Utställnings söndag.

Då har det gått en del dagar igen sen jag var här inne och skrev, så det blir till att börja från början igen.

I fredags så gjorde vi Sundsvall genom att promenera runt i stan. Det är en gammal stad men ändå inte, den brann ner på 1800-talet för då var alla husen byggda i trä. Efter det så bestämdes det att stan skulle byggas upp sten istället just för att den inte skulle kunna brinna igen.
Vi var på torget och tittade på standens grundare som var Gustav den II Adolf, passerade även kyrkan, där vi inte kom in för de öppnade inte förän kl 12 och då var lilla T hungrig. Stan kallas även för drakstaden var det nu kan komma ifrån. Promenaden fortsatte då till ett ställe som hette Baristro. Där hade de ekologisk mat och de hade även ett stammis kort som man fick gratis och då skännkte de en skolomåltid till en skola i Etiopien via FN.

Vidare tilll Södra berget och skulle titta på utsikten men det var sån dimma att det inte gick att se mer än ca 50 meter framför (bild kommer senare). Efter den utsiktsturen bar det av hem till  Robban och Tessan och en långpromenad med hela gänget även deras schäfer Sota. På kvällen kom Tessans föräldrar förbi på en fika och mycket prat, då de också har barn med neurotiska funtionshinder, precis som vi.

Igår lördag började dagen med att jag borstade alla våra hundar och sen så fick Sota sig ett träningspass med sin husse och matte, bara efter en stund så fiunkade hon rätt bra, fast hon blev helt slut så hon orkade inte röra sig utan låg helt utslagen medan jag tränade med Tobbe.

På em så blev det en skogspromenad med hela gänget och hundarna fick klättra över berg, stock och sten. Senare på em bar det av ut till Tessan föräldrar där vi lämnade lilla T hos dem för vi skulle in till Sundsvall och äta mat på en Indisk restaurang. Det var hur gott som helst. Var lite fachinerad över att de hade indisk glass som dessert och förrätten var inte helt fel den heller, för det var som 2 stora chips med en jätte god sås till.

Idag var vi på hundutställning i Boulhallen här i Sundsvall, den började kl 9 så vi var där allt vid kvart över 7 för att hitta en bra parkering.
Resultstaten blev så där för Linus och Stig-Helmer. De fick varsin 2:a, den ena i öppenklass och den andra i unghundsklass. Som vanligt var det still going strong Tanten som fick det bästa resultatet, för hon fick sin 1:a, HP och blev 4.a i konkuransen. Så nu har vi uppnått målet för Tanten det här året, vårt mål var att hon skulle ha HP eller CK på varje utställning hon var och det har lyckats!!!

När vi sen kom tillbaka till Robban och Tessans hus så fick hela gänget en rejäl promenad till ett nedlagt industri område. Där luktade kemikalier och var hur stort som helst. Hundarna hade jämt jobb att springa runt och Sota fick lite träning igen. Robban och Tessan har fått lite verktyg att jobba med framåt och bara efter de här dagarna går det mycket bättre.

Snart vänta mat och den har då varit super hela tiden och jag skall återgå till att umgås med resten av familjen.

Ta vara på varandra där ute i verkligheten och sakta tempot en aning och lev livet.

Kram Åsa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0