Ixodes ricinus

En sån hittade vi levandes på Quintus i går kväll eller rättare sagt så var det C som hittade den. Jag försökte att ta ett foto av den men hade ingen kamera som kunde ta så smått. Lånar därför en bild från Wikipedia

                                                                  Närbild på huvudet
Den borde inte vara vid liv nu för om vi skall börja plocka dessa små kryp allt nu när det är kring 0:an hur många skall vi då hinna innan nästa vinter. Kan ju inte börja med fästingmedel i januari, ur led är tiden kan man minst säga. Men vi har en teori om hur det har gått till och det är att det här lilla krypet följt med vår ved in och kvicknat till och hittat Quintus som lämpligt matställe.

Tog en lite längre sov morgon än jag brukar för jag fick kaffe på sängkanten av Janne. När vi sen klarat av den vanliga frukosten var det tid för hundana att få sin runda och då hade de börjat skotta här i Fårösund vilket gjorde att det blev glashalt, Janne han lyckades sträcka sig ordentligt när han höll på att ramla.

Hemma igen blev det till att skotta snö, tung blötsnö var det. Även om jag bett Tommy att skotta vid postlådan och uppfarten så var det massor kvar. C han skottade vår vardags ingång ner mot källaren, så att vi slipper få in allt vatten om det skulle börja töa, man vet ju aldrig.

Efter maten tog Janne och jag hundarna med oss upp till Oinareskogen. Där hade det inte varit många som gått, så det blev till att plumsa fram. Vi möte även vilda Wilda där med sin matte och hade man haft en sån hund  som sprang framför en ett antal gånger så hade man haft en väldigt bra stig att gå i.

Nu har också J böjat med LCHF kost. Han beslutade sig i går att prova. Få se hur han kommer att må frammåt. Han har också gått på att använda vanlig olivolja (1 dessdertsked en eller ett par gånger om dagen mot sockersvampen). Skall bli kul att se om han också krymper i vikt.

Resten av kvällen kommer det antagligen inte att hända så värst mycket mera. Måste nog ta tag i vårens tränings program på Pensionatet, men det kan jag ju göra i morgon också.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligeheten och hjälp till att ropa på gumman Tö.

Kram Åsa

Kommentarer
Postat av: Wilda

hälsningar från vilda Wilda

2011-01-08 @ 15:42:14
URL: http://pargas.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0