med en gång.

C han har varit med hela dagen och på fm. så hjälpte han mig att bygga rallylydnads banan och sen plocka in den när det passet var klart eftersom jag matade Tanten med fil och vatten och på em så gick han först med Stig-Helmer och sen en liten stund med Linus. J han har varit hemma och här har han fått dammsuga halva huset för Linus han fäller så in i baljan så hår tuttarn ligger och rullar på golvet, då är det bra med snabledraken.

Kvällen för övrigt blir att vänta in barnbarnet med föräldrar och sen ringa efter min pappa som vill komma över en stund för att prata och fika lite med dem innan de åker hem i morgon bitt med båten. Jag hoppas  att vi kan besöka dem i oktober men det återstår ännu att se. Efter fikat och duchen så blir det lopplådan som vanligt för i mogon bitti så är det upp tidigt för att vinka av dem.

Det var lite om vår dag så ta vara på våren och hoppas snart på lite mera värme och ta vara på varandra.

Kram Åsa

Fotbollsnäts proffs??

Kan man vara ett sånt? Jag tror att jag har blivit rätt så bra på att montera fotbollsnät för nu är alla 12 näten monterade eller rättare sagt i går på fm. blev det klart. Det ser  ut så här när man börjar.


och så här bra blir det när det är färdigt.



Det var min dag på jobbet igår och när jag skulle gå hem så trodde jag inte mina ögon.



för då snöade det rejält.

Janne han städade hela dagen igår och ungarna de var i skolan som vanligt och de hade prov båda två. J han var så glad för han fick MVG på ett biologi prov och C han hade kartprov men där vet vi inte hur det gick,
han påstår att han också fick MVG men det tror jag när jag ser det för haa brukar köra en del valser.

Sen senare på eftermiddagen så kom min äldsta son med fru och barn hit från Sundsvall. De skulle på 60 års kalas idag, men de bor här vi oss, kul att träffa dem lite mera.

Och när jag kom hem från jobbet så blev det till att börja mata min Tant med druvsocker vatten för hon har nu fått i sig något igen, så hon är dålig.  Hon kräktes och då blir hon helt apatisk, ligger bara, så det är bara att hösa i med tesked. Nu på em. så mår hon lite bättre för nu har hon fått fil också, men jag må¨ste forfarande ösa i med sked.

Annars idag så har det varit hundträningar på panget med en tävlingslydnadsgrupp och en allmänlydnadsgrupp, lika kul som vanligt. Och idag så har vi gjort lite av det som jag fick med mig från kursen.

Resten av kvällen blir att umgås med sonen och hans familj när de kommer tillbaka och fortsätta att mata en Tant med sked.

Ta vara på varandra där ute i verkligehten.

Kram Åsa

Sliten.

Så är känslan i kväll efter en dag som har varit både lång och händelserik.

For som vanligt i väg till jobbet i svinottan efter en timmes promenad med hundarna. På jobbet så fortsatte jag att sätta på nät på fotbollsmålen, så nu är alla målen på IP påklädda och det är bara 4 stycken kvar på flyget, det får bli morgondagens övningar.
Jag han också med en del kontorsarbete, fast det är klart att det stora var målnäten och i kväll så kom min stora gräsklippare hem (den skulle ha kommit i gårkväll men killen fick jobba under natten så den kom idag istället). Innan den kom så for Janne och jag iväg till Hundpanget för att träna lite hundar mest utställning men även den del lydand blev det med gänget.

Janne han har kört 2 lass grenar och gamla löv till återvinningen och fixat till i gymmet så att det blivit ett sovrum till äldsta sonen och han familj som kommer från Sundsvall i morgon em.

Ungarna har varit till skolan som vanligt och där verkade det som om allting hade fungerat utan skrammel i maksineriet.

Nu så skall jag bege mig upp till min pappa och lasta in mer ved i kaminen så att det är varmt och skönt när de kommer hem i natt med båten. sen blir det lopplådan, känns som jag behöver det.

Var rädda om varandra och ta vara på dagen/natten.

Kram Åsa



Mycket skall göras

Så ser det ut just nu, att det är en hel del som skall vara klart till om en och en halv vecka.

Idag på jobbet så började jag att sätta upp nätet i fotbollsmålen, inget lätt jobb att trä och åter trä igen, nylonsnören genom små hål. hade tänkt att jag skulle hinna alla 8 målen på Ip idag men jag han bara fyra och det var för att jag väntade varor till kiosken.



Det var 2 vagnar med grejer som kom vid 14 tiden och så skulle det packas in också, men hur som haver så blev det färdigt och nu så här dax på kvällen väntar jag på att en från Agromaskiner i Stenkyrka skall ringa för att leverera min ny/gamla gräsklippare. Han bor 2 mil här ifrån så han tar med sig den hem, då blir det inte så lång resa för honom.

C han har varit i skolan som vanligt och det har J också, men han var frustrerad för han skulle göra omprov på biolologin, han fick inte papprena som han skulle ha till provet så han kunde läsa på, förrän nu till omprovet, konstig ordning må jag säga då han var lovad de innan provet. Jag vet också att han försökte få tag på just den läraren både via telefon och mejl någon dag innan provet men lyckades inte.

Janne han har lastat kärran igen inför morgondagen, med löv och grenar som skall till återvinningen, i morgon när de har öppet igen.

Ikväll så var det Janne och J som tog ut hundrna på en promenad för jag väntar ju på att det skall ringa och beger man sig ut med hundar så kan man ge sig den på att han ringer.

Resten av kvällen (efter den troliga leveransen av gräsklippare) kommer att bli lugn för jag har ont i kroppen så det blir nog till för Janne att massera lite axlar och rygg.

Ta vara på våren och varandra.

Kram Åsa


Äntligen sol.

Och lite värme, för idag så har jag bara haft en flees tröja på mig när jag var ute på jobbet och satt upp sponsorskyltarna kring planen. Men det är så att man tror knappt att det är sant.
Vad har mera hänt? Jag har fått fart på den gamla klipparen som jag har på jobbet, städat i nya omklädningasrummet, kört skräp till återvinningen, det var en hel del nu och så var det så klart en del kontors jobb.

När jag sen kom hem så blev det bad av en Linus och borstning, kloklippning och tejpning av öron på resten av gänget.



Här  är det Linus som kikar och Stig-Helmer ligger i bakgrunden. Han var ju tvungen att vila sig efter badet och föningen.

C och J var till skolan som vanligt men C han glömde en massa saker hemma, jag försöker nu att inte påminna honom hela tiden utan att han själv skall komma ihåg vad han skall ha med sig till skolan, det går ju tydligen inte så bra. J han tog bussen till Visby efter skolan för i kväll var det teori inför moppekortet igen.

Janne och C de körde iväg 2 lass skräp, löv och grenar till återvinningen. Vi har fått lånat min pappas bil under några dagar efter som han har vår. Det passar oss perfekt då vi inte har dragkrok på våran men det har han på sin.

Efter maten så stoppade vi in hundburen i kängurun och drog ut till Bungenäs. Hundarna fick sitt lystmäte att springa och även Linus fast han fick ha en långlina på sig eftersom han inte är van att springa så. Men det kommer, snart slipper han den.

Resten av kvällen blir det att flytta ur ett löpband ur gymmet för det skall användas som gästrum under helgen och så blir det en tidig träff med John Blund.

Passa på att njuta av våren och varandra.

Kram Åsa

Åter i verkligheten

Då var jag åter i verkligheten även om det blev sent idag att anfalla datorn. Hade egentligen tänkt att vara ledig idag när vi kom hem men insåg att det inte skulle funka. Men vad har då hänt sen sist.

Vi for ju iväg till Visby i fredags eftermiddag och åkte med båten i lördagsmorse mot Stockholm och Åkersberga där uppfödaren till våra hundar bor. En trevlig och mysig samvaro som vanligt och för en gångs skull så fick vi lite bra med tid att snattra ordentligt. Med oss hem så kom det en Linus som skall vara hos oss tills de har hittat något bra ställe att flytta till (deras hus har blivit uppköpt av kommunen och skall rivas) så vi får se hur länge han kommer att stanna hos oss.

Söndan så var det åter till Jakobsberg och sista kurshelgen med instruktören Sofia ( återstår ännu eget arbete att redovisa). Det var lika givande som sist och många nya ideér fick jag med mig hem i bagaget.

             

Tobbe och jag i aktion bilden är tagen av Carola Hag som också var med på kursen. Det enda som grumsade det hela var att husbilen började krångla eller rättare sagt en varningsklampa började att lysa och med en instruktionsbok på tyska så går det inget bra för varken jag eller Janne kan tyska. men hem kom vi i alla fall natten som var, eller rättare sagt så stannade vi i Tingstäde och sov på kontaktfamiljens gård ( praktiskt med huset på ryggen).

I morse så plockade vi upp C för J han åkte hem med bussen allt igår kväll, han är duktig han och han tycker det är så skönt att var själv för då är det tyst och lugnt.

Väl hemma som jag nämde i början så var det en plan om att jag skulle vara ledig men den sprack rätt ordentligt. Janne var med mig till jobbet efter det att jag kopierat en massa informationsblad som skall ut till hushållen här i Fårösund under helgen. Vi fick i alla fall ordning på linjeringsmaskinen så nu är det bara att börja måla linjer, fast det är klart att det är en hel del kvar innan vi är där.

Kvällen har ägnats åt att deklarera åt min pappa och att det var 2 mammor här på NPH-nätet det är en stödgrupp för föräldrar som har barn ex ADHD, Asperger  och så vidare. och så blev det så klart lite dator när de hade gått hem.

Nu väntar lopplådan på mig, God natt där ute i verkligheten och var rädda om varandra.

Kram Åsa

Gårdagens och dagens elände.

Så kan kort beskriva min arbetsdag idag. Som jag berättade igår så har jag en krånglande linjeringsmaskin för det kommer inte vatten eller färg där det skall. Idag så slöt det med att jag ringde efter Janne och även pratade med Christer på telefon om vad felet kunde vara. Som tur var så hade Janne packat husbilen färdig så gott som.
Janne och jag ( mest Janne) skruvade sönder rengjorde och fixade en ny slang men den var inte rätt i alla fall, då började det att läcka där istället och fortfarande inget tryck på mannometern. På posten så kom det en slang som Christer sa att det kunde vara fel på. Men det får vara till måndag för att forsätta med eländet då och även då för jag väll be Janne om hjälp igen att skruva han är en hejgar på det. Jag kan också men det tar liksom dubbelt så lång tid för mig att få sönder och ihop igen mot när Janne gör det.





J han for till stan med en tidig buss för att få syntesten gjord och som han ser det äntligen få iväg paprena till transportstyrelsen. C han har som vanligt gjort så lite som möjligt, fösökte att få honom att dammsuga av lite med han hade i alla fall startat damsugaren, inte dåligt trotts att mycket av skräpet låg kvar.

Under helgen så kommer det formodligen inte att bloggas något för vi åker mot Visby om en stund (skall bara passera duchen) för att åka med båten i morgonbitti mot Stockholm och Jakobsberg. Jag skall gå sista delen av min instruktionsutbildning på söndag och lördan kommer vi att vara hos vår uppfödare i Åkersberga. Ungarna de blir kvar hos kontaktfamiljen i Tingstäde.

Så alla får ha en mysig och trevlig helg så kommer det mer här på måndag (men man vet aldrig). Glöm inta att ta vara på varandra och tiden man har.

Kram Åsa


Näst sista dagen den här veckan.

Det är just vad det är för det är torsdag och rubriken är en sanning med modifikation för det är näst sista arbetsdagen som tagit slut och inte veckan.

Vad har då hänt idag, jo jag har jobbat som vanligt och nu märker jag att det börjar närma sig premiär på jobbet. För det är fullt ös med det mesta. Alla bänkar är nu ute liksom alla papperskorgar. Tänkte sen att jag skulle kolla att linjeringsmaskinen fungerade som den skulle efter vintern men se det gjorde den inte. Fick ringa ett samtla så att jag fick lite håll på vad problemet kunde vara så det blir morgondagens lösning, kanske.

Janne han har fått färdigt golvvärmen i husbilen och det blev super bra, han är duktig han och så har han börjat att packa igen för det blir ju en ny tur till fastlanet i helgen.
Ungarna de har idag då gjort så lite som möjligt. Men idag fick vi koll på var J:s läkarintyg till körkortstillståndet var, det hade gått direkt till transportstyrelsen, inte lätt att veta. Så nu är resten av papprena klara och ifylda så han kommer nog att ta sig en tur till Visby imorgon för synundersökning och posta blanketterna.

I kväll så for vi iväg till hunpanget för att träna lite. Jag skulle träna Tobbe med targett pinne men så klart låg den kvar hemma, därför blev det lite annan träning med hela gänget. Måste få till mer träning på något vis. Synd bara att dygnet har 24 timmar och att man måste sova också, ibland kunde det ha varit bra om man kunde använda alla käns det som.

Snart väntar duchen och lopplådan så ta vara på varandra där ute i verkliheten.

Kram Åsa

Växtkraft.

Det var vad vi hittade i kväll när vi var till Bungenäs.



Det är helt otroligt att det bara har kunnat stå kvar där uppe på backen under så lång tid och utan märkbart med jord. Vi var helt ensamma där ute, det är lugnt,  skönt att gå där ute och låta tankarna vandra elelr rensa hjärnan när inte ctr alt delet fungerar längre. På andra sidan Bungenäsudden så var det ut över havet.



Jag får inte nog av den miljön. Där ute såg jag också de första blåsipporna för året.

Men då får jag väll fortsätta mot morgonen.
Innan vi kom så långt som till Bungenäs så var jag och Janne upp till IP för att jag skulle lämna ut en nyckel till ungdomsledar ansvariga i klubben. När vi då kom dit så hade all årets gödning och linjefärg kommit så det stod 2 pallar med sånnt utan för grinden, bara att börja kärra in, tur att Janne var med då gick det lite fortare.

På em så var vi en vända till stan för kylen var tom eller som J uttryckte det "det finns inget gott att äta i kylen den är tom" bra konstaterande av en tonåring. Undertiden så fick ungarna dammsuga hela huset för dammråttorna var stora som elefanter och högg oss nästan i benen när vi passerade.

På fm var jag som vanligt på jobbet och där började jag att kärra ut bänkarna där de skall vara och att sätta ut några papperskorgar. Det blev så klart en del kontorsarbete också, samt att det nu bara skall på polish på golven i nya omklädningsrummet sen är det klart, får bli morgondagens jobb.

Janne han har fortsatt att pula med golvärmen i husbilen. Han fösöker att få det färdigt och jag tror att han lyckas med det.

Den här bloggen blev bakvänd men vad gör det, så ta vara på varandra där ute i verkligehet.

Kram Åsa

Innebandy BRS Cup.

Det är något som Janne och C har varit i Solklintshallen i Slite och spelat, inte Janne utan C förstås och hans knän de var helt röda för han hade tydligen varit målvakt och då ligger de på knäna. Trotts att C hade spelat flera matcher hela dagen så var han på relativt bra humör utom när Janne släppte av honom vid moffa för att göra färdigt bottenmålningen och räfsa ut den sista jorden, han blev då likt en bålgeting. Men J han hade varit där uppe på fm och gjort en del, det var inte så mycket kvar.

Själv så har jag varit på jobbet idag och där var det en hel del kontorsjobb, sånt som blev beslutat på sista styrelsemötet, städning av lokalen efter förra veckans bridge och tvätt  av A-lagets borta ställ som de använde i helgen när de spelade tränings match.

När jag sen kom hem på em så hade J varit ute med hundarna på middan när han kom hem från moffa så jag tog tag i borsten och borstade alla 4:a. De blev så fina så.

I kväll var vi ute i Oinare skogen med hundarna och de hade verkligen ett uppdämt springbehov. Quintus han har en förmåga att springa lite för långt fram men efter det att vi gömt oss ett par gånger så började han hålla bättre koll på oss, man får ju tänka på att varken han eller Stig-Helmer har varit med om de övningarna tidigare, jag brukar ju jobba så med valpar. Janne han håller på att försöka att måttanpassa en entré matta till husbilen som skall ligga över den nya golvvärmen som han också skall försöka att hinna instalera innan helgen, så han har fullt upp samtidgt som han är tvättmaskins förare.

Det tid som är kvar av kvällen innan lopplådan, kommer jag att börja skriva på  protokollet från specialhundklubbarnas möte, det är nu ett tag sen men det måste göras innan det har gått för lång tid så att jag inte kommer ihåg vad jag som blev sagt.

Ta var på resten av dagen för den kommer inte tillbaka.

kram Åsa


Panik!

Idag så fick jag nästan sovmorgon men de gulliga små liven ville ha upp sin matte i vanlig tid,dvs vid 5, men det blev en snabb pinkning ute och sen blev det sängen en stund till, även om det inte gick att sova något mer för de där ungtupparna gillar att busa så tidigt på morgonen. fast sen så fick jag kaffe på sängen av Janne, gott.

Efter frukosten blev det en långpromenad på Bungenäs för sobelkillarna hade ett uppdämt sping behov och även tanten och Tobben. När vi sen kom hem så började Janne med husbilen och jag åkte till jobbet en stund för jag hade ett par mejl som måste skickas idag.

Meningen var att J och Janne skulle byta från vinterdäck till sommar hjulen, men då startade den inte. Där av rubriken för vi skall ju ha den på fredag när vi skall till fastlandet igen. Men som tur är har jag en händig gubbe för han bytte tändstiften och sen sim sallabim så gick den igen. Janne och J han med att byta till sommarhjulen också.

Medan Janne och J bytte däck så blev alla våra fönster puttsade på mellanvåningen, så nu går det att se ut igen, men det varar inte så länge för snart så kommer de väll och skall sopa gatorna här i Fårösund och då blir fönstrarna lika dana igen, fast jag har i alla fall bytt lort och rena gardiner kom det upp också

C han började mer än halva dagen i sängen i kallingar och linne men jag har ordnat med moffa om olika arbetsuppgifter till honom under påsklovet så att han inte blir liggande på sängen. Idag så började han att bottenmåla en av moffas båtar och fick lite instruktioner om var jordlasset skall ösas av och räffsas till någon stans.

För kvällen i övrigt så blev det en promenad med hundarna som vanligt och en del mejl att skicka från min sida. Snart så väntar duchen och lopplådan skall bara försöka börja på en rallylydnadsbana som jag skall ha med mig till kursen nästa helg.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram Åsa


Trötta hundar.

Det är vad vi har just nu eller rättare sakt helt utslagan, de brukar bli det efter en hel dag på panget med allting som händer där. Alla hudnar och allting som rör sig.

                               

Här är det bara grabbarna grus som fastnade på bild men Tanten hon är lika slut hon oxså. Det beror ju på att de inte sover så mycket som de brukar göra hemma och Stig-Helmer han har jobbat en del idag för C gick med honom i valpgruppen på em. De var jätte duktiga.
Det är alltid lika roligt att se vilka framsteg alla hundar gör och det gäller ju förarna med, för utan dem så är ju inte hunden någonting.

På fm så var det rallylydnad och även där så såg man att de som varit med sen vi började för ca 1 månad sen har gjort verkliga stora framsteg och de två nya som kom idag tyckte att det var mycket roligare än vanlig gammal hederlig lydnadsträning där jag står och talar om för deltagarna vad de skall göra med sin hund.

Jag är nog lite galen eller kanske mycket som kan tycka att det är kul att stå där ute och prata med folk och hundar i 2 dagar. Janne han var som vanligt med och höll i markservisen med kaffekokning och städning, tur att han finns  för annars så blev det rätt tungrutt.

I kväll efter maten så blev det en promenad förbi Pelle, Inger och Spirro för att säga hej då, de åker hem till Södertälje igen och kommer inte tillbaka förrän i sommar. Men då får vi träffas igen och hundarna får busa.
Lite kul var det med Spirro för de var förbi panget på fm och jag tog Spirro genom rallylydnadsbanan och han var jätteduktig. Det jag upptäckte då var att man faktiskt kan gå det med en hund som egenligen bara kan gå i koppel, sitta och ligga, en rolig upptäckt.

Resten av kvällen kommer att bli lugn och bara försöka att koppla av innan det är tid för John Blund.

Kram på er och ta vara på varandra där ute i verkligheten.

//Åsa


Påskaftons kväll

Om någon skulle ha missat det så har påskafton just nästan passerat. Hos oss är inte påsken något vi firar, förr fick ungarna påskägg med godis i att leta efter men eftersom C har sockerförbud så åker alla med även mina barnbarn, alltså ingen får varken påskägg eller godis. Kan tyckas lite tråkigt men så är det i alla fall.

Vad har då hänt hos oss i dag, jo jag försökte sova lite längre än vanligt men det tycker inte grabbarna grus om utan de börjar ju klättra runt på mig vid 5 då de är vana att jag kliver upp, fick i alla fall ligga kvar till 6 men då var det i alla fall dax att hoppa upp, det är ju så att morgonstund har guld i mun som de säger. Efter min tidiga morgon promenad så blev det lite frukost och förberedelse inför dagens hundgrupper.

För idag så var det först en tävlingslydnadsgrupp med några få deltagare och C han var med med Tobbe och var jätte duktig. På eftermiddagen var de en allmänlydnads grupp och de var exakt lika många som på förmiddagen och även där var C med men då med Quintus och de jobbade på som bara den. Båda grupperna kommer under veckan att få en hemläxa till nästa lördag så att de kan träffas utan mig och träna eftersom jag är iväg på sista delen av min istruktörsutbildning.

När vi kom hem så var vi förbi min pappas hus för att elda då han kommer hem från fastlandet i natt och det kommer att vara rejält varmt för vid 18 tiden hade det kommit upp i 25,7 grader inne i köket och då fortsatte jag ännu att elda på mer, så gissa om det blir svettigt.

J han fixade även i kväll med maten och han är en hejaare på det. Han var också med oss ut på promenad med hundarna och de är jätte trötta efter en dag på panget.

Nu så skall jag förbereda morgondagens träningar och umgås lite med Janne för det är trotts allt Påskaftonskväll.

Ta vara på varandra och en trevlig fortsättning på Påsken.

Kram Åsa

En Lååååååååååååååång fredag

Det betyder väll att man har extra mycket tid till sitt förfogande, Jag vet ju indirekt att det har med jesus dör och uppståndelse att göra ,men tanken att det skulle innebära extra mycket tid på dygnet är ju inte helt fel, tänk vad mycket man skulle hinna göra.

För det har i alla fall jag hunit idag och inte vet jag om det beror på att dagen varit extra lång eller inte.

Jag och Janne tog oss lite exstra sovmorgon idag i alla fall ca 2 timmar längre än vanligt, trotts att hundarna var på att jag skulle gå upp. Efter frukost så tog vi oss ut till Bungenäs för en riktigt långpromenad och det gillade hundarna verkligen. Väl hem komma igen  så var det kommenderad städning för ungarna, det inne bär att de skall dammtorka sina rum ordentligt från grunden vilket var ett jätte behov. Medan de höll på med det så putsade jag alla fönster på övervåningen. När fönsteputsingen var klar var det min tur att damma resten av övervåningen och då medan Janne och J bytte till sommmardäck på silverksatten.

Efter all städning medan J lagade ungstekt lax me kokt potatis och sås så badade jag en hund och den andra blev badad efter den goda måltiden ( han är för duktig för att bara vara 15 år). När alla var badade så blev det en promenad för att leka med Spirro eller så mycket lek blev det väll inte för ungtupparna bara skulle rida på honom eftersom han är en det.

Resten av kvällen kommer att bli i lugnets täcken för det är hundträning i morgon och det kräver en del förberdelser och jag blir helt slut av all städning och ser fram emot en masage av rygg och axlar.

Ta vara på varandra där ute i verkligehten.

Kram Åsa

Starta kvasten!

Det får bli en senare fråga att ta kvasten till blåkulla för vår dag är som vanligt en lång historia.

Var som vanligt till jobbet efter det att vi gått en morgonpromenad i regn med hundarna. På jobbet blev det en del kontors jobb och förberedelse inför styrelsemötet som är i kväll (skall alltså jobba i kväll, innan jag tar kvasten till blåkulla). Jag han också nästan färdigt det omklädningsrummet som jag håller på att städa, det blev liksom lite stopp då det inte gick att få upp de 2 golbrunnar som satt fast och jag hade ingen lust att gå efter verktyg till det, men det är bara det kvar + golven, så det är inte så mycket. På hemvägen lämnade jag in ljudanläggningen för genomgång innan premiären den 26 april. Det är ju bra att det finns ljud över IP då.

Janne han har börjat pula med golvvärmen i husbilen och det var tydligen en hel del knåp med att få till det.

Nu på em så var vi på ett EVK för C:s räkning och det är för att få reda på hur det går för honom i skolan och hur han utveklas, om han når uppsatta mål och så vidare.

I kväll så blir det Janne, J och eventuellt C som får gå med hundarna för som jag nämde i början så skall jag jobba och efter mötet så skall det protokollet skrivas, så det blir en lång kväll, men bättre att göra det idag än i morgon.

Nu så skall hudnarna ut på baksidan för en kissning och sen så skall jag hjälpa Janne med maten så ta vara på varandra där ute i verkligheten och ha en skön skärtorsdags kväll.

Kram Åsa



RSS 2.0