Hundtränings helg.

Då hade vi allt kommit till söndan i den här helgen. För att börja allt i fredags så kom vi sent hem från både grattulationer och handlingen på Willys. Det hör inte till vanligheterna att vi äter mat klockan 21 på det här stället men så blev det då i alla fall. Efter det så skulle hundarna ha sitt så den dagen blev jätte lång för vår del.

I går lördag så var det hundträning på panget igen och det här är sista helgen som vi håller på för nästa vecka är det avslutning.
Igår så var det ett gäng med duktiga hundar i tävlingslydnads gruppen på fm. Vi tränade på lite sånt som vi kan visa upp för de andra grupperna på avlsutningen. Sen på em så kom det ett nytt gäng för att träna lite allmänlydnad och de var också¨jätte duktiga. De fick igår börja prova på lite apportering och hopp och det är som vanligt en del har kommit längre än andra. Det enda de hade jätte svårt med var röst läget, man låter lika dant vare sig man berömmer eller korrigerar. Det enda sätttet att få de att jobba bättre var att stoppa undan kopplen och köra med hundarna lösa och kan man tänka sig då hände något spännande som även förarna upptäckte (jag visste det innan) att de fick en helt annan kontakt med sin hund för de var tvungna att använda rösten och kroppen på ett helt annat sätt.
Även med den här gruppen så tränande vi lite sånt som kan visas upp.

Efter träningarna så tog vi oss en promenad längs stranden på Ar,  både Tobbe  och Tanten är nu dåliga i magen igen, funderar på vad de kan ha fått i sig för något. Men det är klart att båda är sånna som hittar allt mumsigt ute och gärna käkar det också.

Idag väntar en rallylydnads grupp och en valpgrupp. Efter alla träningar så blir det att jobba en stund med att klippa lite gräs på IP (blir för högt annars)och även måla linjer. Janne han får åka iväg och hämta J hos kontaktfamiljen och sen får vi se om Jannes bror dyker upp i kväll för att sova över här innan han skall segla till Visby med sin båt.

Ta nu vara på solen och våren, glöm inte att gratta alla morsor ute i världen och ta vara på livet och varandra.

Kram Åsa

Kommentarer
Postat av: Mita

Vet flera hundar som blir dåliga i magen av allt det färska gräset de sätter i sej,

till min stora glädje så klarar mina hundar sej bra fast de betar som hästar.



/mita

2010-05-30 @ 08:05:55
URL: http://www.byssegardas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0